Fortis, Beslissingen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV van 11 februari 2009

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/02/2009 07:21
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV (in Brussel) heeft zich vandaag overeenkomstig het arrest van het Hof van Beroep van Brussel van 12 december 2008 uitgesproken over de besluiten van de Raad van Bestuur van 3, 5 en 6 oktober 2008 en de overeenkomsten die in uitvoering van deze besluiten tot stand zijn gekomen inzake de verkoop van bedrijfsonderdelen aan de Nederlandse en Belgische overheden en BNP Paribas.

Het percentage van het aandelenkapitaal dat in Brussel was vertegenwoordigd bedroeg 20,32%.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft als volgt besloten:
Het voorstel tot goedkeuring van de transacties met de Nederlandse staat is verworpen. Deze transacties zijn echter inmiddels gesloten en kunnen slechts ontbonden worden als beide partijen dat overeenkomen danwel na een eventuele bodemprocedure.
De voorstellen tot goedkeuring van de transacties met de Belgische Staat en BNP Paribas (inclusief de wijzigingen conform het Avenant op het Protocole d'Accord) zijn eveneens verworpen. Dit betekent dat de nieuw te benoemen Raad van Bestuur zich zal beraden over de onstane situatie.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV heeft ingestemd met de benoeming van de heren De Mey, Ugeux en Zegering Hadders als niet uitvoerend lid van de Raad van Bestuur. Deze benoemingen worden slechts effectief indien de Algemene Vergadering van Fortis N.V. (in Utrecht) op 13 februari de benoeming van deze heren ook goedkeurt.

Agendapunt
Het voorstel tot goedkeuring van de verkoop van 100% van de aandelen van Fortis Bank Nederland (Holding) N.V., Fortis Verzekeringen Nederland N.V. en Fortis Corporate Insurance N.V. aan de Nederlandse staat op 3 oktober 2008 in uitvoering van de beslissing van de Raad van Bestuur van 3 oktober 2008, zoals samengevat in de circulaire aan de aandeelhouders, werd verworpen met 57,01%.
Het voorstel tot goedkeuring van de verkoop van de resterende 50% + 1 aandeel van Fortis Bank SA/NV aan de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij op 10 oktober 2008 en van de in voorkomend geval met de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij te sluiten transacties in uitvoering van de beslissing van de Raad van Bestuur van 5 en 6 oktober 2008, zoals deze verkoop en transacties zijn samengevat in de circulaire aan de aandeelhouders, werd verworpen met 50,26%.
Het voorstel tot goedkeuring van de verkoop van 100% van de aandelen van Fortis Insurance Belgium SA/NV aan BNP Paribas op 10 oktober 2008 en van de met BNP Paribas en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij te sluiten transacties is niet ter stemming gebracht omdat het voornoemde voorstel was afgekeurd.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL