Update Fortis over Artemis Asset Management

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/10/2008 06:39
Fortis heeft haar aandelenbelang in Artemis Investment Management Limited ("Artemis"), een Britse vermogensbeheerder, uitgebreid van 67,1% naar een positie van enige aandeelhouder. ABN AMRO Asset Management had al sinds 2002 een meerderheidsbelang in Artemis, dat in april 2008 is overgegaan naar Fortis. De uitbreiding werd uitgevoerd in overeenstemming met een eerdere contractuele afspraak met management aandeelhouders van Artemis. Met de transactie was een bedrag gemoeid van EUR 397,2 miljoen (GBP 317,2 miljoen) in contanten.

Het management van Artemis blijft volledig betrokken bij het bedrijf. Fortis voert gesprekken met het management van Artemis over de toekomstige strategische opties voor dit belang.

Artemis werd in 1997 in het VK opgericht als een gespecialiseerde vermogensbeheerder voor particuliere beleggers. De beleggingen van klanten zijn verspreid over diverse fondsen voor gemene rekening, een beleggingsfonds, hedgefundproducten, durfkapitaalproducten, een internationale SICAV alsmede gesepareerde institutionele portefeuilles. Op 30 juni 2008 bedroeg het vermogen onder beheer van de onderneming ongeveer EUR 18,7 miljard (GBP 14,8 miljard).

Fortis is een internationale financiƫle dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiƫle producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Wij zijn aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 65.000 gedreven, professionele medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL