Fortis: ratingoverzicht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/07/2008 15:47
Na de negatieve waarschuwing van 26 juni 2008 heeft Standard & Poor's vandaag besloten de ratings van Fortis met één klasse te verlagen. De rating van Fortis Bank, de belangrijkste emittent binnen Fortis, wijzigde van een AA- met negatieve waarschuwing naar A+ met stabiele vooruitzichten.

De andere twee bureaus die Fortis volgen - Fitch en Moody's - hebben hun ratings onlangs eveneens bijgesteld. Fortis Bank kreeg van deze twee kredietbeoordelaars een rating in de AA-categorie.

De vermogenspositie van Fortis blijft sterk. De uitvoering van het financiële plan ondersteunt deze soliditeit en stelt ons in staat ons te richten op het bedienen van onze klanten en de integratie van ABN AMRO.

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige belangrijkste ratings, alle met stabiele vooruitzichten.

Rating 17/07/08 S&P Moody's Fitch
Fortis Groep A A1 AA-
Fortis Bank A+ Aa3 AA-
Fortis Insurance A+ A1 AA

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Fortis behoort tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Wij zijn aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 65.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL