Door Fortis overgenomen activiteiten van ABN AMRO boeken sterke resultaten in 2007

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/02/2008 08:09
Pro forma 2007 resultaat
- Onderliggende nettowinst van de overgenomen activiteiten stijgt met 17% naar EUR 1.355 miljoen
- Sterk commercieel resultaat zorgt voor veerkrachtige nettorentebaten en netto-inkomsten uit commissies en vergoedingen

ABN AMRO maakt vandaag haar jaarresultaat voor 2007 bekend. Fortis heeft besloten om de markt te informeren over de pro forma niet-geconsolideerde financiƫle resultaten van de door haar overgenomen activiteiten van ABN AMRO.

Op 7 maart 2008 wanneer Fortis haar jaarresultaat voor 2007 bekend maakt wordt tevens de nettobijdrage van de van ABN AMRO overgenomen activiteiten na het effect van de 'purchase-accounting'-methode gepubliceerd. Fortis publiceert tevens de totale impact van de overname op haar resultaat, inclusief financierings- en integratiekosten.

Exclusief het effect van de verkoop van Bouwfonds in 2006 en 2007, de gerealiseerde meerwaarde van EUR 83 miljoen op de verkoop van Asset Management activiteiten in 2006 en de integratiekosten voor de Asset Management activiteiten (EUR 39 miljoen na belasting) steeg de totale onderliggende nettowinst van de overgenomen activiteiten (Retail en Commercial/Corporate Netherlands, Private Clients, Asset Management) met 17% van EUR 1.158 miljoen naar EUR 1.355 miljoen.

De nettowinst over 2007 van de overgenomen activiteiten bedroeg EUR 1.400 miljoen. Dit is 29% lager dan in 2006, waarin het resultaat van en de gerealiseerde meerwaarde op de verkoop van Bouwfonds en de gerealiseerde meerwaarde op de verkoop van de Asset Management activiteiten waren opgenomen.

"Ondanks de volatiele marktomstandigheden eind 2007 en de onzekerheid tijdens het biedingsproces zelf hebben onze ABN AMRO collega's een zeer robuust financieel resultaat neergezet in 2007," aldus Jean-Paul Votron, CEO van Fortis. "ABN AMRO heeft in deze periode de klantenactiviteit op een hoog niveau gehouden met minimaal verloop en hogere klanttevredenheid. Dit resultaat onderstreept onze sterke overtuiging dat de combinatie van Fortis en ABN AMRO zowel onze klanten als onze medewerkers een zeer aantrekkelijk vooruitzicht biedt en laat tevens zien dat wij over een sterke basis voor toekomstige groei beschikken. Wij zitten volledig op koers met de integratie van de activiteiten van ABN AMRO en wij verwachten dat het integratieproces bij Asset Management de komende weken volledig wordt afgerond, waarna private banking tegen het einde van dit jaar en de retail banking en commercial/corporate activititeiten tegen eind 2009 zullen volgen."

Het sterke onderliggende commerciƫle resultaat leidde tot robuuste nettorentebaten en netto inkomsten uit commissies en vergoedingen. De nettorentebaten waren met EUR 3.328 miljoen onveranderd op jaarbasis, maar lieten in het vierde kwartaal een sterke groei zien. Deze groei werd gedeeltelijk bereikt door de groei van het marktaandeel in ontvangen deposito's bij de Retail en de Commercial en Corporate activiteiten in Nederland in het vierde kwartaal toen de onzekerheid rond ABN AMRO afnam. De netto-inkomsten uit commissies en vergoedingen stegen met 9% naar EUR 2.339 miljoen in 2007. Alle overgenomen activiteiten droegen bij aan deze groei.

De totale kosten stegen met 3% van EUR 4.077 miljoen naar EUR 4.188 miljoen. De personeelskosten stegen met 11% op jaarbasis, voornamelijk door aandelengerelateerde betalingen in verband met de overname. Het aantal FTE's steeg met 0,5% van 25.118 naar 25.234.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL