Santander koopt Braziliaanse vermogensbeheeractiviteiten ABN AMRO van Fortis

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/02/2008 20:13
Fortis en Santander maakten vandaag bekend dat Santander van Fortis de Braziliaanse vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO koopt. Fortis heeft die activiteiten verworven als onderdeel van de overname van ABN AMRO door het consortium (RBS, Fortis en Santander). Fortis behoudt de Latijns-Amerikaanse (Brazilië niet inbegrepen) 'Institutional Sales'-teams en bepaalde 'Equity Investment'-teams die betrokken zijn bij de door ABN/Fortis-kanalen gedistribueerde fondsen.

Joan David Grimá, hoofd van Santander Asset Management: "Na een grondige analyse zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze activiteiten vanuit het perspectief van de klant beter bij Banco Real pasten, dat deel gaat uitmaken van Santander. Dit gezien het lokale karakter van de activiteiten en de distributie via het lokale retailnetwerk van Banco Real."

Richard Wohanka, CEO van Fortis Investments: "We zijn verheugd dat we dit met Santander konden overeenkomen want het stelt beide partijen in staat om onze klanten eersteklas producten en diensten op maat te blijven aanbieden. Fortis Investments blijft de Latijns-Amerikaanse institutionele verkoopactiviteiten (Brazilië niet inbegrepen) én bepaalde Latijns-Amerikaanse aandelenbeleggingsteams beheren en ontwikkelen gezien hun internationale bereik."

De transactie, waarmee een bedrag van circa EUR 209 miljoen gemoeid is, wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2008 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de goedkeuring van de toezichthouders.

Fortis heeft onlangs van de Nederlandse toezichthouders toestemming gekregen voor de integratie van de vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO met Fortis Investments.

Santander is de grootste bank in de eurozone naar marktkapitalisatie en de vijfde bank ter wereld wat betreft winst. De bank is in 1857 opgericht en heeft een balanstotaal van EUR 912.951 miljoen. Santander heeft verder EUR 1.063.892 miljoen aan beheerde fondsen, 65 miljoen klanten, 11.178 vestigingen en is aanwezig in 40 landen. De financiële dienstverlener is de grootste partij in Spanje en Latijns-Amerika, via dochteronderneming Abbey de op vijf na grootste bank in het Verenigd Koninkrijk, en de op twee na grootste bankgroep in Portugal. Via Santander Consumer Finance is Santander tevens een toonaangevende consumentenkredietverlener in 12 Europese landen (onder andere Duitsland, Italië en Spanje) en in de Verenigde Staten. In 2007 boekte Santander een netto toerekenbare winst van EUR 9.060 miljoen, een toename met 19% ten opzichte van 2006. In Latijns-Amerika heeft Santander via 4498 vestigingen een bedrijfsvolume van ruim USD 200 miljard onder beheer in de vorm van leningen, deposito's, beleggingsfondsen, pensioenfondsen en actief beheerde fondsen. In 2007 realiseerde Santander een netto toerekenbare winst in Latijns-Amerika, een toename met 27% ten opzichte van 2006.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (31/01/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL