Fortis en Siemens ontwikkelen samen een totaaloplossing voor de beveiliging van woning en gezin.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/01/2008 17:05
"IntegriSafe" is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Fortis Insurance Belgium en Siemens, die hiermee als eersten in België een totaaloplossing aanbieden voor de beveiliging van de woonomgeving. Deze omvat naast een kwalitatief hoogstaande alarminstallatie die tal van woningrisico's detecteert, ook een uitgebreid dienstenpakket, waaronder een 24u/24 verbinding met een centrale meldkamer, en een verzekeringsluik.
Voor de distributie van IntegriSafe wordt samengewerkt met verzekeringsmakelaars, die hiermee hun adviserende rol uitbreiden met een luik preventie. De installaties zelf worden uitgevoerd en onderhouden door een netwerk van gekwalificeerde installateurs van Siemens.

Context
Ons land telt jaarlijks meer dan 65.000 inbraken in woningen, 12.000 woningbranden en 2.000 hospitalisaties door CO-vergiftiging. Bovendien vallen er elk jaar meer dan 150 dodelijke slachtoffers te betreuren door brand of CO . Niet verwonderlijk dus dat de beveiliging van de woonomgeving de voorbije jaren is uitgegroeid tot een hoofdbekommernis van steeds meer gezinnen en tot een basisvoorwaarde voor levenskwaliteit en gemoedsrust.
Uit een enquête van het onderzoeksbureau IPSOS naar de manier waarop Belgen deze risico's beleven, blijkt bovendien dat de consument niet zozeer de financiële gevolgen vreest, maar vooral de emotionele en psychologische aspecten (angst voor de confrontatie met inbrekers, gehechtheid aan persoonlijke voorwerpen, binnendringen in de privé-sfeer, .).
De overheid speelt in op deze trend, o.a. door preventie op te nemen in haar veiligheidsplan en door beveiligingsmaatregelen fiscaal aantrekkelijk te maken of op te leggen.

Twee marktleiders in verschillende domeinen innoveren samen
Op basis van deze vaststellingen, hebben twee marktleiders in verschillende, maar toch aanvullende domeinen de handen in elkaar geslagen: Fortis als marktleider in financiële en verzekeringsdiensten en Siemens als technologieleider in vele domeinen waaronder, via de divisie Building Technologies, in brand- en diefstalpreventie.
IntegriSafe is een totaaloplossing met oog voor alle aspecten van de veiligheidsproblematiek en voor de hoge verwachtingen van de eindgebruiker. Die wil niet alleen een kwalitatief hoogstaand systeem, maar ook een eenvoudige installatie, de zekerheid dat het systeem 24 uur op 24 werkt, een permanente opvolging van de alarmsignalen door een meldkamer, een jaarlijks onderhoud, een correcte prijs en - als er dan toch iets gebeurt - een ruime verzekeringsdekking.
IntegriSafe beantwoordt aan al deze verwachtingen. Zo zal het een alarmsignaal uitzenden in geval van brand, diefstal en - optioneel - ook gaslekken en koolstofmonoxide. De detectoren en sensoren zijn draadloos, zodat er geen breekwerk in de woning nodig is. De installatie wordt uitgevoerd door installateurs die door Siemens geselecteerd zijn en allen het Incert-kwaliteitslabel dragen. Dankzij een regionale spreiding van het netwerk is een snelle en efficiënte service gegarandeerd.

Wie intekent op IntegriSafe geniet bovendien bijkomende diensten zoals de mogelijkheid tot financiering van het pakket en extra verzekeringsdiensten en -waarborgen. Wat dit laatste betreft, heeft de klant de keuze uit ofwel een aantal attractieve uitbreidingen op de diefstalverzekering ofwel een korting op de diefstalpremie.

Makelaars breiden dienstenpakket uit
IntegriSafe wordt verdeeld via verzekeringsmakelaars die nauw met Fortis Insurance Belgium samenwerken, wat niet zo verwonderlijk is omdat zij in hun dagelijkse activiteiten regelmatig met brand en inbraak geconfronteerd worden. Via IntegriSafe voegen deze makelaars hieraan een extra preventieluik toe, waardoor ze steeds meer evolueren naar complete adviseurs in preventie en veiligheid.

Citaten :
Dhr Francis Verheughe, President van Siemens België - Luxemburg: "Deze oplossing, die van groot nut is voor het publiek, is een voorbeeld van hoe maatschappelijke thema's ons voortdurend drijven om te innoveren. Siemens streeft ernaar, eventueel samen met andere grote spelers, om een innovatief antwoord te bieden op maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen."

Dhr Bart De Smet, CEO van Fortis Insurance Belgium : "Preventie en verzekeringen zijn steeds nauw verbonden geweest. Iedereen heeft er immers baat bij dat het aantal schadegevallen in en rond de woning zo laag mogelijk blijft. Met IntegriSafe kunnen we onze makelaars nu een kwalitatief hoogstaande oplossing aanbieden die hun rol als adviseur beklemtoont en uitbreidt.'

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 39,7 miljard (31/12/2007), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL