"La Caixa" verwerft 50%-belang van Fortis in CaiFor

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/07/2007 07:37
Fortis en "la Caixa" maken bekend dat zij zijn overeengekomen dat "la Caixa" het volledige belang van Fortis in de Spaanse bankverzekeraar CaiFor [50% in CaiFor en 20% in SegurCaixa] overneemt voor EUR 980 miljoen in contanten, waarin begrepen een interim-dividend van EUR 30 miljoen voor 2007.

Jacob Westerlaken, CEO van Fortis Insurance International Europe: "Na 15 jaar vruchtbaar te hebben samengewerkt, hebben Fortis en "la Caixa" gezamenlijk besloten om hun joint venture te beëindigen. Fortis en "la Caixa" hebben sinds de oprichting in 1992 een toonaangevende bankverzekeraar van CaiFor gemaakt. Dankzij deze joint venture - de eerste in zijn soort in de Europese financiële dienstensector - en de deskundigheid van Fortis zijn wij in staat geweest om een succesvol internationaal bankverzekeringsmodel van de grond te krijgen. Fortis blijft betrokken bij de Spaanse bank- en verzekeringsmarkt en zal haar internationale bankverzekeringsstrategie voortzetten. Wij wensen onze vrienden bij "la Caixa" het allerbeste in de toekomst."

Tomás Muniesa, Vice-President van "la Caixa" en CEO van CaiFor, benadrukte "de succesvolle samenwerking van "la Caixa" en Fortis in de afgelopen 15 jaar, die mede heeft bijgedragen aan de toonaangevende positionering van CaiFor in de Spaanse verzekeringsmarkt." "Wij zijn uitermate tevreden over onze samenwerking met een belangrijke financiële groep als Fortis," aldus Tomás Muniesa.

In 2006 rapporteerde CaiFor een geconsolideerde brutowinst van EUR 1.723 miljoen. Het aandeel van Fortis in de nettowinst bedroeg EUR 56 miljoen. De totale prijs die aan Fortis wordt betaald, komt derhalve neer op een koers/winst-verhouding van 17.

De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende autoriteiten en zal naar verwachting de komende paar maanden worden afgerond.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 41,1 miljard (29/06/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL