Reparatie Hoogoven 7 van start bij Corus

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/09/2006 13:36
Per 31/8/06
IJmuiden - Na zo'n 15 jaar vrijwel onafgebroken in productie te zijn geweest is gisteren begonnen met een grote onderhoudsbeurt aan Hoogoven 7. Daarbij worden ondermeer de besturing, het vulsysteem, de hete wind leidingen en de vuurvaste bemetseling van de haard volledig vernieuwd. De oven zal tijdens de reparatie zo'n twee maanden uit productie zijn. Met de voorbereiding en planning van de werkzaamheden, waarmee in totaal een investeringsbedrag van 136 miljoen gemoeid is, werd al in het jaar 2000 een begin gemaakt.

' s Nachts en in de ochtend werd de oven diepgeblazen zodat vandaag de laatste hoeveelheden vloeibaar ruwijzer kunnen worden afgetapt. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het inwendige van de oven gekoeld met grote hoeveelheden water. Dit zou, afhankelijk van ondermeer de weersomstandigheden, kunnen leiden tot voor de omgeving zichtbare stoomwolken.

Als de installatie voldoende is afgekoeld zal maandag 4 september onderaan de zijkant van de oven een gat worden gemaakt van ca. 4 x 4 meter, waardoor een graafmachine naar binnen kan om met het opruim- en schoonmaakwerk te beginnen. Dan ook zal blijken hoeveel gestold ruwijzer zich op de bodem van de oven bevindt: de zogeheten salamander. De duur en planning van de reparatie is hier in belangrijke mate van afhankelijk: 61 dagen in het gunstigste geval, met een uitloop naar 81 dagen als de salamander erg groot en dik blijkt te zijn.

Na het opruimen van de restanten ijzer- en slakhoudende aanzettingen, zal in de tweede helft van volgende week begonnen worden met het verwijderen van deze laag ijzer door middel van boren, jekkeren en springladingen. Het gebruik hiervan zou daarbij afhankelijk van de weersomstandigheden in de omgeving hoorbaar kunnen zijn.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL