Corus trekt bod op obligatie leningen in.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/05/2004 11:26
Corus heeft gisteren bekend gemaakt, dat het bedrijf het bod op de leningen die tussen 2006 en 2008 aflopen intrekt. Dit houdt in, dat de nieuwe leningen van ca. EUR 500 miljoen ook niet doorgaan in de vorm die was aangegeven.
Er was wel belangstelling voor de nieuwe leningen en er wordt nu overwogen, de bestaande leningen te gaan herfinancieren t.z.t., om zo betere condities te krijgen. De rente voorwaarden zouden voor de nieuwe leningen verslechterd zijn.
Wij (red.) denken dat er misschien meer aan de hand is, mischien dat bij Corus de verkoop van de aluminiumtak aan het vorderen is en dat er dan geld vrijkomt om die bestaande leningen af te lossen. Als dat zo is, kunnen de herfinancieringen achterwegen blijven, maar zal de financieringsruimte voor Corus verbeteren. De "rating" kan dan verbeteren en zodoende kan Corus een lager percentage krijgen. De koers staat door de algehele wereld situatie ook onderdruk. De koers van EUR 0,47 geeft ook aan, dat er nog werk te doen is bij Corus. Toch zijn de bedrijfsresultaten van de concurrenten beter dan verwacht en dan zullen de cijfers van Corus, met de halfjaarcijfers ook moeten verbeteren.
De onzekerheid in de markt en wat gaat China doen, om de "oververhitting" tegen te gaan? Deze "golfbeweging in de staalindustrie duren ca. 3-5 jaar en dan is de top alweer dalende, dus mindere prijzen. Daarom moeten er in het VK "knopen" doorgehakt worden, om daar weer een winstgevende "tent" te krijgen.
Maar laten wij een "broedende Kip" niet storen en wachten op de dingen die komen gaan. Zo denkt de heer Usmanov ook, want die is aardig "getemd"! Of is het stlte voor de storm, voor de heer Usmanov?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL