De hand van Henstra bij Corus te zien

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/05/2004 13:26
De nieuwe topman Henstra laat al duidelijk zien, dat zijn "hand" daar aan het werk is. De pas benoemde directeur van de belangrijkste divisie bij Corus, de Strip Products, zegt, "het heeft geen zin de Ijmuiden formule ook in het VK toe te passen"! Ieder land heeft zo haar eigen probleem, dus zal er in Engeland op de andere manier, de zaken aangepakt moeten worden, dan in IJmuiden. Ook zal het "Restoring Succes" ook zijn vruchten in Engeland moeten gaan afwerpen, zoals de Rus Usmanov al vond, moet het in het VK sneller gaan.
In het VK is een herstelprogram "High Performance UK in 2002 van start gegaan en in IJmuiden was dat World Class IJmuiden eind 2001. Dus, zoals Henstra het zegt, de trein rijdt al en de verbeteringen zijn al gaande, in de UK en in IJmuiden.
Henstra zegt: "er zullen dingen anders en wat slimmer aangepakt gaan worden, maar meer nog niet.
Het World Class IJmuiden project, dat ca. 3 jaar geleden van start was gegaan, loopt straks ten einde. Ook nu zijn personeel van de Staal en Aluminium bedrijf met elkaar in bespreking, om onderlinge verbeteringen aan te dragen en uit te voeren. Knelpunten inventariseren en problemen binnen de divisies oplossen, zo zijn eral ca. 150 maatregelen gelokaliseerd en er wordt aangewerkt, deze moeten tot een betere en goedkopere manier van werken leiden, dus meer winst.
Het bedrijf heeft naar de klant toe, door kortere levertijd en het werken aan een betere productmix, al veel bereikt.
Het doel was, in 2004 een resultaatsverbetering van EUR 50 per ton geproduceerd staal te bereiken en de "stand" staat nu al op ca. EUR 40 bereikt resultaat.
Ook voor de verpakkingsstaal is een soortgelijk hersteldprogramma opgesteld.
Henstra zegt ook achter de manier van aanpak van de Heer Varin te staan. Die heeft ook de problemen gezien, en er moet een "kaptein" zijn, die "voer" krijgt aangeleverd. Dan pas kan Corus de concurrentie van de concurrenten aan en door dit alles, is IJmuiden al terug aan de top van de Europese Staalbedrijven en nu de UK ook nog. Ook kan zo de sluiting van de fabriek in Wales in Ebbw Vale, die ca. 750.000 ton staal produceerde, opgevangen worden. En synergie behaald worden.
Ondanks dit alles, zal er jaarlijks een kostenbesparing nodig zijn van 2 tot 3%, om de concurrentie bij te blijven.
Om het "Restoring Succes" echt tot een succes te maken, worden alle geopperde aanbevelingen meegenomen en tegen het licht gehouden.
Henstra ziet dat er nog een weg te gaan is voor Corus, maar hij ziet ook dat de lijn van de heer Varin vruichten afwerpt en een "broedende kip", moet je niet storen.

Redactie,
Wij zien in Henstra een man die weet waarover hij praat en dit soort mensen heeft een bedrijf in de problemen nodig. Alles kan niet tegelijk, zoals de heer Usmanov misschien wilde. Rust en overleg brengen een beter resultaat, dan haast en drang.
Als straks de aluminium divisie verkocht wordt, kan een herstel bij Corus versnellen. Per 1 juli zou Corus haar prijs weer verhogen en alles bijelkaar kan daar iets moois uitgroeien/bloeien.
Corus is nog steeds speculatief, maar met meer "deskundigheid" aan de top, kan er een "Happy end" uitkomen.
De bezitters van het eerste uur, hebben nog weinig plezier van de fusie met de Engelsen gehad.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL