Cijfers Alcoa steun voor Corus

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/04/2004 06:36
De zeer goede kwartaalcijfers van Alcoa, de tweede aluminiumproduct van de wereld, had in het 1e kwarttal van dit jaar een nettowinst van USA$ 355 miljoen en dat was in het e1 kwartaal 2003 USA$ 155 miljoen. Het concern schrijft de betere resultaten toe aan meer vraag naar aluminium producten. De kwartaalomzet nam toe van 5,14 miljard tot 5,7 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat kwam per aandeel uit op 40 dollarcent.
Dit soort berichten zullen er meer gaan komen uit de Metaalsector. De prijzen van de metalen stijgen nog steeds door en weten die stijging vast te houden.
Wij verwachten dan ook, verdere prijsstijgingen van de metalen, dus stijging van de winsten van deze bedrijven.
Corus wist haar omzet/marktaandeel te vergroten, bleek uit het rapport van IISI (International Iron Steel Instituut) en dat, met deze meer dan verdubbeling van de kwartaalwinst bij Alcoa, moet de winst bij Corus ook meer naar voor te halen zijn.
De turn-around zou nu toch ook bij Corus moeten komen, met al die ingrepen, van de heer Ph.Varin.
Toch valt de koersontwikkeling ons een beetje tegen. Teveel "day-traders" en kleine orders bepalen de koers. Gisteren waren er posten van 100 stukjes Corus in London als omzet/verkopen. Dat zijn geen posten van "beleggers"!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL