Ahold wil Deli XL verkopen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/09/2004 08:16
Ahold heeft vandaag het voornemen bekendgemaakt om haar foodservicegroothandel in de Benelux, Deli XL, te verkopen. Deze stap is onderdeel van de voortgaande strategische heroverweging van de activiteiten van Ahold. De onderneming is met de voorbereidingen begonnen en verwacht binnenkort het formele desinvesteringsproces van Deli XL te kunnen starten.

Deli XL is marktleider in Nederland en België. De onderneming, die in 2003 een geconsolideerde netto-omzet realiseerde van EUR 837 miljoen, heeft vooral een sterke positie in de institutionele- en cateringsegmenten van de foodservice-markt, waarin Ahold in 1985 actief werd. Deli XL levert momenteel circa 60.000 producten aan 30.000 ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants, scholen en horecaklanten.

"Wij hebben besloten om Deli XL te verkopen, ondanks het feit dat wij van oordeel zijn dat de onderneming goed gepositioneerd is om te profiteren van de groeikansen die ontstaan door het consolidatieproces binnen de gefragmenteerde Europese foodservice-markt," aldus Anders Moberg, President & CEO van Ahold. "De strategie van onze Nederlandse arena richt zich op de retailactiviteiten. De investeringen en aandacht van het management die noodzakelijk zijn om een grotere rol te gaan spelen in de Europese foodservice-sector sluiten hier niet op aan. Wij denken daarom dat het enorme potentieel van Deli XL beter kan worden gerealiseerd door een nieuwe eigenaar. We zullen ons maximaal inspannen om een passende koper te vinden die de beste voorwaarden biedt voor de continuïteit, en die bereid is verantwoordelijkheid te aanvaarden voor Deli XL en haar medewerkers."

De beslissing om Deli XL te verkopen betreft uitsluitend de Nederlandse arena van Ahold en heeft geen implicatie voor de Amerikaanse foodservice-activiteiten. In de foodservice-sector in de Verenigde Staten, waar de marktconsolidatie zich al heeft voltrokken, behaalde Aholds werkmaatschappij U.S. Foodservice een netto-omzet in 2003 van meer dan USD 17 miljard en wordt de tweede plaats op de markt ingenomen. Zoals uiteengezet in het plan "Road to Recovery" is Ahold vastbesloten de waarde van U.S. Foodservice te herstellen; dit proces is in volle gang.

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn ‘forward-looking statements’ in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Ahold beoogt dat deze uitspraken vallen onder de zogeheten ‘safe harbors’ waarin dit effectenrecht voorziet. Deze forward-looking statements bevatten - maar zijn niet beperkt tot - uitspraken betreffende het voornemen van Ahold om DELI XL te desinvesteren, de verwachtingen van Ahold omtrent de timing van een dergelijke desinvestering, uitspraken betreffende het potentieel van DELI XL onder een nieuwe eigenaar en de stand van het herstelplan voor U.S. Foodservice. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten - maar zijn niet beperkt tot - de mogelijkheden van Ahold om haar strategie van desinvesteringen succesvol uit te voeren, de maatregelen van overheden en toezichthoudende en justitiële instanties, de mogelijkheden van Ahold om kopers te vinden voor de activiteiten die zij desinvesteert op basis van voor Ahold acceptabele voorwaarden, de mogelijkheden van Ahold de desinvesteringen af te ronden, de onmogelijkheid om te voldoen, ofwel vertragingen in het voldoen, aan de voorwaarden voor het afronden van de desinvesteringen, de mogelijkheden van de nieuwe eigenaar van DELI XL tot een succesvolle bedrijfsvoering, de mogelijkheden van Ahold tot een succesvolle afronding van het herstelplan voor U.S. Foodservice, waaronder wordt begrepen een verbetering van de leveringsvoorwaarden en het uitbaten door Ahold van haar inkooppositie en het doorvoeren van operationele en systeemverbeteringen en nieuwe interne controles, alsmede andere factoren zoals besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. – dat is haar statutaire naam – zich onder de naam ‘Royal Ahold’ of kortweg ‘Ahold’.

Redactie XEA.nl
Wij schreven al, "de stuiptrekkingen" van Ahold, en daar bedoelen wij mee, er is meer aan de hand bij Ahold.
Ahold zit met schulden en onzekerheden en dat is geen beleggingsbodem.
Daarom zullen er nog meer verkopen (onderdelen) komen, want die schuldenlast vraagt om rente betaling.
Daarom is de koersverhouding Ahold versus Laurus voor ons onduidelijk.
Ahold heeft meer last van de prijsdaling dan Laurus, maar dat komt nog tekort naar voor.
Wij blijven Ahold geen advies geven, ondanks dat er een up-grading is geweest (Moody's). De gronden zijn voor ons onduidelijk!





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL