Prijzenslag als een nachtkaars uit bij de supers?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/04/2004 09:01
De prijzenoorlog lijkt als een "nachtkaars te zijn uitgegaan tussen de Supers.
Wij lazen in de media, dat na een prijsvergelijkingsonderzoek, tussen nu en 31 januari 2004, de prijzen van de goedkopere levensmiddelen stabiel waren gebleven en bij de merkproducten was dat 14 dagen geleden al geconstateerd.
Dit is goed nieuws voor de Supers en minder voor de klanten. Maar de prijzen zijn bij ca. 1 jaar geleden, wel met enkele tientallen procenten gedaald.
De klant kan dan toch haar/zijn voordeel terughalen, wat door de invoering van de euro was "afgepakt"!
De euro heeft zoveel "negaiteve" invloed op het leven van de burger gehad, dat de regering er niet eens over wilt praten. Schande!
Wij (red.) denken aan de bedrijven als, Ahold en Laurus en andere supers o.a. Sligro en Schuitema, deze zullen zich weer met het dagelijkse werk bezig houden. De stuntreklames kosten veel geld, aan reklamekosten en aan winstmarges.
Hierdoor kwam de winst onderdruk te staan, maar dat lijkt verledentijd.
Daarom kunnen de koersen van de superfondsen aantrekken, maar let wel op, want bij Ahold zit nog "pijn" in het aandeel. Onderschat de mogelijke claims niet en ook de verschillende onderzoeken die nog lopen tegen het Concern.
Laurus ligt er iets beter bij en de koers is betaalbaar en "moeder" Casino zal zo snel mogelijk een winstgevend "tent" willen hebben. De aandacht moet op/naar nieuwe ontwikkelingen kunnen gaan en niet meer naar Laurus.
Wij hoorden van een kenner in het levensmiddelenvak, "als het over is met die prijzenslag, kan het weleens hard gaan met een betere marge"!
Laurus zit in het goedkopere en midden en iets duurder segment van de markt, dus mooi gespreid.
De prijzenslag had eigenlijk haar werk op de consument al gedaan, want die gingen toch haast allemaal weer naar hun "eigen" super.
Al is Aldi iets duurder aan het worden hoorden wij (red.)!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL