Kerstdagen worden thuis gevierd.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/12/2003 13:32
De Kerstdagen worden dit jaar thuis gevierd en dat is voor de Horeca een slecht bericht, maar de Supers zullen goede zaken doen. De berichten van de Supermarkten zijn, ondanks de prijzenoorlog toch goed en de omzetten stijgen wel. De omzetten zijn beter dan een jaar terug en toen was er nog een soort EURO-effect (men wist de "geld-maat" nog niet).
Wel zijn de lokale supermarkten meer in trek dan de grote als AHOLD en Super de Boer (Laurus). Maar deze laatste heeft ook Edah en die trekt toch wel goed en de prijzenoorlog zien wij toch op de laatste benen lopen. De klanten gaan toch weer naar de dichtst bijzijnde supermarkt hun inkopen doen. Het Noordhollandse Deen, behaalde de eerste plaats als beste super van Nederland, een lokale speler dus.
Het is leuk geweest, maar het prijstotaal weegt niet op tegen de extra kosten van de bus of extra kilometers met de auto (parkeegelden incl.).
Daarom zien wij een extra omzetnu, als een soort compensatie van de "derving" omzet en zal er per saldo wel een daling zijn, maar niet zo groot als verwacht.
De beleggers kunnen hier hun voordeel ook mee halen. Laurus is vrij sterk gedaald, mede door de prijzenoorlog en het onderzoek Ondernemingskamer.
Toch biedt dit fonds kansen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL