Ahold in bespreking over de verkoop van Disco S.A.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/11/2003 07:25
Ahold heeft vandaag bevestigd dat zij in onderhandeling is met de Chileense retailer Cencosud S.A. over de verkoop van haar meerderheidsaandeel in de Argentijnse supermarktketen Disco S.A. Op 30 juni 2003 had Disco 237 winkels in Argentiniƫ.

Ahold en Cencosud moeten de aandelenkoopovereenkomst nog finaliseren en Cencosud moet haar bevestigende due diligence ("boekenonderzoek") nog afronden. Partijen verwachten een bindende overeenkomst voor het einde van het jaar te ondertekenen. Het sluiten van de transactie is afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring van de lokale mededingings-autoriteiten, welke wordt verwacht voor het einde van het tweede kwartaal van 2004.

Cencosud heeft belangen in vastgoed, doe-het-zelf-winkels en hypermarkten in Chili en Argentiniƫ. Cencosud heeft 12 hypermarkten en 23 doe-het-zelf-winkels in Argentiniƫ. Cencosud heeft in juli 2003 Ahold's belang in de Chileense supermarktketen Santa Isabel gekocht.

De voorgenomen verkoop van Disco S.A. is onderdeel van Ahold's strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren, om bedrijven die onder de maat presteren af te stoten en zich te concentreren op haar volwassen en meest stabiele markten.


Redactie; een goede zaak, maar toch zal na de emissie van aandelen de koers onder druk komen te staan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL