Wall Street plust en Oostmarkt twijfelt Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/11/2023 05:55
Lees onze toevoeging d.d. 11-20-23 bij de zaak Raad van State No's 1-2-3. Wegens toenemend succes en geef 't door aan kennissen en familie! Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend en tegenstrijdig verhaal" Geef 't door aan Uw kennissen en familie, 't kan hen ook overkomen, falende rechters. Burgers worden tegen elkaar opgezet!
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".
Burgers worden tegen elkaar opgezet, door NIET TE HANDHAVEN. De huurder is verteld, dat hij zonder vergunning is gaan huren en de openingstijden, ach die lapt hij aan de laars en handhaving is er nauwelijks, zelfs op zondag opent hij zijn deuren, terwijl hij NIET open mag.


OD NHN werkt samen met de Gemeente H. en er worden NU uitlokkingen van Bedreiging geuit naar de vertegenwoordiger van de klaagster! ZO werkt het in de Gemeente H. Is het dan vreemd, dat andere personen bedreigingen uiten naar BESTUURDERS toe!? Wij blijven om de handhaving door de Gemeente H. vragen, maar die weigeren! Wij worden zelfs uitgenodigd om mee te werken aan controles, tegen de illegale vestiging van dit bedrijf! De mail is ... leest Uzelf meer. lees in de toevoeging elders op de website van XEA.nl boven aan!

Lees deze toevoeging
toevoeging op 11 okt. 2023
Verbijsterend verhaal bij mijnheer Kokkelman op de radio van 11.30 tot 12.00 uur. Daar was de leider van de ambassade uit Kabul op bezoek. Wat was er mis gegaan aldaar in Kabul? Eigenlijk kreeg U met UW team daar 'n onderscheiding door Defensie voor. Na het vernietigende rapport over de gang van zaken. Buitenlandse Zaken, onder leiding van KAAG, vond dat U daar had moeten blijven zitten, "DAT WAS BETER VOOR HET KAMER DEBAT! Dat kwam later uit, maar de Amerikanen kwamen juist bij U langs met: " jullie kunnen nu nog mee en anders niet meer. De Duitsers gaan ook mee, kwam in het verhaal naar voor! Later kwamen 13 Amerikaanse militaire om het leven, die waren op dezelfde plek waar wij(Nederlanders) waren geweest.
Wat ging er fout, Buitenlandse Zaken wilde niet luisteren naar de ervaringen van de deskundigen ter plaatsen (Lees het INTEL 'n term die wordt gebruikt, van kennis & ervaring ter plaatsen). Er is later overleg geweest met Defensie en elkaar laten uitpraten, over, dit moet in het vervolg beter afgestemd worden.
BUITENLANDSE ZAKEN van Kaag liet niets meer van zich horen!
KAAG ZOU DUS TER VERANTWOORDING moeten worden geroepen voor de 13 Amerikaanse militaire die daar gesneuveld zijn. Anders had de leider met zijn team te Kabul, met de DOOD voor OGEN, daar afgeschoten kunnen worden, HIJ was TERECHT teruggekomen concludeerde de Commissie in het vernietigende rapport, dat was uit gebracht tegen KAAG.


plaatsing d.d. 24 september 2023
zaak HAA 20/1149 een dossier van 3,2 cm uit het proces gelaten. Dat juist belangrijk is voor deze zaak HAA 21/3191
Deze ZAAK gaat het OM Haarlem GATE heten. EEN BLAMAGE VOOR RECHTSSTAAT IN NEDERLAND!


De heer B. van het OM te Haarlem heeft
09-03-2020 08 04 het dossier HAA 20/1149 uitgedraaid. Maar't is niet naar de RAAD van State opgestuurd. Dus is klaagster niet bij een volledig dossier daar beoordeeld. Maar die had Rechter V. niet nodig, er hadden al zoveel rechter naar de zaak gekeken, war moet ik dan nog zei V.!? Is dat snel verdiend, dat leges geld EUR 274,00. Zo werkt dat in NEDERLAND.

Herziening verzoek aan de Raad van State te Den Haag HAA 21/3191 Herzien van de uitspraak 202203306/1/R1
ga naar en overtuig Uzelf over deze schandelijke vorm van "rechtspreken"!
Dan vraag je een herziening aan, moet je allerlei zaken weer opnieuw inleveren en komt er aan hetzelfde dossier een andere dossier nummer te hangen EN jawel!! Weer EUR 274 kosten te betalen. Dan lijkt 't weer een andere zaak en dit verklaart, dat er "dossiers" zoek raken.

Nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.
Lees die wij er uitgebreid vandaag aan toegevoegd hebben!


https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-48654&type=toon

DIT IS DE RECHTSPRAAK IN NEDERLAND?
Wij hadden een ander beeldvorming van de RAAD van STATE.
DEZE rechter V. was niet ONAFHANKELIJK, WIE stopt deze Rechter V.!?

De agenda voor deze week.
dinsdag 21 nov.
In de VS Vastgoed

woensdag 22 nov.
Verkiezingen in Nederland.
In de VS - Industriële bestellingen
60 jaar geleden dat JF Kennedy werd doorgeschoten in Dallas.

donderdag 23 nov.
- 3de kw. cijfers Ackermans & Van Haaren NV en de HAL.
- Tokyo en Wall Street gesloten. In de VS Thanksgiving

vrijdag 24 nov.
Elia 3de kw. cijfers.

Media, Nederland was vol!

Dat vertelde "wijlen Koningin Juliana begin jaren 1960 en eind jaren 1960 vertelde Wijlen Koningin Juliana Nederland is "overvol", aantal inwoners 11.417.254 5.686.152(M) 5.731.102 (V)
Nu 17.933.095 wel is de Flevo Polder erbij gekomen, maar ruim 6.5 miljoen meer inwoners.
Hoe snel is het aantal inwoners van Nederland gegroeid?
In 1900 telde Nederland ruim 5 miljoen inwoners. In 1950 was dat aantal verdubbeld, tot 10 miljoen inwoners. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog groeide de bevolking relatief snel. In 1970 was het aantal inwoners al opgelopen tot 13 miljoen. Daarna groeide de bevolking weer wat minder snel. Zo zat er tussen de 15 en 16 miljoenste inwoner 11 jaar, en 15 jaar tussen de 16 en 17 miljoenste inwoner.(Bron CBS). Maar met de inflatie cijfers bakken zij er niet veel van! De wijze van berekening klopt niet meer. Wie is er nog te "vertrouwen"!?

Er komen teveel gelukszoekers naar Nederland en zij krijgt veel eet en zakgeld.

Nederland LUILEKKERLAND voor de "gelukszoekers".
Asielzoekers krijgen van overheidswege tijdens de asielprocedure weekgeld voor eten, kleding, toiletartikelen en andere persoonlijke uitgaven. Zo ontvangt iedere asielzoeker per week €14 ’leefgeld’ plus eventueel ’eetgeld’ als zij zelf hun maaltijden verzorgen. Een alleenstaande die alle maaltijden zelf verzorgt, krijgt daarvoor €59,50 per week, blijkt uit gegevens van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Asielzoekers mogen onder voorwaarden ook 24 weken per jaar betaald werk verrichten. lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/388468835/asielzoekers-krijgen-visa-kaart-met-mobiele-app

In de VS blijft de inflatie toch nog hangen op 3,2% in oktober j.l.
Dat is nog lang geen 2% !

media
- Germany Looking at Relaxing Debt Restrictions After Court Ruling
- Asian Stocks Gain on Nasdaq Rally, Dollar Slips
- EU Is Set to Place France on Its Fiscal Watch List
- Nearly All of OpenAI Staff Threaten to Go to Microsoft If Board Doesn’t Quit
see & read more on www.bloomberg.com

in de media
Israel waarschuwt voor een lange oorlog tegen de HAMAS!
En beurzen hebben daar geen "boodschap aan"!!! Onbegrijpelijk zie Wall Street en de Oostmarkt vandaag!

De Dow 35,151.04 +203.76 +0.58%
De Nasdaq 14,284.53 +159.05 +1.13%

In de Oostmarkt de volgende standen.
In Japan de Nikkei 33,395.22 +7.19 +0.02%
In Hong Kong de Hang Seng 17,947.66 +169.59 +0.95%
In Australië de All Ord. 7,289.30 +20.56 +0.28%
In Singapore de Straits 3,102.35 -9.23 -0.30%
MAAR juist NU is "daghandel" voor 99% van alle transactie verantwoordelijk en GEEN belegging meer! Er wordt ook mee gestuurd, ten voordele van andere voordelen!

Gestuurde Handel te Amsterdam.
WEET de politiek dat wel? NEEN is ons antwoord, dan mag je niet de "PENSIOENEN voor later, niet als basis nemen en aan de inkomsten ervan, laten afhangen, van gestuurde en mogelijk gemanipuleerde handel.


Poetin
Dat slecht 1 persoon bij een organisatie "zulk" een macht heeft en een groot deel van de wereld naar zijn hand kan zetten!!

Nogmaals: "als Trump president was gebleven van Amerika", dan had Poetin dit niet "durven" doen! Voor Trump had Poetin nog respect, niet voor "Biden"!

TOEZICHTHOUDERS
Laat UW ogen ook eens richting controles en de tijd die daar voor nodige is GAAN! en NEEM dat eens "Serieus"!
DAT missen wij, anders "sleep" ons voor de Rechter en dan zullen wij de rechter vertellen hoe de Effectenhandel weer op een nettere manier kan worden uitgevoerd.

Cultuur onder VUUR
Frans Timmermans pleit voor staatsopvang voor kinderen vanaf twee jaar. De lijsttrekker van GroenLinks-PvdA denkt zo het probleem van functioneel analfabetisme op te lossen:
Frans Timmermans wil uw kinderen opvoeden: staatsopvang vanaf twee jaar . ga naar
https://geziningevaar.nl/artikelen/frans-timmermans-wil-uw-kinderen-opvoeden-staatsopvang-vanaf-twee-jaar?cid=1970837333&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-11-16#main

EN
Wij(C.o.V. hebben het nieuwe huis van Frans Timmermans gevonden.
Een monumentaal pand in Maastricht. Uit 1910. Van 1,25 miljoen.
Met energielabel... E!

Pensioenen
EN WAT NU ZO BIJZONDER IS!!!!
Aan dit corrupte systeem (ladder) worden straks onze PENSIOENEN aan opgehangen.

Entree Res. Yesterday 14.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59* T 1.26 -0.01 100 79 CIBC 1 Anonymous K
15:36:27 T 1.26 -0.01 100 80 National Bank 1 Anonymous K
13:42:57 T 1.25 -0.02 100 9 BMO Nesbitt 9 BMO Nesbitt K
Gestuurde handel!!! MAAR wie verkoopt er nu nog ?
Zij worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, het wordt medio november 2023. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar.
Goldman blijft dagelijks een inkoper, daar is een bedoeling voor. Maar er blijken meer kopers te zijn voor het OT deel van Entree Resources! Dat kan interssant worden voor de bezitters van de aandelen Entree Resources.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming. En komen ze ook steeds dichter bij de bekendmaking van het deal van Rio Tinto, roert zich de laatste tijd flink in het koper! zie elders (d.d. 2/8/23)op de website van XEA.nl Af & toe laat deze partij zich niet ZIEN! Opvallend!

Goldman is minder in de markt, maar vanuit ons netwerk hoorden wij gisteren(4/4/23) dat veel al in vaste handen zit. Dus de free float is nog maar heel weinig, een inleg van 100.000 sts zou de prices met 10 tallen centen doen stijgen.

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25% het aandeel
Rio Tinto 16% - Vermoedelijk half november komt er actie!

Entree Resources.
Kijk naar Entree Resources. Rio Tinto is in onderhandelingen met de Mongolische Regering en een deal is "nader'! Dan verkoop je als aandeelhouder toch niet meer!
Een markt gevoel zegt dat gewoon simpel! ER valt een premie te behalen! Het is even wachten wanneer het deal gesloten wordt!

RIO TINTO exercise warrants sept. 13 2023. op $C 0,60 and get shares of Entree Resources on 08-02-23


Dit weekend (19/11/23)kregen wij bericht, dat er een uitstel is over de bieding door Rio Tinto.
Enkele maanden zeker! Want er hebben zich meerdere partijen, tenminste drie (incl Rio) bij de Mongolische Regering aangediend voor een samenwerking (lees overname) van Entree Resources. Dat gaat een spannende komende tijd worden. Ook dat er dichterbij de levering van koper komt. Wij gaan uit van een prijs die meer zou zijn dan dat Rio Tinto zou gaan bieden.


Equinox Yesterday vol. 299.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 U 6.54 +0.12 1,800 79 CIBC 39 Merrill Lynch
16:00:00 U 6.54 +0.12 1,800 79 CIBC 39 Merrill Lynch
16:00:00 T 6.54 +0.12 19 65 Goldman 5 Citadel Q
Lezen is ook een vak, Equinox haalt hier een jaarlijks rente voordeel(zo lang dit loopt) uit van USA $6 miljoen en als de rente verder stijgt is er straks goedkoop omwisselen en dan wordt het rente voordeel nog beter. Wel meer aandelen, maar minder schulden. Slimme zet van R. Beaty.

Solaris Yesterday vol. 268.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 5.25 +0.07 200 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 5.25 +0.07 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 5.25 +0.07 300 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
Wij vermoeden dat Richard W. met ruim 40% belang, zijn winst gaat pakken en aan 'n Chinees bedrijf Solaris zal over doen. zie bericht van heden 3 okt. 2023 ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-48828&type=toon

American Silver vol. 671.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 19.58 -0.06 77 83 Research Cap 79 CIBC Q
16:00:00 T 19.58 -0.06 56 83 Research Cap 65 Goldman Q
16:00:00 T 19.58 -0.06 15 83 Research Cap 79 CIBC Q
Door Securities lending worden veel fondsen "bespeeld"!
Edelmetalen worden doormiddel van papieren transacties gedrukt. Fysiek is heel matig leverbaar en daardoor NIET prijs bepalend meer!

Edelmetalen (speciaal zilver) en andere grondstoffen (lees o.a. koper) zullen de beleggingsmarkten gaan domineren.
DAAR zijn de Westerse Effectenkredietinstelling NIET in thuis en houden daarom HUN klanten verwijderd van de beginstarts in deze branche.

Je kunt er nauwelijks TERECHT. De Giro(Lees Flatex) en de Saxo bank en soms voor wat grotere bedrijven o.a. BHP. Rio Tinto gaat dat wel.


Tijd 05.59
De Actuele koersen (kg): Goud: € 58.403 - Zilver: €697

“Gold is money. Everything else is credit.” – J.P. Morgan

tijd 06.00
Goud $ 1.992,60 zilver $ 23,80 en platina $ 924 Gold/Silver Ratio 83.71
Olie $ 77.56 en de dollar euro 1,0957 1 bitcoin = 37.386* USA dollar
Valuta's Eng Pond 0,87470 AUS$ 1,66586 C$ 1,50366 en Jap. Yen 161,610
Olie wordt nog steeds gemanipuleerd door twee landen.
Niemand onderneemt iets. Bij de Gebr. N. & W Hunt in de zilver markt jaren 1970-80 wel! Is dat Niet vreemd! De Particulier wel de mond snoeren.
* er worden weer door de grootmachten mogelijk spelletjes gespeeld, dat was in het verleden ook zo! Binnenkort in de media? Zij willen van zich laten horen.

media, Cultuur onder VUUR
Cultuur onder VUUR
Dit zei Frans Timmermans in 2007 tegen Ronald Plasterk.
Wat is nu het “probleem”? ‘Klimaatverandering’. Zodra iemand omkomt in een storm, schrijft Timmermans dat toe aan het klimaat.
Hoe maakt hij het probleem “groter”? Door bossen te kappen en tot biomassa te vermalen. Pure milieuvervuiling!
Wat voor “plezier” levert dat op? Totale macht voor de overheid, met Timmermans aan de knoppen. Waarbij u NIETS meer te zeggen heeft over uw eigen huis en auto.
Als Timmermans aan de macht komt, krijgen we klimaatdictatuur.
ga naar https://cultuurondervuur.nl/bestellen/zwartboek-frans-timmermans?cid=1964258210&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-11-10#main

Cultuur onder VUUR
Primeur! We hebben het nieuwe huis van Frans Timmermans gevonden.
Een monumentaal pand in Maastricht. Uit 1910. Van 1,25 miljoen.
Met energielabel... E!
Timmermans stookt deze winter zijn cv-ketel flink op, zodat hij in een fijn warme woning kan thuiskomen van een lange dag warmtepompen opdringen!
Bekijk hier de video: ga naar
https://www.youtube.com/watch?v=g_CcoQUTCTc

OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"! Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Antwoord op ons bericht.
Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om een bericht te sturen omdat u geen reactie krijgt op uw (4) aangetekende brieven aan het OM te Haarlem en dit onder de aandacht te brengen. U heeft ook een WOB verzoek ingediend en hier tot op heden nog geen reactie op gekregen.
Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
D.
Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid

d.d. 2 november 2023 kort na de middag via de Radio,
Zojuist door de Radio,
de Nederlandse Overheid moet de "DEMOCRATIE" gaan herstellen. Steeds meer Burgers gaan steeds meer met de rug naar de Overheid toegekeerd staan en kunnen een tegen reactie naar de OVERHEID gaan ondernemen.

DAT HEBBEN WIJ OOK IN ONS SCHRIJVEN ONDER No 1 - 2 en 3 al opgetekend. OOK Burgers tegen elkaar uitspelen, door falend beleid van Organisaties vanuit de Semi-Overheden!

ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-48654
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49011&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49062&type=toon

media,
Theo Wolters: energietransitie naar net-zero in 2050 is gevaarlijke illusie en sloopt onze welvaart!
Vrijdag 20 oktober 2023 organiseerde Holland Gold een evenement genaamd “Holland Gold G3 ” in Pathé Ede. Op dit evenement zijn de drie thema’s geopolitiek, geld en groen besproken. In het thema groen geeft Theo Wolters een presentatie over de haalbaarheid van de energietransitie en de klimaatdoelstellingen. lees meer op en beluister de video van ca. 48 minuten. ga naar
https://www.hollandgold.nl/nieuws/theo-wolters-energietransitie-naar-net-zero-in-2050-is-gevaarlijke-illusie-en-sloopt-onze-welvaart/

Standbeeld voor 52.000 mannen in Rotterdam gisteren (9/11/23. Die werden in de Oorlog 1940-45 naar Duitsland gebracht/gedeporteerd onder dwang.
MAAR dat is ook elders gebeurd. Onze Zwager werd ook van school gehaald als 17/18 jarige en heeft daar ca. 2 jaar gezeten als dwangarbeider en heeft Zennich zien branden en kwam later liftend, via België terug. Stond plots on ca. 22.00 uur voor de deur thuis1 Daarna moest hij zijn "k..T zelf redden! Zijn broer(ook onze zwager) moest ca. 3 jaar naar Indonesië en de derde zoon MOEST hier toch in Militaire dienst als DANK!
Zo ging Nederland toen al op een foute manier om met haar "Burgers"!
Ach, er moet verschil zijn, dachten de Leiders. Wat hebben de "schoonouders" in angsten gezeten!


Waanzin
Geert Wilders: ‘‘Waanzin. We hebben honderdduizenden woningen tekort maar er komt wel opvang voor 96.000 gelukzoekers. Die daarna ook nog eens met voorrang sociale huurwoningen krijgen. De PVV wil een asielstop en woningen met voorrang voor onze eigen mensen! Nederlanders op 1!’’

Cultuur onder VUUR, die speelt met VUUR, maar gelijk hebben zij!
Frans Timmermans is de politieke Messias om wie links zich verenigt, terwijl op rechts verdeeldheid heerst. Dat biedt de Limburger uitzicht op het Torentje. Wij zetten op een rij waarom het een héél slecht idee is om Timmermans premier te maken.

18 redenen waarom Frans Timmermans geen premier moet worden! ga naar
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/18-redenen-waarom-frans-timmermans-geen-premier-moet-worden?cid=1966245774&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-11-11#main

Exclusief voor u een nieuwtje -- niet verder vertellen!
Beslist niet doen!! (Red.).

Media,
Hoe kunnen goudreserves centrale banken helpen in de komende verlieslatende jaren?
Verlies centrale banken
In een eerder artikel beschreven we al waar het verlies van DNB vandaan komt. Nog even kort; centrale banken betalen rente over de overtollige reserves die commerciële banken zoals de Rabobank of ABN AMRO bij DNB aanhouden. De rente die DNB over deze reserves moet betalen is de afgelopen maanden sterk gestegen. De depositorente staat nu op vier procent, fors hoger dan de negatieve rente die voorheen geheven werd. lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/hoe-kunnen-goudreserves-centrale-banken-helpen-in-de-komende-verlieslatende-jaren/

MEDIA
HEEFT weinig moraal door deze Tekst:" Ouderen steenrijk, door overwaarden van het circa EUR 400.000,-- Woning"!
Je kunt hiervan geen BROOD eten", maar je moet er wel extra door betalen WOZ, Waterschap lasten, die juist hoger worden, doordat er allerlei "REST STOFFEN" o.a. van de PIL, kalmeringspillen e.a. pil achtige stoffen in het oppervlakte water terecht komen. Dit hoorden wij vandaag via de RADIO. EN niet doordat er andere kosten verhogend werken. Een specialist vertelde dat de zuiveringsapparaten uit de jaren 1970 stammen en ben is bezig met nieuwere zuiveringsinstallaties en die kosten aanzienlijk meer! Daarom zullen de kosten van Waterschappen hoger uitgaan vallen.
WAT een misleiden op de TV gisteren, over die verhogingen van de Waterschapslasten. Het zijn de "REST afvalstoffen van pillen en medicijnen".

Wie luistert "WEET MEER"!

The Copper Prices in $USD / lbr
November 20, time 23:59
Bid/Ask 3.7541 3.7548
Change +0.0006 +0.02%
Low/High 3.7040 3.7606
The Nickel Prices
November 20, time 23:58
Bid/Ask 7.6151 7.6287
Change +0.0340 +0.45%
Low/High 7.5336 7.6854

tijd 06.28
Weer de dagelijkse manipulaties van het Edelmetaal.

PVV
Stem massaal PVV!
Geert Wilders: “Dit werd eerder door asielzoekers zelf gefilmd op een luxe cruiseschip in Velsen waar ze dankzij de VVD Sts genoten van volle borden warm eten, gratis verwarming en vijfsterren luxe. Veel van onze eigen Nederlandse gezinnen en ouderen hebben dit niet! Schande!”

media, CBS
Zzp’er in zorg en welzijn kiest vooral voor onafhankelijkheid.
Zelfstandig ondernemers zonder personeel die in 2023 werkten in zorg en welzijn, noemden het zelf willen bepalen hoeveel en wanneer ze werken, het vaakst als reden om als zelfstandige te werken. Gemiddeld werkten zelfstandig ondernemers zonder personeel in deze sector 32 uur per week. Van alle zzp’ers in zorg en welzijn zou 1 op 10 liever als werknemer werken. Dit meldt het CBS op basis van het nieuwe Zelfstandigenonderzoek, dat wordt uitgevoerd voor het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW).
lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/47/zzp-er-in-zorg-en-welzijn-kiest-vooral-voor-onafhankelijkheid

media CBS
Meer zelfstandigen in zorg en welzijn
Het aantal zelfstandigen werkzaam in zorg en welzijn is in 2022 met 22 duizend toegenomen naar 178 duizend. Deze toename ging binnen enkele branches gepaard met een afname van het aantal flexwerknemers. Dit blijkt uit analyses van het CBS op basis van de Enquête beroepsbevolking (EBB).
In zorg en welzijn groeide het aantal zelfstandigen met 14 procent; in de werkzame beroepsbevolking als geheel was dat 7 procent. De toename van het aantal zelfstandigen in zorg en welzijn zette al eerder in, tussen 2016 en 2020 steeg het jaarlijks. Wel is het aandeel zelfstandigen in zorg en welzijn nog altijd kleiner dan in de totale werkzame beroepsbevolking (respectievelijk 11 en 16 procent). In totaal werkten 1,6 miljoen mensen in zorg en welzijn in 2022.
lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/47/meer-zelfstandigen-in-zorg-en-welzijn

Media,
Global copper surplus shrinks to 17kt in 9M23, ICSG reports.
ICSG said that in January-September 2023, global copper mine production increased by approximately 1.1%, with concentrate production increasing by about 1.3% and solvent extraction-electrowinning (SX-EW) by 0.2%. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-11-20/Global-copper-surplus-shrinks-to-17kt-in-9M23-ICSG-reports.html

media,
Ondanks dalende inflatie: lonen 8,2% omhoog in oktober j.l.
AMSTERDAM - De loonsverhogingen die recent zijn afgesproken zijn een stuk hoger dan de afgelopen maanden. Terwijl de daling leek te zijn ingezet, komt de loonstijging in oktober uit op 8,2%. Wel gaat het om een klein aantal cao-akkoorden. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/93319599/ondanks-dalende-inflatie-lonen-8-2-omhoog-in-oktober

PVV
Zes zetels erbij & Geert Wilders bij het EenVandaag Verkiezingsdebat.


tijd 08.44
De actuele koersen (kg): Goud €58.412 Zilver €695
Goud $ 1.992,50 zilver $ 23,70 en platina $ 921 Gold/Silver Ratio 84.04 Olie $ 77.34 de dollar euro 1,0951 1 bitcoin = 37.307 USA dollar
The Copper Prices in $USD / lb
November 21, time 02:39
Bid/Ask 3.7516 3.7523
Change -0.0019 -0.05%
Low/High 3.7040 3.7606
The Nickel Prices
November 21 time ,02:39
Bid/Ask 7.5606 7.5674
Change -0.0204 -0.27%
Low/High 7.5289 7.6854

media,
Pan American Energy says discovered 'one of the largest' lithium deposits in the US. In a statement, the company said the project’s maiden MRE, which was completed by RESPEC, totals over 1.3 million tonnes of indicated and 8.8 million tonnes of inferred lithium carbonate equivalent (LCE) resources at an average grade of 678 ppm lithium, adding that the deposit is “one of the largest” in the United States. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-11-20/Pan-American-Energy-says-discovered-one-of-the-largest-lithium-deposits-in-the-US.html

media,
Onderzoek Taxatiebureau Calcasa:
'Nederlandse woningen €325 miljard minder waard door risico natuurgeweld'.
AMSTERDAM - Als je rekening zou houden met aardbevingen, overstromingsrisico en klimaatverandering, dan moet de hele Nederlandse huizenvoorraad met zo'n €325 miljard worden afgewaardeerd. Dat is ongeveer 10% van de totale woningwaarde van Nederland. lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/795294854/nederlandse-woningen-325-miljard-minder-waard-door-risico-natuurgeweld

media,
Hongarije opent aanval op Von der Leyen en Soros Junior.
BOEDAPEST - De Fidesz-partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán opent voor het eerst de aanval op voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. De topvrouw is het doelwit op billboards die, in de nacht van zondag op maandag, zijn geplaatst in Hongarije. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/783248455/hongarije-opent-aanval-op-von-der-leyen-en-soros-junior

media,
LIVE | Engelse media: ’11.000 kinderen vastgehouden in Russische kampen’!
Naar verluidt worden minstens 11.000 Oekraïense kinderen vastgehouden in 43 heropvoedingskampen in heel Rusland, duizenden kilometers van huis. Dat meldt het Engelse Ministry of Defence op X.
lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1298416266/live-engelse-media-11-000-kinderen-vastgehouden-in-russische-kampen

reactie XEA.nl
WAAR blijven de protesten over Oekraïne!?? OOK de ex kabinet van MIJNHEER RUTTE zwijgt, en Timmermans ook, die twee waren altijd voor zichzelf in de weer! De MH 17 heeft hen op het Podium gezet! De onderste STEEN zou boven komen!

media
Solid demand pushes Platinum market to 1.1 million ounce deficit in 2023; shortfall continues in 2024. "The forecast deficit for 2023 has increased by 66 koz to 1,071 koz since the Q2'23 Platinum Quarterly in September 2023, and reflects a 3% decline in total supply and a 26% increase in demand versus 2022," the analysts wrote in the report. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-11-21/Solid-demand-pushes-Platinum-market-to-1-1-million-ounce-deficit-in-2023-shortfall-continues-in-2024.html

tijd 09.13
Amsterdam is in een opgewekte stemming rustig begonnen, afwachten wat het wordt, welk nieuws er uit de VS komt. Edelmetalen zijn prijshoudend. Dit laatste belooft wat voor de komende tijd. Goud gaat richting de $ 2.100 en zilver $ 30 p.o. Koper zoekt de $4,00 weer op.

tijd 11.12
Avantium haast 10% hoger naar EUR 4.295 +37 vol. 700.209
Redenen? Minder spelletje vandaag!? Veel fondsen laten de dagelijks gestuurde patronen zien. Waarom trekken de Toezichthouders nit aan de Bel. Ingebrekestelling, die willen zij niet betalen. Toch waren er 3 deskundigen die op 2 aug. 2022 gezamenlijk de situatie bij de transactie van 14 test stukjes CTAC aan het bekijken waren. Allen zeiden na die 12 minuten, de tresholts 1 en 2 zij voorbij en de verkoop van 54 sts op EUR 4,09 en de koop van 14 sts EUR 4,09 MOETEN NU GAAN!? DE AFM verschuift zich achter de LEUGEN van EURONEXT, er waren problemen! ZO weten zij de beleggers om de TUIN te leiden. MAAR een van de beste techneuten van Nederland was OOK aan het bekijken van er gaande was. DIE zag dat er met poortjes open & dicht werd gespeeld. Ach, zei hij, ca. 10 jaar geleden heb ik dit ook al vastgesteld bij andere fondsen in opdracht van XEA.nl.
ER IS dus in die tussentijd NOG NIETS VERANDERD! Fie 14 sts werden in die tussentijd van dat die werden ingetikt(lees duur van 7 tot 10 seconden, en dan gaan er "belletjes" rinkelen en dan worden zullen opdrachten even tijdelijk als het ware uit het "parcours gehaald" en daarna weer toegelaten, zei de Techneut.
Want tijdens de verbinding en het PLAATSEN van de OPDRACHT kunnen die gestuurde "Partijen alles doen"!
DIT weten de toezichthouders OOK wel! Maar doen gewoon of HUN NEUS BLOEDT!.


tijd 11.27
Olie $ 77.38 en de dollar euro 1,0955. 1 bitcoin = 37.399 USA dollar

media,
Nieuw onderzoek:
’Mensen die coronaregels het beste naleefden, hebben nu slechtste mentale gezondheid’!
BANGOR - Mensen die zich aan de coronaregels hielden, hebben een slechtere mentale gezondheid dan mensen die dat minder goed of zelfs niet deden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bangor in Wales. De pandemie bleek bij velen blijvende impact te hebben. lees elders meer.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1354175763/mensen-die-coronaregels-het-beste-naleefden-hebben-nu-slechtste-mentale-gezondheid

Medicijnen waren niet UITGETERST!

media,
-‘Priced for Perfection’ Stocks to Face Nvidia Test
-If You're in Cash, You Risk Missing Out, Bond Managers of $2.5 Trillion Say
-China Property Stocks Surge, With Sunac Rallying 27%, After Beijing Picks 50 Firms to Fund. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.22
Goud $ 2.000,40 zilver $ 23,85 en platina $ 930
Olie $ 77.51 en de dollar euro 1,0962 en 1 bitcoin = 36.937 USA dollar
The Copper Prices in $USD / lb
November 21, time 09:19
Bid/Ask 3.7603 3.7610
Change +0.0068 +0.18%
Low/High 3.7040 3.7666
The Nickel Prices
November 21, time 09:18
Bid/Ask 7.5682 7.5750
Change -0.0129 -0.17%
Low/High 7.5039 7.6854

tijd 15.32
De Dow lager op 35,113.48 -37.56 -0.11%
De Nasdaq ook terug naar 14,200.86 -83.67 -0.59%

Cultuur onder Vuur
Frans Timmermans doet niets, maar krijgt toch riant wachtgeld. De PvdA'er strijkt zoveel geld op, daar kan de gewone Nederlander alleen maar van dromen!
Bekijk onze nieuwste video:
YouTube-video ga naar https://www.youtube.com/watch?v=L6uk3GufU1I

De hypocrisie druipt ervan af. En daar houdt het niet op. Timmermans woont ook nog eens in een huis met energielabel E, zo onthult Cultuur onder Vuur na onderzoek in het kadaster.

media,
Lactalis Ingredients present native micellar casein for enriching protein and muscle recovery. Two cups of protein milk are placed next to a plastic cup of dairy products. 21 Nov 2023 --- Lactalis Ingredients will showcase its wide range of dairy solutions, including Pronativ, a native micellar casein presented in Stay Strong High Protein milk. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/lactalis-ingredients-present-native-micellar-casein-for-enriching-protein-and-muscle-recovery.html

media,
EU pledges plastic waste export bans: Do the restrictions go far enough?
Negotiators at the Parliament and Council reached a “provisional political agreement” to alter the EU’s Waste Shipment Regulation, which is now awaiting formal approval by both institutions. The changes are expected to make exporting plastic waste to non-OECD countries prohibited within 2.5 years, and obligations for exporting plastic waste to OECD countries will be strengthened
see & read more on
https://www.packaginginsights.com/news/eu-pledges-plastic-waste-export-bans-do-the-restrictions-go-far-enough.html

tijd 17.28
De Dow 35,057.90 -93.14 -0.26%
De Nasdaq 14,173.05 -111.48 -0.78%

Tijd 17.38
De AEX 758.56 -0.91 -0.12% RELX EUR 34,45 +38 ct vol. 455.532
De Midcap 848.45 -10.61 -1.24% AMG EUR 21,34 -1,05 vol. 357.167
De Smallcap 1201.6 -8.82 -0.73% Avantium EUR 4,26 +33 ct vol. 1,6 miljoen

tijd 17.43
De actuele koersen (kg): Goud €58.796 Zilver €700

tijd 17.45
Goud $ 2.001,60 zilver $ 23,85 en platina $938
Olie $ 77,37 de dollar euro 1,0930 1 bitcoin = 36.962 USA dollar

tijd 17.49
De Bel 20 3.519.14 -15.63 -0.44% Aedifica EUR 56,95 -1,90 vol. 64.091
De CAC 7.227.93 -19 -0.26% Daghandel fonds Renault EUR 34,22 -1,32 vol. 438.000
De DAX 15.906.19 +4.86 +0.03% Continental EUR 68.90 +6,92 voll. 4.0

fijne avond en voor straks eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL