Oostmarkt wisselvallig gestart. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/11/2023 05:44
Lees onze toevoeging d.d. 11-18-23 bij de zaak Raad van State No's 1-2-3. Wegens toenemend succes en geef 't door aan kennissen en familie! Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend en tegenstrijdig verhaal" Geef 't door aan Uw kennissen en familie, 't kan hen ook overkomen, falende rechters. Burgers worden tegen elkaar opgezet!
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".
Burgers worden tegen elkaar opgezet, door NIET TE HANDHAVEN. De huurder is verteld, dat hij zonder vergunning is gaan huren en de openingstijden, ach die lapt hij aan de laars en handhaving is er nauwelijks, zelfs op zondag opent hij zijn deuren, terwijl hij NIET open mag.


OD NHN werkt samen met de Gemeente H. en er worden NU uitlokkingen van Bedreiging geuit naar de vertegenwoordiger van de klaagster! ZO werkt het in de Gemeente H. Is het dan vreemd, dat andere personen bedreigingen uiten naar BESTUURDERS toe!? Wij blijven om de handhaving door de Gemeente H. vragen, maar die weigeren! Wij worden zelfs uitgenodigd om mee te werken aan controles, tegen de illegale vestiging van dit bedrijf! De mail is ... leest Uzelf meer. lees in de toevoeging elders op de website van XEA.nl boven aan!

Lees deze toevoeging
toevoeging op 11 okt. 2023
Verbijsterend verhaal bij mijnheer Kokkelman op de radio van 11.30 tot 12.00 uur. Daar was de leider van de ambassade uit Kabul op bezoek. Wat was er mis gegaan aldaar in Kabul? Eigenlijk kreeg U met UW team daar 'n onderscheiding door Defensie voor. Na het vernietigende rapport over de gang van zaken. Buitenlandse Zaken, onder leiding van KAAG, vond dat U daar had moeten blijven zitten, "DAT WAS BETER VOOR HET KAMER DEBAT! Dat kwam later uit, maar de Amerikanen kwamen juist bij U langs met: " jullie kunnen nu nog mee en anders niet meer. De Duitsers gaan ook mee, kwam in het verhaal naar voor! Later kwamen 13 Amerikaanse militaire om het leven, die waren op dezelfde plek waar wij(Nederlanders) waren geweest.
Wat ging er fout, Buitenlandse Zaken wilde niet luisteren naar de ervaringen van de deskundigen ter plaatsen (Lees het INTEL 'n term die wordt gebruikt, van kennis & ervaring ter plaatsen). Er is later overleg geweest met Defensie en elkaar laten uitpraten, over, dit moet in het vervolg beter afgestemd worden.
BUITENLANDSE ZAKEN van Kaag liet niets meer van zich horen!
KAAG ZOU DUS TER VERANTWOORDING moeten worden geroepen voor de 13 Amerikaanse militaire die daar gesneuveld zijn. Anders had de leider met zijn team te Kabul, met de DOOD voor OGEN, daar afgeschoten kunnen worden, HIJ was TERECHT teruggekomen concludeerde de Commissie in het vernietigende rapport, dat was uit gebracht tegen KAAG.


plaatsing d.d. 24 september 2023
zaak HAA 20/1149 een dossier van 3,2 cm uit het proces gelaten. Dat juist belangrijk is voor deze zaak HAA 21/3191
Deze ZAAK gaat het OM Haarlem GATE heten. EEN BLAMAGE VOOR RECHTSSTAAT IN NEDERLAND!


De heer B. van het OM te Haarlem heeft
09-03-2020 08 04 het dossier HAA 20/1149 uitgedraaid. Maar't is niet naar de RAAD van State opgestuurd. Dus is klaagster niet bij een volledig dossier daar beoordeeld. Maar die had Rechter V. niet nodig, er hadden al zoveel rechter naar de zaak gekeken, war moet ik dan nog zei V.!? Is dat snel verdiend, dat leges geld EUR 274,00. Zo werkt dat in NEDERLAND.

Herziening verzoek aan de Raad van State te Den Haag HAA 21/3191 Herzien van de uitspraak 202203306/1/R1
ga naar en overtuig Uzelf over deze schandelijke vorm van "rechtspreken"!
Dan vraag je een herziening aan, moet je allerlei zaken weer opnieuw inleveren en komt er aan hetzelfde dossier een andere dossier nummer te hangen EN jawel!! Weer EUR 274 kosten te betalen. Dan lijkt 't weer een andere zaak en dit verklaart, dat er "dossiers" zoek raken.

Nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.
Lees die wij er uitgebreid vandaag aan toegevoegd hebben!


https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-48654&type=toon

DIT IS DE RECHTSPRAAK IN NEDERLAND?
Wij hadden een ander beeldvorming van de RAAD van STATE.
DEZE rechter V. was niet ONAFHANKELIJK, WIE stopt deze Rechter V.!?

De agenda voor deze week.
maandag 20 nov.
3de kw. Altenor

dinsdag 21 nov.
In de VS Vastgoed

woensdag 22 nov.
Verkiezingen in Nederland.
In de VS - Industriële bestellingen

donderdag 23 nov.
- 3de kw. cijfers Ackermans & Van Haaren NV en de HAL.
- Tokyo en Wall Street gesloten. In de VS Thanksgiving

vrijdag 24 nov.
Elia 3de kw. cijfers.

Media, Nederland was vol!

Dat vertelde "wijlen Koningin Juliana begin jaren 1960 en eind jaren 1960 vertelde Wijlen Koningin Juliana Nederland is "overvol", aantal inwoners 11.417.254 5.686.152(M) 5.731.102 (V)
Nu 17.933.095 wel is de Flevo Polder erbij gekomen, maar ruim 6.5 miljoen meer inwoners.
Hoe snel is het aantal inwoners van Nederland gegroeid?
In 1900 telde Nederland ruim 5 miljoen inwoners. In 1950 was dat aantal verdubbeld, tot 10 miljoen inwoners. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog groeide de bevolking relatief snel. In 1970 was het aantal inwoners al opgelopen tot 13 miljoen. Daarna groeide de bevolking weer wat minder snel. Zo zat er tussen de 15 en 16 miljoenste inwoner 11 jaar, en 15 jaar tussen de 16 en 17 miljoenste inwoner.(Bron CBS). Maar met de inflatie cijfers bakken zij er niet veel van! De wijze van berekening klopt niet meer. Wie is er nog te "vertrouwen"!?

Er komen teveel gelukszoekers naar Nederland en zij krijgt veel eet en zakgeld.

Nederland LUILEKKERLAND voor de "gelukszoekers".
Asielzoekers krijgen van overheidswege tijdens de asielprocedure weekgeld voor eten, kleding, toiletartikelen en andere persoonlijke uitgaven. Zo ontvangt iedere asielzoeker per week €14 ’leefgeld’ plus eventueel ’eetgeld’ als zij zelf hun maaltijden verzorgen. Een alleenstaande die alle maaltijden zelf verzorgt, krijgt daarvoor €59,50 per week, blijkt uit gegevens van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Asielzoekers mogen onder voorwaarden ook 24 weken per jaar betaald werk verrichten. lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/388468835/asielzoekers-krijgen-visa-kaart-met-mobiele-app

In de VS blijft de inflatie toch nog hangen op 3,2% in oktober j.l.
Dat is nog lang geen 2% !

media
- Argentina Takes Leap Into Unknown With Javier Milei as President
- Stocks Rise, Dollar Falls as Inflection Signs Grow: Markets
- Blackstone Is Lead Bidder in Signature Bank Property-Loan Sale
- Latvian Foreign Minister Karins Signals Interest in NATO Top Job
see & read more on www.bloomberg.com

in de media
Israel waarschuwt voor een lange oorlog tegen de HAMAS!
En beurzen hebben daar geen "boodschap aan"!!! Onbegrijpelijk zie Wall Street en de Oostmarkt vandaag!

De Dow 34,947.28 +1.81 +0.01% (17/11)
De Nasdaq 14,125.48 +11.81 +0.08% (17/11)

In de Oostmarkt de volgende standen.
In Japan de Nikkei 33,428.71 -156.49 -0.47%
In Hong Kong de Hang Seng 17,717.60 +263.41 +1.51%
In Australië de All Ord. 7,268.70 +7.74 +0.11%
In Singapore de Straits 3,109.31 -15.36 -0.49%
MAAR juist NU is "daghandel" voor 99% van alle transactie verantwoordelijk en GEEN belegging meer! Er wordt ook mee gestuurd, ten voordele van andere voordelen!

Gestuurde Handel te Amsterdam.
WEET de politiek dat wel? NEEN is ons antwoord, dan mag je niet de "PENSIOENEN voor later, niet als basis nemen en aan de inkomsten ervan, laten afhangen, van gestuurde en mogelijk gemanipuleerde handel.


Poetin
Dat slecht 1 persoon bij een organisatie "zulk" een macht heeft en een groot deel van de wereld naar zijn hand kan zetten!!

Nogmaals: "als Trump president was gebleven van Amerika", dan had Poetin dit niet "durven" doen! Voor Trump had Poetin nog respect, niet voor "Biden"!

TOEZICHTHOUDERS
Laat UW ogen ook eens richting controles en de tijd die daar voor nodige is GAAN! en NEEM dat eens "Serieus"!
DAT missen wij, anders "sleep" ons voor de Rechter en dan zullen wij de rechter vertellen hoe de Effectenhandel weer op een nettere manier kan worden uitgevoerd.

Cultuur onder VUUR
Frans Timmermans pleit voor staatsopvang voor kinderen vanaf twee jaar. De lijsttrekker van GroenLinks-PvdA denkt zo het probleem van functioneel analfabetisme op te lossen:
Frans Timmermans wil uw kinderen opvoeden: staatsopvang vanaf twee jaar . ga naar
https://geziningevaar.nl/artikelen/frans-timmermans-wil-uw-kinderen-opvoeden-staatsopvang-vanaf-twee-jaar?cid=1970837333&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-11-16#main

EN
Wij(C.o.V. hebben het nieuwe huis van Frans Timmermans gevonden.
Een monumentaal pand in Maastricht. Uit 1910. Van 1,25 miljoen.
Met energielabel... E!

Pensioenen
EN WAT NU ZO BIJZONDER IS!!!!
Aan dit corrupte systeem (ladder) worden straks onze PENSIOENEN aan opgehangen.

Entree Res. Yesterday

Gestuurde handel!!! MAAR wie verkoopt er nu nog ?
Zij worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, het wordt medio november 2023. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar.
Goldman blijft dagelijks een inkoper, daar is een bedoeling voor. Maar er blijken meer kopers te zijn voor het OT deel van Entree Resources! Dat kan interssant worden voor de bezitters van de aandelen Entree Resources.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming. En komen ze ook steeds dichter bij de bekendmaking van het deal van Rio Tinto, roert zich de laatste tijd flink in het koper! zie elders (d.d. 2/8/23)op de website van XEA.nl Af & toe laat deze partij zich niet ZIEN! Opvallend!

Goldman is minder in de markt, maar vanuit ons netwerk hoorden wij gisteren(4/4/23) dat veel al in vaste handen zit. Dus de free float is nog maar heel weinig, een inleg van 100.000 sts zou de prices met 10 tallen centen doen stijgen.

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25% het aandeel
Rio Tinto 16% - Vermoedelijk half november komt er actie!

Entree Resources.
Kijk naar Entree Resources. Rio Tinto is in onderhandelingen met de Mongolische Regering en een deal is "nader'! Dan verkoop je als aandeelhouder toch niet meer!
Een markt gevoel zegt dat gewoon simpel! ER valt een premie te behalen! Het is even wachten wanneer het deal gesloten wordt!

RIO TINTO exercise warrants sept. 13 2023. op $C 0,60 and get shares of Entree Resources on 08-02-23


Dit weekend (19/11/23)kregen wij bericht, dat er een uitstel is over de bieding door Rio Tinto.
Enkele maanden zeker! Want er hebben zich meerdere partijen, tenminste drie (incl Rio) bij de Mongolische Regering aangediend voor een samenwerking (lees overname) van Entree Resources. Dat gaat een spannende komende tijd worden. Ook dat er dichterbij de levering van koper komt. Wij gaan uit van een prijs die meer zou zijn dan dat Rio Tinto zou gaan bieden.


Equinox Yesterday vol.

Lezen is ook een vak, Equinox haalt hier een jaarlijks rente voordeel(zo lang dit loopt) uit van USA $6 miljoen en als de rente verder stijgt is er straks goedkoop omwisselen en dan wordt het rente voordeel nog beter. Wel meer aandelen, maar minder schulden. Slimme zet van R. Beaty.

Solaris Yesterday vol.

Wij vermoeden dat Richard W. met ruim 40% belang, zijn winst gaat pakken en aan 'n Chinees bedrijf Solaris zal over doen. zie bericht van heden 3 okt. 2023 ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-48828&type=toon

American Silver vol.

Door Securities lending worden veel fondsen "bespeeld"!
Edelmetalen worden doormiddel van papieren transacties gedrukt. Fysiek is heel matig leverbaar en daardoor NIET prijs bepalend meer!

Edelmetalen (speciaal zilver) en andere grondstoffen (lees o.a. koper) zullen de beleggingsmarkten gaan domineren.
DAAR zijn de Westerse Effectenkredietinstelling NIET in thuis en houden daarom HUN klanten verwijderd van de beginstarts in deze branche.

Je kunt er nauwelijks TERECHT. De Giro(Lees Flatex) en de Saxo bank en soms voor wat grotere bedrijven o.a. BHP. Rio Tinto gaat dat wel.


Tijd 06.11
De Actuele koersen (kg): Goud: € 58.321 - Zilver: €698

“Gold is money. Everything else is credit.” – J.P. Morgan

tijd 06.12
Goud $ 1.982,10 zilver $ 23,71 en platina $ 904 Gold/Silver Ratio 83.59
Olie $ 76.54 en de dollar euro 1,0931 1 bitcoin = 37.213* USA dollar
Valuta's Eng Pond 0,87500 AUS$ 1,66791 C$ 1,49648 en Jap. Yen 162,770
Olie wordt nog steeds gemanipuleerd door twee landen.
Niemand onderneemt iets. Bij de Gebr. N. & W Hunt in de zilver markt jaren 1970-80 wel! Is dat Niet vreemd! De Particulier wel de mond snoeren.
* er worden weer door de grootmachten mogelijk spelletjes gespeeld, dat was in het verleden ook zo! Binnenkort in de media? Zij willen van zich laten horen.

media, Cultuur onder VUUR
Cultuur onder VUUR
Dit zei Frans Timmermans in 2007 tegen Ronald Plasterk.
Wat is nu het “probleem”? ‘Klimaatverandering’. Zodra iemand omkomt in een storm, schrijft Timmermans dat toe aan het klimaat.
Hoe maakt hij het probleem “groter”? Door bossen te kappen en tot biomassa te vermalen. Pure milieuvervuiling!
Wat voor “plezier” levert dat op? Totale macht voor de overheid, met Timmermans aan de knoppen. Waarbij u NIETS meer te zeggen heeft over uw eigen huis en auto.
Als Timmermans aan de macht komt, krijgen we klimaatdictatuur.
ga naar https://cultuurondervuur.nl/bestellen/zwartboek-frans-timmermans?cid=1964258210&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-11-10#main

Cultuur onder VUUR
Primeur! We hebben het nieuwe huis van Frans Timmermans gevonden.
Een monumentaal pand in Maastricht. Uit 1910. Van 1,25 miljoen.
Met energielabel... E!
Timmermans stookt deze winter zijn cv-ketel flink op, zodat hij in een fijn warme woning kan thuiskomen van een lange dag warmtepompen opdringen!
Bekijk hier de video: ga naar
https://www.youtube.com/watch?v=g_CcoQUTCTc

OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"! Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Antwoord op ons bericht.
Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om een bericht te sturen omdat u geen reactie krijgt op uw (4) aangetekende brieven aan het OM te Haarlem en dit onder de aandacht te brengen. U heeft ook een WOB verzoek ingediend en hier tot op heden nog geen reactie op gekregen.
Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
D.
Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid

d.d. 2 november 2023 kort na de middag via de Radio,
Zojuist door de Radio,
de Nederlandse Overheid moet de "DEMOCRATIE" gaan herstellen. Steeds meer Burgers gaan steeds meer met de rug naar de Overheid toegekeerd staan en kunnen een tegen reactie naar de OVERHEID gaan ondernemen.

DAT HEBBEN WIJ OOK IN ONS SCHRIJVEN ONDER No 1 - 2 en 3 al opgetekend. OOK Burgers tegen elkaar uitspelen, door falend beleid van Organisaties vanuit de Semi-Overheden!

ga naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-48654
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49011&type=toon
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-49062&type=toon

media,
Theo Wolters: energietransitie naar net-zero in 2050 is gevaarlijke illusie en sloopt onze welvaart!
Vrijdag 20 oktober 2023 organiseerde Holland Gold een evenement genaamd “Holland Gold G3 ” in Pathé Ede. Op dit evenement zijn de drie thema’s geopolitiek, geld en groen besproken. In het thema groen geeft Theo Wolters een presentatie over de haalbaarheid van de energietransitie en de klimaatdoelstellingen. lees meer op en beluister de video van ca. 48 minuten. ga naar
https://www.hollandgold.nl/nieuws/theo-wolters-energietransitie-naar-net-zero-in-2050-is-gevaarlijke-illusie-en-sloopt-onze-welvaart/

Standbeeld voor 52.000 mannen in Rotterdam gisteren (9/11/23. Die werden in de Oorlog 1940-45 naar Duitsland gebracht/gedeporteerd onder dwang.
MAAR dat is ook elders gebeurd. Onze Zwager werd ook van school gehaald als 17/18 jarige en heeft daar ca. 2 jaar gezeten als dwangarbeider en heeft Zennich zien branden en kwam later liftend, via België terug. Stond plots on ca. 22.00 uur voor de deur thuis1 Daarna moest hij zijn "k..T zelf redden! Zijn broer(ook onze zwager) moest ca. 3 jaar naar Indonesië en de derde zoon MOEST hier toch in Militaire dienst als DANK!
Zo ging Nederland toen al op een foute manier om met haar "Burgers"!
Ach, er moet verschil zijn, dachten de Leiders. Wat hebben de "schoonouders" in angsten gezeten!


Waanzin
Geert Wilders: ‘‘Waanzin. We hebben honderdduizenden woningen tekort maar er komt wel opvang voor 96.000 gelukzoekers. Die daarna ook nog eens met voorrang sociale huurwoningen krijgen. De PVV wil een asielstop en woningen met voorrang voor onze eigen mensen! Nederlanders op 1!’’

Cultuur onder VUUR, die speelt met VUUR, maar gelijk hebben zij!
Frans Timmermans is de politieke Messias om wie links zich verenigt, terwijl op rechts verdeeldheid heerst. Dat biedt de Limburger uitzicht op het Torentje. Wij zetten op een rij waarom het een héél slecht idee is om Timmermans premier te maken.

18 redenen waarom Frans Timmermans geen premier moet worden! ga naar
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/18-redenen-waarom-frans-timmermans-geen-premier-moet-worden?cid=1966245774&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-11-11#main

Exclusief voor u een nieuwtje -- niet verder vertellen!
Beslist niet doen!! (Red.).

Media,
Hoe kunnen goudreserves centrale banken helpen in de komende verlieslatende jaren?
Verlies centrale banken
In een eerder artikel beschreven we al waar het verlies van DNB vandaan komt. Nog even kort; centrale banken betalen rente over de overtollige reserves die commerciële banken zoals de Rabobank of ABN AMRO bij DNB aanhouden. De rente die DNB over deze reserves moet betalen is de afgelopen maanden sterk gestegen. De depositorente staat nu op vier procent, fors hoger dan de negatieve rente die voorheen geheven werd. lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/hoe-kunnen-goudreserves-centrale-banken-helpen-in-de-komende-verlieslatende-jaren/

MEDIA
HEEFT weinig moraal door deze Tekst:" Ouderen steenrijk, door overwaarden van het circa EUR 400.000,-- Woning"!
Je kunt hiervan geen BROOD eten", maar je moet er wel extra door betalen WOZ, Waterschap lasten, die juist hoger worden, doordat er allerlei "REST STOFFEN" o.a. van de PIL, kalmeringspillen e.a. pil achtige stoffen in het oppervlakte water terecht komen. Dit hoorden wij vandaag via de RADIO. EN niet doordat er andere kosten verhogend werken. Een specialist vertelde dat de zuiveringsapparaten uit de jaren 1970 stammen en ben is bezig met nieuwere zuiveringsinstallaties en die kosten aanzienlijk meer! Daarom zullen de kosten van Waterschappen hoger uitgaan vallen.
WAT een misleiden op de TV gisteren, over die verhogingen van de Waterschapslasten. Het zijn de "REST afvalstoffen van pillen en medicijnen".

Wie luistert "WEET MEER"!

In memoriam: Wim van der Leegte (1947 – 2023)
Rijkste Brabander Wim van der Leegte (76) wilde meer zijn dan succesvol zakenman
AMSTERDAM - De dit weekend op 76-jarige leeftijd overleden Wim van der Leegte was als topman van VDL Groep jarenlang een boegbeeld van de industrie in Nederland. Onder zijn leiding groeide het kleine noodlijdende bedrijf van zijn vader uit tot een internationaal conglomeraat. Maar naast succesvol zakenman was hij ook vooral trotse Brabander en familieman.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1478884748/rijkste-brabander-wim-van-der-leegte-76-wilde-meer-zijn-dan-succesvol-zakenman

reactie XEA.nl
Wij wensen de Familie veel sterkte toe. Wij houden zeer goede herinneringen aan Wim. Hadden goede zakelijke en privé contacten met hem.
Was vriend met de oprichter van Simac.
Had een goede persoon geweest voor een Zaken Kabinet.

The Copper Prices in $USD / lb
November 20, time 00:19
Bid/Ask 3.7238 3.7247
Change +0.0033 +0.09%
Low/High 3.6876 3.7276
The Nickel Prices
November 20, time 00:18
Bid/Ask 7.5894 7.6075
Change -0.0680 -0.89%
Low/High 7.5683 7.6937

media CBS
Omzet industrie ruim 9 procent lager in het derde kwartaal.
In het derde kwartaal van 2023 was de omzet van de industrie 9,4 procent lager dan in het derde kwartaal vorig jaar. Industriële producenten verwachten per saldo dat hun omzet in het vierde kwartaal van 2023 zal stijgen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
De ontwikkeling van de industriële afzetprijzen is iets minder positief dan die van de omzet van industriële producenten. De binnenlandse en de buitenlandse omzet van industriële producenten waren in het derde kwartaal respectievelijk 10,0 en 9,0 procent lager dan een jaar eerder. De binnenlandse en buitenlandse afzetprijzen waren 4,5 en 6,0 procent lager. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/47/omzet-industrie-ruim-9-procent-lager-in-het-derde-kwartaal

media CBS
Internationale studenten wonen vaker in private huurwoning.
Internationale voltijdsstudenten (hbo en wo) woonden eind 2021 in vergelijking met uitwonende Nederlandse studenten relatief vaker in een huurwoning in de private sector. 64 procent woonde in een private huurwoning, tegenover 58 procent van de uitwonende Nederlandse studenten. Uitwonende Nederlandse studenten woonden juist vaker in een huurwoning van een woningcorporatie. Eind 2021 was een derde van de uitwonende voltijdsstudenten in het hoger onderwijs een internationale student. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.
Op 31 december 2021 woonden er 84 duizend internationale voltijdsstudenten in Nederland. Bijna driekwart van hen volgde een opleiding binnen het wetenschappelijk onderwijs (wo, universiteit), ruim een kwart volgde een hogere beroepsopleiding (hbo). lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/47/internationale-studenten-wonen-vaker-in-private-huurwoning

media CBS
Energierekening huishouden hoogst op middelbare leeftijd.
In 2021 gaven huishoudens met een referentiepersoon van rond de 50 jaar het meeste uit aan de energierekening, gemiddeld bijna 1 900 euro. Per gezinslid hadden juist huishoudens op hogere leeftijd hogere uitgaven. Ontwikkelingen in uitgaven en verbruik hangen samen met de levensloop. Dit meldt het CBS op basis van de Woonbase.
De gemiddelde uitgaven van huishoudens aan energie verschillen per leeftijd van de referentiepersoon van het huishouden. De uitgaven aan energie waren, in 2021, het hoogst bij huishoudens waarvan de referentiepersoon 51 jaar was. Daarna neemt de energierekening van een huishouden af tot ongeveer 1 620 euro op 68-jarige leeftijd. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/47/energierekening-huishouden-hoogst-op-middelbare-leeftijd

media,
Koperprijs voorspelt als kanarie in kolenmijn afkoeling economie.
Vooral India, Thailand en Vietnam hebben koper nodig voor hun groeiende economie, zij verwerken zo’n 20% van de totale productie tot 2028. Maar het aanbod is daar momenteel groot. De industrie in China, de grootste importeur en verwerker, is nog altijd zwak, melden de handelaren. Europa zit al in een dip.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1952273818/koperprijs-voorspelt-als-kanarie-in-kolenmijn-afkoeling-economie

in de media
Forse omzetdaling en verdubbeling faillissementen industrie.
AMSTERDAM - De omzet van de industrie is in het derde kwartaal van dit jaar met 9,4% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en het aantal faillissementen meer dan verdubbeld. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1441699596/forse-omzetdaling-en-verdubbeling-faillissementen-industrie

Edelmetaal
De Stille periode wordt weer aangegrepen om te drukken!
Dit is een "wake - up call !!!

media,
-Nigerian Central Bank Postpones Interest-Rate Decision Again
-China Pauses Rate Cuts as Focus Shifts to Credit Stability
-Hunt Faces Pivotal Moment on Tax Cuts in Key Week for Tories
see & read more on on www.bloomberg.com

RoodMicrotec
Vicopisano, Italy / Deventer, the Netherlands, 20 November 2023
With reference to the joint press release by RoodMicrotec and Microtest dated 13 November 2023, in connection with Microtest holding more than 95% of the issued and outstanding shares in RoodMicrotec (“Shares”) following completion of the public offer made by Microtest for all Shares, and following their request to Euronext Amsterdam N.V. (“Euronext”) to approve the delisting of the Shares from Euronext Amsterdam, RoodMicrotec and Microtest announce that the last trading date of the Shares shall be on 15 December 2023 and the delisting of the Shares from Euronext shall occur on 18 December 2023.

media Huurmarkt
Onderzoek vastgoedadviseur CBRE
’Minstens 100.000 huurwoningen te koop gezet na regulering middenhuur’
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/129736970/minstens-100-000-huurwoningen-te-koop-gezet-na-regulering-middenhuur

media,
Virdis Mining jumps on rare earth. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-11-20/Virdis-Mining-jumps-on-rare-earth.html

media,
UK startup AEM raises $29 mln to scale up rare earth, copper free EV motors.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-11-19/UK-startup-AEM-raises-29-mln-to-scale-up-rare-earth-copper-free-EV-motors.html

The Copper Prices in $USD / lb
November 20, time 02:39
Bid/Ask 3.6987 3.6994
Change -0.0218 -0.59%
Low/High 3.6876 3.7276
The Nickel Prices
November 20, time 02:39
Bid/Ask 7.6052 7.6324
Change -0.0522 -0.68%
Low/High 7.5644 7.6937

tijd 09.01
Vaste patronen, dagelijks bij de opening van de beurs te Amsterdam.
Dit zijn de bekende spelletjes. Wanneer worden die eens gestopt. HEEFT niets met "vraag & aanbod" te maken.
Daarom blijven wij weg van dit soort Beurzen.mJe koopt te duur en verkoopt te goedkoop!
Onze test van 22 aug. 2022 (jAWEL 2022) WEES HET WEL UIT. DRIE DESKUNDIGE KEKEN TOE EN WAT SCHRIJFT DE AFM, DE EURONEXT MOEST DE TRESHOLT HANDMATIG BIJWERKEN. ALL DRIE DESKUNDIGEN ZAGEN DAT ER GEEN TRESHOLT WAS. VRAAG EN AANBOD WAREN EUR 4,09 VRAAG 14 STS AANBOD 54 STS.

media
-Microsoft Ends Weekend of OpenAI Drama With Coup of Its Own
-Bets on ECB Cuts Risk Prompting Hike Instead, Wunsch Says
-Sunak’s Covid Evidence Questioned by Former Scientific Adviser
-Fir Tree Flags Potential Pitfalls in Landlord SBB’s Bond Buyback
see & read more on. www.bloomberg.com

Tijd 15.37
De Dow 34,977.42 +30.14 +0.09% en de NASDAQ 14,193.38 +67.90 +0.48%

tijd 15.42
Goud $ 1.969,00 zilver $ 23,43 en platina $ 905 Gold/Silver Ratio 84.02
Olie $ 77.18 de dollar euro 1,0931 1 bitcoin = 37.289 USA dollar
The Copper Prices in $USD / lb
November 20, time 09:29
Bid/Ask 3.7236 3.7245
Change +0.0031 +0.08%
Low/High 3.6876 3.7276
The Nickel Prices
November 20,Time 09:29
Bid/Ask 7.5561 7.5584
Change -0.1013 -1.32%
Low/High 7.4971 7.6937

media,
UN INC-3: “Shameless stalling” by oil-producing nations further derails Global Plastic Treaty progress. According to Merrisa Naidoo, plastics campaigner at GAIA Africa, the same states also “worked hard to undermine” the mandate for a treaty covering the pre-established “full lifecycle of plastic, including its production, design and disposal,” to focus solely on waste management approaches. see & read more on
https://www.packaginginsights.com/news/un-inc-3-shameless-stalling-by-oil-producing-nations-further-derails-global-plastic-treaty-progress.html

media,
Scientists harness 3D-printed hair follicles in skin biomanufacturing breakthrough.“Right now, contemporary skin models — the engineered structures that mimic human skin — are quite simple. Increasing their complexity by adding hair follicles would give us even more information about how skin interacts with topical products,” says Dr. Carolina Catarino, first author of the study and researcher developing new skin testing methods at Grupo Boticário, a cosmetics company in Brazil. see & read more on
https://www.personalcareinsights.com/news/scientists-harness-3d-printed-hair-follicles-in-skin-biomanufacturing-breakthrough.html

tijd 17.06
De Dow 35,047.22 +99.94 +0.29% en de Nasdaq 14,230.88 +105.40 +0.75%

tijd 17.10
Goud $ 1.973,60 zilver $ 23,43 en platina $ 917 Gold/Silver Ratio 84.22
The Copper Prices in $USD / lb
November 20, time 10:59
Bid/Ask 3.7404 3.7409
Change +0.0199 +0.53%
Low/High 3.6876 3.7411
The Nickel Prices
November 20, time 10:59
Bid/Ask 7.5992 7.6083
Change -0.0582 -0.76%
Low/High 7.4971 7.6937

media,
-Latest market-sensitive news and views - Nov. 20
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-11-20/Latest-market-sensitive-news-and-views-Nov-20.html

media
Bestuurswijziging
Amsterdam 20 november 2023
Vanwege persoonlijke redenen heeft de heer drs F. Mouthaan laten weten dat hij aftreedt als niet-uitvoerend bestuurder van New Sources Energy N.V. (NSE). Het bestuur is de heer Mouthaan erkentelijk voor de belangrijke bijdrage aan de reorganisatie van NSE.
Nieuw kantooradres
NSE is per vandaag verhuisd naar een nieuw kantoor met het volgende adres:
Apollolaan 151
1077AR Amsterdam

Fijne avond en eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL