Welke strategie zit er achter beleggingen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 29/10/2023 06:16
Welke strategie schuilt er achter beleggen!?
Als je de cursisten van Rob Wessels hoort in hun reacties, dan is dat bij Rob een "Fluitje van 'n cent"!
Maar dan bedoelen zij de Daghandel! En daar zou meer op gecontroleerd moeten worden. WAAR en Wiens aandelen worden er voor gebruikt!?
Komen die aandelen uit een Centraal Depot of worden die via contracten "geleend"!?

Maar wij richten ons op het beleggen in de bredere zin van het woord!
Want het beleggen in het verleden, circa 50 tot 60 jaar geleden, waren "vraag & aanbod", de basis en op Beursplein 5 te Amsterdam. De ochtend handel om 10.00 in de Hoofdfondsen en dan om 11.30 uur, de 7 periodes in de lokale en andere indices tot 13.15 uur. En de Hoofdfondsen in een lopende handel en 's middag om 15.30 uur en 's avonds om 22.00 uur bij de handelaar thuis met sluiting Wall Street.

Tegenwoordig is er eigenlijk "geen sprake meer van handel", maar van algoritmisch gestuurde handel op verschillende platforms. De beste prijs voor aan- & verkoop is de bedoeling, maar dat is in onze ogen een "utopie". KAN gewoon niet, want de interne(lees bij de eigen Bank) worden gelijk interne geboekt. Daarna wordt er elders gematcht (lees) weg geboekt.

Maar wij van XEA.nl interesseert dat eigenlijk niet meer, zoals hier boven geschreven. Daar willen wij niet meer tussen zitten!
Geen eerlijke en controleer bare handel.
Wij volgen meer de manier waarop en met wie er gehandeld wordt.
Wie zijn de kopers en wie de verkopers. Dat is belangrijker, dan de prijsvormingen (Lees) het ontstaan ervan is zeer belangrijk.
De grote partijen bepalen de handel qua invloedbaarheid! Lees, gestuurde handel richting prijzen waar zij (de grote Partijen)naartoe willen.

Nemen wij Entree Resources, met haar belang in OT (Oyu Tolgio project in Mongolië), daar komt de volgende maand (November) een bieding door Rio Tinto op. Goldman was al geruime tijd, de koers bepalende partij, tot circa C$ 1,35 kochten zij alles op en daar boven bleven zij weg. Goldman verkocht vrijwel niets! Maar J.P. Morgan mengde zich er ook bij in dit fonds, maar meer als "Day-trader"!
Doordat Goldman niet verkocht, konden wij zien, dat zij een opdracht hadden en vooral een opdracht, dat de prijsvorming niet mocht doorschieten tot boven de C$ 1,35. Zo bleef de prijs van Entree Resources redelijk stabiel rond de C$ 1,30 - 1,35 iets hoger e/o iets lager.
Door dit systeem scherp te blijven volgen, ontstond er een patroon/beeld van bezitsverkrijging & 't waarom! Straks doorschuiven naar Rio Tinto.

Normaal vliegen de beleggers op zo'n fonds af, maar door dieper te volgen begrijpen wij waarom dit fonds niet doorstijgt.

Zo ook bij Solaris, dit fonds heeft 4 partijen(in China) opdracht gegeven om kopers voor dit bedrijf te zoeken, en ook hier schiet de prijs nauwelijks omhoog! De partijen die interesse hadden wilde slechts 0,2 nav betalen! Terwijl de normale biedingen tussen de 0,6 - 0,8 nav betalingen ligt(NAV = Net asset Valuation).
Ook hier blijft de prijs liggen en loopt nauwelijks vooruit op een gevecht tussen meerdere bieders!
Wonderlijk of is het onbekendheid onder beleggers van deze feiten!? Misschien dat er geen kennis van zaken is in West - Europa in =/over deze sector.

Er liggen in deze sector vele kansen, maar je moet ze wel weten te vinden.
Daarom is veel lezen en interesse voor/over deze sector een "must"!
En geduld hebben een "schone zaak"!

Bij ons is de Raad van State door de MAND gevallen
Lees onze toevoeging d.d. 29-10-23 bij de zaak Raad van State No's 1-2-3. Wegens toenemend succes en geef 't door aan kennissen en familie! Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend en tegenstrijdig verhaal"
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".
Burgers worden tegen elkaar opgezet, door NIET TE HANDHAVEN. De huurder is verteld, dat hij zonder vergunning is gaan huren en de openingstijden, ach die lapt hij aan de laars en handhaving is er nauwelijks, zelfs op zondag opent hij zijn deuren, terwijl hij NIET open mag.


OD NHN werkt samen met de Gemeente H. en er worden NU uitlokkingen van Bedreiging geuit naar de vertegenwoordiger van de klaagster! ZO werkt het in de Gemeente H. Is het dan vreemd, dat andere personen bedreigingen uiten naar BESTUURDERS toe!? Wij blijven om de handhaving door de Gemeente H. vragen, maar die weigeren! Wij worden zelfs uitgenodigd om mee te werken aan controles, tegen de illegale vestiging van dit bedrijf! De mail is ... leest Uzelf meer. lees in de toevoeging elders op de website van XEA.nl boven aan!

Lees deze toevoeging
toevoeging op 11 okt. 2023
Verbijsterend verhaal bij mijnheer Kokkelman op de radio van 11.30 tot 12.00 uur. Daar was de leider van de ambassade uit Kabul op bezoek. Wat was er mis gegaan aldaar in Kabul? Eigenlijk kreeg U met UW team daar 'n onderscheiding door Defensie voor. Na het vernietigende rapport over de gang van zaken. Buitenlandse Zaken, onder leiding van KAAG, vond dat U daar had moeten blijven zitten, "DAT WAS BETER VOOR HET KAMER DEBAT! Dat kwam later uit, maar de Amerikanen kwamen juist bij U langs met: " jullie kunnen nu nog mee en anders niet meer. De Duitsers gaan ook mee, kwam in het verhaal naar voor! Later kwamen 13 Amerikaanse militaire om het leven, die waren op dezelfde plek waar wij(Nederlanders) waren geweest.
Wat ging er fout, Buitenlandse Zaken wilde niet luisteren naar de ervaringen van de deskundigen ter plaatsen (Lees het INTEL 'n term die wordt gebruikt, van kennis & ervaring ter plaatsen). Er is later overleg geweest met Defensie en elkaar laten uitpraten, over, dit moet in het vervolg beter afgestemd worden.
BUITENLANDSE ZAKEN van Kaag liet niets meer van zich horen!
KAAG ZOU DUS TER VERANTWOORDING moeten worden geroepen voor de 13 Amerikaanse militaire die daar gesneuveld zijn. Anders had de leider met zijn team te Kabul, met de DOOD voor OGEN, daar afgeschoten kunnen worden, HIJ was TERECHT teruggekomen concludeerde de Commissie in het vernietigende rapport, dat was uit gebracht tegen KAAG.


plaatsing d.d. 24 september 2023
zaak HAA 20/1149 een dossier van 3,2 cm uit het proces gelaten. Dat juist belangrijk is voor deze zaak HAA 21/3191
Deze ZAAK gaat het OM Haarlem GATE heten. EEN BLAMAGE VOOR RECHTSSTAAT IN NEDERLAND!


De heer B. van het OM te Haarlem heeft
09-03-2020 08 04 het dossier HAA 20/1149 uitgedraaid. Maar't is niet naar de RAAD van State opgestuurd. Dus is klaagster niet bij een volledig dossier daar beoordeeld. Maar die had Rechter V. niet nodig, er hadden al zoveel rechter naar de zaak gekeken, war moet ik dan nog zei V.!? Is dat snel verdiend, dat leges geld EUR 274,00. Zo werkt dat in NEDERLAND.

Herziening verzoek aan de Raad van State te Den Haag HAA 21/3191 Herzien van de uitspraak 202203306/1/R1
ga naar en overtuig Uzelf over deze schandelijke vorm van "rechtspreken"!
Dan vraag je een herziening aan, moet je allerlei zaken weer opnieuw inleveren en komt er aan hetzelfde dossier een andere dossier nummer te hangen EN jawel!! Weer EUR 274 kosten te betalen. Dan lijkt 't weer een andere zaak en dit verklaart, dat er "dossiers" zoek raken.

Nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.
Lees die wij er uitgebreid vandaag aan toegevoegd hebben!


https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-48654&type=toon

DIT IS DE RECHTSPRAAK IN NEDERLAND?
Wij hadden een ander beeldvorming van de RAAD van STATE.
DEZE rechter V. was niet ONAFHANKELIJK, WIE stopt deze Rechter V.!?


De agenda voor deze week.
maandag 30 okt.
11:00 Eurozone: Consumentenvertrouwen en economisch sentiment
In de VS: Kwartaalcijfers McDonald's
- Duitsland: Inflatie (oktober)

Dinsdag 31 okt.
In China: Inkoopmanagersindex industrie en diensten
- Rentebesluit Bank of Japan
- Kwartaalcijfers DSM, BASF (Dld), BP (VK)
In Canada resultaat Equinox
In de Eurozone: Economische groei derde kwartaal, inflatie oktober (voorlopig)
In de VS: Kwartaalcijfers Pfizer - Case Shiller huizenprijzen (augustus)
en Inkoopmanagersindex Chicago - Consumentenvertrouwen - Kwartaalcijfers AMD

Woensdag 1 nov.
In China: Inkoopmanagersindex industrie Caixin
- Resultaten Wolters KLuwer, Heijmans
In deVS: Banenrapport ADP

14:45 VS: Inkoopmanagersindex industrie - Inkoopmanagersindex industrie, Bouwuitgaven.
In de VS Rentebesluit Federal Reserve en Resultaten VS: DoorDash, PayPal, Qualcomm

Donderdag 2 nov.
- Resultaten ING, Shell, Galapgos, Bam
In Duitsland Werkloosheid
In VK: Bank of England - Rentebesluit
In de VS: Steunaanvragen - Wekelijks (VS)
In de VS: Resultaten Apple

Vrijdag 3 nov.
- Japan: Beurs in Tokio gesloten vanwege cultuurdag
- Kwartaalcijfers Eurocommercial Properties; kwartaalupdate Brunel, ForFarmers, Sif Group
13.00 VS: Kwartaalresultaten Restaurant Brands + Banenrapport (oktober)

media,
- US Job Growth Is Expected to Cool as the Fed Looks to Pause Again
- Bangladesh Police Detain Opposition Leader After Deadly Clashes
- One Last Make-or-Break Week of 2023 Has Treasury Traders on Edge
see & read more on www.bloomberg.com

in de media
Israel waarschuwt voor een lange oorlog tegen de HAMAS!

media,
Gold surges above $2000 as Israel-Hamas war intensifies.
Approximately three weeks after the militant group Hamas staged a surprise attack killing over 1,400 Israeli civilians, the Israeli military moved ground forces expanding their activity into Gaza. The increased tensions in the Middle East resulted in gold futures surging above $2000 per ounce. As of 5:07 PM EDT, gold futures basis, the most active December contract (GCZ23) is well above $2000 and currently fixed at $2016.30. Gold futures opened below $1990 traded to a high of $2019.70 and are moving into their settlement price now. see more on
https://www.kitco.com/commentaries/2023-10-27/Gold-surges-above-2000-as-Israel-Hamas-war-intensifies.html

media.
Beyond The Headlines: Unilever highlights ice cream sales drop, Tate & Lyle expand in soluble fibers.
Business moves
Unilever reported third-quarter results with an underlying sales growth of 5.2%, but turnover decreased by 3.8% to €15.2 billion (US$16 billion). Nutrition sales grew 5.6%, driven by price growth and innovation in Southeast Asia and Africa. Dressings grew by high single digits, but volumes were negatively impacted in Europe and the US. Ice cream sales dropped due to volume decline and consumers choosing value formats. Meanwhile, Unilever’s 2023 outlook remains unchanged, with underlying sales growth above 5%. The company has also set out an action plan focused on faster growth, greater productivity and simplicity and Fernando Fernandez has been appointed as Unilever’s new chief financial officer.
see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/beyond-the-headlines-unilever-highlights-ice-cream-sales-drop-tate-lyle-expand-in-soluble-fibers.html

Media Cultuur onder Vuur
Welke politieke partij komt volgens u het meest op voor de Nederlandse cultuur?
ga naar
https://cultuurondervuur.nl/peilingen/stem/welke-politieke-partij-komt-volgens-u-het-meest-op-voor-de-nederlandse-cultuur?utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter#main

The Copper Prices in $USD / lb
October 27, time 14:18
Bid/Ask 3.6302 3.6406
Change -0.0026 -0.07%
Low/High 3.6267 3.6406
The Nickel Prices
October 27, time 20:15
Bid/Ask 8.2025 8.2206
Change +0.0113 +0.14%
Low/High 8.1911 8.2292

media,
Falling commodity prices put pressure on Eramet's EBITDA.
Eramet’s adjusted turnover was €980m in Q3 2023, down 26% versus Q3 2022, including the strong decrease in selling prices (-27% vs. Q3 2022), partly offset by the growth in volumes for mining operations (+7%). see More on
https://www.kitco.com/news/2023-10-27/Falling-commodity-prices-put-pressure-on-Eramet-s-EBITDA.html

media,
-Private Debt Funds Have a $500 Billion Conundrum
-Hockey Player Dies After Neck Slashed in ‘Freak Accident’
-Israel War’s Next Stage, BOE Rate Decision: Sunday UK Briefing
-BOE Likely to Highlight Recession Risk Ahead of Next UK Election
see & read more on. www.bloomberg.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL