Bijzondere situaties in de gehele wereld. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/10/2023 06:42
Wat moeten "vredige mensen met gezond verstand wel niet denken over de wereld situatie"!?

Vorige week zondag zei de "Voorganger" in zijn "preek", is het "Geld & Macht"!? Of is het Macht & Geld!? Twee feiten die het "gezonde verstand", totaal neutraliseren en waar van alles uit kan ontstaan!

In weldenkend mens wil vrede en met elkaar kunnen leven en niet teveel met elkaar bemoeien.

Nu worden steeds meer "gegijzelden" dood gevonden door bombardementen zegt Hamas.
Moeten wij dat geloven!?

Zal de rekening weer bij dit "spreekwoord". worden neergelegd? " De goede moeten onder de slechte lijden"!?
Vandaag zal het antwoord wel komen!

HuiZen markt & prijzen.
Mijnheer Kl. Knot laat zijn visie gaan.
Hij voor ziet 'n nieuwe daling van de huizenprijzen, die valt niet uit te sluiten. „Ik sluit niet uit dat de prijzen nu een paar maanden omhoog gaan maar straks weer een paar maanden omlaag”, zegt hij in gesprek met het ANP.
Dit is de visie van Mijnheer Kl. Knot.

XEA.nl
Ziet de volgende visie.
Door de stijgende rente zullen veel huizenbezitters, blijven waar zij zitten. En eventueel een kleine renovatie e/o verbouwing van hun woning en meer niet.
Nieuwe kopers zullen verschillende afwegingen maken,
Punt 1, welke ontwikkelingen komen er bij het mogen thuis blijven werken en zo niet, welke kosten komen er dan qua huis - werk!
Hoe is dit te "rijmen" met mijn partner en school van de kinderen! Ook de vergoedingen voor het woonwerk verkeer en de "fiscus".
Totaal zien wij geen opdrijving van de huizenprijzen de komende tijd, want de steeds meer oplopende schulden in Nederland, zullen eens afgelost e/o vernieuwd moeten worden. Bij het doorschuiven naar een vernieuwing van de financiering, zullen de kosten eerder stijgen dan dalen.
Dan is de beste stap, een verbouwing van het bestaande Woning en soms de overwaarde als dekking voor de financiering gebruiken.
Alles is dan te overzien & te behappen.
Bespreek dit met Uw hypotheek adviseur(s).

media,
- Blinken Urges China to Use Its Influence in Israel Conflict
- End of Corporate America’s Profit Recession Comes With Concerns
- France Evacuates Louvre, Versailles Palace After Security Alerts
see & read more on www.bloomberg.com

De agenda voor deze week.
maandag 16 okt.
geen mededelingen

dinsdag 17 okt.
Detailhandelscijfer en Industriële Productie in Verenigde Staten

woensdag 18 okt.
- 3de kwartaalcijfers ASML.
-Vastgoed Verenigde Staten - Housing starts Sep 2023.

donderdag 19 okt.
- 3de kwartaal cijfers Nedap, Roodmicro en Sligro.
- in de VS - Existing Home Sales Sep 2023

vrijdag 20 okt.
- 3 de kwartaalcijfers Basic Fit en Beter Bed.
In Duitsland - Producenten prijsindex

Lees onze toevoeging d.d. 15-10-23 bij de zaak Raad van State. Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend en tegenstrijdig verhaal"
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".
Burgers worden tegen elkaar opgezet, door NIET TE HANDHAVEN. De huurder is verteld dat hij zonder vergunning is gaan huren en de openingstijden, ach die lapt hij aan de laars en handhaving is er nauwelijks, zelfs op zondag opent hij zijn deuren, terwijl hij NIET open mag.


OD NHN werkt samen met de Gemeente H. en er worden NU uitlokkingen van Bedreiging geuit naar de vertegenwoordiger van de klaagster! ZO werkt het in de Gemeente H. Is het dan vreemd, dat andere bedreigingen uiten naar BESTUURDERS toe!? Wij blijven om de handhaving door de Gemeente H. vragen, maar die weigeren! Wij worden zelfs uitgenodigd om mee te werken aan controles, tegen de illegale vestiging van dit bedrijf! De mail is ... leest Uzelf meer. lees in de toevoeging elders op de website van XEA.nl boven aan!

Lees deze toevoeging
toevoeging op 11 okt. 2023
Verbijsterend verhaal bij mijnheer Kokkelman op de radio van 11.30 tot 12.00 uur. Daar was de leider van de ambassade uit Kabul op bezoek. Wat was er mis gegaan aldaar in Kabul? Eigenlijk kreeg U met UW team daar 'n onderscheiding door Defensie voor. Na het vernietigende rapport over de gang van zaken. Buitenlandse Zaken, onder leiding van KAAG, vond dat U daar had moeten blijven zitten, "DAT WAS BETER VOOR HET KAMER DEBAT! Dat kwam later uit, maar de Amerikanen kwamen juist bij U langs met: " jullie kunnen nu nog mee en anders niet meer. De Duitsers gaan ook mee, kwam in het verhaal naar voor! Later kwamen 13 Amerikaanse militaire om het leven, die waren op dezelfde plek waar wij(Nederlanders) waren geweest.
Wat ging er fout, Buitenlandse Zaken wilde niet luisteren naar de ervaringen van de deskundigen ter plaatsen (Lees het INTEL 'n term die wordt gebruikt, van kennis & ervaring ter plaatsen). Er is later overleg geweest met Defensie en elkaar laten uitpraten, over, dit moet in het vervolg beter afgestemd worden.
BUITENLANDSE ZAKEN van Kaag liet niets meer van zich horen!
KAAG ZOU DUS TER VERANTWOORDING moeten worden geroepen voor de 13 Amerikaanse militaire die daar gesneuveld zijn. Anders had de leider met zijn team te Kabul, met de DOOD voor OGEN, daar afgeschoten kunnen worden, HIJ was TERECHT teruggekomen concludeerde de Commissie in het vernietigende rapport, dat was uit gebracht tegen KAAG.


plaatsing d.d. 24 september 2023
zaak HAA 20/1149 een dossier van 3,2 cm uit het proces gelaten. Dat juist belangrijk is voor deze zaak HAA 21/3191
Deze ZAAK gaat het OM Haarlem GATE heten. EEN BLAMAGE VOOR RECHTSSTAAT IN NEDERLAND!


De heer B. van het OM te Haarlem heeft
09-03-2020 08 04 het dossier HAA 20/1149 uitgedraaid. Maar't is niet naar de RAAD van State opgestuurd. Dus is klaagster niet bij een volledig dossier daar beoordeeld. Maar die had Rechter V. niet nodig, er hadden al zoveel rechter naar de zaak gekeken, war moet ik dan nog zei V.!? Is dat snel verdiend, dat leges geld EUR 274,00. Zo werkt dat in NEDERLAND.

Herziening verzoek aan de Raad van State te Den Haag HAA 21/3191 Herzien van de uitspraak 202203306/1/R1
ga naar en overtuig Uzelf over deze schandelijke vorm van "rechtspreken"!
Dan vraag je een herziening aan, moet je allerlei zaken weer opnieuw inleveren en komt er aan hetzelfde dossier een andere dossier nummer te hangen EN jawel!! Weer EUR 274 kosten te betalen. Dan lijkt 't weer een andere zaak en dit verklaart, dat er "dossiers" zoek raken.

Nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.
Lees die wij er uitgebreid vandaag aan toegevoegd hebben!


https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-48654&type=toon

DIT IS DE RECHTSPRAAK IN NEDERLAND?
Wij hadden een ander beeldvorming van de RAAD van STATE.
DEZE rechter V. was niet ONAFHANKELIJK, WIE stopt deze Rechter V.!?media
Central bank buying will drive gold over $2100 next year - TD Securities' Melek
“Central bank buying is likely why the recent higher interest rate-driven gold selloff, did not go through key supports slightly above $1,800/oz,” Melek wrote in the latest commentary from TD Securities. “The yellow metal managed to post a modest recovery in recent days as the Fed continued to signal higher rates for longer in its FOMC minutes and rates remained high across the yield curve. We believe the official sector will continue to be supportive in the months to come and should be a catalyst for our $2,100/oz projection next year.”
SEE & READ MORE ON
https://www.kitco.com/news/2023-10-13/Central-bank-buying-will-drive-gold-over-2100-next-year-TD-Securities-Melek.html

Media Studenten!!
Studenten kondigen actie aan tegen ’verwoestende’ renteverhoging.
De rente die (oud-)studenten over hun studielening moeten betalen, stijgt op 1 januari 2024 naar het hoogste niveau in veertien jaar tijd. Voor de meeste studenten gaat het percentage van 0,46% naar 2,56%. Dat is niet zozeer een politiek besluit geweest: de rente op studieschulden is gekoppeld aan de rente die de overheid kwijt is aan staatsobligaties met een looptijd van vijf jaar. Als de rente op de kapitaalmarkt stijgt, volgt de rente die (oud-)studenten betalen automatisch. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2127449148/studenten-kondigen-actie-aan-tegen-verwoestende-renteverhoging

reactie XEA.nl

Wat klagen studenten, kijk eens wat er in het verleden was!!
Toen mochten er maar 1 of 2 uit het gezin doorleren. Kijk eens wat er in de VS en Canada betaald moet worden om te mogen STUDEREN!? Dat is haast niet op te brengen, Studenten mogen leren, maar daar doen zij ook andere gingen(lees feesten bij). Wij, de oudere generatie mocht dan doorleren, maar wel dicht bij huis en dat was dan mogen te "befiesten/met de brommer en in de AVONDEN (lees maandag/woensdag en vrijdag avonden en dan op de maandag veel "proefwerken, die je in het weekend moest leren. OOK alles zelf betalen voor de avonden!
Vaak ook nog eens thuis aan het werk en die klommen soms ook nog eens in de carrière boom omhoog!

KIJK niet naar je meerdere, maar naar je "mindere"! Het leven is op jet tanden bijten en NIET zeuren! Daarom is het weer goed, dat de DIENSTPLICHT weer terug komt. voor HFL 1,25 per dag was je loon, voor hard oefenen in die "diensttijd'!
Teveel klagen, leverde een dopeling in een volle "WASBAK" op door je maten!

media, PVV
Weer een zetel erbij!? Geert Wilders: “En weer een zetel erbij. ??
De PVV staat inmiddels op 20 zetels en nadert de top 3!
Maak ons nog groter en Nederland weer veilig.”

media,
Aardappelboeren moeten zondag oogsten om straf te voorkomen: ’Hebben minimaal tot begin november nodig’.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/258216692/aardappelboeren-moeten-zondag-oogsten-om-straf-te-voorkomen-hebben-minimaal-tot-begin-november-nodig

reactie XEA.nl
Straks weet Brussel en andere Instanties, die echter geen "BAL" verstand hebben van OOGST momenten, nog meer "gekkigheid te vertellen en te ORDEREN"!
Straks moet je de KIPPEN z'n poten ook "gaan binden", want anders "leggen ze geen eieren"! Want een KIP gaat staan als het ei eruit komt!!!

media,
Gold and oil trade higher and EMX Royalty's David Cole sees a bright future for copper. "I do expect the copper side of that equation to continue to increase with our exposure to Caserones..operated by Lundin Mining and of course Timok," said Cole. "Those are two generational copper assets with very long lives within our portfolio. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-10-14/Gold-and-oil-trade-higher-and-EMX-Royalty-s-David-Cole-sees-a-bright-future-for-copper.html

Entree Res. Yesterday 85.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59* T 1.28 -0.01 100 9 BMO Nesbitt 1 Anonymous K
15:59:59* T 1.26 -0.03 100 1 Anonymous 79 CIBC K
15:59:59* T 1.28 -0.01 100 9 BMO Nesbitt 1 Anonymous K
Gestuurde handel!!! MAAR wie verkoopt er nu nog ?
Er worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, het wordt eind okt. begin november 2023. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar.
Goldman blijft dagelijks een inkoper, daar is een bedoeling voor. Maar er blijken meer kopers te zijn voor het OT deel van Entree Resources! Dat kan interssant worden voor de bezitters van de aandelen Entree Resources.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming. En komen ze ook steeds dichter bij de bekendmaking van het deal van Rio Tinto, roert zich de laatste tijd flink in het koper! zie elders (d.d. 2/8/23)op de website van XEA.nl


Goldman is minder in de markt, maar vanuit ons netwerk hoorden wij gisteren(4/4/23) dat veel al in vaste handen zit. Dus de free float is nog maar heel weinig, een inleg van 100.000 sts zou de prices met 10 tallen centen doen stijgen.

d.d. 15-09-23
Wij verwacht binnenkort nieuws bij Entree Recources, want de prijsvorming geeft ons die indruk, steeds proberen ze een "terugzet onder de C$ 1,35 e/o niet hoger dan de C$ 1,58 en dan komen er weer 5.000 shs als nieuwe verkoop opdracht in het boekje. Wie doet dit anders, dan de bemiddelaar van de opdrachtgever o.a RIO Tinto. Die hebben de warrants ook al omgewisseld.

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25% het aandeel
Rio Tinto 16%

Entree Resources.
Kijk naar Entree Resources. Rio Tinto is in onderhandelingen met de Mongolische Regering en een deal is "nader'! Dan verkoop je als aandeelhouder toch niet meer!
Een markt gevoel zegt dat gewoon simpel! ER valt een premie te behalen! Het is even wachten wanneer het deal gesloten wordt!

RIO TINTO exercise warrants sept. 13 2023. op $C 0,60 and get shares of Entree Resources on 08-02-23


media,Mining News
Lundin says gold production fell in Q3 due to lower recoveries, reiterates 2023 guidance.
The company said that in Q3 2023, the mill processed 416,072 tonnes (Q3 2022: 379,258 tonnes) resulting in an average throughput rate of 4,523 tonnes per day (Q3 2022: 4,122 tonnes per day) at an average grade of 9.7 grams per tonne (Q3 2022: 11 grams per tonne) with recoveries of 86.5% (Q3 2022: 90.3%). see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-10-13/Lundin-says-gold-production-fell-in-Q3-due-to-lower-recoveries-reiterates-2023-guidance.htmlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL