Rente tarieven en inflatie zullen hoog blijven.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/10/2023 06:01
Wij kregen van een van de drie grootste banken van Nederland een schrijven, de rente tarieven hebben "hun piek bereikt"!
Wij hebben direct het volgende teruggeschreven: "Wij zien de rente tot zeker einde 2024 nog hoog blijven, mede door de stijging van de rentes en inflatie. De alsmaar stijgende schulden lasten in de wereld baren ons steeds meer zorgen en zullen eens terug betaald e/o her/gefinancierd moeten worden! Wie heeft daar "de oplossing voor"!? Dan is er gewoon tekort financieringsgeld voorradig en zal de vraag naar sterke valuta's de prijs van die valuta (lees USA dollar) doen aantrekken!
Internationaal stijgt de rente zelfs hard op dit moment, dan verwacht en zal er een lichte afzwakking komen? De Amerikaanse 10-jaarsrente schoot vrijdag 6 okt. nog 2023 omhoog naar 4,8%. De Duitse rente is in enkele maanden tijd van 2,1% naar bijna 3% gegaan en de Italiaanse rente ging deze week even tot de 5%!

Inflatie in Nederland
Als de prijzen van veel producten en diensten stijgen, spreken we van inflatie. Die inflatie wordt uitgedrukt in een percentage. De Nederlandse inflatie was in juni 2023 bijvoorbeeld 6,4 procent. Dat percentage laat zien hoeveel geld consumenten gemiddeld méér kwijt waren aan hun normale uitgaven vergeleken met een jaar eerder.
Inflatie zet door de prijsstijging ook onze welvaart onder druk en dat "drukkende gevoel, weerhoudt de consumenten weer extra uitgaven te doen!
Dus zal de economische groei ook gaan afnemen. Zorgen voor het nieuwe kabinet en ook elders verzwakking van de economische groei in de wereld.

Men wil de inflatie indammen doormiddel van het "rentebeleid", echter de afgelopen jaren heeft de ECB haar hand vertilt op rente gebied. De rente tarieven waren tot zelf nihil gedaald en zelfs tot een negatieve rente. Door dit beleid zijn groei in de economie vertekend! Het het "logge" lichaam van de EU landen heeft de zwakkere EU landen een foutief gevoel gegeven, uitgaven met geleend geld kost nauwelijks extra geld! De schulden berg groeide en mede daardoor kunnen de schuldenlasten onbeheersbaar worden, door de stijging van de rente de komende tijd. Oud Bestuurder van de ECB Draghi is de grootste "boosdoener in dit spel geweest"! In het verleden konden de eigen Centrale banken met hun rentetarieven de eigen inflatie sturen, dat is in de EU landen niet meer zo.

Alles bij elkaar, zullen de rente en inflatie hoog blijven en hopelijk beheersbaar. Want een schulden vrij leven, geeft ook veel plezier en "minder stress"!

de agenda voor deze week.
Maandag 9 oktober
In Duitsland: Industriële productie (augustus)

Dinsdag 10 okt.
In de VS - Ondernemersvertrouwen mkb, Kwartaalcijfers PepsiCo

Woensdag 11 okt
In Duitsland de Inflatie

In de VS: Producentenprijzen en later in de avond de Notulen Federal Reserve

Donderdag 12 okt.
In de VS: Steunaanvragen, inflatie

Vrijdag 13 okt.
07.00 Kwartaalcijfers TomTom; kwartaalupdate NSI
In de EU: Industriële productie (augustus)
In de VS: Kwartaalcijfers BlackRock, Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo
De Import- en exportprijzen (september) en Consumentenvertrouwen (oktober)

Falende Overheid, Semi Overheden en rechters, zorgen ervoor dat Burgers tegen elkaar worden opgezet. Zie en lees het relaas hier onder en lees verder via de link...

Lees onze toevoeging d.d. 08-10-23 bij de zaak Raad van State. Dat dit allemaal kan en straffeloos in Nederland!! Zeer aangrijpend verhaal"
" Onbegrijpelijk dat de Raad van State zo werkt (lees) erin meegaat".

OD NHN werkt samen met de Gemeente H. en er worden NU uitlokkingen van Bedreiging geuit naar de vertegenwoordiger van de klaagster! ZO werkt het in de Gemeente H. Is het dan vreemd, dat andere bedreigingen uiten naar BESTUURDERS toe!? Wij blijven om de handhaving door de Gemeente H. vragen, maar die weigeren! Wij worden zelfs uitgenodigd om mee te werken aan controles, tegen de illegale vestiging van dit bedrijf! De mail is ... leest Uzelf meer. lees in de toevoeging elders op de website van XEA.nl boven aan!

plaatsing d.d. 24 september 2023
zaak HAA 20/1149 een dossier van 3,2 cm uit het proces gelaten. Dat juist belangrijk is voor deze zaak HAA 21/3191
Deze ZAAK gaat het OM Haarlem GATE heten. EEN BLAMAGE VOOR RECHTSSTAAT IN NEDERLAND!


De heer B. van het OM te Haarlem heeft
09-03-2020 08 04 het dossier HAA 20/1149 uitgedraaid. Maar't is niet naar de RAAD van State opgestuurd.

Herziening verzoek aan de Raad van State te Den Haag HAA 21/3191 Herzien van de uitspraak 202203306/1/R1
ga naar en overtuig Uzelf over deze schandelijke vorm van "rechtspreken"!
Dan vraag je een herziening aan, moet je allerlei zaken weer opnieuw inleveren en komt er aan hetzelfde dossier een andere dossier nummer te hangen EN jawel!! Weer EUR 274 kosten te betalen. Dan lijkt 't weer een andere zaak en dit verklaart, dat er "dossiers" zoek raken.

Nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.
Lees die wij er uitgebreid vandaag aan toegevoegd hebben!


https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-48654&type=toon

DIT IS DE RECHTSPRAAK IN NEDERLAND?
Wij hadden een ander beeldvorming van de RAAD van STATE.
DEZE rechter V. was niet ONAFHANKELIJK, WIE stopt deze Rechter V.!?


media,
Overwinning! Gemeentes omzeilen warmtepomp.
Zo’n 100.000 nieuwe woningen blijken te zijn bijgebouwd mét een gasaansluiting, terwijl dit sinds 2018 niet meer mag. Gemeenten ontduiken massaal de regels. Dat komt overeen met de “dubbelzinnige status” van het gasverbod, die Cultuur onder Vuur al veel eerder vaststelde: het groene paradepaardje van de warmtepomp loopt inmiddels kreupel en komt nog maar moeizaam vooruit.

Ruim 22% nieuwbouw mét gasaansluiting
Ondanks het verbod werden er maar liefst 97.953 woningen gebouwd mét gasaansluiting, meldt RTL Nieuws. Na de Wet Voortgang Energietransitie, die vanaf 1 juli 2018 geldt, zijn er in totaal 437.246 panden gebouwd. Ruim 22 procent van die panden kreeg toch een gasaansluiting, hoewel de wet juist tot doel heeft daar een stokje voor te steken, zodat uiterlijk 2050 iedereen gedwongen van het gas af is. zie & lees meer op
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/overwinning-gemeentes-omzeilen-warmtepomp?cid=1932184778&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-10-07#main

Met strijdbare groet,
Hugo Bos, campagneleider Cultuur onder Vuur

Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift!
Ja, ik help met een gift
Doneer met iDEAL, Creditcard of Paypal, of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL38 ABNA 0426 8919 29
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

Vrede in de WERELD
Maar is dat met zullen wettelijke overtredingen TEGEN de MENSEN RECHTEN wel mogelijk!?

De Leiders belijden dit met woorden, maar daden? Kabul (Kaag), Oekraïne (U bent geen Lid), Israel( in de schuilkelder wordt je gezin uitgemoord) en de Semi Overheid in Nederland( faalt en ca 7 jaar zit mevr. V. in ellende) waar is nog RECHTVAARDIGHEID. EN GEZOND VERSTAND!?


Wij schamen ons om in deze wereld te mogen leven! JE STAAT zo machteloos en wat kun je door?
HET SMERIGE GELD bepaalt wat er ,et willoze burgers kan gebeuren en NU OOK WEER GEBEURD!

media,
-Israel Latest: Army Says Situation Not Yet Under Control
-Israel `War,’ Singapore Haze, China Opens: Sunday Asia Briefing
-Metro Bank in Talks for Debt Restructuring, Equity Injection
-US Core Inflation Seen Corroborating Higher-for-Longer Fed
-Hamas Attack, Israel ‘at War’ Threaten to Upend US Mideast Plan
see & read more on www.bloomberg.com

media,
Directeur Chemelot waarschuwt voor wegjagen industrie.
GELEEN - Directeur Loek Radix van het Limburgse industrieterrein Chemelot vreest dat het wegjagen van de industrie leidt tot een verarming van Nederland en een verdere verwarming van de aarde. Industriebedrijven zullen namelijk vertrekken naar landen die het minder nauw nemen met de milieuwetgeving, vreest Radix, en Nederland zal berooid achterblijven. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2017469134/directeur-chemelot-waarschuwt-voor-wegjagen-industrie

Voetbal uitslagen
07.10. 21:00
Vitesse Excelsior Rotterdam 0 - 0
Go Ahead Eagles Heracles Almelo 4 - 0
Almere City FC RKC Waalwijk 1 - 0
sc Heerenveen N.E.C. 1 - 1

06.10. 20:00
FC Volendam FC Utrecht 1 - 0

media,
Egyptische politieagent schiet twee Israëlische toeristen dood in Alexandrië.
ALEXANDRIË - Een Egyptische politieagent heeft twee Israëlische toeristen en hun Egyptische gids doodgeschoten in de stad Alexandrië. Ook raakte een Egyptenaar gewond. De agent is gearresteerd. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/705338845/egyptische-politieagent-schiet-twee-israelische-toeristen-dood-in-alexandrieBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL