Wall Street afwachtend en Oostmarkt gemengd. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 10/08/2023 05:51
media, CBS
Productie industrie bijna 8 procent lager in juni j.l.
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 7,7 procent lager dan in juni 2022, maakt het CBS bekend. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/32/productie-industrie-bijna-8-procent-lager-in-juni

de agenda voor deze week
Woensdag 9 aug.
Pan. American Silver.

Donderdag
6:30 NL: Industriële productie
07.00 Resultaten Thyssenkrupp (Dui), SBM Offshore, Corbion
13:00 Cijfers Alibaba (China)
14:00 Oos: OPEC - Maandrapport (Oos)
14:30 VS: Inflatie, Steunaanvragen

Vrijdag
06:30 NL: Faillissementen -
14:30 VS: Producentenprijzen
16:00 VS: Consumentenvertrouwen Universiteit van Michigan

De Dow 35,123.36 -191.13 -0.54%
De Nasdaq 13,722.02 -162.30 -1.17%

In de Oostmarkt de volgende standen
in Japan de Nikkei 32,413.38 +209.05 +0.65%
In Hong Kong de Hang Sang 32,413.38 +209.05 +0.65%
in Australië de All Ordinaries 7,561.20 +17.81 +0.24%
in Singapore de Straits 3,307.11 -6.68 -0.20%

Wij hebben de AFM per aangetekende verzocht om de voorkennis zaak bij Corbion te stoppen. Grote institutionele Beleggers en Pensioenfondsen krijgen rapporten die NIET voor de PARTICULIER bestemd zijn en dat is geen gelijktijdige bekendmaking en niet eerlijk t.o. de Particulier.

Raad van State te Den Haag
Daar kun je als Burger terecht en als je de zaak zou verliezen op onduidelijke "GRONDEN",dan is "HERZIENING" van de zaak aldaar Mogelijk!
d.d. 23-7-23
Kwam naar buiten, dat de advocaat van de tegenpartij, t.o. de rechter een verhaal had gehouden, dat hij onlangs met iemand van het OD (Omgevingsdienst). had gesproken. Dat verhaal kwam uit de bekende duim van die advocaat, dus pleegde hij "meineed" en daar gaan wij nu de zaak mee aanvecht bij de herziening. De uitslag zal nog wel even duren, voordat de rechter nu een beslissing neemt. Gisteren 2/8/2023 kregen wij van de Raad van State een verzoek, dat de uitspraak met 6 weken is uitgesteld.
DEZE zaak was voor ons, direct buiten de zaal, na de zaak, "DAT WORDT NIETS"!. Maar toen kwamen wij achter de MEINEED van de advocaat van de tegenpartij. Dat gaven wij door aan de Raad van State en NU durft de Rechter V. geen uitspraak te doen. HET WAS een kleinerende rechter en las ons de les, de tegenpartij kreeg alle tijd(lees om te liegen "meineed o.a.) en wij mochten en onze deskundige af & toe iets inbrengen. EEN BLAMAGE voor de rechtspraak!!!


media,
-Biden Plans to Seek $25 Billion From Congress, Including Ukraine Aid
-Osaka Gas, Sumitomo Near Deal for Think Gas Stake, Sources Say
-Japan, Korea Tourism Stocks Rise as China Resumes Group Tours
-Asia Stocks Mixed as Investors Prepare for US CPI
see & read more on www.bloomberg.com

Wat is het VERSCHIL tussen
Boris Jonhson en Marc Rutte.
De eerste wordt voor een Feestje door de "GEHAKTMOLEN gehaald want hij
loog" en de tweede mag alles aan elkaar liegen, en mag toch aanblijven!

Vandaag(28/6/23) door de radio, de VVD verliest 8 zetels. BBB krijgt er 29 + 28 zetels.

Wat worden de VERKENNERS buiten schot gehouden in de zaak Pieter Omtzigt.
Daar wist mijnheer Rutte dus ook niets van.

Pensioen wet (nieuwe) door de Eerste Kamer aangenomen, wat een democratie en drie deskundige zeiden, deze Wet kan niet i.v.m. het er buiten houden van de Kamerleden!! Dit is de ondemocratische manier van Regeren!
Wij lazen in de media, dat advocaten de messen aan het slijpen zijn.


Schulden
Schulden zullen nog meer gaan oplopen, want de rente stijgt door! Wij schreven al eerder en dagelijks; de huizenprijzen zullen versneld gaan dalen! Hierdoor zullen Effectenkredietinstellingen extra afschrijvingen(lees) voorzieningen moeten treffen en daarom kan er weer een Bankencrisis ontstaan.
Wereldwijd zal er eens een oplossing moeten komen! MAAR daarvoor zal eerst alles digitaal moeten, dan geven de OVERHEDEN de Effectenkredietinstellingen de opdracht, al het geld boven dit bedrag Valuta.. .. af te romen en over te boeken naar een rekening van de OVERHEID. U als "vermogende" bent dan op deze manier UW afgeroomde GELD KWIJT!
Dit wordt de oplossing van het alsmaar groeiende schulden probleem.

OOK wil de Regering Rutte bezuinigen, maar ten kosten van hogere belastingen en prijzen van o.a. benzine. De kosten van de toestroom "GELUKZOEKERS" stijgt dik boven de EUR 11 miljard uit. Daar is wel GELD voor.


En een Premier van Nederland wil zijn eigen belang redden. Wat een mentaliteit! Schuld met Groningers afkopen met Belastinggelden! En straks een baan bij het WEF.

Schulden
Schulden zullen nog meer gaan oplopen, want de rente stijgt door! Wij schreven al eerder en dagelijks; de huizenprijzen zullen versneld gaan dalen! Hierdoor zullen Effectenkredietinstellingen extra afschrijvingen(lees) voorzieningen moeten treffen en daarom kan er weer een Bankencrisis ontstaan.
Wereldwijd zal er eens een oplossing moeten komen! MAAR daarvoor zal eerst alles digitaal moeten, dan geven de OVERHEDEN de Effectenkredietinstellingen de opdracht, al het geld boven dit bedrag Valuta.. .. af te romen en over te boeken naar een rekening van de OVERHEID. U als "vermogende" bent dan op deze manier UW afgeroomde GELD KWIJT!
Dit wordt de oplossing van het alsmaar groeiende schulden probleem.

OOK wil de Regering Rutte bezuinigen, maar ten kosten van hogere belastingen en prijzen van o.a. benzine. De kosten van de toestroom "GELUKZOEKERS" stijgt dik boven de EUR 11 miljard uit. Daar is wel GELD voor.


Respect in de wereld!
Waar en Wie heeft nog respect voor de medemens!? Dat is ook UW collega belegger! Maar de "hebzucht" heeft heel veel mensen in de "tang genomen"!


De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Wat staat ons nog meer te wachten? ga naar
https://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=46244

De valuta's
de dollar euro 1.0988 de Yen 158,20 't Pond 0,8640 AU$ 1,6787 C$ 1,4735 De euro gaat weer waarde inleveren de komende tijd. Onze basis is hogere rente en verslechtering van het economisch beeld in de wereld.
Dit laatste weegt zwaarder dan de hogere rente.(lees) aantrekkelijkheid van de euro. De economie in de wereld laat een schijn waarheid zien, maar daar kijken wij van XEA.nl doorheen, vandaar onze sombere verwachtingen van de beurzen totaal gezien, de AEX einde dit jaar in de lage 500 en misschien zelfs in de 400 punten.

De Japans export zal het moeilijk krijgen met deze Yen.

Edelmetaal Goud $ 1,916,90 zilver $ 22,68 en Platina $ 891 en Olie $ 82.86 Gold/Silver Ratio 84.50 1 bitcoin = 29.506 USA dollar. 1,0988
- Wanneer zullen de edelmetalen niet meer gemanipuleerd worden!? Cijfers laten niet de werkelijkheid zien, qua prijs. Koper = koper, maar wordt het GOUD!?
In de stille periode is er 'n dagelijkse dump door de bekende partijen !

Volksgezondheid
NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. hebben zij afgelegd, om mensen te genezen, maar op 10 aug.nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?
Zie ook op 9/8/23 de oversterfte In Nederland.

Handel te Amsterdam
Wanneer stopt deze gemaakte & misleidende omzet/handel eens!?
Heeft niets met het bedrijf meer te maken, casino achtige streken worden en uitgehaald.

In het verleden (lees) jaren 1960/70 schaamde de handelaar zich er voor en ging koffie halen, bij dit soort taferelen. Ook bij het edelmetaal spelen dit soort taferelen, fysieke levering vindt nauwelijks plaats, het metaal is er niet.
Toch drukken de bekende partijen op een illegale manier de prijzen, U mag eenmaal raden wie dat zijn!!

Eigenlijk zouden de bedrijven naar een nieuw op te richten "Marktplaats" moeten gaan, waar een onafhankelijke toezicht en Bestuur aan het hoofd staat.
Deze AFM krijgt haar "contributie" van degene die zij moeten controleren & toezien. Dus de "slager keurt zijn eigen vlees"!


Met dit soort handel/spelletjes kunnen overnemende partijen, van te voor de prijs drukken en dan een premie geven, die eigenlijk geen "PREMIE" is! Schandalig, maar het kan wel op deze manier.
Wij hebben vorige week na de AVA de CFO precies verteld wat & hoe het werkt, hij wist niet wat hij hoorde! OOK in de AVA hebben wij de "sluier". opgelicht hoe dat bij het Lokale CTAC is gebeurd en de reactie van Euronext dhr. B, en later van onze bemiddelaar, eerst vertelde de LP'er dat plots de techniek de berekening van de Tres Ctac in de kaart speelde en onze bemiddelaar vertelde dan wij met onze test na de eerste "veiling". waren en PAS in de tweede veiling mee zouden gaan. WAT EEN BUL SHIT van deze partijen. En de AFM gaf geen bevestiging en doet of er GEEN KLACHT van ONS is binnengekomen. WAT EEN HELDEN!.
Zo worden de particulieren om de tuin geleid! Niet te geloven wat een "schoonheid ervan af straalt"!

Pensioenen
EN WAT NU ZO BIJZONDER IS!!!!
Aan dit corrupte systeem (ladder) worden straks onze PENSIOENEN aan opgehangen.

Entree Res. Yesterday vol. 59.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59* T 1.36 +0.03 1,500 79 CIBC 79 CIBC K
15:59:30 A 1.37 +0.04 300 1 Anonymous 79 CIBC K
15:47:29 T 1.36 +0.03 400 79 CIBC 79 CIBC K
Er worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, onze verwachting is over 2 tot 4 maanden. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar. Goldman blijft dagelijks een inkoper, daar is een bedoeling voor.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming. En komen ook steeds dichter bij de bekendmaking van het deal van Rio Tinto, roert zich de laatste tijd flink in het koper! zie elders (d.d. 2/8/23)op de website van XEA.nl
Volgende week ook cijfers van Entree Res..

Goldman is minder in de markt, maar vanuit ons netwerk hoorden wij gisteren(4/4/23) dat veel al in vaste handen zit. Dus de free float is nog maar heel weinig, een inleg van 100.000 sts zou de prices met 10 tallen centen doen stijgen.

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25% het aandeel noteerde dinsdag 27/6/23 C$ 0,73 p.sh.
Rio Tinto 16%

Entree Resources.
Kijk naar Entree Resources. Rio Tinto is in onderhandelingen met de Mongolische Regering en een deal is "nader'! Dan verkoop je als aandeelhouder toch niet meer!
Een markt gevoel zegt dat gewoon simpel! ER valt een premie te behalen! Het is even wachten wanneer het deal gesloten wordt!

RIO TINTO exercise warrants sept. 13 2023. op $C 0,60 and get shares of Entree Recources on 08-02-23


Equinox Yesterday 468.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 6.54 onv. 200 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 6.54 100 14 Virtu ITG 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 6.54 21 13 Instinet 14 Virtu ITG Q

U weet toch: "er is geen kennis, zonder voorkennis"!
zie de cijfers elders op de website.

Solaris Yesterday vol. 63.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 6.32 -0.13 100 2 RBC 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 6.32 -0.13 1,300 2 RBC 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 6.32 -0.13 600 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ

American Silver vol. 894.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 20.17 -0.36 3 79 CIBC 5 Citadel Q
16:00:00 T 20.17 -0.36 63 53 Morgan Stanley 5 Citadel Q
16:00:00 T 20.17 -0.36 61 79 CIBC 5 Citadel Q
- Door Securities lending worden veel fondsen "bespeeld"!
Edelmetalen worden doormiddel van papieren transacties gedrukt. Fysiek is heel matig leverbaar en daardoor NIET prijs bepalend meer!

The Copper Prices in $USD / lb
August 10, time 00:19
Bid/Ask 3.7856 3.7870
Change -0.0034 -0.09%
Low/High 3.7779 3.8123
The Nickel Prices
August 09, time 23:55
Bid/Ask 9.2450 9.2540
Change +0.0045 +0.05%
Low/High 9.2359 9.2926

media,
Polymetal increases gold equivalent production by 22% in Q2 to 423 koz; revenue up 34% to $581M
Polymetal said it reiterates its full-year 2023 production guidance of 1.7 million ounces of gold equivalent (1.2 million ounces in Russia and 500 thousand ounces in Kazakhstan).
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-08-09/Polymetal-increases-gold-equivalent-production-by-22-in-Q2-to-423-koz-revenue-up-34-to-581M.html

tijd 07.08
De actuele koersen (kg): Goud: €56.048 | Zilver: €662
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL