Wall Street afwachtend en in de Oostmarkt hetzelfde beeld. Straks meer nieuws,

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/05/2023 05:34
Banken crisis is eigenlijk niet weg geweest. lees verder op
https://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-47562

Schulden
Schulden zullen nog meer gaan oplopen, want de rente stijgt door! Wij schreven al eerder en dagelijks; de huizenprijzen zullen versneld gaan dalen! Hierdoor zullen Effectenkredietinstellingen extra afschrijvingen(lees) voorzieningen moeten treffen en daarom kan er weer een Bankencrisis ontstaan.
Wereldwijd zal er eens een oplossing moeten komen! MAAR daarvoor zal eerst alles digitaal moeten, dan geven de OVERHEDEN de Effectenkredietinstellingen de opdracht, al het geld boven dit bedrag Valuta.. .. af te romen en over te boeken naar een rekening van de OVERHEID. U als "vermogende" bent dan op deze manier UW afgeroomde GELD KWIJT!
Dit wordt de oplossing van het alsmaar groeiende schulden probleem.

OOK wil de Regering Rutte bezuinigen, maar ten kosten van hogere belastingen en prijzen van o.a. benzine. De kosten van de toestroom "GELUKZOEKERS" stijgt dik boven de EUR 11 miljard uit. Daar is wel GELD voor.


En een Premier van Nederland wil zijn eigen belang redden. Wat een mentaliteit! Schuld met Groningers afkopen met Belastinggelden!

Bij Vroege Vogels(16.4.23)
hoorden wij zojuist een docente in actie voeren, dat geeft de democratie ondersteuning zie zij. reactie XEA.nl
Uit welk subsidie potje worden die mensen betaald!?

De Dow 33,618.69 -55.69 -0.17%
De Nasdaq 12,256.92 +21.51 +0.18%

De agenda voor deze week.
dinsdag 9 mei
- Een sloot van AVA's o.a. Philips
- 1 ste kw. cijfers Agfa Gevaerts

woensdag 10 mei
wederom een sloot vol AVA's. o.a. Wolters, Beter Bed en Melexis
1st kw. cijfers Ahold, ABN AMRO, Lundin.
In de VS Overheidsschuld april 2023

Donderdag 11 mei
1ste kw. cijfers van SBM Off., Bos Kalis, ING, Pharming en AVA's van Brunel, Adyen en Bos Kalis
- Symposium AmsterdamGold

Vrijdag 12 mei
- 1ste kw. Cijfers SIF Holding
- AVA's van Sif Holding, Exmar.
- In de VS Industriële bestellingen & Productie.

-Groen Kennisnet tipt de docent: Eikenprocessierups. lees elders meer
- Verslag bijeenkomst 'De Patrijs' lees elders meer.
- Horizon Welcomes SSR Mining as Operating Partner for Hod Maden. lees elders meer

AFM
bemoeit zich met het Witwassen steeds vaker.
MAAR waarom krijgen wij van XEA.nl geen bevestiging over onze "KLACHT van sept. 2023 ga voor meer naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Controle Jaarrekeningen.
Ook op ons verzoek, wie controleert het achterblijven van Jaarrekeningen ter deponering bij de KvK o.a. Oranjewoud over 2020 die nog steeds niet is goedgekeurd door een AVA !?
Wij hebben op 11 jan. 2023 dat verzoek gedaan bij de AFM en OOK weer geen antwoord van de AFM gekregen. Ook nog steeds niet over de klacht over onze test bij het Lokale CTAC van 2 aug. 2022
Wij zullen overgaan met een inbreke stelling deze week.
Laat de AFM eerst eens een vorm van dank uitten, voor mededelingen die hen ondersteunen.

Nu onze reactie op dit verhaal.
Sanderink wil terug als topman bij Strukton.AMSTERDAM - Gerard Sanderink wil zo snel mogelijk terugkeren als topman bij zijn bouwbedrijf Strukton. De eigenaar, weggestuurd door zijn raad van commissarissen (rvc), vecht achter de schermen tegen zijn schorsing. Intussen dreigen de commissarissen met een rechtsgang. Een beslissing van de Ondernemingskamer leidde er eind vorig jaar bij Centric nog toe dat de 74-jarige ondernemer uit Twente helemaal de controle over het it-bedrijf verloor.
reactie XEA.nl

Deze BESTUURDER heeft lak aan de nog zittende aandeelhouders van Oranjewoud.
Aangetekende brief d.d.14-2-2022 van ons, liet hij niet behandelen in de BAVA d.d. 22 maart 2022 over de gang van zaken en de vragen over cijfers diversen jaren.
Cijfers van Strukton werden door Mazars over 2020 wel gecontroleerd, maar NIET over het gehele Bedrijf Oranjewoud. Mazars weigerde ons iets te vertellen over de waardering van de ca. 208 BV's die Oranjewoud bezit. Het was een voorlopige schatting over de cijfers 2020 vertelde Mazars en een Algemene Vergadering van AANDEELHOUDERS (Later AVA)is nog steeds niet geweest over die cijfers en de goedkeuring ontbreekt.

Valt het jaar 2020 wel of niet (meer) onder het toezicht van de AFM !?
Het is nog een jaar dat onder de beurstijd van Oranjewoud valt.


Oranjewoud
Dank Theo voor dit bericht.
Helaas moet ik u nogmaals berichten dat het deskundigenbericht niet gereed is. De datum voor indiening van het deskundigenbericht is nu bepaald op 25 juli 2023, of zoveel eerder het rapport gereed is. De verwachting is dat dit de laatste aanhouding is.


Het E - gebeuren, auto's, fietsen, scoters, vrachtwagens en Schepen, leidingen/kabels, etc. zal wat gaan vragen voor de toekomstige energie voorziening in de wereld!?

EEN soort grondstof zal heel belangrijk zijn om dat te verwezenlijken en dat is KOPER!

Welke analist(en) houden hun klanten daarvan op de hoogten!?

In de media
Bestuurders zijn de WEG kwijt.
Het is absurd hoe Nederland met zijn landbouw en met zijn landelijk gebied omgaat. Het meest efficiënte en innovatieve sector ter wereld met de minste uitstoot per hectare. Het stikstof probleem bestaat niet en het is een door Nederland gecreëerd probleem. Lees daarvoor het boek "De Stikstofluik" van wetenschapsjournalist Arnoud Jaspers. Verwonder U en val van de ene verbazing in de andere als U dit boek leest. Un luister naar Rob de Wijk, hoogleraar Internationale betrekkingen in "College Boer" op bijvoorbeeld You Tube. Onze bestuurders papegaaien elkaar na, zijn volledig de weg kwijt en zijn bereid onze meest innovatieve sector voor "wens natuur op te geven"!
Het is nog niet te laat om het desastreuze beleid te keren!

H.K. te H.

Het kabinet Rutte en vooral deze persoon, wil de langst zitten Premier zijn, maar dat is ie al, maar de slechtst bestuurlijke en meeloper van iedereen om dat doel te halen! Eigen belangen eerst, ten koste van het Landsbelang!
Schamen, de inhoud van dat woord kent Rutte niet.

Oorlog, waar is die niet in deze schijn wereld!? De Club van RUTTE hadden niet door dat zij al lang weg moesten zijn!! En nog steeds niet, met zo'n uitslag hadden, als HOLLANDSCHE AANDEELHOUDERS verwacht, dat RUTTE & zijn CLUB per direct hun zetels zouden aanbieden bij de KONING.
Beschamend, maar dat kwam niet op in de "HOOFDEN" van de club bestuurders.
Hoeveel "borden moeten de BURGERS nog meer aandragen"!?


Het CDA had de knuppel in het "hok" moeten gooien, wilden zij het "geloof in zichzelf nog hoog houden"!

media,
Derk Jan Eppink (JA21) over onhoudbaarheid euro, opt-outs vs Nexit, noodplan, verkiezingen en NAVO.
Ook gaat hij in op wat de strategie moet zijn voor Nederland om uiteindelijk eventueel uit de euro te stappen. Hier is momenteel in de Tweede Kamer geen meerderheid voor te vinden. Stap 1 zou moeten zijn niet meer akkoord te gaan met nieuwe noodfondsen. Derk Jan zegt dat het belangrijk is dat we als land in ieder geval aan de lange termijn denken en ons voorbereiden. Verder gaat hij in op hervormingsinitiatieven als de Matheo Solution van André ten Dam en praat hij over de noodscenario's die klaar liggen sinds de euro-crisis in 2010. Ook bespreken Derk Jan en Paul de Nederlandse en Europese defensie en de rol van de NAVO. De sabotage op Nordstream komt ter sprake alsmede de oorlog in Oekraïne.
Beluister de video van 1.10 uur minuten op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/derk-jan-eppink-ja21-over-onhoudbaarheid-euro-opt-outs-vs-nexit-noodplan-verkiezingen-en-navo/

media,
Verwende politici negeren democratie.
Na de ongeïnteresseerde premier, staatssecretaris Van Huffelen (D66). Zij negeerde een motie van de Kamer tegen een Europese digitale identiteit en gaf in Brussel daarvoor goedkeuring. Van Huffelen vertaalde het ’nee’ van het Nederlandse parlement in een ’ja’ namens Nederland in de EU. Alsof de volksvertegenwoordiging niet bestaat. In het debat daarover afgelopen donderdag bleek weer hoe onkundig ze denkt en werkt. Ze wist niet of ze in strijd met de Grondwet handelde. Het was Pieter Omtzigt die de ernst van de zaak raak samenvatte: „Als we dat hier niet stoppen, gaat de regering te pas en te onpas over de Kamer heen lopen bij besluitvorming in Brussel.”

Aan het bleue D66-Kamerlid Dekker-Abdulaziz dat niet weet hoe Europese wetten zich verhouden tot de nationale wetgeving, legde Omtzigt met engelengeduld uit wat de amateurs van D66 kapotmaken: „Hier geeft D66 als democratische partij het wetgevende instrumentarium uit handen aan de regering, ook als de meerderheid van de Kamer het anders wil. Vindt D66 dat verstandig?”


Klimaat Fanaten
Uit de Financiële Telegraaf van 9 april 2014*
Klimaatprofessor Stapt woedend op!
New York, woensdag Professor Richard Tol is op hoge poten vertrokken uit de klimaatpanel van de "Verenigde Naties. Tol kan zich niet vinden in de "negatieve conclusies van het laatste VN-klimaatrapport". De gevolgen van klimaatverandering worden volgens hem enorm overschat. "Het panel wordt bestuurd vanuit milieubeleid, NIET vanuit de wetenschap".
Eind vorige maand publiceerde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties zijn vijfde klimaatrapport. De belangrijkste conclusie en waarschuwing luidde:" mocht er wereldwijd niet snel iets veranderen in het klimaatbeleid, dan gaat het klimaatbeleid om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen verloren.
Maar volgens Hoogleraar klimaateconomie Tol is de toon van het rapport 'alarmistisch en apocalyptisch'.
De gevolgen van klimaatverandering worden"overschat"!
"Die overschatting wordt in de hand gewerkt door een zelfselectie van auteurs en referenten in het panel", zegt Professor Tol. Hij is per direct opgestapt.


*Nu 8 1/2 jaar later is de hetze nog veel meer "aangedikt" door een nog grotere zelfselectie van auteurs en referenten! (red. XEA.nl)

Pensioenen
Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zijnONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

De Tweede Kamer heeft over de nieuwe pensioen regelingen gesproken en het groene licht gegeven! Het oude pensioen stelsel overboord!? Ja.
Geen enkel land heeft bij een wijziging het oude opgenomen in het nieuwe pensioenstelsel. Dat moet Nederland ook niet doen, want het werkt en om NU iedereen een eigen "pensioen potje" te geven is niet haalbaar. Wat moeten zij met al die toekomstige "data" doen en verwerken voor iedereen!?

Wie controleert dat en hoe gaan ze met dat geld om!? Nu gaat er al zoveel fout! Wij begonnen met niets en nu lijken de jongeren uit onze pot verdeeld te krijgen. "De huidige generatie ouderen hebben de ouderen", toen het AOW (per 1-1-1957 en de weduwen met kinderen per 1-1-1959) gefinancierd", die hebben er nimmer zelf aan betaald en ook nog voor "hun eigen pensioen gespaard",zonder te klagen !! Nu wordt er door de verwende jongeren "steen & been geklaagd", dat zij tekort zouden krijgen aan pensioen!
In de jaren 1950-60 mochten de oudste van het gezin doorstuderen, want meerdere kinderen door laten leren was niet te betalen voor de ouders. Alles moest uit eigen portemonnee betaald worden. Geen studie financiering etc. etc.!
Nu gaat het straks gebeuren, dat uit de pot van onze ouderen, geld gestort gaat worden, waar zij zelf "nimmer" voor gewerkt hebben.
De Kamerleden hebben geen "weet" van dit bovenstaande schrijven, hebben veel Kamerleden incl. Mijnheer RUTTE hebben een HEEL "slecht" geheugen! Neen is het meestal, dat kunnen wij onze niet MEER herinneren, hoor je zo VAAK!


Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zijnONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

Dagelijks zien wij "gestuurde" omzetten, waar niet 1 maar meerdere "luchtjes". aanzitten. Daarom wilde de AFM, een falende toezichthouder, geen bevestiging van onze klacht geven. De AFM doet NU of wij geen klacht over manipulatieve handelingen van Euronext op 2-8-22 te Amsterdam, NIET bij hen gemeld hebben.

zie deze klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Waar zien wij nog prijsvormingen door "vraag & aanbod"!?
Nauwelijks nog, vrijwel alles gestuurde omzetten", algoritmische systemen door computers gestuurd. Bijzonder, want bij het Hoogovens SCHAAKTOERNOOI werd er op "COMPUTER GESTUURD schaken gecontroleerd, ten strengsten verboden en diskwalificatie zou het gevolg kunnen zijn. Bij Effectenhandel kan & mag alles!
IS dat niet vreemd en onze test op 2 augustus 2022 bij het lokale CTAC bewees het grote ONRECHT, niet elke opdracht wordt uitgevoerd zoals dat BEHOORT!!
Falend toezicht en andere kant opkijken is een mogelijkheid van bijzondere omzetten.

EURO
Nederland moet direct uit deze "waardeloze munt eenheid" stappen. Heeft geen garantie bij failliet gaan. Geen enkele EUROLAND staat garant als het mis gaat. Nederland moet de zwakke landen met nog enkele landen onderhouden.
De regeringen Rutte hebben ook nauwelijks opgetreden tegen de "gelukszoekers", die passeren bij hun doorgang ook andere EU landen, DAAR moeten de gelukszoekers geregistreerd worden en dat hebben de Regeringen Rutte nauwelijks de hand aan gehouden. D66 spant daarmee de "kroon"! Deze twee zaken direct uitvoeren, anders wordt Nederland een "onleefbaar land"! Nederland kan alleen de gehele wereld niet redden. Wat doen Assad & Erdogan!?


Dan mag men in het NIEUWE Pensioenstelsel niet afhankelijk worden/zijn van een organisatie die manipulatieve handelingen toelaat/toestaat! De AFM verzaakt haar PLICHT! Door onderzoek en handelend op te treden.
WETEN de TWEEDE KAMERLEDEN dit wel!? Daar twijfelen wij heel sterk aan!

Je mag Pensioengelden/uitkeringen niet laten afhangen van een "ONBETROUWBARE " beurs, waar het TOEZICHT een falende partij is. En Euronext de andere kant op kijkt.


Ook laat Euronext partijen toe(lees) neemt in de AEX op, waar het bedrijf nog niet haar degelijkheid heeft bewezen. Zoals in het verleden, minstens drie jaar met winst gedraaid, een degelijk management en een juiste "balans verhouding"!

De WOL van mevrouw Brink heeft dat duidelijk laten zien, dat dat een "vereiste is voor toelating in de AEX"!

De beurs straalt tegenwoordige geen degelijkheid meer uit! Afhankelijk van willekeur en het gebruik van algoritmische systemen, die niet meer te volgen zijn en computer gestuurd door poortjes dicht e/o open te laten, voor transactie die gewenst zijn. zie nogmaals de klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Over duidelijke manipulatie!

Want als je later plots een lager pensioen krijgt en de kosten stijgen, dan is dat een enorme tegenvaller! Verwacht niet dat de Regering dan zal bijspringen.

Dat zien we nu in Zuid-Limburg, de Mijnen werden gesloten en nog steeds treden er scheuren op aan woningen en de Regering kijkt de andere kant op!
Zoals Euronext dhr B. niets van onze klacht wilde weten en ons doorstuurde naar onze bemiddelaar.

Beloven is mooi, maar als er straks problemen zijn, dan zijn er geen daden voor een oplossing"!

Mijnheer de Groot (D66)
hield gisteren (6 dec.22) een Bull shit verhaal in de Tweede Kamer, Koeien kregen teveel eiwit gras en daardoor kwam er teveel van dit & van dat in de melk en urine/gier, er daardoor waren koeien eigenlijk dagelijks "ZIEK"!!
Voor de radio vandaag tussen 16.30 -17.00 uur werd de Groot (D66) Finaal onderuit gehaald door wettenschapers/deskundigen. Deze mijnheer de Groot klets dus veelvuldig uit z'n nek!


LIST & BEDROG!
Op maandag 28/11 van 11.30 tot 12.00 uur bij Sven, Mijnheer de Groot uit Woudsend (DD66),
vertelde, dat Brussel die uitkoop van 120% als Staatssteun ziet, in gevallen van "gedwongen uitkoop" kan dat oplopen naar 120%.
Dus worden er "Fabeltjes" verteld. Ook hoorden wij dat Rutte weer voor de "KLAS" wil gaan staan als hij premier af is! Gelooft U dit!? Wij niet, want 13 uur stond hij te liegen, dan verlies je voor altijd je geloofwaardigheid.


Ook vertelde mijnheer de Groot, dat veehouders het geld niet mochten herinvesteren in een nieuwe boerderij elders in Nederland. Dan zouden zij weer "stikstof" gaat veroorzaken.

media,
Agrarisch
Het land van boeren heeft een agrarische bestemming. Daardoor is de grondprijs vaak laag. Als boeren worden uitgekocht vanwege de stikstofproblematiek, wat gaat er dan met de grond gebeuren? Het is goed mogelijk dat een gemeente het bestemmingsplan verandert. Wie strijkt daarna de winst op? Boeren, gebruik uw boerenverstand; bouw ten minste een clausule in dat u meeprofiteert, mocht het bestemmingsplan binnen enkele jaren onverhoopt wijzigen in bouwgrond.
Dhr. L. W.
Bron DFT wat lezers schrijven.

Via de Radio
Uitkoop Boeren zegt Remkes 500 - 600, maar dat is niet waar! Via de radio op 22 okt. 2022 's morgens moeten er zeker 6 tot 7 maal meer Boeren vertrekken, voor het halen van de Stikstof doelen! En mogelijk is het nog tekort.


In de Oostmarkt de volgende standen.
in Japan de Nikkei 29.211 stand 8/5
in Hong Kong de Hang Seng 20.188 -108
in Australië de All.Ord. 7.458 -16 punten
in Singapore de Straits 3.248 -9 punten

De waarheid over de Slavenij in Nederland. lees elders meer.
ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?type=toon&id=300-47174

lees ook onze berichten over,
- STIKSTOF , de onwil van deze Regering Rutte, met list & bedrog
ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?type=toon&id=300-46297

De bronnen van de andere krant ga naar www.deanderekrant.nl


Schuldenlasten in de wereld!!
Daar kijken en vergelijken wij mee, niemand anders hoor je daar (lees schulden oplossing)over!
Burgers zonder "schulden" hebben nauwelijks wat te vrezen en hebben, althans de meesten, een rustig en gezond leven.
Hun motto is: "maak je niet druk, het leven kan niet meer stuk"!
Bent U het er niet mee eens, even een mailtje naar redactie@xea.nl
Met dank voor Uw moeite
De Huizenprijzen zullen de komende tijd, met sprongen gaan dalen, wereldwijd.
Hierdoor vervliegt veel bezit (lees) geld van het huis en daardoor komen de huizen onder water te staan (lees) minder waard dan hypotheek. Wij houden ons hart vast.

- Waar is Kabinet Rutte mee bezig? Wat hebben zij een zootje van gemaakt!lees elders meer
ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-46682&type=toon

De Wereld onderschat het gehele CHINESE gevaar. In de Havens, in Afrika en waar niet!? Vooral in landen met "grondstoffen, Afrika, daar zitten de Chinese bedrijven voor 60% of meer in de mijnbouw. China overvleugeld de markt voor grondstoffen. Rusland deed dat met Olie & GAS, dat voelen wij nu elders in de wereld, vooral Europa. Oud President Trump waarschuwde al met de Nord Steam 1 en 2 vanuit Rusland. De Wereld is en blijft doof!

De Russische Leider, die de mensheid op zijn waarden aanvalt, wordt straks weer met alle "Geur & Kleur" door alle landen ontvangen. Hij moet voor het Internationaal GERECHT te Den haag gedaagd worden. Die heeft op 17 maart 2023 een arrestatie bevel uitgevaardigd voor deze persoon.

Vertrouwen in de Wetenschap!
"Wetenschappelijke studies met verontrustende resultaten"!In de andere Krant schrijft Steve Kirsch, succesvol hi-tech ondernemer en directeur van de door hemzelf opgerichte Vaccine Safety Research Foundation, publiceerde op 22 september 2022 op zijn "blog" een uitgebreid overzicht van wetenschappelijke studies en andere gegevens die laten zien dat de corona-vaccinaties over het algemeen meer kwaad dan goed doen.
Ga naar
https://stevekirsch.substack.com/p/the-evidence
and
https://medicalcrisisdeclaration.com/

XEA.nl zet het nieuws "GRATIS" op de website en onder journalistiek geanalyseerde berichtgeving, anders hadden wij dit NIET mogen schrijven. DAAROM wil de AFM een inschrijving in hun register van ons.
Maar dat weigeren wij. Ook de foute in het systeem van Euronext is een grote fout van XEA.nl Mogen wij niet aan de grote klok hangen.

Vulkanen stoten enorme belasting uit voor het "MILIEU"!
ga naar
https://wibnet.nl/natuur/klimaatverandering/wat-stoot-het-meeste-co2-uit

media,
- SBB Halts Dividend Payment as Sweden Real Estate Concerns Deepen
- Pozsar, Strategist Who Correctly Foresaw Repo Markets Turmoil, Exits Credit Suisse
- Asia Stocks Rise as China Reports Higher Exports
- ECB’s Lane Says There’s Still Momentum in Euro-Area Inflation
see more on www.bloomberg.com

Waar halen de Effectenkredietinstellingen de dekking van de schuldenlasten in de wereld vandaan!? Dat zal uit het EDELMETAAL straks moeten komen, als daar wel voldoende ter dekking voor is!?

Reactie XEA.nl
Effectenkredietinstellingen lagen al tijden bij ons als "UIT"!

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Respect in de wereld!
Waar en Wie heeft nog respect voor de medemens!? Dat is ook UW collega belegger! Maar de "hebzucht" heeft heel veel mensen in de "tang genomen"!


De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Wat staat ons nog meer te wachten? ga naar
https://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=46244

De valuta
de dollar euro 1.0999 de Yen 148,35 't Pond 0,8713 AU$ 1,6207 C$ 1,4698 De euro gaat weer waarde inleveren de komende tijd. Onze basis is hogere rente en verslechtering van het economisch beeld in de wereld.
Dit laatste weegt zwaarder dan de hogere rente.(lees) aantrekkelijkheid van de euro. De economie in de wereld laat een schijn waarheid zien, maar daar kijken wij van XEA.nl doorheen, vandaar onze sombere verwachtingen van de beurzen totaal gezien, de AEX einde dit jaar in de lage 500 en misschien zelfs in de 400 punten.

De Japans export zal het moeilijk krijgen met de Yen.

Edelmetaal
Goud 2.025,80 zilver 25,61 Platina $ 1.073 Gold/Silver Ratio 79.06 en de dollar euro 1.0999
1 bitcoin = 27.719 USA dollar.
- Wanneer zullen de edelmetalen niet meer gemanipuleerd worden!? Cijfers laten niet de werkelijkheid zien, qua prijs. Koper = koper, maar wordt het GOUD!?
In de stille periode is er 'n dagelijkse dump door de bekende partijen !

Volksgezondheid
NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. hebben zij afgelegd, om mensen te genezen, maar op 9 mei nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april 2022 werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

Contant Geld
De Centrale Banken willen het contante geld weg hebben.
Dan kunnen zij de burgers besturen, hoe zij "WILLEN"! En hun uitgave patroon volgen!
Dat is hun monetaire beleid in de huidige financiële wereld.
Daardoor zal de inflatie steeds hoog tot oplopend zijn.
De lange termijn trend zal een lagere (lees) negatieve rentes weer komen.

De enorme schuldenlast in de wereld is in 20-21 gegroeid met 24 biljoen naar USA$ tot 281 biljoen en zal leiden tot onrust, die de burgers aanzet tot een opstand.


Regeringen willen alles van haar burgers weten, door de digitale "identiteit" in te voeren.
Dat is ook o.a. de digitale aanmelding van UW bezoekers bij het "parkeren"!

Mijnheer Rutte is
een fan van het WEF van de heer Klaus Schwaab.
Op Oudjaarsdag 2022 hoorden wij dit op TV, Mijnheer Rutte ligt in Brussel goed, door zijn lange bestuurstijd in Nederland. Maar zei de interviewer ook dit, "hij jokt"wel eens en daardoor is wel zijn "betrouwbaarheid" minder.
De gevestigde orde beslist "voor en over U" en daardoor wil Rutte naar Brussel! Rutte is ook niet in zijn "eerste leugen" gestikt"!!
De Hoge Heren weten wat goed voor ons/u is!


OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"!
Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Antwoord op ons bericht.
Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om een bericht te sturen omdat u geen reactie krijgt op uw (4) aangetekende brieven aan het OM te Haarlem en dit onder de aandacht te brengen. U heeft ook een WOB verzoek ingediend en hier tot op heden nog geen reactie op gekregen.
Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
D.
Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid
reactie XEA.nl
9 mei 2023 tot op heden niets meer vernomen.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.
Nu blijkt er geen "Wanbeleid bij de SNS te zijn geweest"! Wat NU, de Nationalisatie door de Overheid had dus NIET kunnen door gaan!?

Rekenmethode
Als voor de boeren dezelfde rekenmethoderegels zouden gelden als voor de asielcriminaliteit zou de stikstofuitstoot fors lager uitvallen zodat boeren hun werk normaal zouden kunnen uitvoeren! Maar dat zal wel niet want rekenen met twee maten, daar zijn ze in Den Haag goed in!
S. v/d L. te, M.

MAAR er is helemaal geen crisis lees verder op Wetenschap kan de natuur niet verklaren en zeker niet de stikstof. ga naar https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-46120

media, JP Morgan
Spoofing: Zo manipuleerde JP Morgan de goudmarkt.
Handelaren van de Amerikaanse bank JP Morgan hebben zeker tien jaar lang de goudmarkt gemanipuleerd. Drie handelaren plaatsten bijna dagelijks fictieve orders om de prijzen van edelmetalen in een bepaalde richting te bewegen. En daar profiteerden ze van, omdat ze daardoor tegen een lagere prijs konden inkopen en tegen een hogere prijs konden verkopen. Drie handelaren van JP Morgan die de markt jarenlang manipuleerden riskeren lange gevangenisstraffen.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/spoofing-zo-manipuleerde-jp-morgan-de-goudmarkt

Reactie XEA.nl
Laten de toezichthouders eens gaan kijken welke rekeningen er van klanten die worden "gebruikt" (lees): of de klanten weten dat hun goud, zilver tegen vergoeding wordt gebruikt en daar ook contracten aan ten grondslag liggen. De SEC en ook in Europa zouden daar veel scherper op moeten zijn. JP Morgan heeft dan alle "gereedschappen in eigen hand, om daarvoor in de "verleiding te komen"!

Bij dit bericht hebben wij de manipulaties vast gelegd.
Ctac betaalt in 2 termijnen voor Technolgy2Enjoy
of ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-45756&type=toon
en klacht bij de AFM, heeft U dit ook meegemaakt, stuur dan een klacht naar marketsupervision@afm.nl
U mag de klacht overnemen van
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-45757

of ga naar
https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/onderwerpen/misstanden-incidenten

media,
Update: Hoeveel goud hebben centrale banken de afgelopen jaren gekocht?
Centrale banken hebben sinds de financiële crisis van 2008 veel goud aan hun reserves toegevoegd. Vorig jaar(2022) verdween zelfs een recordhoeveelheid van 1.136 ton in de kluizen van centrale banken. Duiken we dieper in de cijfers, dan zien we dat deze aankopen grotendeels voor rekening komen van Euraziatische landen. En dan hebben we het niet alleen over grote landen als Rusland, China en India, maar ook tal van kleinere landen. In dit artikel geven we inzicht in de totale goudaankopen van centrale banken op het Euraziatische continent. Hoeveel goud hebben ze sinds 2008 gekocht? lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/vooral-euraziatische-landen-kopen-goud/

Entree Res. Yesterday vol. 22.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59* H 1.33 +0.04 400 79 CIBC 1 Anonymous K
15:59:30 A 1.30 +0.01 900 65 Goldman 1 Anonymous K
15:54:40 D 1.33 +0.04 2 28 CI 7 TD Sec E
Er worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, onze verwachting is over 2 tot 4 maanden. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming.

Goldman is minder in de markt, maar vanuit ons netwerk hoorden wij gisteren(4/4/23) dat veel al in vaste handen zit. Dus de free float is nog maar heel weinig, een inleg van 100.000 sts zou de prices met 10 tallen centen doen stijgen.

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25%
Rio Tinto 16%

Men zal de prijs wel bij de C$ 1,50 proberen te houden Goldman, Haywood en nog enkele partijen waren/zijn in de markt om de prijs te stabiliseren.Goldman had op 9 nov. 2022 5,2 miljoen aandelen Entree Res.

Equinox Yesterday vol. 670.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.65 +0.06 400 79 CIBC 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 7.65 +0.06 100 39 Merrill Lynch 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 7.65 +0.06 200 14 Virtu ITG 53 Morgan Stanley KQ
U weet toch: "er is geen kennis, zonder voorkennis"! Op 3 mei a.s. is de AVA .

Solaris Yesterday vol. 153.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 6.68 +0.01 100 79 CIBC 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 6.68 +0.01 200 79 CIBC 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 6.68 +0.01 100 79 CIBC 79 CIBC KQ

American Silver vol. 643.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 23.97 -0.30 4 1 Anonymous 5 Citadel Q
16:00:00 T 23.97 -0.30 86 53 Morgan Stanley 5 Citadel Q
16:00:00 T 23.97 -0.30 6 1 Anonymous 5 Citadel Q
Edelmetalen worden doormiddel van papieren transactie gedrukt. Fysiek is heel matig leverbaar en daardoor NIET prijs bepalend!
De OT Mijn in Mongolië wordt de 4de kopermijn in de wereld. Entree Resources gaat in de eerste helft van 2023 ook koper productie leveren.

Koper
de vraag naar dit metaal zal in 2035 een verdubbeling laten zien, bij de huidige vraag. DUS zullen koper aandelen enorme vraag uit bepaalde overnamen hoeken komen. Ome Dorus zong het liedje uit de oude doos al: "zorg dat je erbij komt"!


CTAC
‘s-Hertogenbosch, 8 mei 2023 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de omwisselverhouding van het stockdividend over het boekjaar 2022 bekend.
Onder verwijzing naar de publicatie d.d. 2 maart 2023, zoals gepubliceerd op www.ctac.nl, waarin de aandeelhouders de keuze werd geboden het aan hen toekomende dividend over het boekjaar 2022 geheel in contanten, dan wel in aandelen ten laste van de winst over het boekjaar 2022 te verkrijgen, is het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw gewoon aandeel Ctac N.V. van nominaal € 0,24 vastgesteld op 32,7279. Op basis van deze omwisselverhouding komt het stockdividend overeen met het cashdividend van € 0,12 per aandeel.

McEwen Mining: Q1 2023 Results. lees elders meer
-McEwen Mining: Stock Exploration Update. lees elders meer

tijd 06.26
The Copper Prices in $USD / lb
May 09, time 00:18
Bid/Ask 3.8577 3.8584
Change +0.0364 +0.95%
Low/High 3.8213 3.8917
The Nickel Prices
May 09, time 00:16
Bid/Ask 11.0888 11.1183
Change -0.1588 -1.41%
Low/High 11.0684 11.3769

media CBS
Minste vertrouwen in Tweede Kamer in 10 jaar tijd.
In het laatste kwartaal van 2022 had 25 procent van de 15-plussers vertrouwen in de Tweede Kamer. Dit is het laagste niveau sinds 2012, toen dit onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd. Ook het vertrouwen in politici is met 21 procent aanzienlijk lager dan in voorafgaande jaren. Het vertrouwen in rechters, politie en de gezondheidszorg is met bijna 80 procent aanzienlijk groter. Dit blijkt uit het onderzoek Sociale samenhang en welzijn van het CBS.
Voor de coronapandemie, in het eerste kwartaal van 2020, had een minderheid van de Nederlanders van 15 of ouder vertrouwen in politici (31 procent) en in de Tweede Kamer (44 procent). Aan het begin van de pandemie, in het tweede kwartaal van 2020, steeg dit naar respectievelijk 44 en 58 procent. Daarna nam het vertrouwen weer af, en bereikte in het laatste kwartaal van 2022 het laagste niveau van de afgelopen tien jaar (Tweede Kamer), dan wel vijf jaar (politici).
lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/19/minste-vertrouwen-in-tweede-kamer-in-10-jaar-tijd

tijd 06.29
De actuele koersen (kg): Goud: €59.201 | Zilver: €749

GLOBAL ATOMIC COMPLETES A SECOND DEFINITIVE AGREEMENT TO SUPPLY URANIUM TO A MAJOR NORTH AMERICAN UTILITY. lees elders meer

Regeringen!?
Hebben we straks nog wel "regeringen" nodig!?
Brussel bepaalt straks alle!! En hebben zij de macht in pacht!?
in de media
Renteblunder coronafonds: Brussel zint op nieuwe Europese belastingen.
STRAATSBURG - Brussel verslikt zich in de oplopende rente op het coronaherstelfonds en is naarstig op zoek naar extra geld. Het Europees Parlement droomt van nieuwe Europese belastingen.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2072008592/renteblunder-coronafonds-brussel-zint-op-nieuwe-europese-belastingen

Brussel, veel "koekenbakkers"! (red.)

Goldshore Announces Inferred Mineral Resource Estimate of 6.00Moz Contained Gold at 1.02 g/t Au within 183.6Mt at the Moss Gold Project. lees elders meer

media,
Janet Yellen warns of a potential “Constitutional Crisis”!
She expressed the seriousness of the financial market's consequences if the debt ceiling is not raised by early June, when she said that, “the federal government could run short of cash to pay bills”. The Treasury Secretary adamantly expressed that “it’s Congress’s job to do it, if they failed to do it, we will have an economic and financial catastrophe that will be of our own making”.
see & read more on
https://www.kitco.com/commentaries/2023-05-08/Janet-Yellen-warns-of-a-potential-Constitutional-Crisis.html

Kendrion posts record revenues in more stable market environment . lees elders meer

tijd 10.54
Goud $ 2.025,80 zilver $ 25,40 en platina $ 1.067 Gold/Silver Ratio 79.75
Olie $72.46 en de dollar euro 1,0973 1 bitcoin = 27.708 USA dollar
The Copper Prices in $USD / lb
May 09, time 04:39
Bid/Ask 3.8532 3.8543
Change +0.0319 +0.84%
Low/High 3.8213 3.8917
The Nickel Prices
May 09, time 04:37
Bid/Ask 11.0344 11.0435
Change -0.2132 -1.90%
Low/High 10.9573 11.3769

media,
Buy the dip; gold prices are going to be a lot higher five years from now - Degussa's Polleit. "If you are a long-term investor and looking to hold gold for the next five years, then this price is right," he said. "Looking past the noise, gold prices are going to be a lot higher five years from now. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-05-08/Buy-the-dip-gold-prices-are-going-to-be-a-lot-higher-five-years-from-now-Degussa-s-Polleit.html

tijd 11.23
De actuele koersen (kg): Goud: €59.305 | Zilver: €745

media,
Amcor to acquire New Zealand’s Moda Systems in protein packaging expansion.
This acquisition will enable Amcor to offer an exciting new option and choice in automated protein packaging, making us the only flexible packaging manufacturer to own a high-speed, rotary equipment solution for fresh meat,” says Amcor Flexibles North America (AFNA) president Fred Stephan. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/amcor-to-acquire-new-zealands-moda-systems-in-protein-packaging-expansion.html

media,
Interpack live: Bioplastic leaders fight off feedstock shortage and compostability concerns. “One of the challenges we often get asked about concerns the supply of raw materials. We actually use forestry crops and there isn’t an issue in that sense and I don’t think there is an issue for agricultural crops either because it’s such a tiny percentage of the amount of overall land used for producing bioplastics.” see & read more on
https://www.packaginginsights.com/news/interpack-live-bioplastic-leaders-fight-off-feedstock-shortage-and-compostability-concerns.html

https://www.packaginginsights.com/news/interpack-live-bioplastic-leaders-fight-off-feedstock-shortage-and-compostability-concerns.html


STAATSCO
U
RANT
1r1:
uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814
200.326.284/01 0K
inzake
Oranjewoud
N.V.
c.s.
De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam roept op
1. Legal and General Assurance Society Ltd.,
2. Friends’ Provident Life Office,
3. R.M. Godfrey,
4. A.M. Eikelenboom,
5. H. von Meyenfeldt,
6. R.O. de Voogt,
7. Ci Burgess,
8. de overige houders van aandelen in Oranjewoud NV. statutair gevestigd te Gouda, thans zonder bekende woonplaats of bekende werkelijk verblijfplaats,
om op woensdag 24mei2023 om 09:30 uur te verschijnen ter terechtzitting van de Ondernemingskamer in het Paleis van Justitie aan het IJdok 20 te Amsterdam voor de mondelinge behandeling van het op 26 april 2023 door mr. S.W.A.M. Visée en mr. R.J.W. Analbers namens (de raad van commissarissen van) Oranjewoud N.V. en Strukton Groep NV. bij de Ondernemingskamer ingediende verzoekschrift
tot het bevelen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Oranjewoud N.V. en Strukton Groep N.V. en tot het treffen van bepaalde onmiddellijke voorzieningen, op de voet van artikel 2:345 8W en verder, teneinde te worden gehoord als (mogelijk) belanghebbende in deze zaak.
Belang hebbenden hebben recht op een afschrift van de processtukken en kunnen daarvoor contact opnemen met de griffie van de 0ndernemingskamervia0ndernemingskamer@rechtspraak.nl. Belanghebbenden
kunnen uiterlijk 15 mei 2023 om 13:00 uur een verweerschrift indienen. Belanghebbenden die ter te rechtzitting hun zienswijze willen geven kunnen zich uiterlijk woensdag 17 mei 2023 om 13:00 uur bij de griffie van de Ondernemingskamer melden, eveneens via Ondernemingskamer@rechtspraak.nl.
De griffier van de Ondernemingskamer,
mr. B.J. Blok

Santacruz Silver Announces Cease Trade Order.
lees elders meer

media in de VS
Modest price gains for gold ahead of U.S. debt talks, CPI.
(Kitco News) - Comex gold futures prices are modestly up in early U.S. trading Tuesday. Silver prices are near steady. Precious metals traders are tentative ahead of important government and economic developments in the U.S. that are coming into play for the marketplace. June gold was last up $7.30 at $2,032.00 and July silver was down $0.05 at $25.885. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-05-09/Modest-price-gains-for-gold-ahead-of-U-S-debt-talks-CPI.html

tijd 14.58
Goud $ 2.027,40 zilver $ 25,38 en platina $ 1.088 Gold/Silver Ratio 79.89
Olie $ 72.59 en de dollar euro 1,0955. 1 bitcoin = 27.896 USA dollar
The Copper Prices in $USD / lb
May 09, time 08:59
Bid/Ask 3.8475 3.8484
Change +0.0262 +0.69%
Low/High 3.8062 3.8917
The Nickel Prices
May 09, time 08:58
Bid/Ask 10.9792 10.9928
Change -0.2684 -2.39%
Low/High 10.9225 11.3769

media,
-Sweden’s Real Estate Woes Deepen as Top Landlord Conserves Cash
-European Stocks Fall as SBB Dividend Halt Drags on Real Estate
-Stocks, Oil Slip After Weak China Data; Dollar Up
-Boeing Wins $40 Billion Order from Ryanair for 737 Max 10 Jets
see & read more on. www.bloomberg.com

tijd 15.33
De Dow 33,521.39 -97.30 -0.29%
De Nasdaq 12,196.41 -60.51 -0.49%

Glencore and Li-Cycle announce joint study to develop a European recycling hub, repurposing an existing Glencore metallurgical facility to be the largest source of recycled battery grade lithium as well as recycled nickel and cobalt in Europe. lees elders meer

tijd 15.43
De actuele koersen (kg): Goud: €59.422 | Zilver: €747

In de media,
-CNV: medewerkers distributiecentra AH krijgen er 10% bij in nieuwe cao.

Cultuur onder Vuur
De Andere Krant interviewt mij over de pandemiewet, die tijdelijke coronamaatregelen in permanente wetgeving wil zetten. Deze D66-wet is een aanval op onze democratie. Hugo Bos in De Andere Krant: 'Achter pandemiewet schuilt een communistische geest'

De Andere Krant ga naar
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/hugo-bos-in-de-andere-krant-achter-pandemiewet-schuilt-een-communistische-geest?cid=1798625885&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2023-05-09#main

Wat staat er nu in die wet? Waarom is D66-minister Ernst Kuipers zo happig op het doordrukken? Cultuur onder Vuur zet tien redenen op een rij om de pandemiewet af te wijzen.

tijd 17.38
De AEX 748.38 -4.3 -0.57% Relx EUR 28,55 +80 ct vol. 1,7 milj.
De Midcap. 928.05 -8.34 -0.89% Alfen EUR 79,98 +2,34 vol. 132.000
De Smallcap 1.291.57 -4.73 -0.36% Azerion EUR 1,28 -6 ct vol. 60.000

tijd 17.47
De Bel 20 3.763.29 -42.67 -1.12% Sofina EUR 199,90 -5,90 vol. 10.157
De CAC 7.387.23 -53.68 -0.72% Eurofins Sc. EUR 62,28 -2,70 vol. 295.000
De DAX 15.939.93 -12.9 -0.08% Fresenius SE EUR 27,15 +2,04 viol. 1.595.0

Transacties in aandelen Corbion. 2023
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
8 mei EUR 29,10. 10.565 178 EUR 29,10 22.031 260 17.35.15
9 mei EUR 28,82 24.499 354 EUR 28,82 47.461 452 17.35.10

shortlijst
Arrowstreet Capital, Limited Partnership Just Eat Takeaway.com N.V. NL0012015705 1.75 08 mei 2023
Qube Research & Technologies Ltd. AMG Advanced Metallurgical Group N.V. NL0000888691 0.66 08 mei 2023
AQR Capital Management, LLC SBM Offshore N.V. NL0000360618 0.52 05 mei 2023

Fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL