Een nieuwe week met.... nog meer buiten spel zetten door Bestuurders? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 23/04/2023 07:54
Banken crisis is eigenlijk niet weg geweest. lees verder op
https://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-47562

En een Premier van Nederland wil zijn eigen belang redden. Wat een mentaliteit! Schuld met Groningers afkopen met Belastinggelden!

Bij Vroege Vogels(16.4.23)
hoorden wij zojuist een docente actie voeren, dat geeft de democratie ondersteuning.reactie XEA.nl
Uit welk subsidie potje worden die mensen betaald!?

media,
-Winnaars MBO Challenge voedselverspilling 2023 bekend. lees elders meer

Het E - gebeuren, auto's, fietsen, scoters, vrachtwagens en Schepen, leidingen/kabels, etc. zal wat gaan vragen voor de toekomstige energie voorziening in de wereld!?

EEN soort grondstof zal heel belangrijk zijn om dat te verwezenlijken en dat is KOPER!

Welke analist(en) houden hun klanten daarvan op de hoogten!?

In the media,
Base Metals: A Decade of Shortages Ahead
The article below is an excerpt from our Q4 2022 commentary.

“The Decade of Shortages” was the unofficial theme for our investor day, held on November 3rd, 2022. Our audience heard presentations from five guest speakers and the two eponymous partners, outlining fundamental trends in various commodity markets that confirm our thesis. We discussed how we believe the shortages in the first two years of this decade were destined to be repeated multiple times in different commodity markets as we progressed through the remaining years. ESG pressures have forced significant redirection of capital spending away from extraction industries to renewable projects, shifts in global power from unipolar to multipolar, war, supply-chain breakdowns, changing weather patterns, and under-appreciated shifts taking place in the geology or extractive industries — all were discussed as well their supply impacts on various commodities.

What was not discussed at our conference is a great shortage we believe is in the making.

See & read more on
https://blog.gorozen.com/blog/base-metals-a-decade-of-shortages-ahead?utm_campaign=Weekly%20Blog%20Notification&utm_medium=email&_hsmi=255283586&_hsenc=p2ANqtz-9TghasWk1fro1n8MEiudi6HTUI-KcqeKysXZz6KAXsgzmtPgCEiAeW0fCqgL4xcMPZ5g_VIPBmT8yQUjFhpe0xwOGLtw&utm_content=255283586&utm_source=hs_email

In de Nederlandse media en ook de analisten van de Grote Effectenkredietinstellingen horen wij niet over de "Grondstoffen beleggingsmogelijkheden".

WAAROM NIET!?
. Percentages van meer dan 100% in korte tijd behoren tot de mogelijkheden!! Vraag er wel bij hen over.

Deze week veel cijfers van bedrijven en over inflaties.
De nieuwe beursweek barst flink los met. Bij de AEX-fondsen doen Philips, IMCD, KPN en AkzoNobel de boeken open over het afgelopen kwartaal. Ook de chipfondsen ASMI en Besi geven inzage over de behaalde resultaten in de eerste drie maanden van 2023, zie hieronder.

De agenda voor deze week.
maandag 24 april
AVA KLM te Amstelveen om 14.30 uur en ING AVA.
1ste kw. cijfers van TKH.

dinsdag 25 april.
Bericht over uitkoop Oranjewoud aandelen van de deskundige !? Mijnheer Bounam laat XEA.nl niets horen op aanvullingen en dat hij het5 werk voor slechts ca. EUR 67,000 kan doen ex.cl. BTW.
1ste kw. cijfers. Ordina, Randstad, Heijmans, Corbion, ASMI, AkzoNobel en Hydratec
In de VS - Vastgoed en Consumenten vertrouwen.

woensdag 26 april
1 ste kw. cijfers Vopak, IMCD, Melexis, Kon. KPN, Besi, CTAC.
In de VS Leading Indicator en Industriële bestellingen.

donderdag 27 april
1 ste kw. cijfers Umicore, Telenet gr.
BoJ met rente besluit
In de VS Inflatie cijfer

vrijdag 28 april
1 ste kw. cijfers Recticel en Cofinimmo
Werkeloosheid in Duitsland
In de VS de loonkosten over 1 kw. 2023.

AFM
bemoeit zich met het Witwassen steeds vaker.
MAAR waarom krijgen wij van XEA.nl geen bevestiging over onze "KLACHT van sept. 2023 ga voor meer naar
https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Ook op ons verzoek, wie controleert het achterblijven van Jaarrekeningen ter deponering bij de KvK o.a. Oranjewoud over 2020 die nog steeds niet is goedgekeurd door een AVA !?
Wij hebben op 11 jan. 2023 dat verzoek gedaan bij de AFM en OOK weer geen antwoord van de AFM gekregen. Ook nog steeds niet over de klacht over onze test bij het Lokale CTAC van 2 aug. 2022
Wij zullen overgaan met een inbreke stelling deze week.
Laat de AFM eerst eens een vorm van dank uitten, voor mededelingen die hen ondersteunen.

Nu onze reactie op dit verhaal.
Sanderink wil terug als topman bij Strukton.AMSTERDAM - Gerard Sanderink wil zo snel mogelijk terugkeren als topman bij zijn bouwbedrijf Strukton. De eigenaar, weggestuurd door zijn raad van commissarissen (rvc), vecht achter de schermen tegen zijn schorsing. Intussen dreigen de commissarissen met een rechtsgang. Een beslissing van de Ondernemingskamer leidde er eind vorig jaar bij Centric nog toe dat de 74-jarige ondernemer uit Twente helemaal de controle over het it-bedrijf verloor.
reactie XEA.nl

Deze BESTUURDER heeft lak aan de nog zittende aandeelhouders van Oranjewoud.
Aangetekende brief d.d.14-2-2022 van ons, liet hij niet behandelen in de BAVA d.d. 22 maart 2022 over de gang van zaken en de vragen over cijfers diversen jaren.
Cijfers van Strukton werden door Mazars over 2020 wel gecontroleerd, maar NIET over het gehele Bedrijf Oranjewoud. Mazars weigerde ons iets te vertellen over de waardering van de ca. 208 BV's die Oranjewoud bezit. Het was een voorlopige schatting over de cijfers 2020 vertelde Mazars en een Algemene Vergadering van AANDEELHOUDERS (Later AVA)is nog steeds niet geweest over die cijfers en de goedkeuring ontbreekt.

Valt het jaar 2020 wel of niet (meer) onder het toezicht van de AFM !?
Het is nog een jaar dat onder de beurstijd van Oranjewoud valt.


Het kan nog wel 'n lange tijd duren voordat de Accountant Mazars(te Rotterdam) de jaarrekeningen 2021 2n 2022 heeft opgesteld en voordat de nodige goedkeuringen volgen en een AVA wordt uitgeroepen over deze jaren 2021 en 2022 en 2023.

LAAT staan dat "de deskundige" de heer Bouman van de Ondernemingskamer een oordeel kan geven over een juiste uitkoop prijs van/over de resterende aandelen Oranjewoud.

Nu begrijpen wij ook, dat wij van XEA.nl niet werden geaccepteerd door de Ondernemingskamer. WIJ konden ons alleen laten vertegenwoordigen door een eigen advocaat. Terwijl Oranjewoud door mevr. mr M.Lok wordt vertegenwoordigt, maar deze niet wilde optreden namens de restant aandeelhouders (lees ) minder dan 1 %.
Deze weigering van Mevr. mr. M. Lok werd goedgekeurd door de orde van Advocaten (ons schrijven) aan die orde van 19 sept. 2022 t.a.v. van mevr. mr. A Kerseboom!!
Is dat niet vreemd!? Want ook de resterende Oranjewoud aandeelhouders betalen mee aan kosten van deze Advocaat mevr. mr M. Lok! Terwijl onze "nestor" van XEA.nl op "dossier kennis" beter thuis is dan welke advocaat ook. Hij bezoekt als aandeelhouders al tientallen jaren de AVA van Oranjewoud en treedt ook op
en treedt ook op namens een groep aandeelhouders


De Heer G. Sanderink moet niet terugkomen als CEO van Oranjewoud, of eerst "RESPECT" toonder dat aandeelhouders van Oranjewoud ook rechten hebben en zeggenschap over de gang van zaken bij HUN BEDRIJF!

XEA.nl zet het nieuws "GRATIS" op de website en onder journalistiek geanalyseerde berichtgeving, anders hadden wij dit NIET mogen schrijven. DAAROM wil de AFM een inschrijving in hun register van ons.
Maar dat weigeren wij. Ook de foute in het systeem van Euronext is een grote fout van XEA.nl Mogen wij niet aan de grote klok hangen.

Zo werkt het dus in Nederland en wie beschermt de kleinere beleggers?
De VEB volgt de gang bij Oranjewoud ook niet, dat kregen wij als VEB lid te horen.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL