Wall Street terug op vrees nog een crisis, die wordt ontkend. Straks meer niet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/04/2023 06:22
Banken crisis is eigenlijk niet weg geweest. lees verder op
https://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-47562

En een Premier van Nederland wil zijn eigen belang redden. Wat een mentaliteit!

De agenda voor vrijdag 21 apr.
- AVA's Akzo, Acomo en Wereldhave.
1 st kw. Wereldhave, Beter Bed, Flow Traders.

Bij Vroege Vogels(16.4.23)
hoorden wij zojuist een docente actie voeren, dat geeft de democratie ondersteuning.reactie XEA.nl
Uit welk subsidie potje worden die mensen betaald!?

media,
- . lees elders meer

De Dow 33,786.62 -110.39 -0.33%
De Nasdaq 12,059.56 -97.67 -0.80%
Het E - gebeuren, auto's, fietsen, scoters, vrachtwagens en Schepen, leidingen/kabels, etc. zal wat gaan vragen voor de toekomstige energie voorziening in de wereld!?

EEN soort grondstof zal heel belangrijk zijn om dat te verwezenlijken en dat is KOPER!

Welke analist(en) houden hun klanten daarvan op de hoogten!?

In de media
Bestuurders zijn de WEG kwijt.
Het is absurd hoe Nederland met zijn landbouw en met zijn landelijk gebied omgaat. Het meest efficiënte en innovatieve sector ter wereld met de minste uitstoot per hectare. Het stikstof probleem bestaat niet en het is een door Nederland gecreëerd probleem. Lees daarvoor het boek "De Stikstofluik" van wetenschapsjournalist Arnoud Jaspers. Verwonder U en val van de ene verbazing in de andere als U dit boek leest. Un luister naar Rob de Wijk, hoogleraar Internationale betrekkingen in "College Boer" op bijvoorbeeld You Tube. Onze bestuurders papegaaien elkaar na, zijn volledig de weg kwijt en zijn bereid onze meest innovatieve sector voor "wens natuur op te geven"!
Het is nog niet te laat om het desastreuze beleid te keren!

H.K. te H.

Het kabinet Rutte en vooral deze persoon, wil de langst zitten Premier zijn, maar dat is ie al, maar de slechtst bestuurlijke en meeloper van iedereen om dat doel te halen! Eigen belangen eerst, ten koste van het Landsbelang!
Schamen, de inhoud van dat woord kent Rutte niet.

Oorlog, waar is die niet in deze schijn wereld!? De Club van RUTTE hadden niet door dat zij al lang weg moesten zijn!! En nog steeds niet, met zo'n uitslag hadden, als HOLLANDSCHE AANDEELHOUDERS verwacht, dat RUTTE & zijn CLUB per direct hun zetels zouden aanbieden bij de KONING.
Beschamend, maar dat kwam niet op in de "HOOFDEN" van de club bestuurders.
Hoeveel "borden moeten de BURGERS nog meer aandragen"!?


Het CDA had de knuppel in het "hok" moeten gooien, wilden zij het "geloof in zichzelf nog hoog houden"!

media,
Derk Jan Eppink (JA21) over onhoudbaarheid euro, opt-outs vs Nexit, noodplan, verkiezingen en NAVO.
Ook gaat hij in op wat de strategie moet zijn voor Nederland om uiteindelijk eventueel uit de euro te stappen. Hier is momenteel in de Tweede Kamer geen meerderheid voor te vinden. Stap 1 zou moeten zijn niet meer akkoord te gaan met nieuwe noodfondsen. Derk Jan zegt dat het belangrijk is dat we als land in ieder geval aan de lange termijn denken en ons voorbereiden. Verder gaat hij in op hervormingsinitiatieven als de Matheo Solution van André ten Dam en praat hij over de noodscenario's die klaar liggen sinds de euro-crisis in 2010. Ook bespreken Derk Jan en Paul de Nederlandse en Europese defensie en de rol van de NAVO. De sabotage op Nordstream komt ter sprake alsmede de oorlog in Oekraïne.
Beluister de video van 1.10 uur minuten op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/derk-jan-eppink-ja21-over-onhoudbaarheid-euro-opt-outs-vs-nexit-noodplan-verkiezingen-en-navo/

media,
Verwende politici negeren democratie.
Na de ongeïnteresseerde premier, staatssecretaris Van Huffelen (D66). Zij negeerde een motie van de Kamer tegen een Europese digitale identiteit en gaf in Brussel daarvoor goedkeuring. Van Huffelen vertaalde het ’nee’ van het Nederlandse parlement in een ’ja’ namens Nederland in de EU. Alsof de volksvertegenwoordiging niet bestaat. In het debat daarover afgelopen donderdag bleek weer hoe onkundig ze denkt en werkt. Ze wist niet of ze in strijd met de Grondwet handelde. Het was Pieter Omtzigt die de ernst van de zaak raak samenvatte: „Als we dat hier niet stoppen, gaat de regering te pas en te onpas over de Kamer heen lopen bij besluitvorming in Brussel.”

Aan het bleue D66-Kamerlid Dekker-Abdulaziz dat niet weet hoe Europese wetten zich verhouden tot de nationale wetgeving, legde Omtzigt met engelengeduld uit wat de amateurs van D66 kapotmaken: „Hier geeft D66 als democratische partij het wetgevende instrumentarium uit handen aan de regering, ook als de meerderheid van de Kamer het anders wil. Vindt D66 dat verstandig?”


Klimaat Fanaten
Uit de Financiële Telegraaf van 9 april 2014*
Klimaatprofessor Stapt woedend op!
New York, woensdag Professor Richard Tol is op hoge poten vertrokken uit de klimaatpanel van de "Verenigde Naties. Tol kan zich niet vinden in de "negatieve conclusies van het laatste VN-klimaatrapport". De gevolgen van klimaatverandering worden volgens hem enorm overschat. "Het panel wordt bestuurd vanuit milieubeleid, NIET vanuit de wetenschap".
Eind vorige maand publiceerde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties zijn vijfde klimaatrapport. De belangrijkste conclusie en waarschuwing luidde:" mocht er wereldwijd niet snel iets veranderen in het klimaatbeleid, dan gaat het klimaatbeleid om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen verloren.
Maar volgens Hoogleraar klimaateconomie Tol is de toon van het rapport 'alarmistisch en apocalyptisch'.
De gevolgen van klimaatverandering worden"overschat"!
"Die overschatting wordt in de hand gewerkt door een zelfselectie van auteurs en referenten in het panel", zegt Professor Tol. Hij is per direct opgestapt.


*Nu 8 1/2 jaar later is de hetze nog veel meer "aangedikt" door een nog grotere zelfselectie van auteurs en referenten! (red. XEA.nl)

Pensioenen
Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zijnONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

Dagelijks zien wij "gestuurde" omzetten, waar niet 1 maar meerdere "luchtjes". aanzitten. Daarom wilde de AFM, een falende toezichthouder, geen bevestiging van onze klacht geven. De AFM doet NU of wij geen klacht over manipulatieve handelingen van Euronext op 2-8-22 te Amsterdam, NIET bij hen gemeld hebben.

zie deze klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

De Tweede Kamer heeft over de nieuwe pensioen regelingen gesproken en het groene licht gegeven! Het oude pensioen stelsel overboord!? Ja.
Geen enkel land heeft bij een wijziging het oude opgenomen in het nieuwe pensioenstelsel. Dat moet Nederland ook niet doen, want het werkt en om NU iedereen een eigen "pensioen potje" te geven is niet haalbaar. Wat moeten zij met al die toekomstige "data" doen en verwerken voor iedereen!?

Wie controleert dat en hoe gaan ze met dat geld om!? Nu gaat er al zoveel fout! Wij begonnen met niets en nu lijken de jongeren uit onze pot verdeeld te krijgen. "De huidige generatie ouderen hebben de ouderen", toen het AOW (per 1-1-1957 en de weduwen met kinderen per 1-1-1959) gefinancierd", die hebben er nimmer zelf aan betaald en ook nog voor "hun eigen pensioen gespaard",zonder te klagen !! Nu wordt er door de verwende jongeren "steen & been geklaagd", dat zij tekort zouden krijgen aan pensioen!
In de jaren 1950-60 mochten de oudste van het gezin doorstuderen, want meerdere kinderen door laten leren was niet te betalen voor de ouders. Alles moest uit eigen portemonnee betaald worden. Geen studie financiering etc. etc.!
Nu gaat het straks gebeuren, dat uit de pot van onze ouderen, geld gestort gaat worden, waar zij zelf "nimmer" voor gewerkt hebben.
De Kamerleden hebben geen "weet" van dit bovenstaande schrijven, hebben veel Kamerleden incl. Mijnheer RUTTE hebben een HEEL "slecht" geheugen! Neen is het meestal, dat kunnen wij onze niet MEER herinneren, hoor je zo VAAK!


Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zijnONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

Dagelijks zien wij "gestuurde" omzetten, waar niet 1 maar meerdere "luchtjes". aanzitten. Daarom wilde de AFM, een falende toezichthouder, geen bevestiging van onze klacht geven. De AFM doet NU of wij geen klacht over manipulatieve handelingen van Euronext op 2-8-22 te Amsterdam, NIET bij hen gemeld hebben.

zie deze klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Waar zien wij nog prijsvormingen door "vraag & aanbod"!?
Nauwelijks nog, vrijwel alles gestuurde omzetten", algoritmische systemen door computers gestuurd. Bijzonder, want bij het Hoogovens SCHAAKTOERNOOI werd er op "COMPUTER GESTUURD schaken gecontroleerd, ten strengsten verboden en diskwalificatie zou het gevolg kunnen zijn. Bij Effectenhandel kan & mag alles!
IS dat niet vreemd en onze test op 2 augustus 2022 bij het lokale CTAC bewees het grote ONRECHT, niet elke opdracht wordt uitgevoerd zoals dat BEHOORT!!
Falend toezicht en andere kant opkijken is een mogelijkheid van bijzondere omzetten.

EURO
Nederland moet direct uit deze "waardeloze munt eenheid" stappen. Heeft geen garantie bij failliet gaan. Geen enkele EUROLAND staat garant als het mis gaat. Nederland moet de zwakke landen met nog enkele landen onderhouden.
De regeringen Rutte hebben ook nauwelijks opgetreden tegen de "gelukszoekers", die passeren bij hun doorgang ook andere EU landen, DAAR moeten de gelukszoekers geregistreerd worden en dat hebben de Regeringen Rutte nauwelijks de hand aan gehouden. D66 spant daarmee de "kroon"! Deze twee zaken direct uitvoeren, anders wordt Nederland een "onleefbaar land"! Nederland kan alleen de gehele wereld niet redden. Wat doen Assad & Erdogan!?


Dan mag men in het NIEUWE Pensioenstelsel niet afhankelijk worden/zijn van een organisatie die manipulatieve handelingen toelaat/toestaat! De AFM verzaakt haar PLICHT! Door onderzoek en handelend op te treden.
WETEN de TWEEDE KAMERLEDEN dit wel!? Daar twijfelen wij heel sterk aan!

Je mag Pensioengelden/uitkeringen niet laten afhangen van een "ONBETROUWBARE " beurs, waar het TOEZICHT een falende partij is. En Euronext de andere kant op kijkt.


Ook laat Euronext partijen toe(lees) neemt in de AEX op, waar het bedrijf nog niet haar degelijkheid heeft bewezen. Zoals in het verleden, minstens drie jaar met winst gedraaid, een degelijk management en een juiste "balans verhouding"!

De WOL van mevrouw Brink heeft dat duidelijk laten zien, dat dat een "vereiste is voor toelating in de AEX"!

De beurs straalt tegenwoordige geen degelijkheid meer uit! Afhankelijk van willekeur en het gebruik van algoritmische systemen, die niet meer te volgen zijn en computer gestuurd door poortjes dicht e/o open te laten, voor transactie die gewenst zijn. zie nogmaals de klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Over duidelijke manipulatie!

Want als je later plots een lager pensioen krijgt en de kosten stijgen, dan is dat een enorme tegenvaller! Verwacht niet dat de Regering dan zal bijspringen.

Dat zien we nu in Zuid-Limburg, de Mijnen werden gesloten en nog steeds treden er scheuren op aan woningen en de Regering kijkt de andere kant op!
Zoals Euronext dhr B. niets van onze klacht wilde weten en ons doorstuurde naar onze bemiddelaar.

Beloven is mooi, maar als er straks problemen zijn, dan zijn er geen daden voor een oplossing"!

Mijnheer de Groot (D66)
hield gisteren (6 dec.22) een Bull shit verhaal in de Tweede Kamer, Koeien kregen teveel eiwit gras en daardoor kwam er teveel van dit & van dat in de melk en urine/gier, er daardoor waren koeien eigenlijk dagelijks "ZIEK"!!
Voor de radio vandaag tussen 16.30 -17.00 uur werd de Groot (D66) Finaal onderuit gehaald door wettenschapers/deskundigen. Deze mijnheer de Groot klets dus veelvuldig uit z'n nek!


LIST & BEDROG!
Op maandag 28/11 van 11.30 tot 12.00 uur bij Sven, Mijnheer de Groot uit Woudsend (DD66),
vertelde, dat Brussel die uitkoop van 120% als Staatssteun ziet, in gevallen van "gedwongen uitkoop" kan dat oplopen naar 120%.
Dus worden er "Fabeltjes" verteld. Ook hoorden wij dat Rutte weer voor de "KLAS" wil gaan staan als hij premier af is! Gelooft U dit!? Wij niet, want 13 uur stond hij te liegen, dan verlies je voor altijd je geloofwaardigheid.

Ook vertelde mijnheer de Groot, dat veehouders het geld niet mochten herinvesteren in een nieuwe boerderij elders in Nederland. Dan zouden zij weer "stikstof" gaat veroorzaken.

media,
Agrarisch
Het land van boeren heeft een agrarische bestemming. Daardoor is de grondprijs vaak laag. Als boeren worden uitgekocht vanwege de stikstofproblematiek, wat gaat er dan met de grond gebeuren? Het is goed mogelijk dat een gemeente het bestemmingsplan verandert. Wie strijkt daarna de winst op? Boeren, gebruik uw boerenverstand; bouw ten minste een clausule in dat u meeprofiteert, mocht het bestemmingsplan binnen enkele jaren onverhoopt wijzigen in bouwgrond.
Dhr. L. W.
Bron DFT wat lezers schrijven.

Via de Radio
Uitkoop Boeren zegt Remkes 500 - 600, maar dat is niet waar! Via de radio op 22 okt. 2022 's morgens moeten er zeker 6 tot 7 maal meer Boeren vertrekken, voor het halen van de Stikstof doelen! En mogelijk is het nog tekort.


In de Oostmarkt laat de volgende standen zien
in Japan de Nikkei 28.534 -123 punten
in Hong Kong de Hang Seng 20.267 -129 punten
in Australië de All.Ord. 7.524 -32 punten
in Singapore de Straits 3.307 -6 punten

De waarheid over de Slavenij in Nederland. lees elders meer.
ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?type=toon&id=300-47174

lees ook onze berichten over,
- STIKSTOF , de onwil van deze Regering Rutte, met list & bedrog
ga naar https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?type=toon&id=300-46297

De bronnen van de andere krant ga naar www.deanderekrant.nl


Schuldenlasten in de wereld!!
Daar kijken en vergelijken wij mee, niemand anders hoor je daar (lees schulden oplossing)over!
Burgers zonder "schulden" hebben nauwelijks wat te vrezen en hebben, althans de meesten, een rustig en gezond leven.
Hun motto is: "maak je niet druk, het leven kan niet meer stuk"!
Bent U het er niet mee eens, even een mailtje naar redactie@xea.nl
Met dank voor Uw moeite
De Huizenprijzen zullen de komende tijd, met sprongen gaan dalen, wereldwijd.
Hierdoor vervliegt veel bezit (lees) geld van het huis en daardoor komen de huizen onder water te staan (lees) minder waard dan hypotheek. Wij houden ons hart vast.

- Waar is Kabinet Rutte mee bezig? Wat hebben zij een zootje van gemaakt!lees elders meer
ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-46682&type=toon

De Wereld onderschat het gehele CHINESE gevaar. In de Havens, in Afrika en waar niet!? Vooral in landen met "grondstoffen, Afrika, daar zitten de Chinese bedrijven voor 60% of meer in de mijnbouw. China overvleugeld de markt voor grondstoffen. Rusland deed dat met Olie & GAS, dat voelen wij nu elders in de wereld, vooral Europa. Oud President Trump waarschuwde al met de Nord Steam 1 en 2 vanuit Rusland. De Wereld is en blijft doof!

De Russische Leider, die de mensheid op zijn waarden aanvalt, wordt straks weer met alle "Geur & Kleur" door alle landen ontvangen. Hij moet voor het Internationaal GERECHT te Den haag gedaagd worden. Die heeft op 17 maart 2023 een arrestatie bevel uitgevaardigd voor deze persoon.

Vertrouwen in de Wetenschap!
"Wetenschappelijke studies met verontrustende resultaten"!In de andere Krant schrijft Steve Kirsch, succesvol hi-tech ondernemer en directeur van de door hemzelf opgerichte Vaccine Safety Research Foundation, publiceerde op 22 september 2022 op zijn "blog" een uitgebreid overzicht van wetenschappelijke studies en andere gegevens die laten zien dat de corona-vaccinaties over het algemeen meer kwaad dan goed doen.
Ga naar
https://stevekirsch.substack.com/p/the-evidence
and
https://medicalcrisisdeclaration.com/

XEA.nl zet het nieuws "GRATIS" op de website en onder journalistiek geanalyseerd, anders hadden wij dit NIET mogen schrijven. DAAROM wil de AFM een inschrijving in hun register.
Maar dat weigeren wij. Ook de foute in het systeem van Euronext is een grote fout van XEA.nl Mogen wij niet aan de grote klok hangen.

Vulkanen stoten enorme belasting uit voor het "MILIEU"!
ga naar
https://wibnet.nl/natuur/klimaatverandering/wat-stoot-het-meeste-co2-uit

media,
- Nord Stream Explosion Remains Unsolved Mystery Gripping Europe
- Tianqi Drops Bid for Australian Lithium Miner as M&A Heats Up
- Bank of America CEO Says Crisis ‘Too Strong a Word’ for Bank Turmoil
- Asia Stocks Follow US Losses as Sentiment Worsens
see more on www.bloomberg.com

Waar halen de Effectenkredietinstellingen de dekking van de schuldenlasten in de wereld vandaan!? Dat zal uit het EDELMETAAL straks moeten komen, als daar wel voldoende ter dekking voor is!?

Reactie XEA.nl
Effectenkredietinstellingen lagen al tijden bij ons als "UIT"!

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Respect in de wereld!
Waar en Wie heeft nog respect voor de medemens!? Dat is ook UW collega belegger! Maar de "hebzucht" heeft heel veel mensen in de "tang genomen"!


De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Wat staat ons nog meer te wachten? ga naar
https://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=46244

De valuta tegen over de USA dollar
de dollar euro 1.0957 de Yen 133.88 't Pond 0,804 AU$ 1,4899 C$ 1,3503 De euro gaat weer waarde inleveren de komende tijd. Onze basis is hogere rente en verslechtering van het economisch beeld in de wereld.
Dit laatste weegt zwaarder dan de hogere rente.(lees) aantrekkelijkheid van de euro. De economie in de wereld laat een schijn waarheid zien, maar daar kijken wij van XEA.nl doorheen, vandaar onze sombere verwachtingen van de beurzen totaal gezien, de AEX einde dit jaar in de lage 500 en misschien zelfs in de 400 punten.

De Japans export zal het moeilijk krijgen met de Yen.

Edelmetaal
Goud $ 2.000,50 zilver $ 25,16 Platina $ 1.093 Gold/Silver Ratio 79.57 Olie $ 77.34 en de dollar euro 1.0966
1 bitcoin = 28.247 USA dollar. Wanneer zullen de edelmetalen niet meer gemanipuleerd worden!? Cijfers laten niet de werkelijkheid zien, qua prijs. Koper = koper, maar wordt het GOUD!
In de stille periode is er 'n dagelijkse dump door de bekende partijen !

Volksgezondheid
NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. hebben zij afgelegd, om mensen te genezen, maar op 21 apr. nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april 2022 werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

Contant Geld
De Centrale Banken willen het contante geld weg hebben.
Dan kunnen zij de burgers besturen, hoe zij "WILLEN"! En hun uitgave patroon volgen!
Dat is hun monetaire beleid in de huidige financiële wereld.
Daardoor zal de inflatie steeds hoog tot oplopend zijn.
De lange termijn trend zal een lagere (lees) negatieve rentes weer komen.

De enorme schuldenlast in de wereld is in 20-21 gegroeid met 24 biljoen naar USA$ tot 281 biljoen en zal leiden tot onrust, die de burgers aanzet tot een opstand.


Regeringen willen alles van haar burgers weten, door de digitale "identiteit" in te voeren.
Dat is ook o.a. de digitale aanmelding van UW bezoekers bij het "parkeren"!

Mijnheer Rutte is
een fan van het WEF van de heer Klaus Schwaab.
Op Oudjaarsdag 2022 hoorden wij dit op TV, Mijnheer Rutte ligt in Brussel goed, door zijn lange bestuurstijd in Nederland. Maar zei de interviewer ook dit, "hij jokt"wel eens en daardoor is wel zijn "betrouwbaarheid" minder.
De gevestigde orde beslist "voor en over U" en daardoor wil Rutte naar Brussel! Rutte is ook niet in zijn "eerste leugen" gestikt"!!
De Hoge Heren weten wat goed voor ons/u is!


OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"!
Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Antwoord op ons bericht.
Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om een bericht te sturen omdat u geen reactie krijgt op uw (4) aangetekende brieven aan het OM te Haarlem en dit onder de aandacht te brengen. U heeft ook een WOB verzoek ingediend en hier tot op heden nog geen reactie op gekregen.
Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
D.
Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid
reactie XEA.nl
21 apr. 2023 tot op heden niets meer vernomen.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.
Nu blijkt er geen "Wanbeleid bij de SNS te zijn geweest"! Wat NU, de Nationalisatie door de Overheid had dus NIET kunnen door gaan!?

Rekenmethode
Als voor de boeren dezelfde rekenmethoderegels zouden gelden als voor de asielcriminaliteit zou de stikstofuitstoot fors lager uitvallen zodat boeren hun werk normaal zouden kunnen uitvoeren! Maar dat zal wel niet want rekenen met twee maten, daar zijn ze in Den Haag goed in!
S. v/d L. te, M.

MAAR er is helemaal geen crisis lees verder op Wetenschap kan de natuur niet verklaren en zeker niet de stikstof. ga naar https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-46120

media, JP Morgan
Spoofing: Zo manipuleerde JP Morgan de goudmarkt.
Handelaren van de Amerikaanse bank JP Morgan hebben zeker tien jaar lang de goudmarkt gemanipuleerd. Drie handelaren plaatsten bijna dagelijks fictieve orders om de prijzen van edelmetalen in een bepaalde richting te bewegen. En daar profiteerden ze van, omdat ze daardoor tegen een lagere prijs konden inkopen en tegen een hogere prijs konden verkopen. Drie handelaren van JP Morgan die de markt jarenlang manipuleerden riskeren lange gevangenisstraffen.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/spoofing-zo-manipuleerde-jp-morgan-de-goudmarkt

Reactie XEA.nl
Laten de toezichthouders eens gaan kijken welke rekeningen er van klanten die worden "gebruikt" (lees): of de klanten weten dat hun goud, zilver tegen vergoeding wordt gebruikt en daar ook contracten aan ten grondslag liggen. De SEC en ook in Europa zouden daar veel scherper op moeten zijn. JP Morgan heeft dan alle "gereedschappen in eigen hand, om daarvoor in de "verleiding te komen"!

Bij dit bericht hebben wij de manipulaties vast gelegd.
Ctac betaalt in 2 termijnen voor Technolgy2Enjoy
of ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-45756&type=toon
en klacht bij de AFM, heeft U dit ook meegemaakt, stuur dan een klacht naar marketsupervision@afm.nl
U mag de klacht overnemen van
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-45757

of ga naar
https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/onderwerpen/misstanden-incidenten

media,
Update: Hoeveel goud hebben centrale banken de afgelopen jaren gekocht?
Centrale banken hebben sinds de financiële crisis van 2008 veel goud aan hun reserves toegevoegd. Vorig jaar(2022) verdween zelfs een recordhoeveelheid van 1.136 ton in de kluizen van centrale banken. Duiken we dieper in de cijfers, dan zien we dat deze aankopen grotendeels voor rekening komen van Euraziatische landen. En dan hebben we het niet alleen over grote landen als Rusland, China en India, maar ook tal van kleinere landen. In dit artikel geven we inzicht in de totale goudaankopen van centrale banken op het Euraziatische continent. Hoeveel goud hebben ze sinds 2008 gekocht? lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/vooral-euraziatische-landen-kopen-goud/

Entree Res. Yesterday vol.81.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:59* A 1.39 +0.01 100 39 Merrill Lynch 79 CIBC K
15:59:30 A 1.40 +0.02 500 1 Anonymous 79 CIBC K
15:58:15 T 1.39 +0.01 1,000 2 RBC 80 National Bank K

Er worden nu anoniemen genoemd! Rio Tinto zal spoedig iets van zich laten horen, onze verwachting is over 2 tot 4 maanden. De Mongolische Regering wil met 1 partij zaken door in 't OT project aldaar.
* steeds 1 partij die de laatste order inzet en prijs bepaald en zo besturen ze de prijsvorming.

Goldman is minder in de markt, maar vanuit ons netwerk hoorden wij gisteren(4/4/23) dat veel al in vaste handen zit. Dus de free float is nog maar heel weinig, een inleg van 100.000 sts zou de prices met 10 tallen centen doen stijgen.

Entrée Overview
TREASURY $7.1M USD. As of Sep 30, 2022
MARKET CAP ~$290M CAD As of 16 jan. 2023
SHARES~198M OUTSTANDING As of jan.1 2023
TSX: ETG
OTCQB: ERLFF
Cornerstone Shareholders
(as at January 1, 2023) Ownership
Horizon Copper Corp. 25%
Rio Tinto 16%

Men zal de prijs wel bij de C$ 1,50 proberen te houden Goldman, Haywood en nog enkele partijen waren/zijn in de markt om de prijs te stabiliseren.Goldman had op 9 nov. 2022 5,2 miljoen aandelen Entree Res.

Equinox Yesterday vol. 990.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 6.91 -0.07 200 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 6.91 -0.07 42 14 Virtu ITG 65 Goldman Q
16:00:00 T 6.91 -0.07 34 14 Virtu ITG 9 BMO Nesbitt Q
U weet toch:* "er is geen kennis, zonder voorkennis"! Op 3 mei a.s. is de AVA .

Solaris Yesterday vol. 394.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.35 +0.05 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 7.35 +0.05 100 53 Morgan Stanley 7 TD Sec KQ
16:00:00 T 7.35 +0.05 200 39 Merrill Lynch 7 TD Sec KQ

American Silver vol. 2.306.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:16 U 23.35 -0.22 8,900 85 Scotia 85 Scotia Z
16:00:00 T 23.35 -0.22 17 5 Citadel 1 Anonymous Q
16:00:00 T 23.35 -0.22 1 5 Citadel 79 CIBC Q
Grote omzetten de laatste tijd.
Edelmetalen worden doormiddel van papieren transactie gedrukt. Fysiek is heel matig leverbaar en daardoor NIET prijs bepalend!

Rio Tinto, de prijs van het aandeel = AU$ 116.55 -3.14 %
De OT Mijn in Mongolië wordt de 4de kopermijn in de wereld. Entree Resources gaat in de eerste helft van 2023 ook koper productie leveren.

media,
ECB's Lagarde on U.S. default risk: 'I just cannot believe they would let such a major disaster happen'!
The ECB president called on U.S. lawmakers to set politics aside when discussing the topic of raising the debt ceiling. In the U.S., the Republicans said they would try to agree on a plan to lift the $31.4 trillion debt ceiling while cutting government spending. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-04-17/ECB-s-Lagarde-on-U-S-default-risk-I-just-cannot-believe-they-would-let-such-a-major-disaster-happen.html

media
Silver supply deficit reaches record high, could fuel price growth - Silver Institute report. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2023-04-19/Silver-supply-deficit-reaches-record-high-could-fuel-price-growth-Silver-Institute-report.html

media, Zilvervoorraad tekort bereikt recordhoogte, zou prijsgroei kunnen aanwakkeren - rapport van het Silver Institute zie link hier boeven.

BHP,Financial results and operational reviews. lees elders meer

BHP, GeoStable tailings consortium leverages industry collaboration to enhance tailings performance. lees elders meer

NYRSTAR, Report of the board of directors ex article 3:6 Belgian Code of Companies and Associations. lees elders meer

De Stille periodes
worden bij aandelen en edelmetalen gebruikt om de prijsvormingen te sturen.
Toezicht faalt op alle tijden en ook de ervaring en kennis.


Media Credit Suisse
’Zwitserse toezichthouder aangeklaagd om ingreep bij Credit Suisse’.
LONDEN (ANP) - Boze beleggers in Credit Suisse slepen de Zwitserse toezichthouder Finma voor de rechter omdat bepaalde obligaties die ze bezaten niets meer waard waren na de overname van de bank door concurrent UBS. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden en een samenvatting van de aanklacht. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1183580515/zwitserse-toezichthouder-aangeklaagd-om-ingreep-bij-credit-suisse

Bedrijven
Melden hun berichten in de media via... andere bronnen en uren later pas op hun eigen "websites"!
Onze techneuten zeggen, je kunt je systeem op tijd zetten, dat die het vrij geeft om 00.01 uur.

Prijsvormingen algemeen te Amsterdam
Samen met de verschillende platforms, is er een prijsvorming ontstaan, die niet meer te volgen en de juiste prijs geeft voor de koper en verkoper.
Als wij bij Euronext kijken bij veel fondsen, wat zien wij dan!?
Talrijke kopers en weinig verkopers en toch daalt de prijs van het aandeel en ook omgekeerd. Een stijgende prijs en weinig kopers.
Dat is Tegengesteld/contrair, wie kan ons een verklaring geven!???
graag Uw reactie naar redactie@xea.nl
Met dank voor UW moeite.


tijd 10.48
The Copper Prices in $USD / lb
April 21, time 04:39
Bid/Ask 4.0073 4.0082
Change -0.0065 -0.16%
Low/High 3.9920 4.0448
The Nickel Prices
April 21, time 04:39
Bid/Ask 10.9943 11.0170
Change -0.1792 -1.60%
Low/High 10.9149 11.2234

HOCHSCHILD MINING PLC RESULTS FOR YEAR ENDED 31 DECEMBER 2022. lees elders meer

Siemens consortium partners Gujarat Metro Rail Corporation for advanced rail electrification technologies. lees elders meer

media SNS
Hoge Raad: overheid moet ruim ?800 miljoen betalen aan obligatiehouders SNS.
DEN HAAG (ANP) - De overheid moet onteigende houders van obligaties en leningen van SNS Reaal en SNS Bank ruim 800 miljoen euro aan schadevergoedingen betalen.
lees verder bij
https://www.telegraaf.nl/financieel/111000540/hoge-raad-overheid-moet-ruim-800-miljoen-betalen-aan-obligatiehouders-sns

reactie XEA.nl
OOK de AFM heeft niet juist gehandeld door de baisse posities weg te schrijven van de Baissiers. Die hadden via een veiling de aandelen moeten terugkopen.zie elders op onze website!

media BMW
Global cultural pioneers present the new BMW XM at Coachella 2023.
lees elders meer

tijd 12.56
Goud $ 1.988,50 zilver $ 25,14 en platina $ 1.100 Gold/Silver Ratio 79.09
The Copper Prices in $USD / lb
April 21, time 06:39
Bid/Ask 4.0061 4.0072
Change -0.0077 -0.19%
Low/High 3.9920 4.0448
The Nickel Prices
April 21, time 06:37
Bid/Ask 10.9286 10.9467
Change -0.2449 -2.19%
Low/High 10.9081 11.2234

First Majestic Produces 7.6 million AgEq Oz in Q1 Consisting of 2.5 million Silver Ounces and 60,594 Gold Ounces; Announces VP Management Changes. lees elders meer.

media
Haagse oud-wethouder Richard de Mos vrijgesproken in corruptiezaak.
ROTTERDAM - De Haagse oud-wethouder Richard de Mos is vrijdag vrijgesproken in de corruptiezaak waarin hij verdachte was. Ook ex-wethouder Rachid Guernaoui is door de rechtbank Rotterdam vrijgesproken. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/123848925/haagse-oud-wethouder-richard-de-mos-vrijgesproken-in-corruptiezaak

tijd 13.10
De actuele koersen (kg): Goud: €58.274 | Zilver: €738

media,
Vraag naar zilver naar recordhoogte in 2022.
Vraag naar zilver stijgt, aanbod stagneert
De vraag naar beleggingszilver steeg volgens het Silver Institute van 274 miljoen troy ounce in 2021 naar 332,9 miljoen troy ounce in 2022. Beleggers wereldwijd kochten vorig jaar meer zilverbaren en munten vanwege toenemende geopolitieke spanningen en torenhoge inflatie. In de Verenigde Staten leidde dat soms tot hogere premies en schaars aanbod, wat de stijging van de vraag weer afremde. De vraag naar zilveren munten in Europa steeg niet, wat volgens het Silver Institute te wijten is aan een plotselinge btw-verhoging op beleggingsmunten in Duitsland. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/vraag-naar-zilver-naar-recordhoogte-in-2022/

Pan American Silver to Announce First Quarter 2023 Unaudited Results and Host Annual General and Special Meeting of Shareholders on May 10.
lees elders meer

media
- Russia Accidentally Bombs One of Its Own Cities Near Ukraine, Injuring Three
- Norway Wealth Fund Says Some Banks Caught Out on Rate Surge
- US Equity Futures Waver Amid Mixed Earnings, Data
see & red more on www.bloomberg.com

tijd 15.06
Goud $ 1.992,20 zilver $ 25,22 en platina $ 1.126 Gold/Silver Ratio 78.97
Olie $ 77,69 en de dollar euro 1,0994 1 bitcoin = 28.190 USA dollar

tijd 15.32
De Dow 33,780.49 -6.13 -0.02%
De Nasdaq 12,058.97 -0.59 0.00%

media in de VS
Today, the S&P Global Flash U.S. manufacturing PMI data rose to 50.4, up from March's reading of 49.2.

media,
Terugblik: bijeenkomst over monitoring van akkervogels. lees elders meer

tijd 17.20
De Dow 33,744.33 -42.29 -0.13%
De Nasdaq 12,038.21 -21.35 -0.18%

tijd 17.39
De AEX 762.19 +1.09 +0.14% de week beginstand was 761,40
De Midcap 929.68 -5.75 -0.61% Flow Traders EUR 22,76 -3,36 vol. 1,3 milj.
De Smallcap 1.239.41 +1.44 +0.12% Azerion EUR 1,39 -10ct vol. 347.000

tijd 17.47
De Bel 20 3.823.94 -0.25 -0.01% Umicore EUR 29,17 -83 ct vol. 265.000
De CAC 7.567.19 +28.48 +0.38% Essilor L. EUR 185,54 +10,02 vol. 777.000
De DAX 15.872.68 +76.71 +0.49% Satorius +7,60 vol. 63.0

shortlijst
Marshall Wace LLP ASM International N.V. NL0000334118 0.50 20 apr 2023
Marshall Wace LLP Just Eat Takeaway.com N.V. NL0012015705 1.62 20 apr 2023
Marshall Wace LLP Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 0.80 20 apr 2023
Point72 Asset Management, L.P. BE Semiconductor Industries N.V. NL0012866412 4.06 20 apr 2023
Qube Research & Technologies Ltd. ASM International N.V. NL0000334118 0.50 20 apr 2023
Citadel Advisors LLC Pharming Group N.V. NL0010391025 0.62 18 apr 2023

Transacties in aandelen Corbion. 2023
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
17 apr. EUR 29,94. 19.640 303 EUR 29,98 38.984 400 17.35.16
18 apr. EUR 29,72 16.345 350 EUR 29,76 34.681 436 17.35.26
19 apr. EUR 29,58 20.390 341 EUR 29,68 48.588 440 17.35.19
20 apr. EUR 30,44 66.392 644 EUR 30,40 95.775 733 17.35.09
21 apr. EUR 29,34 64.809 632 EUR 29,36 111.737 721 17.35.20
De laatste dagen steeds 8 sts als laatste en 1 sec. na afsluiting.

Fijne avond & weekend. Voor straks eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL