Een nieuwe week met ... 1 jaar oorlog. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 19/02/2023 07:41
Mijnheer Rutte
wordt door de media, Courant en andere oa. TV dagelijks op de voorpagina en schermen gezet. Stop daar eens mee, een CEO die 13 uur heeft staan te liegen is toch niet meer geloofwaardig!? Wat g=heeft hij aan de hand van D66 voor nieuws gebracht! Veiligheid is er niet meer en NS personeel wordt bespuugd!
Is dat de norm & de waarde die Rutte heeft toegelaten!?
Deze persoon zouden wij nimmer in de financiële wereld kunnen gebruiken.
Als U gaat stemmen op 15 maart a.s., laat dit meewegen in UW keuze!


media,
Verwende politici negeren democratie.
Na de ongeïnteresseerde premier, staatssecretaris Van Huffelen (D66). Zij negeerde een motie van de Kamer tegen een Europese digitale identiteit en gaf in Brussel daarvoor goedkeuring. Van Huffelen vertaalde het ’nee’ van het Nederlandse parlement in een ’ja’ namens Nederland in de EU. Alsof de volksvertegenwoordiging niet bestaat. In het debat daarover afgelopen donderdag bleek weer hoe onkundig ze denkt en werkt. Ze wist niet of ze in strijd met de Grondwet handelde. Het was Pieter Omtzigt die de ernst van de zaak raak samenvatte: „Als we dat hier niet stoppen, gaat de regering te pas en te onpas over de Kamer heen lopen bij besluitvorming in Brussel.”

Aan het bleue D66-Kamerlid Dekker-Abdulaziz dat niet weet hoe Europese wetten zich verhouden tot de nationale wetgeving, legde Omtzigt met engelengeduld uit wat de amateurs van D66 kapotmaken: „Hier geeft D66 als democratische partij het wetgevende instrumentarium uit handen aan de regering, ook als de meerderheid van de Kamer het anders wil. Vindt D66 dat verstandig?”

lees meer in de dft.van afgelopen zaterdag

Klimaat Fanaten
Uit de Financiële Telegraaf van 9 april 2014*
Klimaatprofessor Stapt woedend op!
New York, woensdag Professor Richard Tol is op hoge poten vertrokken uit de klimaatpanel van de "Verenigde Naties. Tol kan zich niet vinden in de "negatieve conclusies van het laatste VN-klimaatrapport". De gevolgen van klimaatverandering worden volgens hem enorm overschat. "Het panel wordt bestuurd vanuit milieubeleid, NIET vanuit de wetenschap".
Eind vorige maand publiceerde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties zijn vijfde klimaatrapport. De belangrijkste conclusie en waarschuwing luidde:" mocht er wereldwijd niet snel iets veranderen in het klimaatbeleid, dan gaat het klimaatbeleid om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen verloren.
Maar volgens Hoogleraar klimaateconomie Tol is de toon van het rapport 'alarmistisch en apocalyptisch'.
De gevolgen van klimaatverandering worden"overschat"!
"Die overschatting wordt in de hand gewerkt door een zelfselectie van auteurs en referenten in het panel", zegt Professor Tol. Hij is per direct opgestapt.


*Nu 8 1/2 jaar later is de hetze nog veel meer "aangedikt" door een nog grotere zelfselectie van auteurs en referenten! (red. XEA.nl)

De Dow 33,826.69 +129.84 +0.39% de week beginstand was 33.869
De Nasdaq 11,787.27 -68.56 -0.58% idem 11.718

De Tweede Kamer heeft over de nieuwe pensioen regelingen gesproken en het groene licht gegeven! Het oude pensioen stelsel overboord!? Ja.
Geen enkel land heeft bij een wijziging het oude opgenomen in het nieuwe pensioenstelsel. Dat moet Nederland ook niet doen, want het werkt en om NU iedereen een eigen "pensioen potje" te geven is niet haalbaar. Wat moeten zij met al die toekomstige "data" doen en verwerken voor iedereen!?

Wie controleert dat en hoe gaan ze met dat geld om!? Nu gaat er al zoveel fout! Wij begonnen met niets en nu lijken de jongeren uit onze pot verdeeld te krijgen. "De huidige generatie ouderen hebben de ouderen", toen het AOW (per 1-1-1957 en de weduwen met kinderen per 1-1-1959) gefinancierd", die hebben er nimmer zelf aan betaald en ook nog voor "hun eigen pensioen gespaard",zonder te klagen !! Nu wordt er door de verwende jongeren "steen & been geklaagd", dat zij tekort zouden krijgen aan pensioen!
In de jaren 1950-60 mochten de oudste van het gezin doorstuderen, want meerdere kinderen door laten leren was niet te betalen voor de ouders. Alles moest uit eigen portemonnee betaald worden. Geen studie financiering etc. etc.!
Nu gaat het straks gebeuren, dat uit de pot van onze ouderen, geld gestort gaat worden, waar zij zelf "nimmer" voor gewerkt hebben.
De Kamerleden hebben geen "weet" van dit bovenstaande schrijven, hebben veel Kamerleden incl. Mijnheer RUTTE hebben een HEEL "slecht" geheugen! Neen is het meestal, dat kunnen wij onze niet MEER herinneren, hoor je zo VAAK!


Ook een zeer complexe zaak, en dan de betaling van de toekomstige pensioenen, ook nog afhankelijk maken van de BEURS??? WAT een verstand!!!
De huidige beurssystemen zijnONBETROUWBAAR en daarom wilde de Euronext dhr B. niets met onze klacht van 2 augustus 2022 weten (lees te maken hebben! Dat zou ook voor het nieuwe "Pensioenstelsel" niet goed overkomen.

Dagelijks zien wij "gestuurde" omzetten, waar niet 1 maar meerdere "luchtjes". aanzitten. Daarom wilde de AFM, een falende toezichthouder, geen bevestiging van onze klacht geven. De AFM doet NU of wij geen klacht over manipulatieve handelingen van Euronext op 2-8-22 te Amsterdam, NIET bij hen gemeld hebben.

zie deze klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Waar zien wij nog prijsvormingen door "vraag & aanbod"!?
Nauwelijks nog, vrijwel alles gestuurde omzetten", algoritmische systemen door computers gestuurd. Bijzonder, want bij het Hoogovens SCHAAKTOERNOOI werd er op "COMPUTER GESTUURD schaken gecontroleerd, ten strengsten verboden en diskwalificatie zou het gevolg kunnen zijn. Bij Effectenhandel kan & mag alles!
IS dat niet vreemd en onze test op 2 augustus 2022 bij het lokale CTAC bewees het grote ONRECHT, niet elke opdracht wordt uitgevoerd zoals dat BEHOORT!!
Falend toezicht en andere kant opkijken is een mogelijkheid van bijzondere omzetten.

Koper
Heeft een mooie toekomstig beeld.
Er is tekort voorradig in de wereld om de gehele E. beweging voort te zetten.
Er moet zoveel koper gebruikt worden voor kabel en laadpalen aan te leggen in de gehele wereld.
Stelt U het zelf eens voor wat er met de koper prijs kan gaan gebeuren!?
Wat zullen de koperlanden en de bedrijven (lees). Mijnbouwers daarvan kunnen profiteren!? Dat zal de bezitters van koper aandelen geen "windeieren leggen"!
Welke Nederlandse beleggers (later wij het hierbij houden) hebben een belang in het Koper en laat staan in de Mijnbouw aandelen!?
Er is hier tekort kennis & deskundigheid bij de adviseurs.


EURO
Nederland moet direct uit deze "waardeloze munt eenheid" stappen. Heeft geen garantie bij failliet gaan. Geen enkele EUROLAND staat garant als het mis gaat. Nederland moet de zwakke landen met nog enkele landen onderhouden.
De regeringen Rutte hebben ook nauwelijks opgetreden tegen de "gelukszoekers", die passeren bij hun doorgang ook andere EU landen, DAAR moeten de gelukszoekers geregistreerd worden en dat hebben de Regeringen Rutte nauwelijks de hand aan gehouden. D66 spant daarmee de "kroon"! Deze twee zaken direct uitvoeren, anders wordt Nederland een "onleefbaar land"! Nederland kan alleen de gehele wereld niet redden. Wat doen Assad & Erdogan!?


Dan mag men in het NIEUWE Pensioenstelsel niet afhankelijk worden/zijn van een organisatie die manipulatieve handelingen toelaat/toestaat! De AFM verzaakt haar PLICHT! Door onderzoek en handelend op te treden.
WETEN de TWEEDE KAMERLEDEN dit wel!? Daar twijfelen wij heel sterk aan!

Je mag Pensioengelden/uitkeringen niet laten afhangen van een "ONBETROUWBARE " beurs, waar het TOEZICHT een falende partij is. En Euronext de andere kant op kijkt.


Ook laat Euronext partijen toe(lees) neemt in de AEX op, waar het bedrijf nog niet haar degelijkheid heeft bewezen. Zoals in het verleden, minstens drie jaar gedraaid, een degelijk management en een juiste "balans verhouding"!

De WOL van mevrouw Brink heeft dat duidelijk laten zien, dat dat een "vereiste is voor toelating in de AEX"!

De beurs straalt tegenwoordige geen degelijkheid meer uit! Afhankelijk van willekeur en het gebruik van algoritmische systemen, die niet meer te volgen zijn en computer gestuurd door poortjes dicht e/o open te laten, voor transactie die gewenst zijn. zie nogmaals de klacht aan de AFM op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Over duidelijke manipulatie!

Want als je later plots een lager pensioen krijgt en de kosten stijgen, dan is dat een enorme tegenvaller! Verwacht niet dat de Regering dan zal bijspringen.

Dat zien we nu in Zuid-Limburg, de Mijnen werden gesloten en nog steeds treden er scheuren op aan woningen en de Regering kijkt de andere kant op!
Zoals Euronext dhr B. niets van onze klacht wilde weten en ons doorstuurde naar onze bemiddelaar.

Beloven is mooi, maar als er straks problemen zijn, dan zijn er geen daden voor een oplossing"!


De agenda voor deze week
Maandag 20 februari
13:00 VS: Kwartaalcijfers Macy’s
- Wall Street gesloten op President’s Day

Dinsdag 21 febr.
Equinox 2022 cijfers
- Kwartaalcijfers Acomo
11:00 Duitsland: ZEW-index
13:00 VS: Kwartaalcijfers Home Depot, Walmart
- Inkoopmanagersindex, bestaande woningverkopen (januari)
- Kwartaalcijfers eBay

Woensdag 22 febr.
Rio Tinto Full Year Results 2022
07:00 ASR Nederland, Besi, JDE Peet’s, AMG, Wolters Kluwer
13:00 VS: Resultaten Alibaba, Moderna
- Duitsland: Inflatie cijfer en Ifo ondernemersvertrouwen
20:00 Federal Reserve - Notulen (VS)
- Resultaten Beyond Meat, Nvidia

Donderdag 23 febr.
07:00 Resultaten Fugro, SBM Offshore, Aalberts, Van Lanschot Kempen
11:00 EU: Inflatie
14:30 VS: wekelijkse steunaanvragen, Chicago Fed index. Economische groei 2e raming en Olievoorraden
Nabeurs Resultaten Nedap
22:00 Resultaten Galapagos

Vrijdag 24 febr.
1 jaar oorlog in Oekraïne.
07.00 Jaarcijfers IMCD
14.30 VS: Persoonlijke inkomen & Consumentenvertrouwen (februari) + verkoop nieuwe huizen (januari)

media,
Nieuw dossier: Japanse kever. lees elders meer

The BMW 3.0 CSL – an automotive icon marks 50th anniversary of BMW M. lees elders meer

Concorso d`Eleganza Villa d`Este 2023. Media Accreditation starts on 17th of February 2023. lees elders meer

Crypto waarden.
Niet te be - fietsen en dan ook niet aan beginnen. Je kunt er wel van houden, maar niet "vasthouden"! Dat geeft ons geen goed gevoel.

media,
-Blinken Rebukes China’s Top Diplomat on Balloon, Ukraine
-Hong Kong Airport’s Passenger Volume Surges as China Reopens
-Fed’s Preferred Inflation Gauges Seen Running Hot
-Boris Johnson Deals Blow to Rishi Sunak's Bid to Reach NI Protocol Agreement
see & read more on www.bloomberg.com

Landmark New England Journal of Medicine publication reinforces potential of GSK’s respiratory syncytial virus older adult vaccine candidate. lees elders meer.

tijd 09.08
1 bitcoin = 24.605 USA dollar, baissiers zijn aan het indekken, dus een (tax.) tijdelijke krapte!

media,
Wat voor geld gebruikte men in de Republiek?
Grote verscheidenheid
Zoals we ook hebben beschreven in het vorige stuk, was de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden nog zeer decentraal ingericht in vergelijking met het huidige Nederland. De provincies trokken gezamenlijk ten strijde tegen de Spanjaarden en de kosten van de oorlog werden verdeeld, de zogeheten quota. Voor de rest waren de provincies nog zeer zelfstandig en waren er binnen de provincies ook weer steden die eigen privileges kenden en zelf beslissingen wilden nemen. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/wat-voor-geld-gebruikte-men-in-de-republiek/

tijd 09.11
De actuele koersen (kg): Goud: €55.384 | Zilver: €653

Cordoba Minerals Restarts Feasibility Study Work Programs and In-fill Drilling at San Matias Project in Colombia. lees elders meer



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL