Mag belegger op beter HOPEN? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/12/2022 07:07
Deze tekst lazen wij in een Courant in Nederland. zie de tekst hier onder.

- Publiek deze week voor de Amsterdamse effectenbeurs. De AEX-index staat dit jaar op bijna 10% verlies.
JP Morgan ziet wel lichtpuntjes
door Pieter van Erven Dorens
AMSTERDAM De duurbetaalde knappe koppen van JP Morgan Asset Management, met liefst $2600 miljard onder beheer, hebben wel vertrouwen in een opleving van de beurzen na het droevige beursjaar 2022.
„Een slecht jaar voor de economie, een beter jaar voor de markten”, zo luidt de titel van hun vooruitblik op komend jaar. De experts verwachten een „milde recessie”, die echter niet slecht hoeft uit te pakken voor aandelenbeleggers.
„De verkoopgolf op de aandelenbeurzen heeft ervoor gezorgd dat een aantal fondsen met een sterk winstpotentieel nu op een laag koersniveau staat. We zien ook kansen voor klimaatgerelateerde aandelen en opkomende landen”, aldus het rapport.
De Amsterdamse AEX-index staat nu bijna 10% lager dan begin dit jaar, terwijl op Wall Street de toonaangevende S&P 500-index een verlies van 17% noteert. In september was dat zelfs 25%. Daarmee zijn beleggers volgens JP Morgan al flink vooruitgelopen op slechtere bedrijfsresultaten.
Historisch gezien volgt na een daling met 25% een positief beursjaar, zegt de vermogensbeheerder, met twee uitzonderingen, na 2008 en 2000. JP Morgan ziet alleen een mogelijke vergelijking met de internetbubbel van 2000. Op het ogenblik zijn de groeiaandelen zoals die van techfondsen nog steeds „niet bijzonder goedkoop”, luidt het oordeel.
De kenners vinden waarde-aandelen, van bedrijven met een gestage omzet- en winstgroei, wel ’vrij redelijk’ geprijsd. „We hebben een sterkere overtuiging dat waarde-aandelen eind 2023 hoger zullen staan dan we hebben voor groeiaandelen.”

XEA.nl ziet voor 2023 het volgende:
- de reguliere aandelen blijven bij ons "uit"!
Innovatieve aandelen - ICT - Mijnbouwers en de grondstoffen waar onder het Edelmetaal met o.a. Goud, Olie, Koper, Zilver, Nikkel.

Dit hebben wij al vaker zo geschreven.
zie op https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-46790&type=toon
De nieuwe week biedt mooie kansen in de Mijnbouw sector.
Het jaar 2023 wordt dus het jaar van deze sectoren!
Meer willen wij er niet aan toevoegen.

De agenda voor deze week.
maandag 12 dec.
In de VS - Overheidsschuld

dinsdag 13 dec.
In de VS - inflatie

woensdag 14 dec.
In de VS - Industriële bestellingen

donderdag 15 dec.
In de VS - Detailhandel & Industriële Productie

vrijdag 16 dec.
geen mededelingen.

Mijnheer de Groot (D66)
hield gisteren (6 dec.22) een Bull shit verhaal in de Tweede Kamer, Koeien kregen teveel eiwit gras en daardoor kwam er teveel van dit & van dat in de melk en urine/gier, er daardoor waren koeien eigenlijk dagelijks "ZIEK"!!
Voor de radio vandaag tussen 16.30 -17.00 uur werd de Groot (D66) Finaal onderuit gehaald door wettenschapers/deskundigen. Deze mijnheer de Groot klets dus veelvuldig uit z'n nek!


LIST & BEDROG!
Vandaag(maandag28/11) van 11.30 tot 12.00 uur bij Sven, Mijnheer de Groot uit Woudsend (DD66),
vertelde, dat Brussel die uitkoop van 120% als Staatssteun ziet, in gevallen van "gedwongen uitkoop" kan dat oplopen naar 120%.
Dus worden er "Fabeltjes" verteld. Ook hoorden wij dat Rutte weer voor de "KLAS" wil gaan staan als hij premier af is! Gelooft U dit!? Wij niet, want 13 uur stond hij te liegen, dan verlies je voor altijd je geloofwaardigheid.

Ook vertelde mijnheer de Groot, dat veehouders het geld niet mochten herinvesteren in een nieuwe boerderij elders in Nederland. Dan zouden zij weer "stikstof" gaat veroorzaken.

media,
Agrarisch
Het land van boeren heeft een agrarische bestemming. Daardoor is de grondprijs vaak laag. Als boeren worden uitgekocht vanwege de stikstofproblematiek, wat gaat er dan met de grond gebeuren? Het is goed mogelijk dat een gemeente het bestemmingsplan verandert. Wie strijkt daarna de winst op? Boeren, gebruik uw boerenverstand; bouw ten minste een clausule in dat u meeprofiteert, mocht het bestemmingsplan binnen enkele jaren onverhoopt wijzigen in bouwgrond.
Dhr. L. W.
Bron DFT wat lezers schrijven.

Via de Radio
Uitkoop Boeren zegt Remkes 500 - 600, maar dat is niet waar! Via de radio op 22 okt. j.l. 's morgens moeten er zeker 6 tot 7 maal meer Boeren vertrekken, voor het halen van de Stikstof doelen! En mogelijk is het nog tekort.


De Wereld onderschat het gehele CHINESE gevaar. In de Havens, in Afrika en waar niet!? Vooral in landen met "grondstoffen, Afrika, daar zitten de Chinese bedrijven voor 60% of meer in de mijnbouw. China overvleugeld de markt voor grondstoffen. Rusland deed dat met Olie & GAS, dat voelen wij nu elders in de wereld, vooral Europa. Oud President Trump waarschuwde al met de Nord Steam 1 en 2 vanuit Rusland. De Wereld is en blijft doof!

De Russische Leider, die de mensheid op zijn waarden aanvalt, wordt straks weer met alle "Geur & Kleur" door alle landen ontvangen. Hij moet voor het Internationaal GERECHT te Den haag gedaagd worden.

Vertrouwen in de Wetenschap!
"Wetenschappelijke studies met verontrustende resultaten"!In de andere Krant schrijft Steve Kirsch, succesvol hi-tech ondernemer en directeur van de door hemzelf opgerichte Vaccine Safety Research Foundation, publiceerde op 22 september 2022 op zijn "blog" een uitgebreid overzicht van wetenschappelijke studies en andere gegevens die laten zien dat de corona-vaccinaties over het algemeen meer kwaad dan goed doen.
Ga naar
https://stevekirsch.substack.com/p/the-evidence
and
https://medicalcrisisdeclaration.com/

Mijnheer Hoekstra had het donderdag (10/11/22) over de schrijvers van de Bilderberg Groep, ook andere feiten haalden hij aan. Wij lagen er vanmorgen uit. Onze techneut heeft dat weer verholpen.
XEA.nl mag schijnbaar niet over het slecht functioneren van toezichthouders en andere zaken schrijven. Ook de andere Krant niet!

XEA.nl zet het "GRATIS" op de website en onder journalistiek , anders hadden wij NIET meer mogen schrijven. DAAROM wil de AFM een inschrijving in hun register.
Maar dat weigeren wij. Ook de foute in het systeem van Euronext is een grote fout van XEA.nl Mogen wij niet aan de grote klok hangen.


bekijk ook eens www.deanderekrant.nl

met o.a.
Media verzwijgen goed nieuws over klimaat.
Dat nieuws is er wel degelijk. Op de Zuidpool is het kouder dan ooit eerder gemeten. Het zee-ijs in het Noordpoolgebied is al acht jaar stabiel en had afgelopen zomerseizoen een veel groter oppervlakte dan op het dieptepunt in 2012. Het Great Barrier-rif doet het prima en vertoont geen tekenen dat het zal ‘verdwijnen’, zoals alom voorspeld. De wereldwijde temperatuur is al acht jaar niet gestegen. Het hogere CO2-gehalte zorgt voor ‘vergroening’ van de planeet. Er is geen bewijs voor een toename in ‘weersextremen’. De orkaanactiviteit op het noordelijk halfrond is al vijftig jaar stabiel.
lees verder op
https://www.deanderekrant.nl/nieuws/media-verzwijgen-goed-nieuws-over-klimaat-2022-12-05

o.a.
- Lobbyclubs pushen wolf met miljoenensubsidies.
- “Regering moet virologen Erasmus MC tot openheid dwingen over herkomst Sars-Cov-2”
- STIKSTOF: leugens, manipulatie en goedgelovigheid..!!
etc. ga naar de andere krant op
https://www.deanderekrant.nl/

of
ga naar https://www.wanttoknow.nl/politiek/verkiezingen/zo-gebeurt-het-verkiezingsfraude-real-time/

Voetbal feest vreugde!?
Waarom moesten er voorbesprekingen zijn overdag, om zich voor te bereiden voor extra drukte/ongeregeldheden voor voetbal vreugde in de "grote steden"!? Als er straks verloren gaat worden, dan nog meer vernielingen!?
WIE gaat die extra vernielingen en kosten manschappen betalen!?
Hebben de vreugde makers er een "Vreugde fonds bij", waar die vernielingen uit betaald kunnen worden!?
Als elk WK winnaar in andere landen vernielingen aanbrengt, dan bij de FiFa schade claims indienen!
OF geen WK spelen meer organiseren e/o daar gelijk met de organisatie een fonds doteren waaruit vernielingen kunnen worden betaald.

Sport zou verbroederen, maar niet met vernielingen, dat deed ons generatie in de jaren 1950-1960 ook niet.

media
Tientallen aanhoudingen, man verliest drie vingers door explosie
Weer ongeregeldheden in Brussel na WK-zege Marokko.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1447461643/weer-ongeregeldheden-in-brussel-na-wk-zege-marokko

BMW,MINI partners with Sydney WorldPride on a global campaign to spread Big Love amongst the LGBTQIA+ community. lees elders meer

media,
-Arctic Weather Finally Hits Europe and Will Test Energy Supplies
-The 24 Hours of Hikes That End Year of Fighting Inflation
-Investors Call Time on FAANG Stock Dominance After Nasdaq’s Rout
-Rescuers Continue Search as Dozen Missing After Jersey Flat Explosion
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 07.49
1 bitcoin = 17.167 USA dollar

SIERRA MADRE SHAREHOLDERS VOTE IN FAVOR OF PROPOSED ACQUISITION. lees elders meer

The Copper Prices in $USD / lb
December 09, time 14:03
Bid/Ask 3.8211 3.8230
Change +0.0000 +0.00%
Low/High 3.8211 3.8230
The Nickel Prices
December 09, time 14:25
Bid/Ask 13.0234 13.5949
Change +0.2381 +1.86%
Low/High 12.7853 13.5949

De nieuwe week biedt mooie kansen in de Mijnbouw sector. lees elders meer.
o.a. Rio Tinto, Turquoise Hill en Entree Recources in Mongolië.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL