Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit, en agenda voor deze week.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/09/2022 07:39
Nederlandse banken hebben via rentederivaten voor tientallen miljarden euro's aan schade veroorzaakt bij ondernemers en semioverheidsinstanties. Dat zegt Hester Bais, auteur van het boek Worst Bank Scenario, in gesprek met Paul Buitink en Sven Kuipers van Holland Gold. Ondernemers werden verplicht renteswaps afsluiten om het risico van renteschommelingen op hun leningen af te dekken, terwijl dat niet in hun belang was. Sterker nog, ze werden door de bank gedupeerd.

Liquiditeit
Banken hadden tijdens de kredietcrisis liquiditeitsproblemen. Dit werd al in 2006 duidelijk, toen banken meer met derivaten gingen handelen. Deze overeenkomsten werden niet goed gedocumenteerd, waardoor banken de liquiditeitsrisico's van de rentederivaten eerst niet goed op het vizier hadden. Tegelijkertijd werd er bij het verkoopkanaal van banken aangestuurd op het afsluiten van zoveel mogelijk rentederivaten.

Toen de rente ging dalen moesten banken meer onderpand vragen van hun klanten, onderpand dat banken soms zelf financierden. Op die manier wentelden banken het risico van de renteswaps die ze zelf verstrekt hadden af op hun klanten. Door nieuwe regelgeving werden deze risico's zichtbaar. Opvallend is dat er in onderzoeken naar de kredietcrisis veel meer aandacht was voor kapitaal dan liquiditeit. Volgens Bais hebben pensioenfondsen dit liquiditeitsprobleem opgelost door via andere vehikels liquiditeit te verstrekken aan banken.
en Beluister de video van Mevr. Hester Bais, duur 1.21.0 uur
ophttps://www.hollandgold.nl/nieuws/hester-bais-over-de-grootste-bankenfraude-ooit


Deze video is beslist een aanrader. Wij hebben deze video afgeluisterd en mevr. H. Bais heeft geen vertrouwen meer in het OM en de AFM gaf zelden een echt antwoord. Bij diversen personen is belangen verstrengeling voelbaar. Ook bij Mevr. van Geest AFM vertelde zij.
Wij staan dus niet alleen en mogelijk wil de AFM daarom geen bevestiging geven op onze klacht over de manipulatie bij CTAC van 2 aug. j.l. 2022


De agenda voor deze week
Maandag 12 september
03.30 China: Consumenten- en producentenprijzen (augustus)
06.30 CBS: Industriële productie (juli)
22.00 VS: Kwartaalcijfers Oracle

Dinsdag 13 september
06.30 CBS: Faillissementen (augustus), internationale handel (juli)

Woensdag 14 september
10.00 IEA: Maandelijks olierapport
11.00 EU: Industriële productie (juli)
13.00 VS: Wekelijkse hypotheekaanvragen
14.30 VS: Producentenprijzen (augustus)
16.30 VS: Wekelijkse cijfers over olievoorraden

Donderdag 15 september
06.30 NL: Werkloosheid (augustus)
13.00 VK: Rentevergadering Bank of England
14.30 VS: Import- en exportprijzen (augustus), detailhandelsverkopen (juli)
14.30 VS: Wekelijkse WW-aanvragen
16.00 VS: Bedrijfsvoorraden (juli)
22.00 VS: Kwartaalcijfers Adobe

Vrijdag 16 september
11.00 EU: Werkgelegenheid (tweede kwartaal)
12.30 Rusland: Rentevergadering Russische centrale bank
16.00 VS: Consumentenvertrouwen (september)
16.00 Euronext Amsterdam: Expiratie opties

- Premiere ride: Siemens and Deutsche Bahn test hydrogen train and mobile fueling station for first time. lees elders meer.

Media,
CFTC charges World Series of Poker player with manipulating gold and silver markets.
Spoofing is a tactic of manipulating gold and silver markets by making bids or offers and canceling them before execution. The CFTC alleges that from February 2015 through March 2018, Shak engaged in this kind of activity repeatedly. see & read more on

https://www.kitco.com/news/2022-08-08/CFTC-charges-World-Series-of-Poker-player-with-manipulating-gold-and-silver-markets.html

Volksgezondheid
NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 10 sept. nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Lees 't schrijven over: De economische recessie en het WEF met de grote Reset.

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

Contant Geld
De Centrale Banken willen het contante geld weg hebben.
Dan kunnen zij de burgers besturen, hoe zij "WILLEN"! En hun uitgave patroon volgen!
Dat is hun monetaire beleid in de huidige financiële wereld.
Daardoor zal de inflatie steeds hoog tot oplopend zijn.
De lange termijn trend zal een lagere (lees) negatieve rentes weer komen.


De enorme schuldenlast zal leiden naar een onrust, die de burgers aanzet tot een opstand.

Regeringen willen alles van haar burgers weten, door de digitale "identiteit" in te voeren.
Dat is ook de digitale aanmelding van UW bezoekers bij het "parkeren"!

Mijnheer Rutte is
een fan van het WEF van de heer Klaus Schwaab.
De gevestigde orde beslist "voor en over U"!
Zij weten wat goed voor u is!


Pim Fortuyn
De huidige Ministers en kamerleden voelen zich snel bedreigd.
En worden er politie huisjes bij de woningen neer gezet.
Peter R. de Vries wilde die beveiliging niet en werd (dit was te verwachten) wel afgeschoten.
Pim Fortuyn kreeg een taart met stront in zijn gezicht en werd nauwelijks bewaakt(lees beveiligd)!
Daarom is het heel vreemd dat er zo snel na de aanslag, politie met speur honden erbij waren. Onze taxatie is, "dit was geen toeval", want in de huidige wereld lees politiek moet de waarheid wijken voor HUN DOEL!!
lees dit verhaal over stikstof van een deskundig en Professor op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45478&type=toon

OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"!
Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Antwoord op ons bericht.
Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om een bericht te sturen omdat u geen reactie krijgt op uw (4) aangetekende brieven aan het OM te Haarlem en dit onder de aandacht te brengen. U heeft ook een WOB verzoek ingediend en hier tot op heden nog geen reactie op gekregen.
Ik heb uw bericht ter informatie doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Indien er naar aanleiding van uw bericht aanvullende informatie gewenst is, neemt de betreffende afdeling contact met u op.
Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
D.
Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Rekenmethode
Als voor de boeren dezelfde rekenmethoderegels zouden gelden als voor de asielcriminaliteit zou de stikstofuitstoot fors lager uitvallen zodat boeren hun werk normaal zouden kunnen uitvoeren! Maar dat zal wel niet want rekenen met twee maten, daar zijn ze in Den Haag goed in!
S. v/d L. te, M.

media, JP Morgan
Spoofing: Zo manipuleerde JP Morgan de goudmarkt.
Handelaren van de Amerikaanse bank JP Morgan hebben zeker tien jaar lang de goudmarkt gemanipuleerd. Drie handelaren plaatsten bijna dagelijks fictieve orders om de prijzen van edelmetalen in een bepaalde richting te bewegen. En daar profiteerden ze van, omdat ze daardoor tegen een lagere prijs konden inkopen en tegen een hogere prijs konden verkopen. Drie handelaren van JP Morgan die de markt jarenlang manipuleerden riskeren lange gevangenisstraffen.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/spoofing-zo-manipuleerde-jp-morgan-de-goudmarkt

Met o.a. dit in het verhaal.
Banken onder vergrootglas
De laatste jaren liggen verschillende goudbanken onder een vergrootglas die op deze manier de goudprijs manipuleerden. In 2020 werden twee handelaren van Deutsche Bank schuldig bevonden aan spoofing, een jaar later gebeurde dat met twee handelaren van Bank of America. De drie handelaren van JP Morgan riskeren een jarenlange gevangenisstraf, indien ze schuldig worden bevonden aan deze vorm van manipulatie.

JP Morgan is één van de grootste namen onder de goudbanken. Niet alleen beheert de bank veel fysiek edelmetaal voor verschillende partijen, ook is het een grote speler op de termijnmarkt voor edelmetalen. Eind maart had de bank voor $330 miljard aan derivaten voor edelmetalen uitstaan, omgerekend ongeveer 67% van alle posities van banken. Hun positie op de termijnmarkt is drie keer zo groot als die van de Citigroup, de tweede grootste speler in deze markt.
reactie XEA.nl
Dan nodigt deze positie uit tot "grote oplettendheid van de toezichthouders"!
EN voeren die dat wel uit? Door de onmogelijke controleerbaarheid is er van alles mogelijk! Personeel kan met medeweten van de TOP, zolang het goed gaat, doen & laten wat zij willen! Nick Leeson e.a. zijn er voorbeelden van.

media d.d. 11 aug. 2022
JPMorgan Gold Traders Found Guilty After Long Spoofing Trial
Traders were convicted in Chicago on charges they manipulated markets for years.
Geen schikking maar zeker enkele maanden "DICHT" de afdeling van deze handel!
MAAR DAT ZAL DE SEC NIET AANDURVEN, maar dat zou wel werken en afschrikken!


Reactie XEA.nl
Laten de toezichthouders eens gaan kijken welke rekeningen er van klanten worden "gebruikt" (lees: of de klanten weten dat hun goud, zilver tegen vergoeding wordt gebruikt en daar ook contracten aan ten grondslag liggen). De SEC en ook in Europa zouden daar veel scherper op moeten zijn. JP Morgan heeft dan alle "gereedschappen in eigen hand, om daar in de "verleiding te komen"!


Bij dit bericht hebben wij de manipulaties vast gelegd.
Ctac betaalt in 2 termijnen voor Technolgy2Enjoy
of ga naar
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?id=dba-45756&type=toon
en klacht bij de AFM, heeft U dit ook meegemaakt, stuur dan een klacht naar marketsupervision@afm.nl
U mag de klacht overnemen van
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-45757

of ga naar
https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/onderwerpen/misstanden-incidenten

tijd 08.01
1 bitcoin = 21.597 USA dollar.

Wij hebben de video van Mevr. Hester Bais afgeluisterd en begrijpen nu uitdrukkingen van mijnheer V. wij praten niet meer over de "Banken". ik schaam mij dood"! Dat zei een oud CEO van een van de grootste Nederlandse Banken tegen onze "nestor"!

De overweging! van de video!
ZIT de "sector" en het "toezicht". zo r.. in elkaar!? aan het beluisteren en de inhoud nogmaals de "revue" te hebben laten passeren, zijn wij in "SHOCK"!
De klant is niet meer "KONING", maar een onbewuste "melkkoe" geworden!
Macht - Geld & luxe (lees eigen belang) spelen de hoofdrol!
Het moet juist zijn: "DIENSTBAARHEID", maar dat is 'n HEEEEL ver doel op dit moment!

Nogmaals, Mevr. Hester Bais strijdt "tegen onrecht", maar dat het "Liquiditeitsprobleem" zo wordt verstopt, hadden wij niet verwacht en dat Schulden het onderpand , via een omweg worden verbloemd, is shockerend!
Ook de MEDIA zwijgt hierover vertelde mevr. Hester Bais. EEN terugkeer naar de goudstandaard, daar pleite mevr. Hester Bais ook voor, dat houd in een terugkeer naar "gematigdheid". in de financiële wereld!

media, Gelukszoekers
Europees vluchtelingenbeleid is één grote leugen!
Ik snap niet waarom mensen in de politiek stappen als het is om niets te doen. Wat moet dat saai zijn. Het is toch hartstikke boeiend, belangrijk en een privilege om maatschappelijke problemen te mogen oplossen? Om dossiers op te slorpen, om op terrein tussen de mensen de sfeer op te snuiven en daarmee aan de slag te gaan? Ik voel zo’n een gebrek aan passie en inzet dat ik echt wel begrip heb voor de kiezers die soms helemaal geen vertrouwen meer hebben in de politiek. lees meer op
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/747188761/europees-vluchtelingenbeleid-is-een-grote-leugen?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_avond_James_B&utm_content=Headarticle+-+Title_%E2%80%99Europees+vluchtelingenbeleid+is+%C3%A9%C3%A9n+grote+leugen%E2%80%99&utm_term=20220910204500_avond_James_B&MAILHASH=EBDB44B3C0908011812887DE1B9984F5F23718D9E27421B82A5B17644DF3E7AA

media,
BMW Motorrad International GS Trophy 2022 Southeast Europe. Day 7.
lees elders meer.

Stikstof & Ter Apel
beheersen het nieuws, maar is een "grote afleiding van de werkelijke problemen in Nederland"!
De Leider, de heer Rutte is "de slechte leider" van de afgelopen 20 jaar. Eigen belangen gaan voor en de VVD weet zelf niet wat zij met Rutte moeten.

Gelukszoekers mopperen, er worden spullen (lees geld) uit mijn rolkoffer gestolen en mijn horloge is ook weggepikt etc. etc..
Maar dan ben je geen oorlogsvluchteling, dan zou je onderdak proberen te zoeken bij je "buur landen"!
Zweden gaat het strenger aanpakken en Nederland durft dat niet, door het slechte beleid van het Kabinet Rutte!

De video van 1.21 uur lengte.
Wij zijn nog steeds in "shock" nadat wij gisteravond de video van mevr. Hester Bais hebben bekeken! Dit kan & mag niet waar zijn, maar haar presentatie was eerlijk en "begrijpelijk" en daarom verloor zij haar vertrouwen in het OM en de rechtbank Amsterdam. En gaat verder als "Klokkenluider" in de VS en haar rechtszaken tegen partijen.

Met dank aan Holland Gold.

Novartis Cosentyx® shows clinically meaningful symptom improvements in patients with hidradenitis suppurativa in pivotal Phase III trials. lees elders meer

Novartis announces tislelizumab demonstrated efficacy and tolerability in first-line advanced liver cancer in Phase III trial. lees elders meer

media,
- Swedes Head to Polls in Nail-Biter Election Centering on Crime
-Ukraine Latest: Russia Cedes More Ground; Nuclear Plant Closed
see & read more on www. bloomberg.com


Fijne afsluiting van Uw weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL