Effectenkredietinstellingen, waar is de moraliteit gebleven? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/07/2022 06:31
Wij halen het Boek: "naar een nieuwe wereldeconomie uit 1965 er wel eens bij, van Prof. dr. j. Tinbergen en andere geleerden, uit de boekenkast.
Met hun "voorstellen voor een internationaal economisch Beleid".

Was het maar bij voorstellen gebleven, want al die hervormingen & vernieuwingen hebben niet geleid naar een voor de "Burgers" begrijpende vernieuwing etc. etc.. in de wereld economie en het daar boven hangende vernieuwende financiële beleid.

Wij hebben de start al in begin 1962 meegemaakt bij een Bankinstelling in de Randstad (Leiden in de Breestraat)!
Als jongste bediende, is onze nestor opgeklommen tot "rapporteur aan de DNB"!
Onder aan de ladder en dan leerde je de "mores kennen" van het financiële vak!

De directeur, de jongste bediende en de schoonmakers waren de enige nog, die als laatsten in het bank filiaal waren en de deur op slot deed. Jawel, de jongste bediende kreeg de sleutel mee om de laatste Post weg te brengen en moest de tas in de hal zetten, de deur aan de buiten kant afsluiten en de sleutel weer in de brievenbus doen en kon dan naar huis. De ene keer was het om 19.00 uur, soms iets eerder, maar meestal iets later.
Je leerde de mentaliteit & de moraliteit van "binnen en buiten de Bank kennen.
Waar je later in je loopbaan je voordeel mee kon doen.

Maar NU terugkijkend en vooral naar de moraal & mentaliteit van het huidige MANAGEMENT van de Effectenkredietinstellingen, zegt onze nestor dit:" wat een verarming op alle gebied"!

Mogen we de bankgebouwen als "vergelijking nemen"!?
In het verleden waren bankgebouwen solide van STEEN gebouwde "gebouwen" en NU van glas! Steen stond voor degelijkheid en betrouwbaarheid zoals het "gebouw" eruit zag! Nu van Glas, dat aangeeft hoe "kwetsbaar het gebouw kan zijn, qua degelijkheid en betrouwbaarheid!

Later wij het over deze laatste twee hebben, de degelijkheid en betrouwbaarheid.

Dan gaan wij weer terug naar de Jongste bediende uit de jaren begin 1960, die leerde dat je voor de "klant was, je best moest doen voor de klant en dat de klant eigenlijk de basis was voor jou salaris. Dus wees integer en betrouwbaar, dan zal de klant je trouw blijven en waarderen.
Dat werd je op 't "hart gedrukt" en zoals dat in die tijd was en voorgeschreven en dat deed je dan!


In die tijd waren en tientallen grotere & kleinere Bankinstellingen en toen heten deze instellingen nog geen Effectenkredietinstellingen. Waarom niet, ach wat stelde de effecten afdelingen toen nog voor!? Slechts een klein onderdeel van die bankinstelling en meer niet. Het aantal klanten die in effecten deden werden meestal door de directeur in zijn "kamer" ontvangen!

Tegenwoordig draait de gehele Effecten afdeling om de gehele gebeuren van de Effectenkredietinstelling heen. Ca. 90% van de nettowinst komt uit de effecten bemoeienissen en de randwaarden van de Effectenkredietinstelling heen.

EN daar moet alles voor wijken, de goede & de minder goede daden! Zo komt het NU bij onze nestor over.

Toezichthouders hebben zich laten vernederen tot "meelopers" en daardoor laten wegzakken tot een falend beleid & toezicht.
Controleurs lijken soms de andere kant opkijken (lees het wel goed vinden) en hebben tekort ervaring in het tot stand komen van de omzet & de manier waarop dat plaats vindt!
De Handel/omzet is door het toelaten van de algoritmische systemen(lees laddersystemen) onbeheersbaar geworden en ook mede door de veel te lange openingstijd van de Effectenbeurzen, vraagt dat om "spelletjes" te spelen. De massaliteitaan omzet die daaruit voortvloeit en de lange openingsduur, maakt een "effectieve controle onmogelijke" en daarom "pleit XEA.nl als enige voor herinvoering van nummers aan de aandelen - obligaties e.a. producten"!

"Dan zijn aandelen en geld stromen weer eenvoudig te controleren".

Nu draait alles om "geld (lees bonus), luxe & macht" (lees/beluister Bankier Rainer Vos biecht eens)! Want Regeringen (mis/ge)bruiken de Effectenkredietinstellingen nu ook voor andere doeleinden. Belasting gegevens worden nu door de Effectenkredietinstelling automatisch doorgegeven.
Je verlies door de Effectenkredietinstellingen grote delen van je privacy, (lees) door UZELF ook mogelijk gemaakt, door het gebruik van al Uw kaartjes voor betalingen etc.. En straks rollen die gegevens zo naar Uw Europees Paspoort.

De conclusie is volgens XEA.nl
Als Jongste bediende leerde je de ins & outs van het bankleven, nu komen wel bestudeerde Universitaire personen gelijk in de TOP van de Effectenkredietinstellingen en er zullen nu best bekwamen & serieuze personen tussen zitten(lees de goede in hun waarden gelaten), maar onze ervaring is, de Effectenkredietinstellingen zijn er voor HUN klanten en de klant is geen "koning" meer bij de effectenkredietinstelling.
KIJK eens van de ECB onderleiding o.a. van Draghi er van gemaakt heeft!

Welke schikkingen, afkoop van claims etc. etc. en crisissen er zijn geweest in de financiële wereld. Dit duidt al op vermindering van betrouwbaarheid & degelijkheid. Waar is de "dienstbaarheid" gebleven!?

zie hier onder!
media, JP Morgan
Spoofing: Zo manipuleerde JP Morgan de goudmarkt.
Handelaren van de Amerikaanse bank JP Morgan hebben zeker tien jaar lang de goudmarkt gemanipuleerd. Drie handelaren plaatsten bijna dagelijks fictieve orders om de prijzen van edelmetalen in een bepaalde richting te bewegen. En daar profiteerden ze van, omdat ze daardoor tegen een lagere prijs konden inkopen en tegen een hogere prijs konden verkopen. Drie handelaren van JP Morgan die de markt jarenlang manipuleerden riskeren lange gevangenisstraffen.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/spoofing-zo-manipuleerde-jp-morgan-de-goudmarkt

Met o.a. dit in het verhaal.
Banken onder vergrootglas
De laatste jaren liggen verschillende goudbanken onder een vergrootglas die op deze manier de goudprijs manipuleerden. In 2020 werden twee handelaren van Deutsche Bank schuldig bevonden aan spoofing, een jaar later gebeurde dat met twee handelaren van Bank of America. De drie handelaren van JP Morgan riskeren een jarenlange gevangenisstraf, indien ze schuldig worden bevonden aan deze vorm van manipulatie.

JP Morgan is één van de grootste namen onder de goudbanken. Niet alleen beheert de bank veel fysiek edelmetaal voor verschillende partijen, ook is het een grote speler op de termijnmarkt voor edelmetalen. Eind maart had de bank voor $330 miljard aan derivaten voor edelmetalen uitstaan, omgerekend ongeveer 67% van alle posities van banken. Hun positie op de termijnmarkt is drie keer zo groot als die van de Citigroup, de tweede grootste speler in deze markt.
reactie XEA.nl
Dan nodigt deze positie uit tot "grote oplettendheid van de toezichthouders"!
EN voeren die dat wel uit? Door de onmogelijke controleerbaarheid is er van alles mogelijk! Personeel kan met medeweten van de TOP, zolang het goed gaat, doen & laten wat zij willen! Nick Leeson e.a. zij er voorbeelden van.

Reactie XEA.nl
Laten de toezichthouders eens gaan kijken welke rekeningen er van klanten worden "gebruikt" (lees: of de klanten weten dat hun goud, zilver tegen vergoeding wordt gebruikt en daar ook contracten aan ten grondslag liggen). De SEC en ook in Europa zouden daar veel scherper op moeten zijn. JP Morgan heeft dan alle "gereedschappen in eigen hand, om daar in de "verleiding te komen"!


Maar ook het risico en de Deutsche bank als voorbeeld, het enorme risico's in "draagvlak van de Bank"! Deze bank was eigenlijk "failliet", maar de grootaandeelhouders(bij de redactie bekend) houd nog steeds deze Bank in leven.

Gisteren(16/7) nog in de media,
Bank of America, die een dag eerder een boete kreeg van 225 miljoen dollar vanwege geknoei met coronasteun, komt direct na dit weekend met een handelsupdate.

En de lijst bij ons is HEEEEEL lang van dit soort onrechtmatige handelen.
Google zelf ook eens op dit soort fraude & schandalen.

Onze "nestor schaamt zich kapot", want als "jongste bediende" heeft hij anders geleerd!
Wat kan de financiële wereld in 60 jaar tijd negatief veranderen.


de agenda voor deze week,
maandag 18 juli
Tokyo gesloten.

dinsdag 19 juli
- halfjaarcijfers Barco
- 2de kw. cijfer Wereldhave België
Housing Starts in de VS

woensdag 20 juli
2de kw. cijfers ASML AKZO & ASMI
Rente beleid in Japan
Existing Home Sales in de VS

donderdag 21 juli
Halfjaar cijfers Sligro, Nedap, Besi, RoodMicro en Aalberts.

vrijdag 22 juli
cijfers van Flow Traders, Wereldhave, Orange Belg., Beter Bed, Accell en Hydratec.

media,
Promovendus presenteert nieuwe inzichten in kuikenoverleving. lees elders meer

media,
Aandacht voor kwaliteit en continuïteit opvang wilde dieren. lees elders meer

Respect in de wereld!
Waar en Wie heeft nog respect voor de medemens!? Dat is ook UW collega belegger! Maar de "hebzucht" heeft heel veel mensen in de "tang genomen"!


Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://Zwww.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Politiek in Nederland
De architect van de ondergang van Nederland
Geert Wilders: “De architect van de ondergang van Nederland.
Ze maakt onze boeren kapot, propt ons land vol met asielzoekers, laat onze mensen in financiële nood creperen en levert onze soevereiniteit in bij de EU.”

AD 9jul22 01
Klik op de foto om het artikel te lezen.
https://www.ad.nl/politiek/sigrid-kaag-men-neemt-steeds-meer-het-heft-in-eigen-handen-dat-is-zorgelijk-en-gevaarlijk~a6675407/
Geert Wilders: “ Verbieden dat walgelijke barbaarse islamitische Offerfeest dat vandaag begint!”

ga naar en zie de slachting die een NEDERLANDSE slager op deze manier NIET mag doen!!https://www.pvv.nl/images/stories/NB/islamisering/offerfeest_09jul22_02.jpeg

WAAR IS DE DIEREN PARTIJ die haar AFSCHUW uitspreekt!!???????
Die hebben weinig met dit soort slachtingen te maken en kijken OOK de andere KAMNT op! Zoals veel andere dat doen. Kijk naar het OM, Dossier kennis, acht te veel lees werk, dat doen wij wel even in 1 uurtje, haast werk, maar GEEN rechtvaardige uitspraken!
Broddelwerk !

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 17 juli nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

Contant Geld
De Centrale Banken willen het contante geld weg hebben.
Dan kunnen zij de burgers besturen, hoe zij "WILLEN"! En hun uitgave patroon volgen!
Dat is hun monetaire beleid in de huidige financiële wereld.
Daardoor zal de inflatie steeds hoog tot oplopend zijn.
De lange termijn trend zal een lagere (lees) negatieve rentes weer komen.


De enorme schuldenlast zal leiden naar een onrust, die de burgers tot een opstand gaan veroorzaken.

Regeringen willen alles van haar burgers weten, door de digitale "identiteit" in te voeren.
Dat is ook de digitale aanmelding van UW bezoekers bij het "parkeren"!

Mijnheer Rutte is
een fan van het WEF van de heer Klaus Schwaab.
De gevestigde orde beslist "voor en over U"!
Zij weten wat goed voor u is!


Pim Fortuyn
De huidige Ministers en kamerleden voelen zich snel bedreigd.
En worden er politie huisjes bij de woningen neer gezet.
Peter R. de Vries wilde die beveiliging niet en werd (dit was te verwachten) wel afgeschoten.
Pim Fortuyn kreeg een taart met stront in zijn gezicht en werd nauwelijks bewaakt(lees beveiligd)!
Daarom is het heel vreemd dat er zo snel na de aanslag politie met speur hon(den er waren. Onze taxatie is, "dit was geen toeval", want in de huidige wereld lees politiek) moet de waarheid wijken voor HUN DOEL!!
lees dit verhaal over stikstof van een deskundig en Professor op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45478&type=toon

OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"!
Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Het lijkt wel wat op de Deventer moord zaak!

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Cultuur onder VUUR
De Tweede Kamer is met reces. Heel de zomer.
Bij Gezin in Gevaar gaan we niet met reces.
Wij werken juist extra hard om acties voor te bereiden.
Voor als de Kamer weer samenkomt.
En D66 weer in de aanval gaat tegen de vrijheid van onderwijs en voor de seksuele indoctrinatie van kinderen!
Maar voor ik mijn acties begin, wil ik eerst weten:
Welke bedreigingen voor het gezin vindt u het belangrijkst om actie tegen te voeren?
Laat dat weten door de Vragenlijst Vitale Onderwerpen in te vullen, ga naar
:https://geziningevaar.nl/vragenlijst-vitale-onderwerpen?cid=1556291573&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-07-16#main

Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin. Steun ons met een gift! Ja, ik help met een gift
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer


Inflation and watch the video about 30 minutes.
Can 9.1% inflation be tamed? Former Reagan advisor says this is needed to crush inflation - Arthur Laffer
Jul 15, 2022
Guest(s): Arthur Laffer Founder and Chairman of Laffer Associates
With inflation at 9.1%, former Reagan advisor Arthur Laffer, Founder and Chairman of Laffer Associates, joined Kitco News to discuss what it takes to rein in prices. He said that Federal Reserve policy alone won't help, and that fiscal policy plays an important role. Laffer spoke with Michelle Makori, Editor-in-Chief and Lead Anchor at Kitco News, at the FreedomFest 2022 Conference in Las Vegas.
go to
https://www.kitco.com/news/video/show/Freedom-Fest-2022/4119/2022-07-15/Can-91-inflation-be-tamed-Former-Reagan-advisor-says-this-is-needed-to-crush-inflation---Arthur-Laffer#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DFreedom-Fest-2022

Pfizer Dividend.
Board of Directors approves increase in quarterly cash dividend to $0.40 per share.
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Pfizer Inc. (NYSE: PFE) today announced that its board of directors declared an increase in the quarterly cash dividend on the company’s common stock to $0.40 for the first-quarter 2022 dividend, payable March 4, 2022, to holders of the Common Stock of record at the close of business on January 28, 2022. The first-quarter 2022 cash dividend will be the 333rd consecutive quarterly dividend paid by Pfizer.
“The increase in dividend is a direct reflection of our strong financial performance and continued confidence in our current product portfolio and R&D pipeline,” said Dr. Albert Bourla, Pfizer Chairman and Chief Executive Officer.

EURO invoering van ruim 20 jaar gelden,
is mede oorzaak van die absurde lage rente in de Europese landen. Het beleid van de ECB was gericht op verlichting van de rente lasten in die zwakke (lees zuidelijke Eurolanden). Draghi is in de Ogen van de Italiaanse MEN, een uitstekende leiders!! Ja, die bevoordeelde ook het zwakke Italië, waar ook toen een "FALEND TOEZICHT was"!
Mede door die combinatie van "mond" houden, we moeten de EURO in stand houden en de rest moeten wij maar zien wat er over de EURO heen komt.
DE EURO heeft geen garantie, geen enkel Euroland staat garant en de gevolgen zien we nu 1 op 1 met de USA dollar!
Wij zien het einde van de euro komen, alleen: "hoelang weten de Leiders, deze waardeloze munt in stand te houden "!
Beleg zo min mogelijk in de EURO en doe dat in "vaste waarden" bijvoorbeeld Munten van goede kwaliteit, vrijwel alle uitgaven van Munten breken records!
Die zijn juiste voor de kleine beurs (lees Man/Vrouw)!


media,
-Wall Street Set for New ETF Gold Rush as Single-Stock Era Begins
-US Risks Talking Itself Into a Recession, Moody’s Economist Says
-Big Banks Weigh Bond Sales in Risky Market: U.S. Credit Week Ahead
-Italian Parties Brace for Snap Elections With Draghi Unmoved
see & read more on www.bloomberg.com

In China is mindere groei.
In de media,
Volgens cijfers van het Nationale Bureau voor de Statistiek (NBS) is de Chinese economie in de afgelopen drie maanden met 0,4% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/524280760/haast-geen-groei-economie-chinaBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL