STIKSTOF Bom onder... straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/07/2022 07:21
Stikstof
Door de Overheid wordt eenzijdig de BOM bij de Agrariërs en zo kan de Overheid het LAND van de Veehouders "goedkoop onteigenen".
Wat een manier van doen & laten van deze Overheid. Huizen moeten op vruchtbare gronden gebouwd worden. Maar geen huizen voor onze eigen inwoners! Neen, voor de gelukzoekers ! Wijlen Koningin Juliana zei in de jaren 1960 al, Nederland is "overvol" met ca. 11,5 miljoen inwoners. NU 17,7 miljoen inwoners.
De "basis" is gewoon foutief gemeten.
lees meer op https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45478&type=toon

Professor Lindeboom is gepromoveerd op stikstof. En hij is lid van D66. Dus hij achtte het als zijn plicht om zijn bevindingen naar aanleiding van overheidsplannen over stikstof met zijn partij te delen. Maar dat werd hem ontraden. De partijtop, althans de mensen die hij had benaderd, stuurde hem het bos in en zijn kritische rapport werd terzijde gelegd.

Lindeboom wil elk Natura 2000-gebiedje als zelfstandige eenheid bestuderen en veel genuanceerder te werk gaan dan de overheid tot nu toe voorstelt. Hij wees op fouten in het RIVM-rapport over stikstof, en legde uit dat die door het RIVM waren toegegeven, maar formeel werd met de correcties niets gedaan.
?????? WAAROM?

Zo de Veehouders op "STANK jagen, wat een mentaliteit van deze "gasten van D66!

Het gaat niet over die Stikstof, kijk eens naar het milieu bijvoorbeeld over de plastic sanering(lees oplossingen) op dit moment. Nauwelijks samenwerking door de Overheid en ondersteuning van de bedrijven, die allerlei onderzoeken en probeersels doen.

Onrechtmatig wat zij de Veehouders op "HUN BORDJE" leggen.
Steeds nieuwe eisen en richtlijnen, de Veehouders worden daar "Horen dol van"!

Verplicht je "boeltje pakken" en een bestand van eeuwen lang moet per direct gestopt worden!! Door een OVERHEID, waarvan de meesten, nimmer mest & gier aan hun handen hebben gehad. Zelfs de "geur" hebben de meesten nimmer geroken.
De botte BIJL moet erin, waar moet straks de melk, kaas en andere zuivelproducten vandaan komen!?

Wat waren in de "oorlog 1940-1945" de mensen bij, dat zij bij "DE BOER & TUINDER" voedsel tegen normale prijzen konden kopen! Ja, er waren erbij die dat niet deden, maar die werden van "BOVEN" later afgestraft.
Nederland staat aan de TOP qua kwaliteit & kennis op agrarisch gebied.
OOK dat vergeten de leden in de tweede Kamer & de Regering Rutte!

Hard werkend BURGERS worden gepakt en wie maakt er zoveel uren per week!?
80 en meer uren per week, jawel OOK op zaterdag en zondag wordt er gewerkt.

HET woord schamen en de manier waarop deze REGERING met de BELANGEN van de agrarische sector omgaat, i s een SCHANDE!!

de agenda voor deze week.
Maandag 4 juli
11:00 Eurozone: Producentenprijzen (mei)
15:30 Wall Street gesloten i.v.m. Independence Day
United States

Dinsdag 5 juli
03:45 China: Inkoopmanagersindex diensten
10:00 Eurzone: Inkoopmanagersindex diensten
16:00 VS: Fabrieksorders (mei)

Woensdag 6 juli
08.00 Dui: Fabrieksorders
11:00 EU: Detailhandelsverkopen
15:45 VS: Inkoopmanagersindex diensten
16:00 VS: Inkoopmanagersindex diensten ISM
20:00 VS: Federal Reserve - Notulen

Donderdag 7 juli
006:30 NL: Inflatie
08:00 Dui: Industriële productie - Mei (Dld)
13:30 Europese Centrale Bank - Notulen (eur)
17:00 VS: Olievoorraden

Vrijdag 8 juli
06.30 NL: Productie industrie (mei)
11.00 EU: Huizenprijzen (eerste kwartaal)
14.30 VS: Banenrapport (juni)
16.00 VS: Groothandelsvoorraden (mei)

Respect in de wereld!
Waar en Wie heeft nog respect voor de medemens!? Dat is ook UW collega belegger! Maar de "hebzucht" heeft heel veel mensen in de "tang genomen"!


media
- The Worst Stock Selloff In Half a Century Might Not Be Done Yet
- Germany Risks a Cascade of Utility Failures, Economy Chief Says
- The Secret Sauce That’s Made Slutty Vegan a $100 Million Chain
see & read more on www.bloomberg.com

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Teveel politici uit zijn op een luxe & "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Oranjewoud
De CEO van Oranjewoud vraagt op 30 april 2021 uitstel van de Cijfers 2020.
Maar laat verder geen cijfers meer zien. WAAR dient TOEZICHT voor, (lees Heren AFM) dat er "toezicht" wordt gedaan en laat zien dat er actie tegen wordt ondernomen!


NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 2 juli nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

Teveel politici uit zijn op een luxe & "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


media,
Arno Wellens over het stikstofdossier, verarming en (wan)beleid ECB.
Namens Holland Gold interviewen Paul Buitink en Joris Beemsterboer verschillende economen en experts op macro-economisch gebied. Het doel van de podcast is om de kijker een beter beeld en houvast te bieden in een steeds sneller veranderend macro-economisch en monetair landschap. beluister de video 1.26 min. op

https://www.hollandgold.nl/nieuws/arno-wellens-over-stikstofdossier-onteigening-verarming-en-wan-beleid-ecb

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

media Mijnheer Rutte.
Weet & wist niet waarover hij sprak!!
LIVE | Veteranenplatforms in Kamer: ’Reactie Rutte op Indië-onderzoek doet extreem veel pijn’!!!
DEN HAAG - De reactie van premier Rutte op het onderzoek naar de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië heeft ’extreem veel pijn’ gedaan bij veteranen, zo zeggen veteranenplatforms vandaag in de Tweede Kamer. Rutte bood in februari excuses aan voor ’structureel en excessief geweld’ tijdens de Indië-oorlog. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1168894957/live-veteranenplatforms-in-kamer-reactie-rutte-op-indie-onderzoek-doet-extreem-veel-pijn

Wij schreven op 27 maart bij de opening van ons dagadvies het volgende:"
Wij hadden afgelopen vrijdag een kort onderhoud met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocide Studies | Herengracht 380 | 1016 CJ Amsterdam. Met de Heer dr. M.H.B.B. W.|Programmaleider.

Toen wij hem het verhaal van zwager Ted vertelde en de "vergelijking trok met wat wij NU allemaal op TV zien, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne", was aan de andere kant van de telefoon een "zeer timide" mijnheer Wolf en hij begreep "nu onze shockerende reactie als familie", aan onze overleden broer/zwager Ted, over de wandaden van hen, waarover in het Boek de Nederlands soldaten van worden beschuldigd, en de afschuw die bij vele families te weeg had gebracht.

Waarom hebben Koning Willem Alexander en Rutte excuses gemaakt naar Indonesië toe!?
Overbodige excuses, want in elke Oorlog worden acties gepleegd "wederzijds". Triest, maar met de huidige beelden op TV, begreep dr. M.H.B.B. Wolf nu de juistheid van een oorlog en niet eenzijdige daden, maar wederzijdse daden! Het overleven van de oorlog, waar je als soldaat (dienstplichtige) naartoe gestuurd wordt.
Anno nu en het verleden van 70-80 jaar geleden, Ted (zwager van de redactie en rest overleden) werd van de schoolbanken afgehaald als 17-18 jarige en op de transport naar Indie moest hij de "wijsheid" van zijn "dienstplicht & opdracht worden bijgebracht"! Dat was zijn opleiding!

De "opdrachtgevers bleven en blijven nog steeds buiten schot"!
Is dit boek dan eerlijk, betrouwbaar, transparant en begrijpelijk!?
NEEN zeggen wij als familie"!
Mijnheer Rutte wil opvallen en is in de ogen van de Familie een "MEELOPER"!

Karremans
"Het excuus van Rutte komt TE LAAT"!
Inderdaad, maar nu ligt Rutte zelf ober vuur en wil het populaire "jongetje" uithangen!

Wij hoorden een verhaal over de radio vanmorgen 6/6/22
In de VS wordt het "voortbestaan van de EURO sterk in terwijl getrokken"!
De Italiaanse schuldenlast is op dit moment 2.500 miljard euro en het garantie fonds van de EU is slechts EUR 750 miljard groot.
Ook in Frankrijk groeien de Staatsschulden steeds maar door en Mijnheer Macron doet net of zijn neus bloedt. Ook Griekenland, Spanje en Portugals schulden groeien nog steeds!
Maar als Italië niet door de andere EUROLANDEN geholpen gaat worden, dan is het einde verhaal met de Euro. Het gevolg is, dat de Sterke landen als Duitsland en Nederland t.o. Italië en de andere zwakkere Euroland steeds duurder worden voor haar eigen Burgers. In Nederland is dat zelfs ca. 75% t.c. Italië.
Italië heeft zelf nauwelijks wat te doen tegen Klimaat en CO2 etc., want de Italianen hebben er geen geld voor en dat zou de schuldenlast alleen maar grote maken.

Daarom is er een vlucht uit het Italiaanse Schuldpapier in Euro's.
Hoe kunnen dan de aandelen in waarde blijven stijgen!?
OF wordt ons verhaal gewoon verzwegen in de media!?


Straks een Euro die weinig meer waard is, want geen land staat garant voor de EURO! Italië is een "LODEN LAST"!
We kennen NU de paniek bij de ECB, "eigen schuld dikke bult"!

media
Te veel ambtenaren
Ik heb van 1984 tot 2002 bij de facilitaire dienst van Buitenlandse Zaken gewerkt. Toen ik in 1984 bij Buza kwam waren er zo’n 1400 ambtenaren aanwezig, toen ik in 2002 met de vut ging 2400. Volgens mij hebben we in die periode er niet meer buitenland bij gekregen. Dit land is een land van ambtenaren voor ambtenaren, alleen weet straks niemand meer hoe we dat gaan betalen. Ambtenaren kosten alleen maar geld en leveren niets op. C. P. Curaçao


Contant Geld
De Centrale Banken willen het contante geld weg hebben.
Dan kunnen zij de burgers besturen, hoe zij "WILLEN"! En hun uitgave patroon volgen!
Dat is hun monetaire beleid in de huidige financiële wereld.
Daardoor zal de inflatie steeds hoog tot oplopend zijn.
De lange termijn trend zal een lagere (lees) negatieve rentes weer komen.


De enorme schuldenlast zal leiden naar een onrust, die de burgers tot een opstand gaan veroorzaken.

Regeringen willen alles van haar burgers weten, door de digitale "identiteit" in te voeren.
Dat is ook de digitale aanmelding van UW bezoekers bij het "parkeren"!

Mijnheer Rutte is
een fan van het WEF van de heer Klaus Schwaab.
De gevestigde orde beslist "voor en over U"!
Zij weten wat goed voor u is!


Pim Fortuyn
De huidige Ministers en kamerleden voelen zich snel bedreigd.
En worden er politie huisjes bij de woningen neer gezet.
Peter R. de Vries wilde die beveiliging niet en werd (dit was te verwachten) wel afgeschoten.
Pim Fortuyn kreeg een taart met stront in zijn gezicht en werd nauwelijks bewaakt(lees beveiligd)!
Daarom is het heel vreemd dat er zo snel na de aanslag politie met speur hon(den er waren. Onze taxatie is, "dit was geen toeval", want in de huidige wereld lees politiek) moet de waarheid wijken voor HUN DOEL!!
lees dit verhaal over stikstof van een deskundig en Professor op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45478&type=toon

Toront gesloten.

OM
hoe betrouwbaar zijn zij!?
Maar de "schop" moet er daar ook in! Speelt "spelletjes" en wat een "blamage"!
Wat kunnen zij ongelooflijke verhalen VERZINNEN! Zaken die nauwelijks iets bijdrage, maar de partij zo "BELACHELIJK kunnen maken". Wij hebben totaal geen vertrouwen meer in dit soort instanties.
Het lijkt wel wat op de Deventer moord zaak!

Opvallend
Geert Wilders: ‘‘Het is opvallend dat links wel moord en brand schreeuwt als enkele boeren over de schreef gaan maar altijd zwijgt als extremisten van Extinction Rebellion, Antifa, Akwasi, rovende asielzoekers en criminele Marokkaanse straatterroristen ons land onveilig maken.’’

media CPB
Komende jaren dalende inflatie, verwacht CPB.DEN HAAG - Hoewel de inflatie momenteel heel hoog is, is er een grote kans dat die op middellange termijn stabiel rond de 2% komt te liggen. Momenteel is er ook ruimte voor loonsverhoging zonder direct het risico te lopen op een zogeheten loon-prijsspiraal, stelt het Centraal Planbureau (CPB) dat naar enkele scenario’s voor de ontwikkeling van de inflatie keek. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2014295903/komende-jaren-dalende-inflatie-verwacht-cpb

reactie XEA.nl
Wat is de basis van deze "stelling"!?
De Nederlandse Huishoudens hebben veruit ter wereld de "grootste schuldenlasten", als de prijsstijging van nu lang gaan duren, komen er "aflossing problemen".
Wie houdt daar rekening mee!?
Nergens lezen wij daar over, dat is een "hels probleem"!
In de eind jaren 1970 en begin jaren 1980 waren de gedwongen verkopen van huizen aan de orde van de dag! Dat zijn wij nog niet vergeten. Drama's en echtscheidingen ook aan de orde van de dag, ze gaven elkaar de schuld van de problemen.

Politiek duikt weg in HUN eigen denkwijze en luistert niet naar de burgers
Boerenverstand
Bij het verdwijnen van de boerenstand verdwijnt ook een generatie nuchtere, flinke mensen. Een voorbeeld: Kinderen van boeren fietsen door weer en wind soms 10 km naar school. Zo klein als ze zijn, ze zijn gewend mee te helpen op de boerderij, jong verantwoording nemen! Heel anders dan de ’prinsjes’ van nu, die door hun overbezorgde ouders met de auto naar school worden gebracht, ze mogen niet nat worden en veel te gevaarlijk. Kijk hoeveel ’boerenkinderen’ later een hoge functie bekleden in het bedrijfsleven, zij durven problemen aan te pakken, verantwoording en beslissingen te nemen, maar het nuchtere boerenverstand moet wijken voor ja-knikkers! Het resultaat van het wegpesten van de boeren!
W. N.

Onacceptabel
Het is onacceptabel, zegt Rutte na het zien van de beelden van boeren bij minister Van der Wal voor de deur. Ik ken nog een paar vreselijke beelden die niet acceptabel zijn, namelijk de scheefgezakte woningen in Groningen waar niets aan gedaan wordt, de gedupeerden van de toeslagaffaire die niet geholpen worden, de zinloos uit huis geplaatste kinderen, en zo zijn er vele grote en kleine misstanden die zeker niet acceptabel zijn.
Peter B. te B.

Vervreemd
De uitspraak van minister Van der Wal ’als ik mij in mijn werk laat leiden door wat een achterban er van vindt, dan is dat niet de manier waarop ik wil werken’ verwoordt exact de manier waarop ons landsbestuur werkt. Eenmaal gekozen en de kiezer is vergeten. Alleen eigen stokpaardjes worden bereden en eigen spelletjes worden gespeeld. Onze politici zijn volledig vervreemd van de kiezers en van wat er in ons land leeft. En wat een arrogantie om hier ook nog openlijk voor uit te komen. Geen wonder dat we van de ene crisis naar de andere hoppen!
Ruurd E, te V.

Rekenmethode
Als voor de boeren dezelfde rekenmethoderegels zouden gelden als voor de asielcriminaliteit zou de stikstofuitstoot fors lager uitvallen zodat boeren hun werk normaal zouden kunnen uitvoeren! Maar dat zal wel niet want rekenen met twee maten, daar zijn ze in Den Haag goed in!
S. v/d L. te, M.

media PVV
Dit aso-beleid is echt onaanvaardbaar
Geert Wilders: ‘‘Rutte weigert mensen dit jaar extra te compenseren voor de hoge inflatie, dure boodschappen en vaste lasten. De man heeft nul empathie voor het gewone volk. Maar besteedt wel tientallen miljarden voor stikstof-onzin.
Dit aso-beleid is echt onaanvaardbaar.’’

In de media
ING gaat het kantoren aantal in België drastisch saneren.

Astrazeneca, New chronic kidney disease (CKD) study indicates that CKD is present in one out of ten adults. lees elders meer.

tijd 07.56
1 bitcoin = 19.083 USA dollar

media,
Mining News watch video about 26 min. on
https://www.kitco.com/news/2022-07-01/Mining-in-the-U-S-is-going-to-get-significantly-better-Hecla-Mining.html

Mining in the U.S. is going to get 'significantly better' - Hecla Mining

media,
-CDA’ers pakken Hoekstra aan om stikstof: ’Dit kan onze partij kapot maken’
-Boeren blokkeren de door Kamerlid Romke de Jong (D66) opgezette ijsfabriek De Jong’s IJs in Gorredijk lees meer op dft.nl

BMW Motorrad model maintenance measures for model year 2023. lees elders meer.

Van een lezer toegezonden, uit de DFT.nl
Zo betrouwbaar is de OVERHEID.
Rookgordijn rond asielcriminaliteit lees elders meer.

tijd 11.26
1 bircoin = 19.000 USA dollar

Stikstof crisis, maar D66 wil niet naar eigen Professor luisteren. Bestuurders D66 willen crises niet wegnemen.
Vorige week luisterde ik naar Marianne Zwagerman, online columnist bij De Telegraaf, in haar podcast ’Op z’n kop’. Zwagerman sprak in die podcast met emeritus-hoogleraar Han Lindeboom. Het gesprek was vorige week woensdag laat op de avond online gezet, en tijdens het grote stikstofdebat in het parlement van 23 juni werd verscheidene keren naar dat gesprek verwezen, met name door Pieter Omtzigt.

Professor Lindeboom is gepromoveerd op stikstof. En hij is lid van D66. Dus hij achtte het als zijn plicht om zijn bevindingen naar aanleiding van overheidsplannen over stikstof met zijn partij te delen. Maar dat werd hem ontraden. De partijtop, althans de mensen die hij had benaderd, stuurde hem het bos in en zijn kritische rapport werd terzijde gelegd.

lees het gehele verhaal op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45478&type=toon

Zo zit de politiek in elkaar!? U mag alleen kiezen, en dan gaan HUN eigen stokpaardje pas "LEVEN"! Niets lijkt meer het idee van de kiezers.

STIKSTOF
is niet wat de politiek zegt en wil voorschrijven.
Wij hoorden vanmorgen over de radio het volgende: hier werd in het verleden nog "HOOI" gemaakt en NU is het een "NATUUR GEBIED" geworden.
Kijk en nu moeten de naaste BUREN (lees veehouders) ook in een straal van ... VERTREKKEN! DUS alles in dit gebied is met voor bedachte reden gedaan/veranderd!

Het lijkt de Effecten wereld wel.
Schone handel en allerlei mooie brochures van de Toezichthouder!
Resultaat: GEEN schonere handel/omzet en GEEN handhaving van die mooie en spannende brochures van de Toezichthouders.
Smerige handel die nauwelijks betrouwbaar, transparant, eerlijk & begrijpelijk is.

En alles "hobbelt mee !!
Wat een verschil met 60 jaar geleden!

tijd 13.29
1 bitcoin = 19.147 USA dollar

media,
- Germany, Ireland Decry UK Government for Tearing Up Brexit Deal
- Heavy Rains, Floods Prompt Evacuations of Sydney Suburbs
- Ukraine Latest: Russia Says It’s Captured Key City in Luhansk
see & read more on www.bloomberg.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL