Wall Street had een slechte week. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 18/06/2022 05:57
In de VS liet de FED weten, dat de rente de eerste tijd alleen maar gaat stijgen. De inflatie moet bestreden worden en niet de ellende en stijgende schuldenlast aldaar.
Wat hebben de "beleidsmaker in de wereld (lees FED en ECB) zichzelf in de voet "geschoten"! De zwakkere landen moesten geholpen worden (Lees ECB en Draghi) en deFED liep er achter aan(Tax. XEA.nl), maar met een gezamenlijk beleid, wil niet altijd zeggen, dat B, de beslissing van A moet volgen.
Dat pakte nu fout uit, de ECB (lees Draghi) ging voor zijn EIGENB LAND (Italië)de lagere rente invoeren. Italië heeft per begin juni 2022 een totale schuldenlast van ca. 2.500 miljard euro. Mak daar je borst maar mee nat!

De wereld "leiders". zitten met een "hels probleem en wij zien inflatie standen van dik boven de 10 uitgaan.
Recessie en stagflatie zijn onvermijdelijk geworden.
Wij trekken al vaker de vergelijking met de crisis jaren 1928 tot eind jaren 1930 van de vorige eeuw.
MAAR nu zal het effect nog sterk (lees ellendiger) worden.
De wereld(lees het grootste deel). leefde boven HUN STAND!

De Dow sloot de dag toch lager op 29,888.78 -38.29 -0.13% de week beginstand was
31.392
De Nasdaq 10,798.35 +152.25 +1.43% idem 11.340
Voor beide indices gevoelige verliezen over de week heen.

De Oostmarkt gisteren de volgende standen zien. De week begin standen waren.
in Japan de Nikkei 25.963. - 27.824
in Hong Kong de Hang Seng 21.075 - 21.806
in Australië de All Ordinaries 6.663 - 7.145
in Singapore de Straits 3.098 - 3.181

media,
- Putin Gets Unexpected Pushback From Ally Over War in Ukraine.
- Buffett’s Last Lunch Auction Draws Record $19 Million Bid.
- US Equities End Turbulent Week With a Modest Gain.
- Ex-Amazon Cloud Worker Convicted of Massive Capitol One Hack.
- see & read more on www.bloomberg.com

Politiek - OM versus Rechtspraak. Pim Fortuyn, was er 1 dader act? NEEN!lees elders meer. lees meer op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45005&type=toon

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof & Co2 is hun "hype"!

Voorkom valkuilen tijdens de bedrijfsopvolging met de wiki duurzame bedrijfsovername. lees elders meer.

LET OP
Mijnheer Rutte & Mevr. Kaag maken zich sterk voor een Europees Paspoort.
Daar komt alles in te staan o.a. dat je gevaccineerd bent, anders mag je dit en dat niet meer. Ook wordt alles gekoppeld aan dat "PASPOORT", je geld opnemen etc., dat is beangstigend, de Overheden weten dan alles van U, Uw bezittingen, Uw manier van inkopen doen, zeg maar ALLES. Uw gehele dagelijks bestaan komt bloot te liggen! Mogelijk al per 1 juli a.s. gaat dit in.
Dit moet gestopt worden!!!

Oranjewoud
De CEO van Oranjewoud vraagt op 30 april 2021 uitstel van de Cijfers 2020.
Maar laat verder geen cijfers meer zien. WAAR dient TOEZICHT voor, (lees Heren AFM) dat er "toezicht" wordt gedaan en laat zien dat er actie tegen wordt ondernomen!


Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 18 juni nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

De valuta's
de dollar euro 1,0485 de Yen 1.4195 't Pond 0,8587 AU$ 1,5169 C$ 1,3681 NZ$ 1,6623 Sing$ 1,4598

Media
Tanken in Duitsland binnenkort aanzienlijk goedkoper en daar zit ook nog een "wegenbelasting bij"! Hier dubbel belasting op benzine, ook dat moet weg. Net als de BOX 3 heffing. Burgers ervaring hier steeds meer DWANG en verplichtingen. DEMOCRATIE is ver weg in Nederland, we moeten maar eens alles
plat leggen"!


Edelmetaal
Goud $ 1.840,30 en zilver $ 21.64 Platina $ 931 Gold/Silver Ratio 86,02 Olie $ 110.48 en de dollar euro 1,0495
1 bitcoin = 20.470 USA dollar.

Teveel politici uit zijn op een luxe & "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

Cultuur onder Vuur
Breng al de grote wilde grazers uit de Oostvaardersplassen naar de slager en richt dit gebied in als natuurrijk boerenland. Dat pleidooi voert bioloog dr. Jan A. Schulp in een gastbijdrage op de website van Cultuur onder Vuur:
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/nederland-is-een-land-voor-boerennatuur-dus-breng-de-wildegrazers-van-de-oostvaardersplassen-maar-naar-de-slager?cid=1524699208&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-06-06#main

Dr. Schulp: 'Breng wilde grazers naar de slager, Nederland is boerenland'
De Europese Commissie komt met plannen om bedreigde journalisten te beschermen. Dat lijkt nobel, maar geeft klimaatactivisten een voorkeursbehandeling. Daar waarschuwt jurist en arts prof. Lucas Bergkamp voor in een gastbijdrage op onze website:

Prof. Bergkamp: 'Geef klimaatactivisten geen streepje voor bij de rechter'
Nederland dreigt een klimaatkalifaat te worden.

zie meer op
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/klimaatactivisten-behoren-geen-voorrechten-te-hebben-bij-de-rechter?cid=1524699208&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-06-06#main
Klimaatlinks wil alles afbreken wat wij in dit land hebben opgebouwd.
Waar komt deze waanzin vandaan?
En, belangrijk nog, waar leidt die ons naartoe?
Ontdek het antwoord in Groen is het nieuwe rood, het boek van de campagne Cultuur onder Vuur over de linkse klimaatdwang.

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, "voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Milieu Fanatiekelingen
in de media,
Roep om realisme in klimaatdoelen
Meer Russisch gas gebruikt: ’Beleid tegen kolen is failliet’.
Omdat de drie centrales vanwege klimaatdoelen verplicht op een laag pitje zijn gezet, moet de overheid de (buitenlandse) eigenaren naar verwachting voor honderden miljoenen compenseren. Als alternatief verstoken we nu extra peperduur aardgas, dat ook gebruikt had kunnen worden om de winterbergingen te vullen.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/822754532/meer-russisch-gas-gebruikt-beleid-tegen-kolen-is-failliet

XEA.nl schrijft al langer, de "Milieu Gekte" is al langer in Nederland, waar is realisme?
Hetzelfde dat Koeien een vergunning moeten hebben om in de wei te mogen lopen.
Nederland is daar bekend om! Ook hier zijn rechters niet meer onafhankelijk.
Dat hebben wij ook al meegemaakt. BiBob voor bedrijven waren standaard vertelde een Gemeente in Nederland. Maar een keten van witwassen had dat niet nodig. Toen wij de Rechter daarop wezen, oordeelde de rechter: "in deze zaak was dat niet van belang"! Meer dan 10 jaar werden zij niet gecontroleerd en konden zij(dat hebben wij ons laten vertellen) 3 tot kweken per jaar doen!
Zo gaan instanties om met dit soort zaken. Begrijpt U dit!?

media, Klimaatgeld
Men geeft de mens de schuld van CO2-uitstoot en dus klimaatverandering. Maar wie zegt dat we gewoonweg niet door evolutie voor een verandering staan die de aarde al miljoenen jaren heeft doen veranderen? Wat dacht je van al die vulkaanuitbarstingen en bosbranden en wat dat doet met de CO2-uitstoot? Daar kan je voor miljarden aan maatregelen tegenaan gooien maar dat is geld in een bodemloze put gooien. We moeten zuinig op de aarde zijn maar dat hoeft niet met geldverslindende maatregelen.
P. Z. te H

Politiek
Wanneer maakt de Politiek zich eens druk over de ellendige prijsstijgingen en SCHULDENLASTEN in Nederland en elders in de wereld. Nederland is altijd een "bemoeizuchtig natie"! Daar hoor je Rutte en zijn club niet over, zichzelf op de borst kloppen en een baantje in Brussel is zijn streven.

Entree Res. Yesterday vol. 39.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:58:41 A 0.86 +0.06 3,000 80 National Bank 1 Anonymous K
15:58:41 U 0.86 +0.06 500 80 National Bank 1 Anonymous K
15:55:45 T 0.85 +0.05 500 1 Anonymous 5 Penson K

Equinox Yesterday Vol. 1.207.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:15:41 T 6.99 -0.11 10,000 1 Anonymous 1 Anonymous KS
16:15:41 T 6.99 -0.11 7 1 Anonymous 1 Anonymous S
16:00:00 T 6.99 -0.11 26 14 ITG 85 Scotia Q

Solaris Yesterday Vol. 204.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.47 +0.02 1,200 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 9.47 +0.02 34 7 TD Sec 9 BMO Nesbitt Q
16:00:00 T 9.47 +0.02 86 7 TD Sec 65 Goldman Q

Pan American Silver Yesterday Vol. 1.413.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:15:41 T 27.36 -0.64 4,800 1 Anonymous 1 Anonymous KS
16:15:41 T 27.36 -0.64 27 1 Anonymous 1 Anonymous S
16:00:00 T 27.36 -0.64 52 5 Penson 1 Anonymous Q

media Mijnheer Rutte.
Weet & wist niet waarover hij sprak!!
LIVE | Veteranenplatforms in Kamer: ’Reactie Rutte op Indië-onderzoek doet extreem veel pijn’!!!
DEN HAAG - De reactie van premier Rutte op het onderzoek naar de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië heeft ’extreem veel pijn’ gedaan bij veteranen, zo zeggen veteranenplatforms vandaag in de Tweede Kamer. Rutte bood in februari excuses aan voor ’structureel en excessief geweld’ tijdens de Indië-oorlog. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1168894957/live-veteranenplatforms-in-kamer-reactie-rutte-op-indie-onderzoek-doet-extreem-veel-pijn

Wij schreven op 27 maart bij de opening van ons dagadvies het volgende:"
Wij hadden afgelopen vrijdag een kort onderhoud met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocide Studies | Herengracht 380 | 1016 CJ Amsterdam. Met de Heer dr. M.H.B.B. W.|Programmaleider.

Toen wij hem het verhaal van zwager Ted vertelde en de "vergelijking trok met wat wij NU allemaal op TV zien, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne", was aan de andere kant van de telefoon een "zeer timide" mijnheer Wolf en hij begreep "nu onze shockerende reactie als familie", aan onze overleden broer/zwager Ted, over de wandaden van hen, waarover in het Boek de Nederlands soldaten van worden beschuldigd, en de afschuw die bij vele families te weeg had gebracht.

Waarom hebben Koning Willem Alexander en Rutte excuses gemaakt naar Indonesië toe!?
Overbodige excuses, want in elke Oorlog worden acties gepleegd "wederzijds". Triest, maar met de huidige beelden op TV, begreep dr. M.H.B.B. Wolf nu de juistheid van een oorlog en niet eenzijdige daden, maar wederzijdse daden! Het overleven van de oorlog, waar je als soldaat (dienstplichtige) naartoe gestuurd wordt.
Anno nu en het verleden van 70-80 jaar geleden, Ted (zwager van de redactie en rest overleden) werd van de schoolbanken afgehaald als 17-18 jarige en op de transport naar Indie moest hij de "wijsheid" van zijn "dienstplicht & opdracht worden bijgebracht"! Dat was zijn opleiding!

De "opdrachtgevers bleven en blijven nog steeds buiten schot"!
Is dit boek dan eerlijk, betrouwbaar, transparant en begrijpelijk!?
NEEN zeggen wij als familie"!
Mijnheer Rutte wil opvallen en is in de ogen van de Familie een "MEELOPER"!

Wij hoorden een verhaal over de radio vanmorgen 6/6/22
In de VS wordt het "voortbestaan van de EURO sterk in terwijl getrokken"!
De Italiaanse schuldenlast is op dit moment 2.500 miljard euro en het garantie fonds van de EU is slechts EUR 750 miljard groot.
Ook in Frankrijk groeien de Staatsschulden steeds maar door en Mijnheer Macron doet net of zijn neus bloedt. Ook Griekenland, Spanje en Portugals schulden groeien nog steeds!
Maar als Italië niet door de andere EUROLANDEN geholpen gaat worden, dan is het einde verhaal met de Euro. Het gevolg is, dat de Sterke landen als Duitsland en Nederland t.o. Italië en de andere zwakkere Euroland steeds duurder worden voor haar eigen Burgers. In Nederland is dat zelfs ca. 75% t.c. Italië.
Italië heeft zelf nauwelijks wat te doen tegen Klimaat en CO2 etc., want de Italianen hebben er geen geld voor en dat zou de schuldenlast alleen maar grote maken.

Daarom is er een vlucht uit het Italiaanse Schuldpapier in Euro's.
Hoe kunnen dan de aandelen in waarde blijven stijgen!?
OF wordt ons verhaal gewoon verzwegen in de media!?


Straks een Euro die weinig meer waard is, want geen land staat garant voor de EURO!
We kennen NU de paniek bij de ECB, "eigen schuld dikke bult"!


Autoriteiten Persoonsgegeven (later AP) te Den Haag
Die spelen het "spelletje samen met de Gemeente". i.v.m. DiGiD invoeren van de parkeren gelden van bezoekers in die Gemeenten.
Privacy First heeft al zaken schending privacy van de Burgers laten vaststellen.
Mevr.mr. B. Z. van het AP stelde in het gesprek vast, inderdaad schending "privacy" en gaf advies over de te nemen verdere stappen!
Later stelde zij, U moet maar naar de rechter gaan, ik kan NU niets meer doen.
Wat de ene Gemeente voert 't wel in en de andere krijgt geen "groen licht!

Wat voor "ORGANISATIES zijn dit in Nederland "ter bescherming van UW privacy rechten"!?
Overheid en Semi Overheden vallen elkaar niet aan (lees af)! De Instantie zijn er niet voor de "burgers, maar de Burgers voor hen en werk gelegenheid.

Het lijkt de AFM wel, ook daar krijg je nauwelijks antwoorden op "vragen", die ter bescherming zijn van een normaal geregelde en betrouwbare effecten handel!

media
Te veel ambtenaren
Ik heb van 1984 tot 2002 bij de facilitaire dienst van Buitenlandse Zaken gewerkt. Toen ik in 1984 bij Buza kwam waren er zo’n 1400 ambtenaren aanwezig, toen ik in 2002 met de vut ging 2400. Volgens mij hebben we in die periode er niet meer buitenland bij gekregen. Dit land is een land van ambtenaren voor ambtenaren, alleen weet straks niemand meer hoe we dat gaan betalen. Ambtenaren kosten alleen maar geld en leveren niets op. C. P, Curaçao


Sandoz Application for proposed biosimilar adalimumab’s high concentration formulation accepted by EMA. lees elders meer.

media,
TotalEnergies at VivaTech 2022.
TotalEnergies is a partner of VivaTech 2022, with a focus on technology committed to energy that is ever more affordable, cleaner, more reliable and accessible to as many people as possible.
For the first time, TotalEnergies is a Gold partner at VivaTech, Europe's largest trade show for innovation and startups. From June 15 to 18, the Company will be on site with a 300 sq.m. stand – the Lab TotalEnergies – where it will present a multitude of digital projects, including those developed by startups from our TotalEnergies On accelerator, solutions from our Digital Factory and projects led by our R&D. go for more to
https://totalenergies.com/news/totalenergies-vivatech-2022

tijd 06.48
De actuele koersen (kg): Goud: €56.294 | Zilver: €662

media,
Arno Wellens over het stikstofdossier, verarming en (wan)beleid ECB.
Namens Holland Gold interviewen Paul Buitink en Joris Beemsterboer verschillende economen en experts op macro-economisch gebied. Het doel van de podcast is om de kijker een beter beeld en houvast te bieden in een steeds sneller veranderend macro-economisch en monetair landschap. beluister de video 1.uur +26 min. op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/arno-wellens-over-stikstofdossier-onteigening-verarming-en-wan-beleid-ecb

Spearmint More than Doubles its Resource Estimate on the McGee Lithium Clay Deposit in Clayton Valley, Nevada. lees elders meer.

media,
Copper extends downturn on fears of recession, weak demand.
LONDON, June 17 (Reuters) - Copper resumed its decline on Friday on persistent concerns about depressed demand due to an economic downturn in top consumer China and a potential global recession. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-06-17/METALS-Copper-extends-downturn-on-fears-of-recession-weak-demand.html

DE GROTE PARTIJEN
in de media,
Miljardenclaim tegen Elon Musk om ’manipulatie bij dogecoin’.
Een belegger in dogecoin beschuldigt Tesla-topman Elon Musk van marktmanipulatie met deze cryptomunt en eist een megabedrag van $258 miljard. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/722391019/miljardenclaim-tegen-elon-musk-om-manipulatie-bij-dogecoin

Crypto waarden zullen zwaar onder druk blijven, veel "gedwongen" verkopen, om elders geld te kunnen bijstorten.
tijd 11.28
1 bitcoin = 19.248 USA dollar
Andere halve week geleden maakte n wij een "tikfout" ip.v. 31.000 voor de Bitcoin tikten wij 21.000 en nog wat voor de Bitcoin. Was dat toeval e/o een vooruitziende "geest"!? NU zelfs onder die 21.00 USA dollar.

media BMW
Presentation of the new BMW M4 GT4 with BMW M Motorsport design heralds sales phase. lees elders meer.

tijd 15.37
De Crypto waarden in een vrije val!?
Ja, de crypto waarden hebben wij met de eind jaren 1960 vergeleken "kettingbrieven"!
De eerste hebben wat verdiend, maar de latere niet. Toen "stortte het kaartenhuis in elkaar"! De crypto waarden waren/zijn het speeltje van de rijkere partijen, elkaar de loef afsteken.
1 bitcoin = 19.192 USA dollar

fijne voortzetting van UW mooie weekend, neem wel de paraplu mee tegen de zon.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL