Wall Street na slechte start, toch weer in de plus. Wonderlijk. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 26/04/2022 05:41
Wat is er gaande in deze wereld. Poetin is heel boos, na het zinken van het "oorlogschip" en wil niet meer praten. Een waarschuwing dat er met andere middelen gevochten gaat worden door de Russen. En beurzen schieten omhoog.
"Het signaal". dat we dan snel uit een oorlog met Oekraïne zijn!?
Wij zien meer in een "start van een WO III"! En daarom zien wij een groot gevaar en dek U in, door middel van waardevaste grondstoffen (lees edelmetaal).
Dit is een waarschuwing, maar geen advies, daar hebben wij tekort ervaring voor.

De Dow sloot in de plus op 34,049.46 +238.06 +0.70%
De Nasdaq volgde naar 13,004.85 +165.56 +1.29%

In de Oostmarkt de volgende standen op dit moment en volgen Wall Street. Alleen Australie had last van het aanbod on edelmetalen.
in Japan de Nikkei 26.766 +175punten
in Hong Kong de Hang Seng 20.238. +369 punten
in Australië de All Ordinaries 7.625 -142 punten
in Singapore de Straits 3.330 -9 punten.

media,
- Copper to Iron Ore Rebound as China Vows to Support Economy.
- Ukraine Latest: Lavrov Warns of Nuclear War; Biden Names Envoy.
- Goldman Sachs Now Sees ECB Hiking Interest Rates in July.
They expect an increase of 25 basis points in July, followed by shifts in September and December.
see & read more on www.bloomberg.com

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
dinsdag 26 april
AVA's Galapagos, THK, Deceuninck, Befimmo
1ste kw. Ordina, Randstad
In de VS diversen Vastgoed berichten en consumenten vertrouwen

woensdag 27 april
Koningsdag
AVA's VastNed Ret. België, Van de Velde.
1 ste kw. Unibail, Melexis
In de VS the Leading Indicators en huizen verkoop.

donderdag 28 april
AVA's Barco, Umicore.
1ste Kw. Hydratec., VEON.
In de VS BNP.

vrijdag 29 april
AVA's Flow Traders. Acomo, Besi.
1ste kw. Heijmans, Proximus, Corbion, CTAC, Brunel, Signify, Besi, Intertrust.
In de VS Consumentenuitgave
In Japan de beurs gesloten.

Majority of shareholders follow TIE Kinetix in its exciting journey towards higher growth; announcement FY 2022 interim dividend stock fraction.
lees elders meer

Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

De valuta's
de dollar euro 1,0732 de Yen 1.3750 't Pond 0,8409 AU$ 1,4876 C$ 1,3629 NZ$ 1,6179 Sing$ 1,4720

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Edelmetaal
Goud $ 1.902,90 en zilver $ 23,79 Platina $ 929 Gold/Silver Ratio 79.96 Olie $ 99,51 en de dollar euro 1,0732
1 bitcoin = 40.613 USA dollar

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Mevr. Kaag wil niet wijken voor andere zaken die NU wel van belang zijn.
60 Miljard euro's voor Jetten, dat is een "peulenschilletje" bij de EUR 100 miljard, die Duitsland gaat besteden aan Defensie.
In Nederland mag niets af van die EUR 60 miljard vindt mevr. Kaag.

media, PvdA
De PvdA zoekt een nieuwe leider. Is dit niets voor Mark Rutte? Zijn gedachtegoed sluit naadloos aan bij de PvdA en zo kan hij opnieuw jaren mee.

Cultuur onder Vuur
Wist u dat de overheid miljarden heeft gestolen van onze pensioenen?
En dat wij in Nederland de hoogste accijns van heel Europa hebben?
In de Vuurlinie gaat deze week over de 7 redenen waarom u er op achteruitgaat. Bekijk de nieuwe aflevering: op https://www.youtube.com/watch?v=2-pCBMiHcIE

Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates d.d. 26 april 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Op 19 april j.l. werden alle "REMMEN" losgelaten van de Corona, dus zou het verbod op de PILLEN van dokter Rob Elens ook vrij gegeven moeten worden. Waarom houdt DEN HAAG de kiezen op elkaar!? Hadden zij iets te verbergen!?

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Steun (geldelijke) voor Oekraïne.
Giro 5555 staat nu open voor Oekraïne,

Helpen!! JA.
Nederland zit al vol
Geert Wilders: ‘‘Natuurlijk moeten we Oekraïense vluchtelingen helpen. Het zijn echte vluchtelingen, slachtoffers van het geweld van Poetin. Maar wel in de regio, de buurlanden van Oekraïne. Want Nederland zit al vol, dankzij Rutte.’’

reactie XEA.nl
Dan maar een paar "miljard" bij Jetten vandaan. Wat moet hij met 60 miljard doen(lees verkwisten)! Stikstof is eigen geen probleem, maar een gemaakt probleem door de enorme aantal kleine "natuurgebieden".

media Spaartaks.
Compensatie van box 3 zorgt voor hoofdbrekens bij kabinet.
Puzzel rond spaartaks: wie krijgt wat terug?
DEN HAAG - De compensatie van de te hoge spaartaks is een ingewikkelde puzzel voor het kabinet. Wie wordt gecompenseerd? En geldt die compensatie alleen voor spaargeld of ook voor slechte beursjaren? Dit is stap voor stap het keuzemenu van het kabinet voor terugbetaling van de taks. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1254232767/puzzel-rond-spaartaks-wie-krijgt-wat-terug

reactie XEA.nl
Ook bij de diversen kabinetten Rutte was realisme ver te zoeken bij deze niet realistische heffingen van Box 3 vermogensrendementen.


In de media,
Niet afgeven op vermogenden.
Er is veel discussie rond de spaartaks. De jaloerse berichten over vermogende Nederlanders, die maar eens voor die arme mensen moeten betalen, zijn een steek in mijn hart. Ik ben 77 en heb nauwelijks pensioen, ik leef voor een deel van spaargeld. Qua inkomen heb ik recht op een sociale huurwoning, en recht op toeslagen en subsidies, maar dat krijg ik niet want ik heb spaargeld.
Ik heb gewerkt maar een pensioenregeling was er toen niet. Ik was getrouwd maar door een wettelijke (inmiddels herstelde) fout, heb ik geen recht op pensioen via mijn ex-man. Mijn generatie is opgevoed met sparen en zuinig zijn, met het idee van ’vele kleintjes maken één grote’.
Dat medeburgers jaloers zijn op spaargeld dat mensen tijdens hun leven vergaard hebben, vind ik walgelijk. M. H.

Aard Gas.
Groen is gas en daarom hoeven wij niet meer van het "gas" af. Dat is ook "krom", want in Duitsland en Canada gaan de burgers aan het gas. Weg "bruinkool & Olie"!
Biomassa was ook van mijnheer Timmermans.
Lees EU-klimaatdictator Frans Timmermans blijft biomassa door de strot duwen: ‘Zonder dat gaan we het niet redden!’
Er lopen meer onbegrijpelijke mensen in deze "schijn wereld"!?

Effectenkredietinstellingen
kunnen boeven worden, althans dat vinden wij.
In de media,
Zoon vindt bankafschrift van moeder: 13.000 gulden na dertig jaar niet meer te claimen. AMSTERDAM - Bij het opruimen van de zolder in 2021 vond een man een oud spaarboekje van zijn overleden moeder. Het rekeningafschrift dateerde uit september 1992 en vermeldde een saldo van ƒ13.097,03. Een dertig jaar oude meevaller? Nee, de kwestie is verjaard en ABN Amro mag het geld houden, heeft klachteninstituut Kifid bepaald. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1321688926/zoon-vindt-bankafschrift-van-moeder-13-000-gulden-na-dertig-jaar-niet-meer-te-claimen

Reactie XEA.nl
Verlopen/slapende rekeningen met saldo worden altijd op een eigen interne rekening van de Effectenkredietinstelling "overgeboekt". De oude Kaartenbak zal dat kunnen bewijzen. Maar door de automatisering hebben veel Effectenkredietinstellingen de archieven netjes geleegd. Maar de "eigen rekeningen van de bank zelf" niet, daar ligt de oplossing, maar de wil is er gewoon niet bij de instelling.
Dan konden gerechtigden zich bij de bank vervoegen en het GELD alsnog ontvangen.
Wij kennen ook een nachtcassette waarin Hlf. 50.000 zat. Ook die zou gaan vervallen na 30 jaar. Het was namelijk een onbekende nachtkluis cassette, van een andere bank.
MAAR het ligt aan de persoon van de instelling die deze "botte weigering" kan plaatsen. Royaliteit aan de KLANT zou elke Effectenkredietinstelling sieren.
Als zij dat niet doen, dan vinden wij het, dat de instellingen verworden tot "boeven"!
Is de Kifid wel onafhankelijk? Wij moesten de Kifid ook extra porren om acties te ondernemen! Jammer dat wij de regels kenden i.v.m. coulances etc. etc. in de Robeco zaak. Waar hebben ze nog meer een slecht geheugen? Het lijkt een mode te zijn geworden.

Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Oranjewoud N.V.
lees elders meer.

De Verenigde Naties
Nu pas gaat Guterres van de VN op bezoek bij Poetin en Zelenskiy.
Twee maanden na het begin van de Oorlog in Oekraïne. Duizenden burger doden, stel dan het elders zou zijn geweest in Afrika!?

Entree Res. Yesterday 162.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:48 A 1.06 +0.02 2,500 1 Anonymous 79 CIBC K
15:59:48 X 1.06 +0.02 700 1 Anonymous 1 Anonymous K
15:59:48 H 1.06 +0.02 500 1 Anonymous 2 RBC K

Equinox Yesterday Vol. 1.676.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.34 -0.40 80 14 ITG 65 Goldman Q
16:00:00 T 9.34 -0.40 88 14 ITG 1 Anonymous Q
16:00:00 T 9.34 -0.40 54 14 ITG 7 TD Sec Q

Solaris Yesterday Vol. 473.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 12.30 -0.47 100 39 Merrill Lynch 2 RBC KQ
16:00:00 T 12.30 -0.47 100 1 Anonymous 13 Instinet KQ
16:00:00 T 12.30 -0.47 300 1 Anonymous 1 Anonymous KQ

Pan American Silver Yesterday Vol. 1.228.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 32.42 -1.18 93 5 Penson 79 CIBC Q
16:00:00 T 32.42 -1.18 14 5 Penson 65 Goldman Q
16:00:00 T 32.42 -1.18 37 5 Penson 1 Anonymous Q

media CBS
1 859 zelfdodingen in 2021, 36 meer dan in 2020.
In 2021 maakten 1 859 mensen een einde aan hun leven, 36 meer dan in 2020. Het aantal zelfdodingen onder vrouwen is 31 minder dan in 2020, terwijl 67 mannen meer dan in 2020 een eind aan hun leven maakten. Het aantal zelfdodingen nam het sterkst toe onder mannen van 20 tot 30 jaar. Dit meldt het CBS vandaag op basis van nieuwe cijfers over zelfdodingen.
In 2021 overleden 1 295 mannen en 564 vrouwen aan zelfdoding, gemiddeld vijf zelfdodingen per dag. Onder mannen nam het aantal zelfdodingen in 2021 met 5 procent toe, onder vrouwen nam het met 5 procent af.
Meer dan twee keer zoveel zelfdodingen onder mannen
Met 10,6 zelfdodingen per 100 duizend inwoners (2021) is het zelfdodingscijfer sinds 2019 constant. Begin jaren tachtig was het zelfdodingscijfer het hoogst (in 1984 was dit 14,7 per 100 duizend mensen) en in 2007 het laagst (8,5 per 100 duizend inwoners).
Tot de eerste helft van de jaren 80 nam de frequentie van het aantal zelfdodingen onder zowel mannen als vrouwen toe, maar het aantal zelfdodingen onder vrouwen lag lager dan onder mannen. Daarna nam het aantal zelfdodingen per 100 duizend inwoners onder vrouwen sneller af dan onder mannen en is het verschil tussen mannen en vrouwen groter geworden. In 2021 lag het aantal zelfdodingen onder vrouwen op 6,4 per 100 duizend vrouwen, en onder mannen op 14,9 per 100 duizend mannen. Daarmee is het aantal zelfdodingen onder mannen meer dan twee keer zo hoog als onder vrouwen. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/17/1-859-zelfdodingen-in-2021-36-meer-dan-in-2020

Austral Gold Announces AGM
Sydney, Australia--(Newsfile Corp. - April 25, 2022) - Austral Gold Limited (ASX: AGD) (TSXV: AGLD) ("Austral" or the "Company") is pleased to advise that the following documents were dispatched to shareholders today for its Annual General Meeting to be held on Friday, 27 May 2022 at 8:00am AEST in Sydney Australia:
Notice of Annual General Meeting
Shareholder proxy for shares traded on the ASX (where applicable)
Shareholder proxy for shares traded on the TSX.V (where applicable)
Annual Report (to those shareholders who have requested it)
*The Notice of Annual General Meeting and the two sample Proxy Forms will be available at http://www.asx.com.au, on the Company's website at www.australgold.com and will be filed on Sedar under the company's profile.

tijd 06.23
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $109.33 -3.76%

Bunge Limited to Hold Virtual-Only Annual General Meeting. lees elders meer

media,
Handelsmissie Beieren: Smart Industry en Groene Waterstof.
RVO Nederland organiseert op 11 en 12 juli een handelsmissie op het gebied van Smart Industry en Groene Waterstof naar Beieren (Zuid-Duitsland). lees meer op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/handelsmissie-beieren-smart-industry-en-groene-waterstof/

media,
Goudupdate: vraag naar zilver op hoogste niveau sinds 2015.
Aanbod zilver in 2021
In 2021 kwam het totale aanbod van zilver uit op 997 miljoen troy ounce. Ten opzichte van 2020 steeg de mijnproductie met ruim 5%. Mexico was het land met de hoogste mijnproductie gevolgd door China. lees meer ophttps://www.doijerkalff.nl/zilver-prijs/goudupdate-vraag-naar-zilver-op-hoogste-niveau-sinds-2015/

tijd 06.36
De actuele koersen (kg): Goud: €56.995 | Zilver: €712

Resultaten eerste kwartaal 2022 Ordina N.V.. lees elders meer

Randstad, Q1 2022: broad-based revenue growth and strong margin expansion. lees elders meer.

AFTREDEN interim-CEO New Sources Energy N.V. mr G.J.Houweling
Interim uitvoerend bestuurder mr G.J.Houweling, als zodanig aangesteld per 25 april 2017 voor een periode van twee jaar, aansluitend verlengd voor nog eens twee jaar, treedt per 29 april 2022 af. Zijn taken worden daarna als interim CEO waargenomen door André M.Mirck, thans niet uitvoerend bestuurder, tot aanstelling op een komende AVA van een nieuwe CEO. Het bestuur richt zich op de aanstelling van een CEO met een ruime ervaring in projecten waarin op duurzame wijze energie wordt opgewekt.

Praktische inspiratie voor Zuid-Hollandse natuur. lees elders meer

tijd 09.36
Olie $98,59 en de dollar euro 1,0700
1 bitcoin = 40.630 USA dollar

Dreiging van oorlog WO III
deert de Europese beurzen niet, vrolijk weer het grootste deel van het verlies van gisteren terughalen.
Bijzonder gedrag!
tijd 09.55
De AEX 706.65 +7.48 +1.07% Randstad EUR 54,12 +1,60 vol. 135.000

Sustainability - the only way for a better future: the planned new F-gas regulation supports our vision. lees elders meer

Astrazeneca, Tremelimumab accepted under Priority Review in the US for patients with unresectable liver cancer in combination with Imfinzi. lees elders meer.

tijd 20.03
De AEX 695,57 -3,6 -0,51% Shell EUR 25,135 +52,5ct vol. 10.154.099
De Midcap 1.032,59 -5,13 -0,49% InPost EUR 5,394 -44,6ct vol. 1.564.330
De Smallcap 1.408,37 -3,91 -0,28% Kenrion EUR 18,08 +1,04 vol. 16.433
De Bel 20 4.112,08 -12,19 -0,3% Sofina EUR 288.60 -12,40 voll. 31.845
De CAC 6.414,57 -34,81 -0,54% Alstom EUR 20,57 -1,29 vol. 2.353.326
De DAX 13.756.4 -167.77 -1.2% Muenchener R. EUR 237.30 +7,25 vol. 108.0

tijd 20.14
Goud $ 1.900,60 zilver $23,43 en platina $ 919 Gold/Silver Ratio 81.10
Olie $ 102,08 de dollar euro 1,0651
1 bitcoin = 38.500 USA dollar

tijd 20.15
De Dow terug naar 33,479.41 -570.05 -1.67%
De Nasdaq 12,635.68 -369.17 -2.84%

De financiële wereld is totaal van slag af, maar dit verbaast ons niet. Het verbaast ons, dat het zolang heeft geduurd, deze reactie naar beneden.
Reguliere aandelen waren allang uit de "gratie " bij ons.

media,
-Ukraine Latest: EU Gas Prices Soar as Poland Braces for Flow Cut.
-WHO Warns About the Dangers of Health Misinformation as Musk Takes Over Twitter
-Nasdaq 100 Hurtles Toward Year's Low: Five Views on What’s Behind the Drop.
-U.S. Seeks More Authority to Seize Russian Assets to Aid Ukraine.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 20.23
Entree Res. Today vol. 28.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
13:30:10 M 1.04 -0.02 5 80 National Bank 80 National Bank E
12:59:51 T 1.04 -0.02 200 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:31:50 U 1.04 -0.02 100 85 Scotia 1 Anonymous K

Equinox Today Vol. 599.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
14:08:55 X 9.09 -0.25 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC K
14:08:55 X 9.09 -0.25 300 1 Anonymous 79 CIBC K
14:08:55 X 9.09 -0.25 400 1 Anonymous 79 CIBC K

Solaris Today Vol. 182.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
14:06:25 A 11.91 -0.39 100 65 Goldman 1 Anonymous K
14:06:25 X 11.91 -0.39 100 1 Anonymous 13 Instinet K
14:06:25 T 11.91 -0.39 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous K

tijd 20.26
Pan American silver Today Vol. 390.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
14:11:34 O 31.60 -0.82 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
14:11:21 O 31.59 -0.83 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
14:10:49 M 31.60 -0.82 30 7 TD Sec 7 TD Sec E

shortlijst
BlackRock Investment Management (UK) LimitedUnibail-Rodamco-Westfield N.V.FR00133262460.6025 apr 2022
Jericho Capital Asset Management L.P.Just Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.6925 apr 2022
JPMorgan Asset Management (UK) Ltd.CM.com N.V.NL00127470590.4625 apr 2022
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL00115405471.0125 apr 2022
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL00097394161.7125 apr 2022
Millennium International Management LPPostNL N.V.NL00097394161.1025 apr 2022
Woodson Capital Master Fund, LPWereldhave N.V.NL00002892133.2625 apr 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL00097394160.5625 apr 2022
CapeView Capital LLPBasic-Fit N.V.NL00118726500.5122 apr 2022

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
25 apr. EUR 29,38. 54.705. 678. EUR 29,48. 81.732. 755. 17.35.26
26 apr. EUR -----------------------EUR 29,00. 51.496. 549. 17.35.27


media
Shanta says its Q1 gold production in Tanzania was in line with guidance.
( Kitco News) - Shanta Gold (AIM: SHG), the East Africa-focused gold producer, developer and explorer, said today that its gold production in Q1 2022 was 11,408 oz (Q4: 12,244 oz), in line with guidance provided in January 2022.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-04-26/Shanta-says-its-Q1-gold-production-in-Tanzania-was-in-line-with-guidance.html

Fijne avondBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL