Zal het NIOD nu anders gaan kijken tegen die misdaden van de Nederlands Indie Oorlog? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/03/2022 06:30
Wij hadden afgelopen vrijdag een kort onderhoud met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocide Studies | Herengracht 380 | 1016 CJ Amsterdam. Met de Heer dr. M.H.B.B. W.|Programmaleider.

Toen wij hem het verhaal van zwager Ted vertelde en de "vergelijking trok met wat wij NU allemaal op TV zien, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne", was aan de andere kant van de telefoon een "zeer timide" mijnheer Wolf en hij begreep "nu onze shockerende reactie als familie", aan onze overleden broer/zwager Ted, over de wandaden van hen, waarover in het Boek de Nederlands soldaten van worden beschuldigd, en de afschuw die bij vele families te weeg had gebracht.

Waarom hebben Koning Willem Alexander en Rutte excuses gemaakt naar Indonesië toe!?
Overbodige excuses, want in elke Oorlog worden acties gepleegd "wederzijds". Triest, maar met de huidige beelden op TV, begreep dr. M.H.B.B. Wolf nu de juistheid van een oorlog en niet eenzijdige daden, maar wederzijdse daden! Het overleven van de oorlog, waar je als soldaat (dienstplichtige) naartoe gestuurd wordt.
Anno nu en het verleden van 70-80 jaar geleden, Ted werd van de schoolbanken afgehaald als 17-18 jarige en op de transport naar Indie moest hij de "wijsheid" van zijn "dienstplicht & opdracht worden bijgebracht"! Dat was zijn opleiding!

De "opdrachtgevers bleven en blijven nog steeds buiten schot"!
Is dit boek dan eerlijk, betrouwbaar, transparant en begrijpelijk!?
NEEN zeggen wij als familie!

Wat heeft dit met de financiële en vooral Effecten branche te maken!?

Heel veel, want in de jaren 1960 en latere was de handel in Effecten, eerlijk, transparant, betrouwbaar en begrijpelijk. Er waren maar 1 handjevol baissiers o.a de Gebr. Brink! Nu "tig partijen". Beperkte tijden van beurzen openstelling t.w. van 11.30 uur tot 13.15 uur (7 tijd vakken van 1 kwartier bij de Hoofd fondsen, de middag- en de avondhandel (deze laatste vaak thuis bij de handelaar) en dat was het! Dagelijkse gedegen controles op de juistheid en levering van de "stukken". Af & toe een correctie van een bonnetje dat uit de "blouse" van de handelaar bij de was kwam, gevonden door diens vrouw e/o moeder.
Een tijd waar de correctheid en respect wederzijds straalde er vanaf, met als toezichthouder op de notering ter beurse door mijnheer Maas. Alles was duidelijk geregeld en open voor iedereen.
Na de invoering april 1977 van de call opties en 1 jaar later de put opties, is de aftakeling begonnen. De algehele versnelling kwam begin jaren 2000, met de invoering van en verruiming van de noteringen en naar tiende centen en gebruik makend van de "algoritmische systemen" (lees ladder systemen t.w. per ladder 10 koop & 10 verkoop). Samen met de uitbreiding van de openingstijden van de beurzen in de wereld, was letterlijk & figuurlijk" 't hek van de DAM te Amsterdam.
De langere duur van openingstijden en de massaliteit van o.a. "gemaakt omzetten", maakte controles niet meer mogelijk. Ook het loslaten van fysieke stukken, naar digitale stukken waar "geen nummers" meer aan zaten, maakte 't frauderen eenvoudig mogelijk. Onder het excuus "fiscaal", de effecten moesten uit de "sigarendozen vandaan"!! De AFM maakte in de loop der tijden mooie brochures, maar het handhaven werd maar zeer matig gedaan. Opmerkingen werden onder "geheimhoudingsplicht" afgedaan. Wat een verschil met 't Canadese IIROC. Die vragen zelfs als toezichthouder, als U het antwoord niet voldoende vindt, schroom niet en vraag door!

Te Amsterdam wordt per heden circa 90% van de vraag & aanbod gemaakt, door de systeemhandel en daarmee is "alles te sturen/formeren" de hoeveelheid en de prijszettingen. Acting in concert zien wij dagelijks, samen met vaste patronen.
De brochures van de AFM verbieden vaste patronen, maar wie controleert!?

Om 17.00 uur is veel personeel van Euronext en AFM al onder weg naar huis.
Euronext heeft niet voor niets de "omzet" maatgevend gemaakt voor de inhoud/samenstelling van de indices t.w. AEX, Midcap en Smallcap. Daaraan is voor/door de Euronext de verdienste van hun "bedrijfsvoering aangekoppeld"!
De afdeling "particulier" in aan de Giro overgedaan en die is weer overgnomen door het Duitse Flatex.
Dus de "particulier" is van geen waarde meer, in de ogen van het bedrijf Euronext. Zo eenzijdig in de omzet te Amsterdam gevormd. Eigen belangen eerst en respect voor elkaar!? Ach, wie de beste & snelste systemen heeft is "koopman/vrouw"!

Wat een "hautaine houding van een organisatie die onafhankelijk moet zijn".

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS
maandag 28 maart
In de VS - the Leading Indicators USA - Feb 2022

dinsdag 29 mrt.
AVA Randstad
In de VS - Consumentenvertrouwen + Vastgoed.

woensdag 30 mrt.
Cijfers HAL, Nationale Bank België.
In de VS - werkgelegenheid + BNP.

donderdag 31 mrt.
Cijfers - Acacia Pharma Group PLC.
In de VS - Consumentenuitgaven.

vrijdag 1 april
De Amsterdamse beurs pas om 12 uur van start.
Jaarverslag - Ageas en Solvac SA.
In de VS het ADP verslag + Construction Spending Feb 2022 + Ondernemersvertrouwen.

media,
-Biden Calls For Putin’s Removal in Risky Escalation Over Ukraine
-Moscow Exchange to Expand Limited Trading to All Stocks Monday.
-German Industry Powerhouse Shaken to Core by War in Ukraine.
-Russia May Be Rethinking Its Ukraine Goals: Weekend Reads.
-China Says It Has Found Second Black Box From Crashed Jet.
-Tunisia Meets With IMF as Crunch Time Looms for Economy.
lees meer op www.bloomberg.com

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakten dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof is hun "hype"!

Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


media Nederland,
Het Nederlands elftal rekende zaterdagavond in een oefenduel af met Denemarken. In de Johan Cruijff ArenA werd er met 4-2 gewonnen, a.s.dinsdag wacht Duitsland.

media,
Sri Lanka dreigt te bezwijken onder schuldenlast: gebukt onder wegblijven Russen.
Door de oorlog in Oekraïne komen er geen Oekraïners, Russen en Belarussen meer voor vakantie naar het eiland. Tegelijkertijd moeten Sri Lankanen veel meer betalen voor de import van olie door de sterk gestegen prijzen. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1916472718/sri-lanka-dreigt-te-bezwijken-onder-schuldenlast-gebukt-onder-wegblijven-russen

BHP,The Mining School of Excellence. lees elders meer.

media,
BMW Motorrad Motorsport continues WorldSBK season preparations with two day of testing at Barcelona. lees elders meer

Astrazeneca, update on CALLA Phase III trial of concurrent use of Imfinzi and chemoradiotherapy in locally advanced cervical cancer. lees elders meer

tijd 07.07
1 bitcoin = 44.596 USA dollar
1 ripple = 0,83513 USA dollar

In de media
Oerlemans Plastics is de specialist op het gebied van kunststof flexibele verpakking voor de foodsector.
Innovatieve plastic verpakkingen voor voedsel. ga naar
https://www.oerlemansplastics.nl/producten/food/

TotalEnergies releases its Universal Registration Document 2021 (Document d’enregistrement universel 2021) and its Form 20-F 2021.
lees elders meer.

media,
Barrick Gold restarts giant Reko Diq project in Pakistan.
see more on
https://www.kitco.com/news/2022-03-26/Barrick-Gold-restarts-giant-mine-in-Pakistan.html

tijd 16.40
1 bitcoin = 44.663 USA dollar
1 ripple = 0,83458 USA dollar

media,
-Poland’s Duda Slams Hungary for Its Policy Toward Russia.
-‘The Morgan Stanley Fade’: U.S. Probe Dredges Up Years of Animus.
-El Salvador Declares State of Emergency as Gang Killings Soar.
-Macquarie Buys Stake in National Grid’s $13 Billion Gas Unit.
see & read more on www.bloomberg.com

Wat is microplastic?
lees elders meer.

fijne afsluiting van Uw weekend.
Mooi weer, maar een "dunne wind"!
Fijne avond.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL