Onzekerheid door Oorlog in Oekraïne. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/03/2022 07:20
Door de oorlog in de Oekraïne neemt de onzekerheid steeds meer toe! Oorzaak, hoelang gaat dit duren en welke uitwerkingen en sancties, met tegen sancties gaan er nog komen!?
Een ding is zeker, de "wereld" zal niet meer de oude worden, want Poetin heeft zijn "gezicht verloren" en zal de geschiedenis in gaan, "als onbetrouwbaar persoon!
Zakelijk en persoonlijk!
Dus in het Westen afgeschreven en misschien bij zijn "Bondgenoten", zoals China nog wel.
Splitsing van partijen en terug in de "koude oorlog"!
Wie had dit gedacht!?
Wat ook zeker is, de defensie uitgaven zullen structureel hoger gaan uitvallen in de gehele Westerse wereld. Dit zal onder de bedrijven die veel werk hebben aan de uitgave voor "Defensie materialen" van Overheden, een goede vraag naar hun materialen zorgen/geven. Dus kunnen de winsten in die sector omhoog gaan, dus positieve instap momenten gaan geven.

Houdt daar rekening mee.
Ook zullen Effecten portefeuilles meer spreiding in het edelmetaal krijgen. Nu is dat amper 3% spreiding in het "edelmetaal"! Dat moet minsten naar de 10% van elke portefeuille worden. Een vergeet de Mijnbouwers ook niet.
Die zijn nog voor redelijke prijzen te koop.

Jammer dat Effectenkredietinstellingen nauwelijks kennis & belangstelling & ervaring hebben, in de Mijnbouw sector, om hun klanten van dienst te kunnen zijn.
XEA.nl heeft al circa 20 jaar hun kennis op een "top niveau" gebracht en daarom zoeken enkele account managers een toenadering tot ons.
Ook verwijzen wij hen naar onze website, echter beperken wij ons tot Mijnbouwers die kansen hebben in hun sector. Niet iedere Mijnbouwer slaagt!
Ook is de keuze van het Land waarin de Mijnen liggen belangrijk. Dat wegen wij ook mee.
Neem Mongolie, daar is het Oyu Tolgio (later OT) project gaande (Koper en andere grondstoffen komen daar uit de grond. De Mongolische Regering doet het OT project samen met Turquoise Hill - Rio Tinto - Entree Resources.
Deze OT Mijn kan de derde "kopermijn" van de wereld wordt, althans daar ziet het nu naar uit. De volle capaciteit zal in 2023/4 gerealiseerd zijn van het OT project. Vraag Uw account manager ernaar, want dit soort project en de deelnemende partijen, bieden een goede toekomst voor uw beleggingen in de Mijnbouw sector. En het ziet er naar uit, dat Rio Tinto de enige partner gaat worden en samen met de Mongolische Regering, als enige overblijft in dit OT project.
Conclusie is dus, de kans dat Rio Tinto, Turquoise Hill en Entree Resources gaat inlijven zeer groot is.

media,
- Ukraine Update: Food Supplies Hold as Russia Intensifies Bombing.
- With 4,000 Staff in Bunkers, Ukraine’s Steel Mills Are a War Zone.
- Macron Leads Le Pen 30.5%-16% in Poll Ahead of April’s Election.
- Marcos Nears Bottom in Philippine Markets Poll Favoring Robredo.
see & read more on www.bloomberg.com

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
maandag 14 mrt.
AVA Wereldhave

dinsdag 15 mrt.
geen mededelingen

woensdag 16 mrt.
In de VS - Detailhandel cijfer

donderdag 17 mrt.
Aegon jaarverslag
Jaarcijfers Pharming en DPA
In de VS industriële Productie februari.

vrijdag 18 mrt.
Jaarverslagen Hydratec, Proximus, Sif Holding
In de VS vastgoed( huizenbouw).

Het World Economic Forum verhaal,
ONZE Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economisch Forum.
Is dit de "opheffingsuitverkoop van/door de Regering van Nederland!?
door Ido Dijkstra.

Na flink rappelleren- normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen- kreeg Forum voor Democratie vlak voor de Kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel, die door het World Economisch Forum(later WEF) waren verstuurd aan leden van de Regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan minster Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. "Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19 tijdperk onder het thema The Great Reset"!
ook demissionair minister W. Hoekstra(CDA) kreeg zo'n brief. lees elders meer.
Het "digitale paspoort" gaat een heel belangrijke negatieve rol spelen, houdt daar extra rekening mee. Dat moet eigenlijk gestopt worden, maar HOE??

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


DEMOCRATIE
Hoe nu Verder en nemen wij ons leven weer in eigen HAND?
-Of is het van "Democratie naar Technocratie"!?
Democratie betekent dat de "macht" voornamelijk in de handen van de bevolking ligt. Macht komt en blijft echter niet vanzelf in handen van de bevolking. Er is veel strijd voor geleverd en aandacht daarvoor blijft nodig.
Het Russische VOLK heeft nauwelijks iets in te brengen aldaar!!
De Overheid & Semi Overheden behoren in dienst te zijn voor de "bevolking" en NIET andersom!! MAAR steeds meer blijken Overheid & Semi Overheden dat aan hun laars te lappen! Er moet een "HALT" daartegen geroepen worden.


GEEF UW mening en ga naar hoenuverder.org

WANT....
Waar staat de rechterlijke Macht?
EEN PROBLEEM IS daarbij....is, dat de rechter in Nederland de wetten NIET aan de "grondwet" mag toetsen. Dat is ooit zo ingevoerd, om te voorkomen dat "rechters op de stoel van de Politiek gaan zitten, maar men kan zich "nu" afvragen of dat wel zo wenselijk is!?
Waarom hebben en dient dan nog de GRONDWET in Nederland!?

In Engeland gaat de Inflatie ook door het dak heen en waar niet!?
De volgende crisis dient zich alweer aan, de Inflatie crisis, de plastic crisis, een handels crisis en valuta/krediet crisis etc. etc.
Want wat Effectenkredietinstelling er nu van maken? EEN POTJE.
Als je contant geld wilt ophalen, kregen wij te horen, waarvoor gaat U dat geld gebruiken? De opheffing van de Roparco rekening duurde ca. 9 maanden.
En als U met een briefje van EUR 500 aan komt zetten, de vraag van wie heeft U dat ontvangen of "hoe komt U eraan"!?

Het is pot verd... Uw eigen verdiende geld, wie zit daar achter? Is het weer de AFM? Dat vertelde medewerkers van de Robeco Groep aan ons.
De profilering van klant i.v.m. controle op "witwassen" is volledig "doorgeslagen". De advocate van de Geld Gids Mvr. Mr. Ellen Timmer zegt: " Het Minsterie van Financien en de DNB missen elk gevoel van proportie bij de strijd tegen het witwassen.
WAAROM mochten die "RIJKE RUSSEN". dan wel een anonieme rekening hier hebben!?(red XEA.nl)
Zo worden de particulier "belasterd". door de verschillende regeringen van Rutte & zijn club. JAN met de PET moet altijd het "PISPAALTJE". zijn/worden.

Mevr. S. Kaag
zegt dit NU, voortaan altijd in Den Haag op dinsdag!!
Wat deze mevr zegt kan vrijwel niemand meer vertrouwen. Wat zegt zij na de Verkiezingen van 14,15,16 maart a.s.???? Deze mevr. is voor haar eigen CV bezig, samen met Mijnheer Rutte en de Burgers , ach, die redden 't wel. De zomer komt aan en per 1 juli a.s. kunnen wij er wat aan doen, verbetering van het betaalbaar maken van de prijs van energie.
2 Jaar geleden werd er nog een vliegtuig met "mondkapjes" naar China gestuurd.
Regering is toch "achteruit zien" en kijken hoe verbeteren wij de "wereld"!?
Of zien wij dit allemaal niet goed!? Laat het ons weten, even 1 mail naar Redactie@xea.nl Met dank voor Uw moeite.

Als er Nu in Nederland verkiezingen zouden komen, dan zou het landschap in de Tweede Kamer er geheel anders gaan uitzien.

Plastic crisis.
De plastic crisis loopt al langer mee dan vandaag alleen. Wij maakte dit al eerder bekend, maar de media pikt dit nauwelijks op. Het is hun stokpaardje niet, Klimaat & Stikstof is hun "hype"!
Maar dat er in ons dagelijkse voeding micro deeltjes plastics zitten deert lijkt wel "NOG NIEMAND"! Daardoor wordt ons lichaam beetje bij beetje verzwakt en gevoelig voor allerlei ziektes.
lees meer op
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=dba-44561

Cultuur onder Vuur
Maar ons onderzoek naar subsidie aan links activisme vereist een langere adem.
Daarom vraag ik u als trouwe medestander om een volgende stap te zetten. Help de verdediging van de Nederlandse cultuur en word maandelijks donateur van Cultuur onder Vuur!
Ja, ik help met een maandelijkse donatie- ga naar
https://cultuurondervuur.nl/doneer/maandelijks?cid=1461687654&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-26#main

Beluister deze video ca. 22 minuten.
een video van Hugo Bos van cultuur onder vuur.
Cultuur onder Vuur.
Poetin wordt door sommigen in het Westen onthaald als 'conservatieve held'.
Maar wie is de Russische leider nu echt?

Ontdek het in de nieuwe aflevering van In de Vuurlinie:
YouTube-thumbnail

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 13 maart 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Steun (geldelijke) voor Oekraïne.
Giro 5555 staat nu open voor Oekraïne,

Helpen!! JA.
Nederland zit al vol
Geert Wilders: ‘‘Natuurlijk moeten we Oekraïense vluchtelingen helpen. Het zijn echte vluchtelingen, slachtoffers van het geweld van Poetin. Maar wel in de regio, de buurlanden van Oekraïne. Want Nederland zit al vol, dankzij Rutte.’’

reactie XEA.nl
Dan maar een paar "miljard" bij Jetten vandaan. Wat moet hij met 60 miljard doen(lees verkwisten)! Stikstof is eigen geen probleem, maar een gemaakt probleem door de enorme aantal kleine "natuurgebieden".

media, DIT moet U lezen, Rutte faalde al 3 maal in de afgelopen 10 tot 12 jaar om in te grijpen.
Zullen de sancties de Russische oligarchen wel raken?

Nederland garandeerde jarenlang anonimiteit en een veilige haven voor Russisch kapitaal. Waardoor de financiële sector de afgelopen decennia sterk verknoopt is geraakt met Russisch geld. Lees hier het hele onderzoek met voetnoten. ga naar
https://www.platform-investico.nl/artikel/zullen-de-sancties-de-russische-oligarchen-wel-raken-geannoteerd-verhaal/

Equinox, wie zijn de top beleggers in dit fonds?
Top Shareholders
Based on the most recent reports on Form 13F filed by institutional investment managers, Equinox Gold’s top shareholders include:
Van Eck Associates
Ross Beaty (individual shareholder)
BlackRock Investment Management
The Vanguard Group
Kopernik Global Investors
Sprott Asset Management
Donald Smith & Company
Invesco Advisors
Shell Asset Management Company
Paulson & Company
Konwave
zie verder op
https://www.equinoxgold.com/investors/shares-and-warrants/

media
Vertienvoudiging productiecapaciteit PHA binnen 6 jaar.
Eind 2021 was er een geïnstalleerde productiecapaciteit van ongeveer 48 kt/jaar operationeel, op basis van de informatie van de in het verslag beschreven bedrijven. Er zijn capaciteitsuitbreidingen aangekondigd en er zijn talrijke fabrieken in aanbouw. Samen streven de fabrikanten naar een productiecapaciteit van ongeveer 570 kt/jaar tegen 2027. lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/vertienvoudiging-pha-productiecapaciteit-binnen-6-jaar/

media, ECB
Eindelijk een neerwaartse bijstelling van de groei. (red.) ECB stelt prognose groei eurozone neerwaarts bij.
Maar omdat de inflatie in de eurozone inmiddels al boven de 5% ligt, gaat het maandbedrag wel een stuk sneller omlaag. In april koopt de ECB €40 miljard, in mei €30 miljard en in juni €20 miljard. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/940474833/ecb-stelt-prognose-groei-eurozone-neerwaarts-bij

media, Rutte vs PVV
- Doe eindelijk eens wat
Geert Wilders: ‘‘Meneer Rutte u kunt wel de hele tijd de ster willen uithangen in de internationale geopolitiek over de Oekraïne maar u vergeet de Nederlandse kiezer! En die trekt het niet meer! Die kan zijn energierekening niet meer betalen! Doe eindelijk eens wat!’’

tijd 07.45
1 bitcoin = 39.128 USA dollar
1 ripple = 0,79672 USA dollar

Pfizer Completes Acquisition of Arena Pharmaceuticals. lees elders meer

BMW Group significantly increases Group earnings and net profit.
lees elders meer

Voetbal uitslagen12 MAART 2022
RKC Waalwijk 0-0 sc Heerenveen
FC Groningen 4-3 N.E.C.
Sparta Rotterdam 1-0 Go Ahead Eagles
11 MAART 2022
SC Cambuur 2-3 Ajax

media,
Ballard Reports Q4 and Full Year 2021 Results. lees elders meer

Krimi op de Beursvloer in Duitsland, met het Dividendstrippen. Zal dat hier niet zijn? JA.
Ook in Nederland is oplichting, ca. 27 miljard van 2000 tot 2020.
Lees elders meer.

media,
-Ukraine Update: Russia is Pressing Ahead on ‘Puppet’ Leadership.
-Russian Official Warns Finland, Sweden Against Joining NATO.
-Russia Strikes Ukraine Military Training Base Near Polish Border.
-Putin’s Biggest Lie: Blaming NATO for His War.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 11.55
1 bitcoin = 39.009 USA dollar
1 ripple = 0,79765 USA dollar

Fijne voortzetting van Uw weekend.

De Westerse wereld heeft het Poetin "vogeltje". over het touwtje laten wippen.
Per direct, zoals Trump vertelde, als ik President was geweest had Oekraïne oorlog niet gebeurd. Trump had direct gezegd, weg /terug uit Oekraïne, want anders .. dit & dat! Zoals Kennedy in 1962 dat over de raketten op Cuba bij de Varkens Bay dat zei tegen Rusland. Weg anders haal ik ze weg.
Nu mogen Finland en Zweden ook geen lid worden van de NATO van Poetin.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL