Rusland valt Oekraïne binnen, Wall Street en Oostmarkt terug. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/02/2022 05:32
Poetin stelt de daad bij het woord! Oorlog in Oekraïne .

De tegenwoordige "handel" = een gestuurde markt, door algoritmische systemen, waar vraag & aanbod nauwelijks meer voelbaar is.
DIT schreeuwt om herinvoering van "nummers aan de digitale aandelen - obligaties etT. etc..
- Ach, waar vind je nog normale, betrouwbare, eerlijke en begrijpelijke handel!?
Falende toezichthouders, daar moeten wij het meedoen!

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


media, Stem ze weg,
Geert Wilders: “Nederland volgepropt met AZC’s. Het wordt steeds erger.
We hebben inmiddels meer AZC’s dan algemene ziekenhuizen in Nederland.
Rutte/Kaag laten iedereen binnen, geven ze alles voor niks en laten u betalen.
Reken met ze af, stem ze weg, stem PVV!”

Hetzelfde als bij de NIOD,
Die belden wij op 3 februari j.l naar 't NIOD te Amsterdam, maar zij wilde niet met ons in discussie gaan, wij moesten "eerst het rapport op 17 febr.a.s. afwachten"!
Dat is te laat vertelden wij, U weet niet eens wat daar in staat!! De persoon werd agressief !
Oh neen vertelden wij, waarom heeft de Koning dan al excuses aangeboden!?
Daarmee vertolkte de Koning al de inhoud van dat rapport! Mijnheer ik ga niet verder in discussie met U. Zo namen wij afscheid van elkaar.

Nederlands - Indie.
Mariniers op patrouille in een hoogvlakte op Java in Nederlands-Indië.
’Veruit de meesten waren gouden kerels’!
Indië-veteranen maken zich grote zorgen over het dekolonisatie-onderzoek dat 17 februari wordt gepresenteerd. Over het door de regering gesubsidieerde rapport waaraan jaren is gewerkt hangt in hun ogen de schijn van partijdigheid waardoor oud-strijders opnieuw in een kwaad daglicht vrezen te komen staan.
Door OLOF VAN JOOLEN
Zijn diensttijd in Nederlands-Indië was voor veteraan Gerard van der Lee een afgesloten hoofdstuk. Althans, zo voelde het tot zijn dochter in 1979 thuiskwam van de havo. „Had papa in Indië ook oorlogsmisdaden begaan zoals de SS in de Holocaust”, vroeg ze haar moeder schuchter. zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/30-31

Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje & oorkonde zijn in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.


Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!


In de VS rode cijfers op afwachting van daden Poetin.
De Dow 33,131.76 -464.85 -1.38%
De Nasdaq 13,037.49 -344.03 -2.57%

media,
- Russia Attacks Targets Across Ukraine After Putin Orders Strikes.
- Ruble Tumbles to Lowest Since 2016 on Russian Plan for Donbas.
- World Economy’s Inflation Shock Set to Worsen From Oil at $100.
- Blackstone Hedge Fund Trio Resigns After Leadership Changes.
- see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt terug op daden Poetin, met de volgende standen
in Japan de Nikkei 25.846 -603 punten
In Hong Kong de Hang Seng 22.925 -734 punten
In Australië de All Ordinaries 7.260 -213 punten
In Singapore de Straits 3.298 -95 punten

De verkiezingen voor de Gemeente Raden komen er aan! Dus wil de CLUB van Rutte alles los gooien van de Covid 19 beperkingen. In de hoop "Goodwill". te kweken ten gunste van de Regeringspartijen! Laat U niet misleiden!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
donderdag 24 febr.
Jaarcijfers Galapagos - Forfarmers - v. Lanschot - Van d. Velde - AB InBev - Bpost - Deceuninck - Cofinimmo -Equinox, en Solvac
In de VS BNP en Vastgoed.

vrijdag 25 febr.
Jaarcijfers IMCD - NeWays Elec. - Bekaert , CTAc, BASF, Corbion en Kendrion.
In de VS - Consumenten uitgaven jan. 2022 - Huizen verkoop en Durable Goods Jan. 2022

IAMGOLD Reports 2021 Attributable Reserves of 12.4 Million Ounces and Attributable M&I Resources of 22.1 Million Ounces. lees elders meer

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Maar op 22/2/22 in de Eerste Kamer aangenomen, Proficiat!!


Het World Economic Forum verhaal. Wat een macht trekt het WEF (Lees Klaus Schwab) naar zicht toe? Een verplichte !!!! Lees elders meer.

’VVD is moreel kompas kwijt’.
Geert Wilders (58) wist niet wat hij hoorde toen bleek dat de zus van D66-Kamerlid Fonda Sahla de veroordeeld terroriste Soumaya Sahla was. Toen bleek dat Soumaya op voorspraak van erelid Frits Bolkestein al jaren adviseur nationale veiligheid is van de VVD, gingen bij hem alle alarmbellen af.
„Bij hun arrestatie hadden zij en nog een andere terrorist een Agram 2000 bij zich, een Kroatisch automatisch geweer. Ze waren op zoek naar Ayaan Hirsi Ali en naar mij. Soumaya ging tussen de politie en die andere terrorist staan en riep ’Allahu Akbar’, zodat hij nog een poging kon doen om het geweer tegen de politie te gebruiken. Deze vrouw is in-en-inslecht.
zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

Dit is de Club van mijnheer Rutte.
Verberg je...

De valuta's
de dollar euro 1,1227 de Yen 1.2863 't Pond 0,8319 AU$ 1,5642 C$ 1,4359 NZ$ 1,6712 Sing$ 1,5188

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d.24 Februari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!
WAAROM worden de pillen van Dokter Rob Elens en diens collega's niet massaal gebruikt tegen de Corona!?

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Goud $ 1.941,60 en zilver $ 24,92 Platina $ 1.105 Gold/Silver Ratio 77.87 Olie $ 96,18 en de dollar euro 1,1227 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld. In de stille periode zijn ze vaak daarmee bezig!
1 bitcoin = 35.143 USA dollar
1 ripple = 0,64965 USA dollar

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren, zelfs voor 1 juli a.s..

media
Podcast met Martin Visser
‘Spaartaks-schandaal treft niet alleen de rijken’!!!
Opeens is er paniek rond de spaartaks. De Hoge Raad heeft eind december besloten dat tienduizenden spaarders geld terugkrijgen van de Belastingdienst vanwege de ‘oneerlijke’ vermogensrendementsheffing. Martin Visser spreekt in de podcast Kwestie van Centen van een schandaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie ontvangt geld van de fiscus, en wat is het alternatief voor de gehate heffing? Ook spreken Visser en collega Herman Stam met Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers, die goede hoop heeft dat alle Nederlandse spaarders die te veel belasting hebben betaald worden gecompenseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/854814105/spaartaks-schandaal-treft-niet-alleen-de-rijken

Maar er lijken "beren". op de weg te komen. De Belastingdienst heeft tekort medewerkers om deze "klus te klaren"!

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Klaus Schwab, wie kent hem niet?
De Duitser is tijdens de coronacrisis wereldberoemd geworden als aanjager van de Great Reset. Minder bekend is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.
Of beter gezegd: van WIE.
Wie is de mysterieuze man achter Klaus Schwab?
Wie is de geestelijk vader van de Great Reset?
Bekijk de video om dat te ontdekken:
ga naar https://www.youtube.com/watch?v=Lrk1qCJ952k
Laat weten wat u van de video vond door een duimpje omhoog te geven en door een reactie te plaatsen. In de Vuurlinie verschijnt elke vrijdagavond.
Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal.
Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken.


Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want Cultuur onder Vuur had - speciaal voor dit weekend 20/2, heb ik interessante artikelen voor u.
#1: Finse politica voor rechter om afwijzen van homoseksualiteit
2: Transgenderlobby heeft geen boodschap aan wat meerderheid Nederlanders
wil
#3: Zondag is een rustdag, toch?
ga voor meer naar https://geziningevaar.nl/artikelen/zondag-is-een-rustdag-toch?cid=1456511768&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-19#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,6 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Het lijkt de "toeslag affaire wel!
Zo ondermijnen OM & Politiek het vertrouwen van/bij de Burgers!!

Hoe groot is de plastic vervuiling? lees elders meer op
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=300-44405

Entree Res. Yesterday Vol. 110.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:35 O 0.87 +0.01 1,000 80 National Bank 1 Anonymous K
15:59:35 T 0.87 +0.01 3,500 80 National Bank 79 CIBC K
15:59:35 T 0.87 +0.01 500 80 National Bank 1 Anonymous K
Steeds een voorspelbaar patronen, geen transacties om 16.00 uur
Zij weten hoe ze het in Europa doen!!

Equinox Yesterday Vol. 985.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.48 +0.26 41 14 ITG 1 Anonymous Q
16:00:00 T 8.48 +0.26 84 14 ITG 85 Scotia Q
16:00:00 T 8.48 +0.26 64 14 ITG 7 TD Sec Q

Solaris Yesterday Vol. 264.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.37 -0.18 100 1 Anonymous 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 13.37 -0.18 100 1 Anonymous 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 13.37 -0.18 100 33 Canaccord 53 Morgan Stanley KQ

Pan American Silver Yesterday Vol. 773.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 31.00 +1.01 78 85 Scotia 5 Penson Q
16:00:00 T 31.00 +1.01 2 79 CIBC 5 Penson Q
16:00:00 T 31.00 +1.01 61 1 Anonymous 5 Penson Q

media CBS
1 op 5 startende zelfstandigen na vijf jaar boven minimumloon.
Bijna 20 procent van de in 2013 gestarte zelfstandigen had na vijf jaar een zelfstandigeninkomen van minstens het minimumloon. 30 procent had een zelfstandigeninkomen lager dan het minimumloon en de helft was gestopt als zelfstandige. Vooral mannen, starters tot 55 jaar en starters in de bouwsector haalden deze inkomensgrens. Dit meldt het CBS naar aanleiding van onderzoek over de inkomensontwikkeling van startende zelfstandigen.
In 2013 zijn er 215,3 duizend mensen als zelfstandige gestart, waaronder 109,8 duizend mannen en 105,5 duizend vrouwen. Bijna 2 op de 3 starters waren jonger dan 45 jaar. Ongeveer 1 op de 6 van deze zelfstandigen had in 2014 een jaarinkomen als zelfstandige van minstens het super-bruto minimumloon. Na vijf jaar gold dit voor bijna 1 op de 5 zelfstandigen. Eventueel inkomen uit andere inkomensbronnen is daarin niet meegerekend. De meesten verdienden als zelfstandige dus minder dan het super-bruto minimumloon, of zijn gestopt als zelfstandige.
De groep starters die als zelfstandige minder verdiende dan de inkomensgrens, nam na de start gestaag in omvang af: van 56 procent in 2014 naar 30 procent in 2018. De rest is gestopt als zelfstandige en werkte in loondienst, of had een uitkering of geen eigen inkomen. Het einde van de loopbaan als zelfstandige betekende dus niet altijd verlies van werk, maar kon ook een overstap zijn naar een ander type arbeidsrelatie. Het aandeel starters dat geen zelfstandige meer is, nam toe van 28 procent in 2014 naar 51 procent in 2018. Het grootste deel van deze uitstromers had de overgang naar werk in loondienst gemaakt. In 2018 was 31 procent van de in 2013 gestarte zelfstandigen (weer) als werknemer werkzaam. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/1-op-5-startende-zelfstandigen-na-vijf-jaar-boven-minimumloon

media CBS
Economie Nederland sneller hersteld van corona dan die van buurlanden.
Met 4,8 procent groeide de economie in Nederland in 2021 minder hard dan in de meeste omringende landen. Ook was de groei lager dan gemiddeld in de Europese Unie. In vergelijking met onze buurlanden was de krimp van de Nederlandse economie in 2020 echter ook kleiner, waardoor de Nederlandse economie per saldo sneller is hersteld van de coronacrisis. Dit meldt het CBS in het jaaroverzicht van de Nederlandse economie in 2021.
In de omringende landen was de economische impact van het coronavirus op de economie in 2020 groter dan in Nederland. Daardoor hoefde Nederland in 2021 een minder grote inhaalslag te maken dan onze buurlanden. In vergelijking met 2019 groeide de Nederlandse economie met 0,8 procent. Ook in België was de economie in 2021 een fractie groter dan in 2019. Maar de economieën van Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden de forse schade door corona een jaar later nog niet helemaal goedgemaakt, ondanks een groei in 2021 van 7,0 en 7,5 procent.
In Duitsland was de economische groei in 2021 met 2,8 procent kleiner dan in Nederland. Die groei was ook niet genoeg om de krimp in 2020 goed te maken. Ten opzichte van 2019 was de Duitse economie nog bijna 2 procent kleiner in 2021.
Van de drie grote economische blokken groeide de economie in China met ruim 8 procent in 2021 het hardst. De groei in de Verenigde Staten kwam uit op 5,7 procent. In de Europese Unie groeide het bbp met 5,2 procent. Dat woog niet op tegen de krimp in 2020 van 5,9 procent. De economie van de Europese Unie was in 2021 nog ongeveer 1 procent kleiner dan in 2019, waar de economie van de Verenigde Staten ongeveer 2 procent groter was dan in 2019. lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/economie-nederland-sneller-hersteld-van-corona-dan-die-van-buurlanden

Pan American Silver reports audited financial results for 2021 and provides 2022 guidance. lees elders meer.

A Strong Finish to 2021 as Calibre Mining Exceeds the High-End of Gold Production Guidance With 182,755 Ounces and Closes Fiore Deal to Expand into Nevada. lees elders meer

tijd 06.26
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $115.44 -3.70 %

tijd 06.28
De actuele koersen (kg): Goud: €55.483 | Zilver: €713

media GSK
Sanofi and GSK to seek regulatory authorization for COVID-19 vaccine. lees elders meer

media
Explosieve cocktail
by Jack Hoogland on 23/02/2022
Na de speech van Poetin steeg goud door de grens van $1900, terwijl ook zilver fors steeg. Tegelijk geeft de lange termijn grafiek van goud een schitterende cup-and-handle formatie. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/02/23/explosieve-cocktail/

media,
Biden kondigt sancties aan tegen gaspijpleiding Nord Stream 2.
Ik heb mijn regering opgedragen sancties op te leggen aan Nord Stream 2 en zijn leidinggevenden”, zei Biden in een verklaring. De maatregel volgt op een eerdere beslissing van Duitsland om het controversiële project stop te zetten. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1142903798/biden-kondigt-sancties-aan-tegen-gaspijpleiding-nord-stream-2

Edelmetalen
de bescherming van UW bezit/vermogen!!
tijd 06.41
Goud stijgt door naar $ 1.943,90 zilver naar $ 25,07 en platina $ 1.104 Gold/Silver Ratio 77.51

AMG ADVANCED METALLURGICAL GROUP N.V. REPORTS FOURTH QUARTER AND FULL YEAR 2021 RESULTS. lees elders meer

media
Lange files; mensen ontvluchten de hoofdstad
Luchtaanvallen op Kiev, Russische troepen rukken op.
KIEV - Terwijl president Poetin beweert dat de Russische operatie zich richt op de oostelijke Donbasregio, melden diverse internationale persbureaus aanvallen met kruisraketten op de Oekraïense hoofdstad Kiev en andere steden en worden die aanvallen ook vanuit het zuidelijke Odessa gemeld. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/927877305/luchtaanvallen-op-kiev-russische-troepen-rukken-op

reactie XEA.nl
EN Europese Leiders hadden nog vertrouwen in deze man en stonden zijn hand te schudden! Levens ervaring hebben deze =]mensen niet! Analyseer deze mans gedachten en je weet wat ZIJN doel is! Terug naar de USSR!

Anheuser-Busch InBev Reports Fourth Quarter and Full Year 2021 Results.
lees elders meer

tijd 08.08
Olie $ 97,15 en de dollar euro 1,1253

tijd 08.43
Goud $ 1.939,60 zilver $ 25,06 en platina $ 1.106 Gold/Silver Ratio 77.42
Olie $ 97,45 en de dollar euro 1,1245
1 bitcoin = 35.048 USA dollar
1 ripple = 0,63257 USA dollar

Onbegrijpelijk dat de wereld niet door had, dat Poetin een "zelf verheerlijk persoon is"! Die is nimmer te vertrouwen en dat blijkt wel.
Wat een verschil met J. Kennedy toentertijd met Cuba. Rusland die raketten weg of ik haal ze weg.

Hier een slap zootje, met weer dezelfde woorden als vanouds!

Resultaten 2021 ForFarmers. lees elders meer

Pan American Silver provides update on exploration drilling of the La Colorada Skarn. lees elders meer.

media,
Nieuwe milieubelastings­kaarten voor gewas­beschermingsmiddelen. lees elders meer

tijd 09.10
De AEX 706.22 -21.69 -2.98% de Midcap 1.001.47 -26.72 -2.6% en de Smallcap 1.316.32 -30.87 -2.29%

tijd 09.54
De bel 20. 3.916.66 -56.57 -1.42% de CAC 6.575.03 -205.64 -3.03% en de DAX 14.147.08 -484.28 -3.31%
Wij hebben niets toe te voegen. Dek Uzelf in.

tijd 09.56
Goud $ 1.946,90 zilver $ 25,14 en platina $ 1.113 Gold/Silver Ratio 77.41
Olie $ 97,91 en de dollar euro 1,1235
1 bitcoin = 35.610 USA dollar
1 ripple = 0,63935 USA dollar

Caledonia Mining Corporation Plc: Cap and collar hedging contract over a portion of 2022 gold production. lees elders meer.

De situatie op dit soort beurzen.
Vaak een overdreven reactie, dus kan er gemiddeld worden.
Maar doe dat wel in kansrijke & innovatieve fondsen. Anders gewoon de markt haar werking laten doen. De markten zijn/waren zwaar overboden. De Algoritmische systemen hebben/hadden daarvoor gezorgd.

tijd 10.19
De Goudprijs in Euro Per Kg 55.587,99 en de zilverprijs in Euro Per Kg 718,47

Van Lanschot Kempen: stijging provisie-inkomsten van 30% en nettowinst naar € 143,8 miljoen. lees elders meer

media,
Rutte: 'De reactie zal heel stevig zijn'!
Een leider die wij NIET hoog in het vaandel hebben staan.

media Tsaar Poetin
Analyse: Russische leider streeft Sovjetdroom na van USSR.
’Poetin heeft lak aan hele wereld’

Onze verwachting zijn "slappe" reactie uit de wereld, de huidige Leiders". zijn van een ander soort hout als J, Kennedy.
Die zou ook de ideeën van de "GREAT RESET" niet hebben omarmt.

tijd 11.05
De AEX 704.97 -22.94 -3.15% de Midcap 998.29 -29.9 -2.91% en de Smallcap 1.312.01 -35.18 -2.61%

tijd 11.06
De Bel 20 3.893.85 -79.38 -2% de CAC 6.553.88 -226.79 -3.34% en de DAX 14.107.27
-524.09 -3.58%

tijd 11.16
Goud $ 1.960,70 zilver $ 25,39 en platina $ 1.123 Gold/Silver Ratio 77.24
Olie $ 99,54 en de dollar euro 1,1213

AGNICO EAGLE REPORTS FOURTH QUARTER AND FULL YEAR 2021 RESULTS –
SENIOR MANAGEMENT CHANGES; RECORD ANNUAL GOLD PRODUCTION,
OPERATING CASH FLOW AND MINERAL RESERVES; NEW OPERATIONAL AND
FINANCIAL GUIDANCE PROVIDED POST COMPLETION OF KIRKLAND LAKE
GOLD MERGER; MINESITE AND PIPELINE PROJECTS CONTINUE TO ADVANCE. lees elders meer.

tijd 11,28
Goud $ 1.969,80 zilver $ 25,46 en platina $ 1.124 Gold/Silver Ratio 77.34
Als het lukt gaan we vanmiddag door de $ 2.000 p.o heen.

tijd 12.48
Olie $ 99,16 en de dollar euro 1,1166
1 bitcoin = 35.521 USA dollar
1 ripple = 0,63871 USA dollar
Goud $ 1.971,90 zilver $ 25,41 en platina $ 1.114,00 Gold/Silver Ratio 77.58

tijd 12.52
Shell EUR 24,005 +77,5ct vol. 16,2 miljoen
Beter Bed EUR 4,12 -33,5ct vol. 95.111 ligt aangeboden.

media TMG
Winst moederbedrijf Telegraaf, NHD en NRC stijgt met een derde.
Mediahuis was eind 2021 ook schuldenvrij. Het aantal digitale abonnementen steeg in 2021 met 20%, zo maakte Mediahuis donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Dat betekent dat in Nederland, België, Luxemburg en Ierland met 38% bijna vier op de tien abonnees inmiddels digitaal of een combinatie van print en digitaal leest. lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/151125042/winst-moederbedrijf-telegraaf-nhd-en-nrc-stijgt-met-een-derde

media Total Energie
Namibia: TotalEnergies makes a significant discovery in offshore Block 2913B.
lees elders meer

media,
Goud en inflatie
by Tom Lassing on 23/02/2022
Goud en Inflatie hebben een relatie met elkaar, maar het is wel een vrij losse relatie. Je kan er als belegger niet blind op varen. Maar hoe kan je er dan wel mee omgaan? Dat is uiteindelijk vrij eenvoudig en daarom even deze video. In de video bespreek ik heel kort drie goudmijnaandelen en ik laat zien hoe die er op dit moment bij staan. bekijk de video ongeveer 8 minuten
op https://www.edelmetaal-info.nl/2022/02/23/goud-en-inflatie/

tijd 13.10
De DAX uit de 14.000 punten en terug naar 13.931.32 -700.04 -4.78%

PLA-based compostable coffee pods for IMA. lees elders meer

media,
Tailoring “designer fats”: Yali Bio raises US$3.9M seed round to scale plant-based cultured lipids.The US-based company combines synthetic biology, deep learning and genomics tools to produce fats that are deemed “more sustainable than the oils currently used in plant proteins but on par with their animal-based analogs in terms of flavor and texture.” see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/tailoring-designer-fats-yali-bio-raises-us39m-seed-round-to-scale-plant-based-cultured-lipids.html

tijd 13.46
Olie $ 98,79 en de dollar euro 1,1163
1 bitcoin = 35.485 USA dollar
1 ripple = 0,63914 USA dollar

media in de VS
The initial weekly jobless claims dropped by 17,000 to 232,000 in the week to Saturday, slightly beating market expectations.
AND
Today, Bureau of Economic Analysis said that the preliminary estimate showed that the U.S. Q4 GDP rose 7.0% meeting market expectations. Economic activity is up one tick compared to the initial estimate of 6.9%.

tijd 14.55
Goud $ 1.959,20 zilver $ 25,29 en platina $ 1.103 Gold/Silver Ratio 77.42
Olie $ 99,35 en de dollar euro 1,1163

VICTORIA GOLD PROVIDES EAGLE DEEP EXPLORATION PROGRAM UPDATE.
Whitehorse, YT / February 24, 2022 / Victoria Gold Corp. (TSX-VGCX) (“Victoria” or the “Company”) is pleased to report the analytical results from the 2020/21 Eagle Deep exploration program. The program was conducted starting in late 2020 and ran through to May 2021 and comprised of nine (9) holes for a total of 6,103 meters of diamond drilling with 3,956 samples processed and analyzed. On average, the holes were to a depth of 800 meters.
Highlights of the 2020/21 Eagle Deep exploration program include:
see & read more on
https://vitgoldcorp.com/news/victoria-gold-provides-eagle-deep-exploration-program-update/

Frankfurt, de DAX was ook daar zwaar overgewogen en staat nu ruin onder de 14.000 grens. Welke beurs had dat niet!?
tijd 15.17
De DAX 13.901.34 -730.02 -4.99% Delivery H. EUR 41,35 -8,165 vol. 241.000
Deutsche Bank EUR 11,521 - 1,357 vol. 35.850.000

tijd 15.21
De CAC 6.483.47 -297.2 -4.38% Effectenkredietinstellingen krijgen op hun "achterste"!

media,
- Biden Meets Security Council; Fighting Near Kyiv: Ukraine Update.
- Abu Dhabi Finance Hub Cuts Nearly Three Dozen Expat Jobs.
- Stagflationary Shock May Be Next Risk for Plunging Stock Markets.
- Bank of Russia Rolls Out First Emergency Measures as Ruble Dives.
The Bank of Russia attempts to stabilize the financial market after Putin ordered an attack on Ukraine. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.32
Op Wall Street zware verliezen.
De Dow 32,318.84 -812.92 -2.45%
De Nasdaq 12,679.07 -358.42 -2.75%

Oekraïne
In de straten fietsende kinderen (er lag een kinderfietsje op de grond), zal die het levend er vanaf gebracht hebben?
De personen die hier achter zitten, hebben geen "gezonde overweging" in hun doen & laten. Wat kan "macht" allemaal veroorzaken!?
De "speech". van Poetin liet al zien, een gefrustreerde persoon, die 1000 jaar historie wil corrigeren cq. terug wil draaien. En zo in de geschiedenisboeken wil komen.

Edelmetaal
Er zijn wat winstnemingen, maar daar kunnen de Centrale banken wel eens achter zitten. Gezamenlijke acties om de hoger prijzen in de "kiem" te smoren. Maar laat U niet "misleiden"!
tijd 15.51
Goud $ 1.935,40 zilver $24,75 en platina $ 1.077 Gold/Silver Ratio 78.12
Olie $ 97,49 en de dollar euro 1,1149

tijd 16.07
De Dow zakt verder weg naar 32,369.47 -762.29 -2.30%
De Nasdaq stabiel in het verlies op 12,823.63 -213.86 -1.64%

media,
- European Renewables Stocks Surge as Ukraine War Fuels Energy Reckoning.
- Biden Set to Speak; Sporadic Protests in Russia: Ukraine Update.
- German Club Strips Russian Gas Giant Gazprom From Jerseys.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.14
De Dow laat nog steeds verlies zien op 32,623.97 -507.79 -1.53%
aar de Nasdaq heeft het tij gekeerd in een kleine plus op 13,046.56 +9.07 +0.07%

tijd 17.22
De actuele koersen (kg): Goud: €55.470 | Zilver: €713

Spelletje spelen
Vandaag was het een dag voor dit soort spelletjes bij "uitstek"! De gehele dag zien/zagen wij dit soort spelletjes. Waar kijken de "toezichthouders naar"!?

De EU landen.
Ook hier dreigen soort gelijke situaties als in Rusland te komen.
De Leider in Rusland is ook een "lust persoon om de macht geheel naar zich toe te trekken. Dat kan straks in de EU landen ook zo komen. Enkele personen voelen zich dan zo macht en "dromen van alleen heerschappij".
Een persoon met macht, verlies snel het realisme uit het oog!

tijd 17.39
De AEX 708.55 -19.36 -2.66% ING EUR 11,15 -1,10 vol 46.999.191
De Midcap 994.21 -33.98 -3.3% Inpost EUR 4,841 -43,2ct vol. 3.812.452
De Smallcap 1.320.31 -26.88 -2% ForFarmers EUR 3,755 -23,5ct vol. 717.921

tijd 17.46
De actuele koersen (kg): Goud: €55.466 | Zilver: €712

media,
-Zelenskiy Says Russia Trying to Seize Chernobyl: Ukraine Update.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.50
De Bel 20 3.903.07 -70.16 -1.77% UCB EUR 91,90 +3,60 vol. 733.397
De CAC 6.521.05 -259.62 -3.83% Renault EUR 29,22 -2,915 5.100.408
De DAX 14.052.1 -579.26 -3.96% Delivery H. EUR 43,64 -5,875 vol. 1.141.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
21 febr..EUR 36,00 91.893. 1.074. EUR 36,06. 123.571 1.167. 17.35.29
22 febr. EUR 35,90 58.280. 909. EUR 35,90. 106.040. 984. 17.35.22
23 febr. EUR 35,80 60.620. 726. EUR 35,80. 101.958. 813. 17.37.16
24 febr. EUR 34,78 138.620. 1.554. EUR 34,98. 191.981. 1.627. 17.36.16

shortlijst
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 0.74 23 feb 2022
D. E. Shaw & Co., L.P.Flow Traders N.V.NL0011279492 0.50 23 feb 2022
Marshall Wace LLPGalapagos N.V.BE0003818359 0.71 23 feb 2022
Marshall Wace LLPKoninklijke Philips N.V.NL0000009538 0.59 23 feb 2022
Millennium Capital Partners LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.50 23 feb 2022
Millennium Capital Partners LLPPostNL N.V.NL0009739416 0.70 23 feb 2022
Point72 Europe (London), LLPBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.63 23 feb 2022
Renaissance Technologies LLCBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.50 23 feb 2022
Woodson Capital Master Fund, LPWereldhave N.V.NL0000289213 3.89 23 feb 2022
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 0.89 22 feb 2022

Edelmetalen
- waar is de dagwinst gebleven?
tijd 18.07
Goud $ 1.921,20 zilver $24,61 en platina $ 1.070. Gold/Silver Ratio 78.03
Olie $ 96,08 en de dollar euro 1,1158
1 bitcoin = 36.023 USA dollar
1 ripple = 0,65576 USA dollar

Entree Res. Today Vol. 18.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:45:20 H 0.84 -0.03 3,000 1 Anonymous 2 RBC K
11:45:20 O 0.84 -0.03 3,000 1 Anonymous 2 RBC K
11:45:20 A 0.84 -0.03 7,500 1 Anonymous 2 RBC K

tijd 18.12
Equinox Today Vol. 820.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:57:36 O 8.42 -0.06 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:57:20 X 8.42 -0.06 100 79 CIBC 79 CIBC K
11:57:09 A 8.43 -0.05 100 1 Anonymous 65 Goldman K

Solaris Today Vol. 207.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:55:00 A 13.11 -0.26 100 1 Anonymous 9 BMO Nesbitt K
11:53:59 A 13.10 -0.27 100 85 Scotia 9 BMO Nesbitt K
11:53:38 A 13.09 -0.28 100 1 Anonymous 9 BMO Nesbitt K

Pan American Silver Today Vol. 622.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:59:11 X 30.59 -0.41 100 79 CIBC 1 Anonymous K
11:59:01 O 30.58 -0.42 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:58:42 H 30.57 -0.43 100 9 BMO Nesbitt 79 CIBC K

Galapagos
De cijfers lijken een zware "bevalling". te zijn. Nog niet op de website van het fonds.

Fijne avond en overweeg de gebeurtenissen van heden!
Hier wordt niemand beter van en vooral na ca. 2 jaar corona.
De mensheid heeft al veel moeten lijden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL