Wall Street was gesloten, in de Oostmarkt stroomt bloed door de straten. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/02/2022 05:40
De tegenwoordige "handel" = een gestuurde markt, door algoritmische systemen, waar vraag & aanbod nauwelijks meer voelbaar is.
DIT schreeuwt om herinvoering van "nummers aan de digitale aandelen - obligaties etT. etc..
- Ach, waar vind je nog normale, betrouwbare, eerlijke en begrijpelijke handel!?
Falende toezichthouders, daar moeten wij het meedoen!

POETIN doet inval!

EiDas
Hieruit blijkt, dat veel politici uit zijn op een luxe "macht".
Hier een interessante video om te beluisteren. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


media, Stem ze weg,
Geert Wilders: “Nederland volgepropt met AZC’s. Het wordt steeds erger.
We hebben inmiddels meer AZC’s dan algemene ziekenhuizen in Nederland.
Rutte/Kaag laten iedereen binnen, geven ze alles voor niks en laten u betalen.
Reken met ze af, stem ze weg, stem PVV!”

Hetzelfde als bij de NIOD,
Die belden wij op 3 februari j.l naar 't NIOD te Amsterdam, maar zij wilde niet met ons in discussie gaan, wij moesten "eerst het rapport op 17 febr.a.s. afwachten"!
Dat is te laat vertelden wij, U weet niet eens wat daar in staat!! De persoon werd agressief !
Oh neen vertelden wij, waarom heeft de Koning dan al excuses aangeboden!?
Daarmee vertolkte de Koning al de inhoud van dat rapport! Mijnheer ik ga niet verder in discussie met U. Zo namen wij afscheid van elkaar.

Nederlands - Indie.
Mariniers op patrouille in een hoogvlakte op Java in Nederlands-Indië.
’Veruit de meesten waren gouden kerels’!
Indië-veteranen maken zich grote zorgen over het dekolonisatie-onderzoek dat 17 februari wordt gepresenteerd. Over het door de regering gesubsidieerde rapport waaraan jaren is gewerkt hangt in hun ogen de schijn van partijdigheid waardoor oud-strijders opnieuw in een kwaad daglicht vrezen te komen staan.
Door OLOF VAN JOOLEN
Zijn diensttijd in Nederlands-Indië was voor veteraan Gerard van der Lee een afgesloten hoofdstuk. Althans, zo voelde het tot zijn dochter in 1979 thuiskwam van de havo. „Had papa in Indië ook oorlogsmisdaden begaan zoals de SS in de Holocaust”, vroeg ze haar moeder schuchter. zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/30-31

Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje & oorkonde zijn in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.


Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!


media,
-U.S. Leads UN Condemnation of Russian Actions: Ukraine Update
-China Vows Local Government Aid as Tax Cuts to Exceed Last Year.
-Allianz Fires Fund Managers After Multibillion-Dollar Blowup.
The dismissals are linked to hedge funds that allegedly lost investors billions of dollars.
-Stocks Slide, Treasuries Climb on Ukraine Tension.
see & read more on www.bloomberg.com

Stroomt het bloed door de straten en hedge funds dekken zich met edelmetaal in.

In de Oostmarkt geen toevoeging meer nodig, de volgende standen
in Japan de Nikkei 26.381 -539 punten
In Hong Kong de Hang Seng 23.456 -713 punten
In Australië de All Ordinaries 7.400 -106 punten
In Singapore de Straits 3.407 -29 punten

De verkiezingen voor de Gemeente Raden komen er aan! Dus wil de CLUB van Rutte alles los gooien van de Covid 19 beperkingen. In de hoop "Goodwill". te kweken ten gunste van de Regeringspartijen! Laat U niet misleiden!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
dinsdag 22 febr.
Acomo jaarcijfers ASMI 4de kw. en jaarcijfers, Signify Jaarverslag 2021
In de VS Consumentenvertrouwen + Huizen prijzen dec. 2021

woensdag 23 febr.
Jaarcijfers van Aalbertts Ind. - Elia - ASR - Solvay - AMG - Ontex - Wolters - Ageas - JDE Peets.

donderdag 24 febr.
Jaarcijfers Glapagos - Fofarmers - v. Lanschot - Van d. Velde - AB InBev - Bpost - Deceuninck - Cofinimmo en Solvac
In de VS BNP en Vastgoed.

vrijdag 25 febr.
Jaarcijfers IMCD - NeWays Elec. - Bekaert , CTAc, BASD, Corbion en Kendrion.
In de VS - Consumenten uitgaven jan. 2022 - Huizen verkoop en Durable Goods Jan. 2022

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Het World Economic Forum verhaal. Wat een macht trekt het WEF (Lees Klaus Schwab) naar zicht toe? Een verplichte !!!! Lees elders meer.

’VVD is moreel kompas kwijt’.
Geert Wilders (58) wist niet wat hij hoorde toen bleek dat de zus van D66-Kamerlid Fonda Sahla de veroordeeld terroriste Soumaya Sahla was. Toen bleek dat Soumaya op voorspraak van erelid Frits Bolkestein al jaren adviseur nationale veiligheid is van de VVD, gingen bij hem alle alarmbellen af.
„Bij hun arrestatie hadden zij en nog een andere terrorist een Agram 2000 bij zich, een Kroatisch automatisch geweer. Ze waren op zoek naar Ayaan Hirsi Ali en naar mij. Soumaya ging tussen de politie en die andere terrorist staan en riep ’Allahu Akbar’, zodat hij nog een poging kon doen om het geweer tegen de politie te gebruiken. Deze vrouw is in-en-inslecht.
zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

Dit is de Club van mijnheer Rutte.
Verberg je...

De valuta's
de dollar euro 1,1295 de Yen 1.2956 't Pond 0,8314 AU$ 1,5701 C$ 1,4416 NZ$ 1,6840 Sing$ 1,5230

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d.22 Februari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Goud $ 1.908,50 en zilver $ 24,13 Platina $ 1.088 Gold/Silver Ratio 79.07 Olie $ 93,86 en de dollar euro 1,1365 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld. In de stille periode zijn ze vaak daarmee bezig!
1 bitcoin = 36.702 USA dollar
1 ripple = 0,67908 USA dollar

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren, zelfs voor 1 juli a.s..

media
Podcast met Martin Visser
‘Spaartaks-schandaal treft niet alleen de rijken’!!!
Opeens is er paniek rond de spaartaks. De Hoge Raad heeft eind december besloten dat tienduizenden spaarders geld terugkrijgen van de Belastingdienst vanwege de ‘oneerlijke’ vermogensrendementsheffing. Martin Visser spreekt in de podcast Kwestie van Centen van een schandaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie ontvangt geld van de fiscus, en wat is het alternatief voor de gehate heffing? Ook spreken Visser en collega Herman Stam met Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers, die goede hoop heeft dat alle Nederlandse spaarders die te veel belasting hebben betaald worden gecompenseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/854814105/spaartaks-schandaal-treft-niet-alleen-de-rijken

Maar er lijken "beren". op de weg te komen. De Belastingdienst heeft tekort medewerkers om deze "klus te klaren"!

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Klaus Schwab, wie kent hem niet?
De Duitser is tijdens de coronacrisis wereldberoemd geworden als aanjager van de Great Reset. Minder bekend is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.
Of beter gezegd: van WIE.
Wie is de mysterieuze man achter Klaus Schwab?
Wie is de geestelijk vader van de Great Reset?
Bekijk de video om dat te ontdekken:
ga naar https://www.youtube.com/watch?v=Lrk1qCJ952k
Laat weten wat u van de video vond door een duimpje omhoog te geven en door een reactie te plaatsen. In de Vuurlinie verschijnt elke vrijdagavond.
Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal.
Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken.

Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want Cultuur onder Vuur had - speciaal voor dit weekend 20/2, heb ik interessante artikelen voor u.
#1: Finse politica voor rechter om afwijzen van homoseksualiteit
2: Transgenderlobby heeft geen boodschap aan wat meerderheid Nederlanders
wil
#3: Zondag is een rustdag, toch?
ga voor meer naar https://geziningevaar.nl/artikelen/zondag-is-een-rustdag-toch?cid=1456511768&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-19#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,6 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Witwas controle
In de Geldgids no 6 van okt. 2021
Staan hele vreemde handelingen, die beschamend waren voor klienten.
Wij hebben voor een Lezer bij Cobeco een zaak aangekaart.
Dat moest en was "wettelijk verplicht".Leugens, de AFM had dat gezegd tegen medewerkers van de Robeco. De Geldgids advocate mevr. Mr. Timmer kon NIETS vinden over een "wettelijke" plicht. Leugen en bangmakerij en een voorloper van de Great Reset 2030.
Onbeschofte vragen & eisen werden gesteld. De klient woonde in het buitenland en had hier een gemachtigde. Robeco liet de "zorgplicht" voor wat het was en zette de "gemachtigde" zonder bericht aan de kant. Wij hebben het bij de MiFiD aangekaart en gewonnen van de Robeco Groep en ook een schade claim erbij gekregen. Het heeft ca. 9 maanden geduurd, voor de Klient het geld kreeg overgeboekt op haar rekening.
Zo werkt het, het lijkt het OM wel!
Wij schreven een aangetekende persoonlijk & vertrouwelijk e brief en niet voor derde bestemd aan een Hoofdofficier.
Wij kregen op 16 febr j.l. een antwoord gedateerd op 11 febr. van een andere persoon. Wij mochten geen nieuwe brief meer schrijven, dan werd daar NIET meer op geantwoord.
Zo werkt 't in Nederland, wij hebben geen vertrouwen meer in dit OM uit die plaats. De ene medewerkster zegt: "hier moet een uitspraak voor U worden gedaan!
De andere zeggen, "geen brieven meer, dan worden ze in de bekende lade gelegd bij 't OM "!

Het lijkt de "toeslag affaire wel!

Zo ondermijnen OM & Politiek het vertrouwen van/bij de Burgers!!

Hoe groot is de plastic vervuiling? lees elders meer op
https://www.xea.nl/advies-overige.php?type=toon&id=300-44405

Geen TSX gisteren.

tijd 06.14
De actuele koersen (kg): Goud: €54.223 | Zilver: €686

media CBS
Prijsstijging koopwoningen loopt op naar 21,1 procent in januari j.l.
Bestaande koopwoningen waren in januari 21,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/prijsstijging-koopwoningen-loopt-op-naar-21-1-procent-in-januari

media CBS
Gemiddelde transactieprijs koopwoning in 2021 gestegen tot 387 duizend euro.In 2021 was de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 387 duizend euro. In Blaricum werd het meest betaald voor een koopwoning, gemiddeld 1 miljoen euro. Voor een koopwoning in Pekela werd gemiddeld het minst betaald, 200 duizend euro. Voor het eerst waren er gemeenten waar de gemiddelde transactieprijs boven 1 miljoen euro uitkwam. Dit blijkt uit nieuwste cijfers van het CBS en het Kadaster.
De gemiddelde transactieprijs van een bestaande koopwoning van 387 duizend euro is op jaarbasis de hoogst gemeten prijs sinds het begin van de meting in 1995. Vergeleken met 2020 was de gemiddelde prijs 52 duizend euro hoger. Nagenoeg alle gemeenten in Nederland registreerden een hogere gemiddelde koopsom. Bijna 70 van de 352 gemeenten kenden een koopsom die meer dan 20 procent hoger lag dan in 2020. In twee gemeenten was de gemiddelde transactieprijs van een koopwoning in 2021 lager dan een jaar eerder, Veere en Ameland.
De gemiddelde transactieprijs (of koopsom) is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde transactieprijs hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen. In de prijsindex bestaande koopwoningen wordt wel gecorrigeerd voor deze verschillen en deze index is dan ook de indicator om prijsontwikkelingen in tijd te volgen. Deze index is echter niet per gemeente beschikbaar. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/gemiddelde-transactieprijs-koopwoning-in-2021-gestegen-tot-387-duizend-euro

tijd 06.21
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $118.37 -1.52%

BHP. A data-driven approach delivering tangible outcomes to communities. lees elders meer

Siemens and Desert Technologies launch solar and smart infrastructure development and investment platform, Capton Energy. lees elders meer

Astrazeneca, Enhertu significantly improved both progression-free and overall survival in DESTINY-Breast04 trial in patients with HER2-low metastatic breast cancer. lees elders meer

media,
Amplats reports 160% earnings growth in 2021 on strong platinum group metals sales. (Kitco News) - Anglo American Platinum (Amplats) announced today that its headline earnings in 2021 were R79 billion (~$5.2 billion), an increase of 160% compared to 2020 (R30.3 billion or ~$2 billion). The company also said it delivered a strong recovery at its mining operations, increasing annual metal-in-concentrate production by 13% to 4.3 million PGM ounces in 2021. read more on
https://www.kitco.com/news/2022-02-21/Amplats-reports-160-earnings-growth-in-2021-on-strong-platinum-group-metals-sales.html

Cultuur onder VUUR
Rusland heeft vannacht Donetsk bezet.
Tanks rollen door de straten van de Oekraïnse stad.
Wat zit hier achter?
De vurige wens van Vladimir Poetin is om nieuw leven te blazen in de Sovjet-Unie: een krachtig Rusland dat omringende landen aan zich onderwerpt.
Maar misschien nog wel zorgwekkender is dat Poetin ook een herwaardering wil voor het communistisch verleden van de Sovjet-Unie.
Zal Rusland weer haar dwalingen over de wereld verspreiden?

beluister de video
https://www.youtube.com/watch?v=w1-UHTMomDs

media,
Met kerngeleerden zoeken naar beursfraude: ’Licht schijnen op andere zaken dan AFM’. Deeltjesfysica, een landbouwuniversiteit en de beursvloer: op het eerste gezicht liggen die niet in het verlengde van elkaar. Maar zo gek is de samenwerking niet, legt hoogleraar marktkunde Joost Pennings, die het onderzoek leidt, uit: „In deeltjesfysica genereer je enorm veel data, en zoek je daarin naar de botsingen die niet perfect zijn.” En daar zit een overlap met financiële markten, waar heel veel transacties in soms een duizendste van seconden plaatsvinden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1245012986/met-kerngeleerden-zoeken-naar-beursfraude-licht-schijnen-op-andere-zaken-dan-afm

reactie XEA.nl
Daar hoef je dit niet voor te hebben.
Wij zien met onze 60 jarige ervaring in de huidige patronen in de algoritmische handel/systemen, zegt ons al voldoende. Wij hebben films gemaakt en dan verduidelijk je de steeds terug kerende patronen. De AFM had het in haar brochure van febr. 2009 ook al over.
Wat deden zij ermee!???
Ach, XEA.nl waarschuwde zelfs de AFM, maar moest stoppen, daar hadden zij mogelijk niet de ervaring & kennis van zaken in het "HERKENNEN VAN DIE PATRONEN"!
Nu zijn alle prijzen & standen te maken (lees er naartoe te sturen)

media,
Roadmap leidend bij voorkomen Afrikaanse varkenspest. lees elders meer

media
Bioplastics for the agricultural industry. lees elders meer

Bij de meeste Leiders in de WERELD
is er onder de "huid" een gevoel naar "macht en overheersing"!
Veel hebben de burgers van hen niet te verwachten.
Kijk bij het EiDas project. Alles wordt in je "persoonlijk paspoort gezet", en de Overheden weten je gehele CV.
beluister deze video
https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep

Dit past geheel in de "Great Reset", van het WEF van Klaus Schwab. De Heer Rutte zei eerst, IK heb zijn boek niet gelezen, maar nadat hij zijn tweede boek had gelezen, gaf Rutte wel een oordeel over de inhoud. Daarom lopen andere politici achter D66 aan.

ACOMO MORE THAN DOUBLES OPERATING RESULTS IN 2021 WITH STRONG PERFORMANCE IN ALL SEGMENTS AND SUCCESSFUL INTEGRATION OF TRADIN ORGANIC. THE BOARD PROPOSES DIVIDEND OF €0.60 PER SHARE. lees elders meer.

tijd 08.50
Goud $ 1,910. Zilver $ 24,11 en platina $ 1.085 Gold/Silver Ratio 79.20
olie $ 94,67 en de dollar euro 1,13.02
1 bitcoin = 36.885 USA dollar
1 ripple = 0,68086 USA dollar

FrieslandCampina realiseert omzetgroei, versnelde uitvoering strategie op schema.
lees elders meer

tijd 10.56
De AEX reactie valt mee , nu 727.31 -2.42 -0.33% de Bel 20 3.931.84 -37.29
-0.94%

tijd 10.57
De CAC 6.745.01 -43.33 -0.64% en de DAX 14.596.39 -134.73 -0.91%
De verliezen van gisteren erbij opgeteld, zijn het toch duidelijke correcties op de Europese beurzen.
Houdt UW "kruit" droog!!

Ook het edelmetaal levert winst in, maar daar zitten de Centrale banken achter. Die willen nog snel "zelf bijkopen"!
tijd 11.01
Goud $ 1.899,70 zilver $ 24,04 en platina $ 1.080 Gold/Silver Ratio 79.00
Olie $ 95,41 en de dollar euro 1,1312
1 bitcoin = 37.177 USA dollar
1 ripple = 0,68922 USA dollar

media
CSM Ingredients’ acquisition of Hi-Food bolstered by natural ingredients factory.
The acquisition builds on Investindustrial’s strategy to build sustainable companies in the food sector. The transaction stipulates that the shareholders of Hi-Food, based in Parma, Italy, will reinvest their proceeds into CSM Ingredients and take on essential roles in R&D and commercial management.
see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/csm-ingredients-acquisition-of-hi-food-bolstered-by-natural-ingredients-factory.html

media,
FDA’s delay in salt reduction targets cost thousands of lives, study finds.
Acting now
The sodium reduction targets finalized in October 2021 move the onus from consumers to food suppliers. The targets are designed to support decreasing average daily sodium intake by about 12% to 3,000 mg a day. asee & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/fdas-delay-in-salt-reduction-targets-cost-thousands-of-lives-study-finds.html

media,
Medewerker politie Limburg ontslagen na contact met criminelen en lekken informatie. Ook onderhield hij ongewenste contacten met criminelen, deelde hij informatie over controles met derden en was hij lid van een WhatsApp-groep, waarbinnen grove racistische, discriminerende en kwetsende beelden werden gedeeld. zie & lees meer op https://www.telegraaf.nl/nieuws/821655186/medewerker-politie-limburg-ontslagen-na-contact-met-criminelen-en-lekken-informatie

media Pele (Voetbal)
Pelé (81) moet langer in ziekenhuis blijven!

media,
LIVE: Advocaten slepen OM voor rechter wegens schenden verschoningsrecht.
DEN BOSCH - Advocatenkantoor Stibbe sleept het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag voor de rechter, wegens een vermeende structurele schending van het wettelijke verschoningsrecht van advocaten tijdens het strafrechtelijk onderzoek tegen Box Consultants, vermogensbeheerder voor de superrijken. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2074434341/live-advocaten-slepen-om-voor-rechter-wegens-schenden-verschoningsrecht

media PVV
Respondenten omarmen in meerderheid PVV-voorstel.
Geert Wilders: “PVV voorstel lagere BTW op energie breed (96%) gesteund!’’

tijd 11.27
De Goudprijs in Euro Per Kg 53.783,52 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 681,82

tijd 14.06
De AEX 731.13 +1.4 +0.19% de Bel 20 3.963.21 -5.92 -0.15%
De spanning rondom Oekraïne lijkt wat af te nemen op de Europese beurzen. Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer!

tijd 14.07
De CAC 6.802.04 +13.7 +0.2% en de DAX 14.732.91 +1.79 +0.01%

media Nord Stream 2
Duitsland schort opening Russische gasleiding Nord Stream 2 op.
BERLIJN - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft het goedkeuringsproces voor de omstreden gaspijpleiding Nord Stream 2 - die loopt van Rusland naar Duitsland via de Oostzee - opgeschort vanwege de oplopende spanningen rond Oekraïne.
De rest van de in totaal bijna €10 miljard wordt opgebracht door Engie, OMV, Shell, Uniper en Wintershall.zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/171890501/duitsland-schort-opening-russische-gasleiding-nord-stream-2-op

tijd 14.13
De Midcap 1.025.37 -0.64 -0.06% en de Smallcap 1.354.83 -7.87 -0.58%

tijd 14.20
Olie $93,71 en de dollar euro 1,1341
1 bitcoin = 37.444 USA dollar
1 ripple = 0,69882 USA dollar

tijd 15.15
Goud $ 1.904,20 zilver $24,23 en platina $ 1.088. Gold/Silver Ratio 78.55
Olie $ 94,08 en de dollar euro 1,1348
1 bitcoin = 37.586 USA dollar
1 ripple = 0,70353 USA dollar

media,
Altiplano Reports January 2022 Results with Improved Revenue and Grade
Edmonton, Alberta--(Newsfile Corp. - February 22, 2022) - Altiplano Metals Inc. (TSXV: APN) (WKN: A2JNFG) ("Altiplano" or the "Company") is pleased to report on the January 2022 results from the Farellon Copper-Gold (Cu-Au) mine located near La Serena, Chile. During January 2022, a total of approximately 3,580 tonnes of mineralized copper-gold material was extracted at Farellon, and 2,221 tonnes were processed. This work represented an 11% improvement over the December output of 3,228 tonnes and a 12% improvement over the 1,989 tonnes processed in December. see & read more on
https://www.newsfilecorp.com/release/114411/Altiplano-Reports-January-2022-Results-with-Improved-Revenue-and-Grade

media,
-Here’s What Western Allies Hit in the First Wave of Russia Sanctions.
-Two-Year Breakeven Rate Spikes to Record on Inflation Concern.
-U.S. Home-Price Appreciation Picks Up Once Again in Cities.
-Volkswagen Plans IPO of Porsche to Ignite EV Shift Momentum.
VW seeks a listing of its most profitable asset to help fund a push into electric vehicles. see & read more on www.bloomberg.com

media Rotterdam
Leerling steekt andere leerling op Rotterdamse school.

media
Gold Royalty Acquires Near-Term and Long-Life Royalty on IAMGOLD’s Canadian Côté Gold Project. lees elders meer

tijd 15.50
De Dow lager op 33,953.53 -125.65 -0.37%
De Nasdaq licht hoger op 13,555.82 +7.75 +0.06%

media
About 60 killed in blast at informal gold mine -Burkina Faso state TV.
The cause of the explosion in Poni province was not yet known, Poni's high commissioner Antoine Douamba told state television. see & lee4s more on
https://www.kitco.com/news/2022-02-22/About-60-killed-in-blast-at-informal-gold-mine-Burkina-Faso-state-TV.html

media,
Perth Mint silver sales hit 2nd place in all-time monthly rankings.
Perth Mint sales of minted gold coins and gold bars reached 66,709 ounces in January, rising 21.6% from December but falling 12.3% from January 2021. For some historical perspective and attesting to a strong 2021 and recent sales, see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-02-22/Perth-Mint-silver-sales-hit-2nd-place-in-all-time-monthly-rankings.html

Op dit moment geen "bloed". door de straten op de Europese beurzen. Maar wees wel op Uw hoede.
tijd 16.10
De AEX 734.13 +4.4 +0.6% de Midcap 1.029.71 +3.7 +0.36% en de Smallcap 1.358.45
-4.25 -0.31%

tijd 16.12
De Bel 20 3.972.69 +3.56 +0.09% de CAC 6.825.77 +37.43 +0.55% en de DAX 14.775.27 +44.15 +0.3%

media,
Eerste Kamer wil af van bezuiniging jeugdzorg en ontkoppeling AOW.
DEN HAAG - De Eerste Kamer wil af van de voorgenomen bezuinigingen op de jeugdzorg van 500 miljoen euro. Een meerderheid stemde voor een motie hiertoe van GroenLinks. Ook wil een meerderheid van de senaat dat de AOW niet tijdelijk wordt losgekoppeld van het minimumloon, zoals in het coalitieakkoord is afgesproken. Daarnaast wil de senaat dat studenten die zijn gedupeerd door het leenstelsel een andere compensatie krijgen dan het kabinet had voorgesteld.
zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/550588993/eerste-kamer-wil-af-van-bezuiniging-jeugdzorg-en-ontkoppeling-aow

tijd 16.27
De Goudprijs in Euro Per Kg 53.832,66 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 686,05

Hecla Reports Fourth Quarter and Full-year 2021 Results. lees elders meer

tijd 17.15
De Dow terug naar 33,786.70 -292.48 -0.86%
De Nasdaq gaat mee naar 13,449.95 -98.12 -0.72%

media in de VS
The American consumer confidence index fell to 110.5 in February down from January's upwardly reading of 113.8, the U.S. Conference Board reported Today.

tijd 17.24
De actuele koersen (kg): Goud: €53.844 | Zilver: €685

in de media, Tactiek
Gaat Poetin de tactiek volgen die lang geleden is toegepast? Toen werden aan de Poolse westgrens wat schoten gelost, die uitgelokt werden door Duits optreden. Daarop antwoordde nazi-Duitsland: er wordt op ons geschoten en wij schieten nu terug. Tactiek van ene Hitler! Gaat de geschiedenis zich herhalen? Sterkte Oekraïners. R. de B., te L.

tijd 17.37
De AEX 731.3 +1.57 +0.22% Just Eat zakt weg EUR 33,64 -1,15 vol 2.222.167
* Zoals het na de intro van Takeawy ging, gaat het nu terug. Wij hebben nimmer in dit soort fondsen "gelooft"!
De Midcap 1.022.62 -3.39 -0.33% Alfen EUR 73,70 +2,75 vol. 208.421
De Smallcap 1.351.02 -11.68 -0.86% BAM EUR 2.54 -10,2ct vol. 3.678.908

Black Farmer Equity initiative opens doors for farmers in key agriculture supply chains. lees elders meer.

tijd 17.49
De Bel 20 3.961.46 -7.67 -0.19% Proximus EUR 18,275 -37,5 cr vol.545.894
De CAC 6.778.28 -10.06 -0.15% Renault EUR 33,57 -1,31 vol 2.309.030 dit fonds wordt door de daghandel (mis)bruikt.
De DAX 14.693 -38.12 -0.26% Porsche EUR 92,53 +10,93 vol. 5.553.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
21 febr..EUR 36,00 91.893. 1.074. EUR 36,06. 123.571 1.167. 17.35.29
22 febr. EUR 35,90 58.280. 909. EUR 35,90. 106.040. 984. 17.35.22

tijd 18.00
Goud $ 1.903,40 zilver $ 24,23 en platina $ 1.084 Gold/Silver Ratio 78.51
Olie $ 92,69 en de dollar euro 1.1339
1 bitcoin = 37.869 USA dollar
1 ripple = 0,70186 USA dollar

media PVV
PVV motie hogere AOW aangenomen
Geert Wilders: “PVV MOTIE HOGERE AOW ZOJUIST AANGENOMEN IN DE EERSTE KAMER!!
Hulde Marjolein Faber!”

media
DGNV N.V. i.l. (“DGNV”), verzet tegen rekening & verantwoording
DGNV N.V. in liquidatie (DGNV) maakt bekend dat door Recalcico Beheer B.V. en een aan haar gelieerde natuurlijke persoon (de Verzoekers) bij de Rechtbank Amsterdam verzet is aangetekend tegen de door DGNV op 4 januari 2022 gepubliceerde rekening & verantwoording en het plan van verdeling (R&V). De Verzoekers hebben aanpassing van de R&V verzocht, alsmede het ontslag van de vereffenaar. DGNV is het oneens met de stellingen en verzoeken van de Verzoekers. Zij zal daartegen verweer voeren. DGNV verkeert sinds haar ontbinding op 21 september 2021 in liquidatie. Als onderdeel daarvan heeft zij Euronext verzocht haar beursnotering te beëindigen. Na verkoop van haar onderneming en uitkering van de opbrengst aan de aandeelhouders vertegenwoordigen de aandelen in DGNV geen onderliggende waarde meer.
DGNV N.V. in liquidatie,
FCA Liquidator B.V., vereffenaar

tijd 18.05
Entree Res. Today Vol. 108.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:37:29 M 0.85 -0.03 447 79 CIBC 55 Velocity
11:17:43 X 0.85 -0.03 5,000 13 Instinet 1 Anonymous K
11:17:43 H 0.85 -0.03 500 1 Anonymous 1 Anonymous K

Solaris Today vol. 156.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:51:43 M 13.315 -0.435 100 1 Anonymous 2 RBC
11:51:18 M 13.31 -0.44 200 1 Anonymous 1 Anonymous
11:51:18 M 13.31 -0.44 300 1 Anonymous 2 RBC

Equinox Today Vol. 367.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:52:03 A 8.38 +0.02 100 14 ITG 1 Anonymous K
11:52:03 X 8.38 +0.02 100 14 ITG 1 Anonymous K
11:52:03 P 8.38 +0.02 100 79 CIBC 79 CIBC K

Pan American Silver Today vol. 301.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:52:26 A 30.37 -0.13 100 79 CIBC 79 CIBC K
11:52:26 X 30.37 -0.13 200 79 CIBC 79 CIBC K
11:52:26 X 30.37 -0.13 100 79 CIBC 79 CIBC K

media,
Analyse: witwascontrole verzandt in jacht op kruimeldieven.
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) maakt zich grote zorgen over het monster dat er bij banken gecreëerd is op basis van antiwitwasregelgeving, zo vertelde AP-bestuurder Katja Mur vorige week in De Telegraaf. De intensieve controle door vele duizenden bankmedewerkers van alle financiële bewegingen die argeloze rekeninghouders maken is disproportioneel, zo stelde de privacywaakhond. Door de massasurveillance staat de privacy van rekeninghouders op de tocht, terwijl daar tegenover maar bitter weinig boeven tegen de lamp lijken te lopen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/619080326/analyse-witwascontrole-verzandt-in-jacht-op-kruimeldieven

U kent ons verhaal over de Buitenlandse lezer van XEA.nl
Die zaak werd onbeschaamd afgehandeld en privacy stond HEEEEL laag op de agenda van de Effectenkredietinstelling. DE AFM had opdracht gegeven, zogenaamd op wettelijke basis. De geld Gids advocate mevr, Timmer kon daar NIETS van vinden. Zo werkt het in Nederland. Maar wat wil je, de CEO van Nederland liegt 13 uur aan een stuk en wordt weer CEO van Nederland. Wat een Lef & zelf overschatting heeft die man!!

fijne avond en voor straks eet smakelijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL