De Oostmarkt laat een gemengde stemming zien. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 21/02/2022 06:10
De tegenwoordige "handel" = een gestuurde markt, door algoritmische systemen, waar vraag & aanbod nauwelijks meer voelbaar is.
DIT schreeuwt om herinvoering van "nummers aan de digitale aandelen - obligaties etT. etc..
- Ach, waar vind je nog normale, betrouwbare, eerlijke en begrijpelijke handel!?
Falende toezichthouders, daar moeten wij het meedoen!

Hetzelfde als bij de NIOD,
Die belden wij op 3 februari j.l naar 't NIOD te Amsterdam, maar zij wilde niet met ons in discussie gaan, wij moesten "eerst het rapport op 17 febr.a.s. afwachten"!
Dat is te laat vertelden wij, U weet niet eens wat daar in staat!! De persoon werd agressief !
Oh neen vertelden wij, waarom heeft de Koning dan al excuses aangeboden!?
Daarmee vertolkte de Koning al de inhoud van dat rapport! Mijnheer ik ga niet verder in discussie met U. Zo namen wij afscheid van elkaar.

Nederlands - Indie.
Mariniers op patrouille in een hoogvlakte op Java in Nederlands-Indië.
’Veruit de meesten waren gouden kerels’!
Indië-veteranen maken zich grote zorgen over het dekolonisatie-onderzoek dat 17 februari wordt gepresenteerd. Over het door de regering gesubsidieerde rapport waaraan jaren is gewerkt hangt in hun ogen de schijn van partijdigheid waardoor oud-strijders opnieuw in een kwaad daglicht vrezen te komen staan.
Door OLOF VAN JOOLEN
Zijn diensttijd in Nederlands-Indië was voor veteraan Gerard van der Lee een afgesloten hoofdstuk. Althans, zo voelde het tot zijn dochter in 1979 thuiskwam van de havo. „Had papa in Indië ook oorlogsmisdaden begaan zoals de SS in de Holocaust”, vroeg ze haar moeder schuchter. zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/30-31

Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje & oorkonde zijn in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.


Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!


media,
- U.S. Warns That Russia May Target Multiple Cities in Ukraine
- ECB Shift May Also End World’s Longest-Running Subzero Rates.
- Germany Spent $48 Billion to Protect Jobs From Covid Fallout.
The government program was worth the cost, the labor minister said.
- South Africa’s Finance Chief to Navigate Cost, Debt Wildcards in Budget.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt een gemengde stemming met de volgende standen
in Japan de Nikkei 26.928 -194 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.155 -172 punten
In Australië de All Ordinaries 7.507 +4 punten
In Singapore de Straits 3.435 +7 punten

De verkiezingen voor de Gemeente Raden komen er aan! Dus wil de CLUB van Rutte alles los gooien van de Covid 19 beperkingen. In de hoop "Goodwill". te kweken ten gunste van de Regeringspartijen! Laat U niet misleiden!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
maandag 21 febr.
Wall Street gesloten wegens President's Day
- jaarcijfers Accdentis

dinsdag 22 febr.
Acomo jaarcijfers ASMI 4de kw. en jaarcijfers, Signify Jaarversalg 2021
In de VS Consumentenvertrouwen + Huizen prijzen dec. 2021

woensdag 23 febr.
Jaarcijfers van Aalbertts Ind. - Elia - ASR - Solvay - AMG - Ontex - Wolters - Ageas - JDE Peets.

donderdag 24 febr.
Jaarcijfers Glapagos - Fofarmers - v. Lanschot - Van d. Velde - AB InBev - Bpost - Deceuninck - Cofinimmo en Solvac
In de VS BNP en Vastgoed.

vrijdag 25 febr.
Jaarcijfers IMCD - NeWays Elec. - Bekaert , CTAc, Corbion en Kendrion.
In de VS - Consumenten uitgaven jan. 2022 - Huizen verkoop en Durable Goods Jan. 2022

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Het World Economic Forum verhaal. Wat een macht trekt het WEF (Lees Klaus Schwab) naar zicht toe? Een verplichte !!!! Lees elders meer.

’VVD is moreel kompas kwijt’.
Geert Wilders (58) wist niet wat hij hoorde toen bleek dat de zus van D66-Kamerlid Fonda Sahla de veroordeeld terroriste Soumaya Sahla was. Toen bleek dat Soumaya op voorspraak van erelid Frits Bolkestein al jaren adviseur nationale veiligheid is van de VVD, gingen bij hem alle alarmbellen af.
„Bij hun arrestatie hadden zij en nog een andere terrorist een Agram 2000 bij zich, een Kroatisch automatisch geweer. Ze waren op zoek naar Ayaan Hirsi Ali en naar mij. Soumaya ging tussen de politie en die andere terrorist staan en riep ’Allahu Akbar’, zodat hij nog een poging kon doen om het geweer tegen de politie te gebruiken. Deze vrouw is in-en-inslecht.
zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

Dit is de Club van mijnheer Rutte.
Verberg je...

De valuta's
de dollar euro 1,1365 de Yen 1.3068 't Pond 0,8342 AU$ 1,5753 C$ 1,4462 NZ$ 1,6906 Sing$ 1,5281

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d.21 Februari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Goud $ 1.893,00 en zilver $ 23,74 Platina $ 1.070 Gold/Silver Ratio 79.73 Olie $ 91,16 en de dollar euro 1,1365 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld. In de stille periode zijn ze vaak daarmee bezig!
1 bitcoin = 39.317 USA dollar
1 ripple = 0,79548 USA dollar

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren, zelfs voor 1 juli a.s..

media
Podcast met Martin Visser
‘Spaartaks-schandaal treft niet alleen de rijken’!!!
Opeens is er paniek rond de spaartaks. De Hoge Raad heeft eind december besloten dat tienduizenden spaarders geld terugkrijgen van de Belastingdienst vanwege de ‘oneerlijke’ vermogensrendementsheffing. Martin Visser spreekt in de podcast Kwestie van Centen van een schandaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie ontvangt geld van de fiscus, en wat is het alternatief voor de gehate heffing? Ook spreken Visser en collega Herman Stam met Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers, die goede hoop heeft dat alle Nederlandse spaarders die te veel belasting hebben betaald worden gecompenseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/854814105/spaartaks-schandaal-treft-niet-alleen-de-rijken

Maar er lijken "beren". op de weg te komen. De Belastingdienst heeft tekort medewerkers om deze "klus te klaren"!

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Klaus Schwab, wie kent hem niet?
De Duitser is tijdens de coronacrisis wereldberoemd geworden als aanjager van de Great Reset. Minder bekend is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.
Of beter gezegd: van WIE.
Wie is de mysterieuze man achter Klaus Schwab?
Wie is de geestelijk vader van de Great Reset?
Bekijk de video om dat te ontdekken:
ga naar https://www.youtube.com/watch?v=Lrk1qCJ952k
Laat weten wat u van de video vond door een duimpje omhoog te geven en door een reactie te plaatsen. In de Vuurlinie verschijnt elke vrijdagavond.
Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal.
Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken.

Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want Cultuur onder Vuur had - speciaal voor dit weekend 20/2, heb ik interessante artikelen voor u.
#1: Finse politica voor rechter om afwijzen van homoseksualiteit
2: Transgenderlobby heeft geen boodschap aan wat meerderheid Nederlanders
wil
#3: Zondag is een rustdag, toch?
ga voor meer naar https://geziningevaar.nl/artikelen/zondag-is-een-rustdag-toch?cid=1456511768&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-02-19#main

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,6 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Witwas controle
In de Geldgids no 6 van okt. 2021
Staan hele vreemde handelingen, die beschamend waren voor klienten.
Wij hebben voor een Lezer bij Cobeco een zaak aangekaart.
Dat moest en was "wettelijk verplicht".Leugens, de AFM had dat gezegd tegen medewerkers van de Robeco. De Geldgids advocate mevr. Mr. Timmer kon NIETS vinden over een "wettelijke" plicht. Leugen en bangmakerij en een voorloper van de Great Reset 2030.
Onbeschofte vragen & eisen werden gesteld. De klient woonde in het buitenland en had hier een gemachtigde. Robeco liet de "zorgplicht" voor wat het was en zette de "gemachtigde" zonder bericht aan de kant. Wij hebben het bij de MiFiD aangekaart en gewonnen van de Robeco Groep en ook een schade claim erbij gekregen. Het heeft ca. 9 maanden geduurd, voor de Klient het geld kreeg overgeboekt op haar rekening.
Zo werkt het, het lijkt het OM wel!
Wij schreven een aangetekende persoonlijk & vertrouwelijk e brief en niet voor derde bestemd aan een Hoofdofficier.
Wij kregen op 16 febr j.l. een antwoord gedateerd op 11 febr. van een andere persoon. Wij mochten geen nieuwe brief meer schrijven, dan werd daar NIET meer op geantwoord.
Zo werkt 't in Nederland, wij hebben geen vertrouwen meer in dit OM uit die plaats. De ene medewerkster zegt: "hier moet een uitspraak voor U worden gedaan!
De andere zeggen, "geen brieven meer, dan worden ze in de bekende lade gelegd bij 't OM "!

Het lijkt de "toeslag affaire wel!

Zo ondermijnen OM & Politiek het vertrouwen van/bij de Burgers!!

media CBS
Bijna een vijfde coronasteun naar horeca.
Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. De horeca ontving het grootste deel van dit bedrag: 19 procent. Sinds de lockdown van afgelopen december heeft het kabinet de coronasteunregelingen heropend. Medio januari 2022 was voor bijna 1,1 miljard euro aan vergoedingen toegekend voor loonkosten via de NOW-5-regeling over november en december 2021 en voor vaste lasten via de TVL-regeling over het vierde kwartaal van 2021. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over steunmaatregelen voor bedrijven, gemaakt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).
De tegemoetkomingen voor loonkosten en vaste lasten zijn twee typen steunmaatregelen die het kabinet tijdens de coronacrisis in het leven heeft geroepen. Daarnaast hebben bedrijven ook de mogelijkheid tot uitstel van belastingbetaling, en bestaan er diverse garantiestellingen, leningen en kleinere subsidieregelingen. Deze worden in dit nieuwsbericht buiten beschouwing gelaten.

Van maart 2020 tot en met september 2021 hebben bedrijven in totaal bijna 23,6 miljard euro aan loonkosten vergoed gekregen via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Daarnaast is iets minder dan 7,4 miljard euro aan vaste lasten vergoed vanuit de regelingen Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Binnen horeca meeste steun naar restaurants
Horecabedrijven ontvingen tot en met september vorig jaar het grootste bedrag aan tegemoetkoming voor loonkosten en vaste lasten: 5,9 miljard euro. Deze bedrijfstak kreeg in anderhalf jaar tijd zowel het grootste steunbedrag vanuit de NOW- als vanuit de TOGS/TVL-regelingen. Binnen de horeca ontvingen de restaurants veruit de meeste coronasteun vanuit deze regelingen, gevolgd door hotel-restaurants en cafés. De handel kreeg ongeveer 5 miljard euro van de totale subsidies voor loonkosten en vaste lasten, waarbinnen de groothandel de meeste steun ontving. Daarnaast kregen verhuur en overige zakelijke diensten, vervoer en opslag, en nijverheid ieder meer dan 3 miljard euro vanuit het totale steunpakket aan NOW- en TOGS/TVL-regelingen. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/bijna-een-vijfde-coronasteun-naar-horeca

media CBS
Minder autorijbewijzen verstrekt dan voor coronacrisis.In 2021 werden er 7,8 procent meer nieuwe autorijbewijzen afgegeven dan een jaar eerder. In totaal kwamen er 178 duizend nieuwe autorijbewijshouders bij. Wel is dit nog altijd 17,7 procent minder dan in het jaar vóór de coronapandemie. Eind 2021 beschikten minder jongeren en meer ouderen over een autorijbewijs dan een jaar daarvoor. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/minder-autorijbewijzen-verstrekt-dan-voor-coronacrisis

media CBS
Opnieuw minder buitenlandse toeristen in logiesaccommodaties in 2021
Het aantal buitenlandse toeristen dat in 2021 in de Nederlandse logiesaccommodaties heeft overnacht is vergeleken met een jaar eerder met 13 procent gedaald. Vergeleken met 2019 lag dat vorig jaar 69 procent lager. Het aantal binnenlandse gasten nam het laatste jaar wel toe, het is nu bijna op het niveau van 2019. In 2021 overnachtten 32 miljoen Nederlandse en buitenlandse toeristen in de logiesaccommodaties, in totaal 17 procent meer dan een jaar eerder maar nog altijd 30 procent minder dan in 2019. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe voorlopige cijfers. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/08/opnieuw-minder-buitenlandse-toeristen-in-logiesaccommodaties-in-2021

tijd 06.52
Actuele koersen (kg): Goud: €53.550 | Zilver: €672
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $120.20 +0.80 %

Tasmania and Rio Tinto partner for a strong and sustainable future at Bell Bay.
lees elders meer

Tarku announces the Grant of Stock Options. lees elders meer

media,
- ’Schade aan zonnepanelen door storm niet altijd verzekerd’.
- De windvangen zullen dit jaar een hogere opbrengst hebben!
- Hoe kunnen platte daken beter " wind bestendig worden"!?

media
Structurele aanpak stikstof leidt tot meer focus op Natura 2000-gebieden. lees elders meer.

tijd 08.42
Olie $ 91,02 en de dollar 1,1380
1 bitcoin = 39.213 USA dollar
1 ripple = 0,79746 USA dollar

media, FUGRO
Nieuwe generatie grote drijvende windmolens vult orderboek Fugro.
AMSTERDAM - Grote drijvende windmolenparken in diepere wateren zullen komende jaren ook voor de Europese kust voor meer schone energie gaan zorgen. Opgetuigd met kleine waterstoffabriekjes, voor stroomproductie zonder schadelijke CO2-uitstoot, worden de drijvende kolossen aan ankers op grote schaal voorbereid, aldus bodemonderzoeker Fugro. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/42729097/nieuwe-generatie-grote-drijvende-windmolens-vult-orderboek-fugro

tijd 08.46
De actuele koersen (kg): Goud: €53.419 | Zilver: €671

tijd 10.01
Een wisselvallige stemming op de Europese beurzen.
De AEX 742.46 -2.43 -0.33% de Bel 20 4.043.38 -1.72 -0.04% de CAC 6.951.14
+21.51 +0.31% en de DAX 15.144.98 +102.47 +0.68%

tijd 10.04
De koers van ASlfen werd vorige week gestuwd door vraag van de baissiers, nu wordt de prijs betaald, Alfem terug naar EUR 71,50 -4,20 vol 53.154

media Effectenkredietinstellingen
Klanten mopperen: de bank wordt steeds duurder!
AMSTERDAM - Bankkantoren sluiten en we regelen steeds meer bankzaken zelf online. Tegelijkertijd wordt het houden van een betaalrekening steeds duurder. In de afgelopen vijf jaar zijn klanten gemiddeld 42% meer gaan betalen voor een standaard bankrekening. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1878394320/klanten-mopperen-de-bank-wordt-steeds-duurder

Spelletjes.
Falend Toezicht op de Euronext, werkt het spelen van spelletjes in de hand.
Dus zijn de Toezichthouders, die op een correcte handel moeten toezien, schuldig aan deze vorm van handelen.

tijd 10.31
Olie $ 91,15 en de dollar euro 1,1371
1 bitcoin = 39.074 USA dollar
1 ripple = 0,79171 USA dollar

tijd 10.33
De Goudprijs in Euro Per Kg 53.591,20 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 672,49

Suriname: TotalEnergies announces another significant discovery in Block 58.
lees elders meer.

media,
US temporary ban on Mexican avocados smashed with exports resuming today.
The US Department of Agriculture Animal (USDA) and Plant Health Inspection Service (APHIS) have said that avocado inspections in Michoacán, Mexico have now restarted and that additional safety measures have been enhanced for “inspectors working in the field.” see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/us-temporary-ban-on-mexican-avocados-smashed-with-exports-resuming-today.html

media,
Europees DEEP PURPLE project
Paarse bacteriën zetten bio-afval om in plastics, cellulose en cosmetica.
Het idee om zowel organisch materiaal uit afvalwater als vast huishoudelijk afval geïntegreerd te verwerken is nieuw. Om dit mogelijk te maken wordt een flexibele multiplatform foto-bioraffinaderij ontwikkeld, waarin paarse fototrofe bacteriën (PPB) de biomassa omzetten naar chemicaliën en materialen. zie & lees meer op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/paarse-bacterien-zetten-bio-afval-om-in-plastics-cellulose-en-cosmetica/

media,
Russia Says Putin-Biden Summit Not Confirmed Yet: Ukraine Update!!
dit bericht zet de Europese beurzen zwaar onder druk.
tijd 14.06
De AEX 731.64 -13.25 -1.78% de DAX 14.857.83 -184.68 -1.23%

tijd 14.08
De Bel 20 3.980.55 -64.55 -1.6% en de CAC 6.813.07 -116.56 -1.68%

media,
- ECB Shift May Also End World’s Longest-Running Subzero Rates
The world’s longest experiment in negative interest rates may be coming to an end.
-Russian Assets Tumble as Military Aid Report Spooks Traders.
-Deutsche Bank Warns Staff Not to Delete WhatsApps Amid Scrutiny.
The German lender is trying to clamp down on private communication channels.
- British New Music Entrepreneur Jamal Edwards Dies Aged 31.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 14.13
Goud $ 1.895,70 zilver $ 23,77 en platina $ 1.076 Gold/Silver Ratio 79.73
Olie $ 91,60 en de dollar euro 1,1342
1 bitcoin = 37.703 USA dollar
1 ripple = 0,76828 USA dollar

Oekraïne
Over de radio hoorde wij vandaag van een "kenner", de volgende mogelijkheid.
Poetin test de samenwerking van Europa met de VS uit.
Hoelang/ver kan ik gaan. Poetin wil de twee opstandige provincie inlijven en dan kijken welke mogelijkheden er dan weer zijn/komen. De Krim is zonder veel tegenwerking van de Europese landen eenvoudig gegaan.
Dus blijven de spanningen nog wel even bestaan.

WALL STREET
is vandaag dicht. Dus moeten we het zonder doen.

tijd 16.11
Olie $ 92,02 en de dollar euro 1,1349
1 bitcoin = 39.125 USA dollar
1 ripple = 0,78820 USA dollar

media,
-Ukraine Denies Attack on Russian Forces: Ukraine Update.
-RBI to Enter Into Sell-Buy Swaps Worth $5 Billion.
-Germany Tipped Into Second Recession by Virus, Bundesbank Says.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 16.19
De actuele koersen (kg): Goud: €53.787 | Zilver: €678

media,
Veilige havens profiteren van verslechterend nieuws over Oekraïne.
-Op de financiële markten vallen de inflatie en het beleid van de centrale banken nu in het niet bij de geopolitieke ontwikkelingen. Ook op de valutamarkten is dat zo. Van de G10-valuta wisten de Japanse Yen en de Zwitserse frank, de traditionele veilige havens, een rally neer te zetten ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Commodityvaluta als de Australische en de Nieuw-Zeelandse dollar deden het trouwens ook vrij goed. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/veilige-havens-profiteren-van-verslechterend-nieuws-over-oekraine

tijd 17.21
Goud $ 1.897 zilver $ 23,90 en platina $ 1.072. Gold/Silver Ratio 79.36
Olie $ 92,46 en de dollar euro 1,1344
1 bitcoin = 39.976 USA dollar
1 ripple = 0,78719 USA dollar

media,
De gehele wereld lijkt in brand te staan,
In Italie
Etna spuwt opnieuw kilometershoge aswolk uit,
CATANIA - Iets meer dan een week na een spectaculaire uitbarsting heeft de vulkaan Etna op het Italiaanse eiland Sicilië opnieuw lava en as gespuwd. De aswolk bereikte maandagmiddag een hoogte van ongeveer tien kilometer, zo maakte het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV) in Catania bekend. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers of schade. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2090828546/etna-spuwt-opnieuw-kilometershoge-aswolk-uit

media,
Geert Wilders bij WNL Op Zondag:
PVV wil energierekening verlagen!
Geert Wilders: ‘‘PVV wil energierekening verlagen! BTW op energie van hoge 21% tarief naar lage tarief 9% en komend jaar zelfs naar 0%. Daardoor 600 euro lagere rekening voor iedereen. En voor mensen met smalle beurs nog 600 euro extra tegemoetkoming via gemeenten.’’.

media,
Technische analyse Zilver
by Roy Martens on 21/02/2022
De afgelopen 2 weken is zilver aan een nieuwe stijging begonnen die de zilverprijs weer heeft teruggebracht tot aan de $24. Na de forse daling in de laatste week van januari hadden de stieren even tijd nodig om hun wonden te likken en werd een mogelijk herstel geblokt door het 50 d. MA. zie & lees meer op
https://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=44400

tijd 17.37
De AEX 729.73 -15.16 -2.04% Prosus EUR 58,88 -4,67 vol. 2,732.413
De Midcap 1.026.01 -21.03 -2.01% Fugro EUR 8,749 +33,9ct vol. 2.296.702
De Smallcap 1.362.7 -33.75 -2.42% Vivoryon EUR 10,182 -80,8 ct vol. 63.706

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
21 febr..EUR 36,00 91.893. 1.074. EUR 36,06. 123.571 1.167. 17.35.29

DYNACOR SURGES PAST 2021 SALES GUIDANCE AND BOOSTS GOLD PRODUCTION TO OVER 100,000 OUNCES, A NEW YEARLY RECORD. lees elders meer

tijd 17.54
De Bel 20 3.969.13 -75.97 -1.88% Umicore EUR 35,65 -1,12 vol. 787.458
De CAC 6.788.34 -141.29 -2.04% Alstom EUR 24,55 -1,09 vol. 1,876.906
De DAX 14.731.12 -311.39 -2.07% Zalando. EUR 58,80 -2,84 vol. 12.000

Hier een interessante video om te bekijken. Een gesprek met journalist Arno Wellens (die goed onderzoek doet en alles met documenten onderbouwd) over het Europees digitaal paspoort.

https://www.blckbx.tv/tech-media/arno-wellens-europees-digitaal-paspoort-is-verkapte-staatsgreep


Legal proceedings initiated against RoodMicrotec GmbH regarding the perpetual bond issued in 2010. lees elders meer

shortlijst
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 1.15 18 feb 2022
Marshall Wace LLPSBM Offshore N.V.NL0000360618 0.98 18 feb 2022
Millennium Capital Partners LLPPostNL N.V.NL0009739416 0.70 18 feb 2022
Point72 Europe (London), LLPBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.70 18 feb 2022
Renaissance Technologies LLCBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.50 18 feb 2022
Voleon Capital Management LPAlfen N.V.NL0012817175 0.62 18 feb 2022
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 1.30 17 feb 2022

Fijne avond en eet smakelijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL