Wall Street negatief de dag uit en Oostmarkt laat een gemengd beeld zien. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/02/2022 05:10
De tegenwoordige "handel" = een gestuurde markt, door algoritmische systemen, waar vraag & aanbod nauwelijks meer voelbaar is.
DIT schreeuwt om herinvoering van "nummers aan de digitale aandelen - obligaties etc. etc..
- Ach, waar vind je nog normale, betrouwbare, eerlijke en begrijpelijke handel!?
Falende toezichthouders, daar moeten wij het meedoen!

Hetzelfde als bij de NIOD,
Die belden wij op 3 februari j.l naar 't NIOD te Amsterdam, maar zij wilde niet met ons in discussie gaan, wij moesten "eerst het rapport van 17 febr.(vandaag) afwachten"!
Dat is te laat vertelden wij, U weet niet eens wat daar in staat!! De persoon werd agressief !
Oh neen vertelden wij, waarom heeft de Koning dan al excuses aangeboden!?
Daarmee vertolkte de Koning al de inhoud van dat rapport! Mijnheer ik ga niet verder in discussie met U. Zo namen wij afscheid van elkaar.

Nederlands - Indie.
Mariniers op patrouille in een hoogvlakte op Java in Nederlands-Indië.
’Veruit de meesten waren gouden kerels’!
Indië-veteranen maken zich grote zorgen over het dekolonisatie-onderzoek dat 17 februari wordt gepresenteerd. Over het door de regering gesubsidieerde rapport waaraan jaren is gewerkt hangt in hun ogen de schijn van partijdigheid waardoor oud-strijders opnieuw in een kwaad daglicht vrezen te komen staan.
Door OLOF VAN JOOLEN
Zijn diensttijd in Nederlands-Indië was voor veteraan Gerard van der Lee een afgesloten hoofdstuk. Althans, zo voelde het tot zijn dochter in 1979 thuiskwam van de havo. „Had papa in Indië ook oorlogsmisdaden begaan zoals de SS in de Holocaust”, vroeg ze haar moeder schuchter. zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/30-31

Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje & oorkonde zijn in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.


Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!

We gaan wel naar China (de O. Spelen)en doen handel daar(mee). De Oeigoeren worden in "heropvoedingskampen" vast gehouden, is dat mensen rechten!?

In de VS speelde de situatie rondom Oekraïne de hoofdrol.
Wat is waar en wat niet! Het grootste deel van het dag verlies werd weggewerkt en posities werden door de beroepshandel gesloten.
De Dow sloot op 34,934.27 -54.57 -0.16%
De Nasdaq sloot op 14,124.09 -15.67 -0.11%

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
donderdag 17 febr.
BAM Holding, Ordina, CM.com, NN Groep, Nedap. VEON Kinepolis Gr. cijfers.
Sandstorm Gold cijfers 2021
In Japan Handelsbalans.
NIOD rapport

vrijdag 18 febr.
Besi, Proximus, Heijmans cijfers.
In de VS vastgoed.

media,
-Russian Claims of Ukraine Pullback Are False, U.S. Charges
-U.S. Says 7,000 More Russian Troops Have Arrived: Ukraine Update.
-Ukraine Says It Suffered Worst DDoS Attack in Standoff.
-Hong Kong’s Biggest REIT Faces Rent Pressure During Covid Battle.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt is op dit vroege moment een gemengd beeld
in Japan de Nikkei 27.236 -223 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.564 -154 punten
In Australië de All Ordinaries 7.590 +17 punten
In Singapore de Straits 3.451 +12 punten

De verkiezingen voor de Gemeente Raden komen er aan! Dus wil de CLUB van Rutte alles los gooien van de Covid 19 beperkingen. In de hoop "Goodwill" te kweken ten gunste van de Regeringspartijen! Laat U niet misleiden!

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Het World Economic Forum verhaal. Wat een macht trekt het WEF (Lees Klaus Schwab) naar zicht toe? Een verplichte !!!! Lees elders meer.

’VVD is moreel kompas kwijt’.
Geert Wilders (58) wist niet wat hij hoorde toen bleek dat de zus van D66-Kamerlid Fonda Sahla de veroordeeld terroriste Soumaya Sahla was. Toen bleek dat Soumaya op voorspraak van erelid Frits Bolkestein al jaren adviseur nationale veiligheid is van de VVD, gingen bij hem alle alarmbellen af.
„Bij hun arrestatie hadden zij en nog een andere terrorist een Agram 2000 bij zich, een Kroatisch automatisch geweer. Ze waren op zoek naar Ayaan Hirsi Ali en naar mij. Soumaya ging tussen de politie en die andere terrorist staan en riep ’Allahu Akbar’, zodat hij nog een poging kon doen om het geweer tegen de politie te gebruiken. Deze vrouw is in-en-inslecht.
zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

De valuta's
de dollar euro 1,1351 de Yen 1.3085 't Pond 0,8361 AU$ 1,5794 C$ 1,4426 NZ$ 1,6986 Sing$ 1,5258

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d.17 Februari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Goud $ 1.876,00 en zilver $ 23,48 Platina $ 1.062 Gold/Silver Ratio 79.83 Olie $ 93,04 en de dollar euro 1,1351 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld. In de stille periode zijn ze vaak daarmee bezig!
1 bitcoin = 43.586 USA dollar
1 ripple = 0,81887 USA dollar

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren, zelfs voor 1 juli a.s..

media
Podcast met Martin Visser
‘Spaartaks-schandaal treft niet alleen de rijken’!!!
Opeens is er paniek rond de spaartaks. De Hoge Raad heeft eind december besloten dat tienduizenden spaarders geld terugkrijgen van de Belastingdienst vanwege de ‘oneerlijke’ vermogensrendementsheffing. Martin Visser spreekt in de podcast Kwestie van Centen van een schandaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie ontvangt geld van de fiscus, en wat is het alternatief voor de gehate heffing? Ook spreken Visser en collega Herman Stam met Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers, die goede hoop heeft dat alle Nederlandse spaarders die te veel belasting hebben betaald worden gecompenseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/854814105/spaartaks-schandaal-treft-niet-alleen-de-rijken

Maar er lijken "beren". op de weg te komen. De Belastingdienst heeft tekort medewerkers om deze "klus te klaren"!

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Klaus Schwab, wie kent hem niet?
De Duitser is tijdens de coronacrisis wereldberoemd geworden als aanjager van de Great Reset. Minder bekend is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.
Of beter gezegd: van WIE.
Wie is de mysterieuze man achter Klaus Schwab?
Wie is de geestelijk vader van de Great Reset?
Bekijk de video om dat te ontdekken:
ga naar https://www.youtube.com/watch?v=Lrk1qCJ952k
Laat weten wat u van de video vond door een duimpje omhoog te geven en door een reactie te plaatsen. In de Vuurlinie verschijnt elke vrijdagavond.
Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal.
Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken.

Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want,
Facebook werkt in Nederland zelfs samen met Jerry Afriyie en andere Zwarte Piethaters om u en mij op te sporen en de mond te snoeren!
Jerry Afriyie wees in 2019 tijdens een toespraak nog Cultuur onder Vuur aan als grote tegenstander in zijn oorlog tegen Zwarte Piet.
Nu lijkt Jerry Afriyie zijn zin te krijgen.


AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,6 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Entree Resources Yesterday 99.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:46 H 0.95 -0.02 500 1 Anonymous 2 RBC K
15:59:46 H 0.95 -0.02 500 1 Anonymous 2 RBC K
15:59:46 T 0.95 -0.02 1,500 1 Anonymous 7 TD Sec K

Equinox Gold Yesterday Vol. 1.434.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.21 +0.21 49 14 ITG 13 Instinet Q
16:00:00 T 8.21 +0.21 31 14 ITG 1 Anonymous Q
16:00:00 T 8.21 +0.21 12 14 ITG 1 Anonymous Q

Solaris Yesterday Vol. 244.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.08 -0.38 100 53 Morgan Stanley 13 Instinet KQ
16:00:00 T 14.08 -0.38 100 39 Merrill Lynch 13 Instinet KQ
16:00:00 T 14.08 -0.38 100 124 Questrade 13 Instinet KQ

Pan. American Silver Yesterday Vol. 717.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 30.83 +0.43 8 53 Morgan Stanley 5 Penson Q
16:00:00 T 30.83 +0.43 46 1 Anonymous 5 Penson Q
16:00:00 T 30.83 +0.43 50 79 CIBC 5 Penson Q

Rapport Dijsselbloem over Covid 19 in Nederland.
Van Dissel ondermijnde vertrouwen met twijfel mondkapjes, oordeelt OVV.
https://www.xea.nl/advies-algemeen.php?type=toon&id=300-44354 Lees elders meer.

reactie XEA.nl
Waarom niets over de genezende pillen van Dokter Rob Elens en waarom krijgen wij van het Ministerie van Volksgezondheid daarop OOK geen antwoord? Deze vraag dateert al vanaf 8 dec. 2021.

tijd 05.41
De actuele koersen (kg): Goud: €53.076 | Zilver: €665

media,
Newcrest Mining Limited Announces HY Results FY22. lees elders meer

media,
Kinross reports 2021 fourth-quarter and full-year results. lees elders meer

media,
OSISKO TO PROCEED WITH INDEPENDENT DEVELOPMENT OF WINDFALL PROJECT. lees elders meer

De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $119.88 +1.11%

BHP, It's business as usual thanks to our COVID-19 controls. lees elders meer

media video about 29 minites
- 60% market crash, governments seizing your money, shortage of food: Todd Horwitz's scary outlook.
The Federal government of Canada recently invoked the Emergencies Act for the first time in Canadian history in response to the trucker protest in Ottawa.
Todd Horwitz, chief market strategist of BubbaTrading.com told David Lin that the stripping away of personal freedoms is not exclusive to Canada, and is only going to get worse around the world.
“That’s where governments are going anyways,” Horwitz said. “When people continue to vote in the directions that they vote and they give up their freedoms, you are proving to the government to do this because you keep voting in the same people that don’t belong there.” watch on
https://www.kitco.com/news/2022-02-16/60-market-crash-governments-seizing-your-money-shortage-of-food-Horwitz-s-scary-outlook.html

Huizenmarkt vs crisis die eruit kan ontstaan!
Indien de rente sterk zou gaan stijgen, dan kan de situatie uit de jaren eind 1970 en begin jaren 1980 weer ontstaan.
Gedwongen verkopen en mensen die de maandlasten van het huis/woning niet meer konden opbrengen. De markten leven zo onbekommerd.

media,
Bestuurders Fed vonden inflatie bij vorig rentebesluit al te hoog.
Dit staat in de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Die worden op de financiële markten scherp in de gaten gehouden omdat Fed-baas Jerome Powell bij het rentebesluit van vorige maand hintte op een renteverhoging in maart. De Fed gaf ook aan te zullen stoppen met het opkopen van obligaties.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1967317783/bestuurders-fed-vonden-inflatie-bij-vorig-rentebesluit-al-te-hoog

media CBS
Omzet bouw in 2021 ruim 8 procent hoger dan in 2020.
De omzet van de bouw is in het vierde kwartaal van 2021 met 11 procent gestegen. Dat is de hoogste groei in een kwartaal sinds het begin van de coronacrisis. Voor heel 2021 kwam de omzet in de bouw 8,2 procent hoger uit dan een jaar eerder. De hout- en bouwmaterialenindustrie zag de omzet nog iets meer stijgen. In 2021 werd voor 74 duizend nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven, 10 procent meer dan in 2020. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. In hoeverre de coronacrisis nog van invloed is geweest op de resultaten, kan niet met CBS-cijfers worden vastgesteld.
Gemiddeld hebben alleen grond-, weg- en waterbouwbedrijven met 10 tot 100 werkzame personen hun omzet in het vierde kwartaal zien dalen. De branche sloot het vierde kwartaal nog wel positief af, maar de omzet kwam in 2021 niet uit boven die van 2020. Gespecialiseerde bouwbedrijven behaalden in het vierde kwartaal de hoogste groei in de bouw. De omzet lag bij deze bedrijven gemiddeld 13 procent hoger dan een jaar eerder. De burgerlijke en utiliteitsbouw bleef daar met een groei van 12,4 procent niet ver bij achter. Vooral kleine bedrijven tot 10 werkzame personen deden het goed in deze branches.
In het vierde kwartaal zijn 83 faillissementen uitgesproken in de bouw. In heel 2021 waren er 305 faillissementen, 120 minder dan een jaar eerder. Het aantal faillissementen in de bouw daalt al jaren. Zo werden in 2013 nog ruim 1 500 faillissementen uitgesproken in de bouw. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/07/omzet-bouw-in-2021-ruim-8-procent-hoger-dan-in-2020

media CBS
Hoogste aantal vergunde nieuwbouwwoningen in jaren.
In 2021 werd voor 74 duizend nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven. Dat is 10 procent meer dan in 2020 en het hoogste aantal in meer dan tien jaar. De totale bouwkosten van deze vergunde woningen waren bijna 15 procent hoger dan een jaar eerder. Een derde van de vergunde nieuwbouwwoningen zijn huurwoningen, twee derde koopwoningen. In Zuid-Holland werden de meeste nieuwe woningen vergund. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de bouw.
Het dieptepunt in het aantal vergunde nieuwbouwwoningen werd bereikt in 2013, toen voor slechts 27 duizend woningen een vergunning werd afgegeven. Daarna nam het aantal vergunningen toe. In de periode 2017-2021 lag dit aantal gemiddeld rond de 68 duizend. Dat was nog altijd minder dan in de periode vóór de kredietcrisis van 2008/2009. Tussen 2000 en 2008 werd jaarlijks nog voor gemiddeld 80 duizend nieuw te bouwen woningen een vergunning verleend.
Het aantal vergunde nieuwbouwwoningen is een indicator voor het aantal woningen dat in de nabije toekomst zal worden gebouwd. De gemiddelde doorlooptijd vanaf vergunningverlening is circa twee jaar. Vergunningen voor woningtransformaties (het omzetten van niet-woningen, zoals kantoren, in woningen) zijn niet in de cijfers over de vergunde nieuwbouwwoningen opgenomen. Eerder meldde het CBS al dat er in 2021 bijna 69 duizend nieuwbouwwoningen aan de voorraad zijn toegevoegd. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/07/hoogste-aantal-vergunde-nieuwbouwwoningen-in-jaren

media CBS
Werkloosheid in januari afgenomen.
n de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld 9 duizend per maand. Daarmee kwam het aantal werklozen in januari 2022 uit op 354 duizend. Dat is 3,6 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werkenden van 15 tot 75 jaar nam in dezelfde periode met gemiddeld 26 duizend per maand toe tot 9,4 miljoen. De toename van het aantal werkenden was het grootst bij jongeren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. UWV registreerde eind januari 193 duizend lopende WW-uitkeringen.
In januari hadden 3,8 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,4 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct beschikbaar zijn voor werk. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 3 duizend per maand gedaald. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/07/werkloosheid-in-januari-afgenomen

Cultuur onder Vuur
We voeren onze Winter Geefactie voor het Gezin, en we hebben nog 832 euro nodig om ons doel te bereiken. Overweegt u alstublieft een donatie, zodat we de benodigde 5.000 euro halen.
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

CM.com reports record 2021 Revenue up 67% and gross profit up 88%. lees elders meer

media,
Een natuurinclusieve inrichting voor Nederland. lees elders meer

Ordina presents annual results 2021. lees elders meer.

BAM realiseert gecorrigeerde EBITDA van € 278 miljoen in 2021; uitvoering strategie ligt op koers. lees elders meer

tijd 09.20
De AEX 759.54 +0.62 +0.08% positieve cijfers op de borden elders in Europa.

Rapport NIOD
Op voorhand schuldig. De ongeoefende soldaten, zoals Overleden zwager Ted. Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje & oorkonde zijn in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.

Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!

We gaan wel naar China (de O. Spelen)en doen handel daar(mee). De Oeigoeren worden in "heropvoedingskampen" vast gehouden, is dat mensen rechten!?

Kritiekpunten
Uit de conclusies die het NIOD noodgedwongen woensdag vervroegd vrijgaf, blijkt dat de historici ten opzichte van eerdere onderzoeken wel een stap maken. Ze stellen vast dat de militaire en politieke top niet alleen van structurele excessen hebben geweten, ze zouden die zelfs hebben aangemoedigd.
De vraag die zich daardoor opdringt, is of het tijd is voor excuses aan de veteranen. Die tot nu toe publiekelijk de klappen kregen. Koning Willem-Alexander bood in 2020 het Indonesische volk al excuses aan. Hans van Griensven: „Excuses voor het feit dat ze slecht opgeleid op pad zijn gestuurd met een schier onmogelijke opdracht met te weinig middelen? Dat zou op zich geen misplaatst excuus zijn.”


zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/29b9b8d624424bc34ea90ed5861a0de0/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

tijd 10.14
De Bel 20 4.093.49 -12.66 -0.31% de CAC 6.974.45 +9.47 +0.14% en de DAX 15.367.27 -3.03 -0.02%

tijd 10.17
De AEX 755.86 -3.06 -0.4% de Midcap 1.058.81 +1.15 +0.11% en de Smallcap 1.429.82 -13.03 -0.9%

Arcadis Fourth Quarter and Full Year Results 2021. lees elders meer

tijd 11.16
Goud breekt door naar $ 1.886,80 zilver $ 23,68 en platina $ 1.078 Gold/Silver Ratio 79.65 Olie $ 91,58 en de dollar euro 1,1364

tijd 11.19
De actuele koersen (kg): Goud: €53.324 | Zilver: €669

media,
-ECB Profit Slashed by Negative Rates and Risk of Pandemic Plan.
-Switzerland Sets Up Hydro-Power Reserve to Avoid Blackouts.
-Bulgaria Bans ‘Golden Passports’ in Bid to Win Schengen Entry.
see & read more on www.bloomberg.com

media,
The full interview: How to fix the broken plastic system. Watch the ...on https://www.unilever.com/news/news-search/2022/the-future-of-plastics-how-to-fix-the-broken-system/?utm_source=SignUp&utm_medium=Email&utm_campaign=NewsSignUp

tijd 14.00
Een afwachtende houding op de Europese beurzen.

tijd 14.06
Goud $ 1.887,00 zilver $ 23,62 en platina $ 1.076 Gold/Silver Ratio 79.86
Olie $ 92.22 en de dollar euro 1,1382
1 bitcoin = 43.178 USA dollar
1 ripple = 0,81397 USA dollar

media,
Hecla Reports 2nd Highest Silver Reserves in Company History. lees elders meer

Plastic Crisis wordt besproken in de Unilever video
Er komen Landelijke maatregelen o.a. in de UK. Maar er wordt in het algemeen gekeken voor een oplossing voor de gehele wereld.
Hergebruik etc. etc. voor het "oude plastic voor het vernieuwde plastic "!

media,
Sharp price gains in gold as Russia said poised to invade Ukraine.
Risk aversion is keen Thursday on reports that shots have been fired along the Ukraine-Russia border. Reports said Ukrainian troops fired on Russian-backed rebels. Reuters reported that the U.S. said a Russian invasion of Ukraine is "imminent" and that top U.S. diplomats are changing their travel plans.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-02-17/Sharp-price-gains-in-gold-as-Russia-said-poised-to-invade-Ukraine.html

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims rose by 23,000 to 248,000, down from the previous week's revised estimate of 205,000 claims.
AND
Today, the regional central bank said that its manufacturing business outlook fell to a reading of 16.0 in February, down from the Janaury reading of 23.2. The data missed expectations as consensus forecasts were calling for a reading around 19.9.

media,
Swiss gold exports to rise again.
(Kitco News) - Swiss gold exports are on the rise and exports to China surged in January to their highest since December 2016. Although there was some bad news in the most recent data as shipments of bullion to India fell (Swiss customs data). see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-02-17/Swiss-gold-exports-to-rise-again.html

RooGold Exploration Plans For Q1 & Q2 For Its Australian Exploration Project Portfolio. lees elders meer.

media,
-U.S. Housing Starts Drop 4.1% in First Decline in Four Months.
-Merck’s Covid Antiviral Pill to Be Discussed by EU Drug Regulators Next Week.
-Ukraine Failures Show Germany Is Europe's Weak Link.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.03
Het aandeel Alfen loopt door naar EUR 76,00 +2,55 vol. 168.000
Zitten de baissiers goed of lopen ze een scheur in de broek op!?

NIOD rapport
Rutte biedt Indonesië excuses aan: 'Beschamende feiten onder ogen zien'
Rutte noemt de conclusies "hard en onontkoombaar" en vindt dat Nederland "de waarheid onder ogen moet zien". zie & lees verder op
https://www.nu.nl/politiek/6184695/rutte-biedt-indonesie-excuses-aan-beschamende-feiten-onder-ogen-zien.html

reactie XEA.nl
Dit excuus raakt heel veel overleden jongens, die voor niets daar zijn gesneuveld en gevochten. WANNEER krijgen zij excuses!?
Het zal wel weer om geld draaien!

Tijd 15.58
De AEX terug naar 749.19 -9.73 -1.28% de Bel 20 4.090.19 -15.96 -0.39% de DAX 15.282.75 -87.55 -0.57%

Tijd 16.10
De Dow terug naar 34,517.37 -416.90 -1.19%
De Nasdaq 13,949.49 -174.60 -1.24%

tijd 16.24
De Smallcap 1.410.91 -31.94 -2.21% BAM verliest op EUR 2,866 -40ct vol. 6,1 miljoen

tijd 17.20
De Dow 34,526.50 -407.77 -1.17%
De Nasdaq 13,933.57 -190.52 -1.35%

tijd 17.24
De Goudprijs in Euro Per Kg 53.596,40 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 674,44

media
Carl Icahn (86): activistische belegger geen genie, maar miljardair dankzij systeem. Amsterdam „Ik heb dit geld verdiend omdat het systeem kapot is, niet omdat ik zo’n genie ben.” Voor iemand met een vermogen van $16 miljard klinkt de activistische belegger Carl Icahn opvallend bescheiden in een nieuwe documentaire bij HBO over de carrière van de belegger die een inspiratie was voor het personage Gordon Gekko uit de film Wall Street. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/89063590/carl-icahn-86-activistische-belegger-geen-genie-maar-miljardair-dankzij-systeem

reactie XEA.nl
Ook wij klagen & waarschuwen hier voor het "FOUTE Systeem"!

tijd 17.37
De AEX 750.8 -8.12 -1.07% Adyen EUR 1.925 -107 vol. 106.138
De Midcap 1.053.68 -3.98 -0.38% Arcadis EUR 42,36 +3,40 vol. 504.502
De Smallcap 1.406.05 -36.8 -2.55% deze indices laat een "veer"!
Oorzaak veel te hoger inschatting door systeembeheerders o.a. Cm.com en BAM op resp. 21,25 -3,30 vol. 588.664 en EUR 2,878 - 38,8ct vol. 7.679.133

tijd 17.47
Goud $ 1.898,20 zilver $ 23,81 en platina $ 1.091 Gold/Silver Ratio 79.71
Het zilver blijft zwaar achter, oorzaak een hele kleine markt die zwaar gemanipuleerd wordt.

tijd 17.50
De Bel 20 4.067.93 -38.22 -0.93% Umicore EUR 36,59 +1,09 vol. 1.298.382
De CAC 6.946.82 -18.16 -0.26% Carrefour EUR 18,015 +83ct vol. 5.981.873
De DAX 15.267.63 -102.67 -0.67% MTU EUR 208,70 +15,475 vol. 10.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
14 febr. EUR 36,90. 52.878. 746. EUR 37,06. 79.135. 846 17.36.08
15 febr. EUR 37,60. 56.494. 902. EUR 37.68. 84.036. 994 17.35.20
16 febr. EUR 37,78. 55.600. 695. EUR 37,80. 87.706. 770. 17.35.13
17 febr. EUR 37,84. 64.664. 659. EUR 37.86 110.220. 742. 17.35.29

shortlijst
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 1.48 16 feb 2022
Capital Fund Management S.A.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.88 16 feb 2022
Citadel Advisors LLCKoninklijke BAM Groep N.V.NL0000337319 0.45 16 feb 2022
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL0011540547 1.20 16 feb 2022
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.67 16 feb 2022
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU0569974404 0.98 16 feb 2022
Woodson Capital Master Fund, LPWereldhave N.V.NL0000289213 3.92 16 feb 2022
WorldQuant, LLCFlow Traders N.V.NL0011279492 1.01 16 feb 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 0.74 16 feb 2022
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 1.63 15 feb 2022

Baissiers drijven de prijs van Alfen nog op. Na het indekken is dat afgelopen en gaat de prijs van het aandeel weer inleveren. Dat is 't meest gebruikelijke effect.

VIZSLA REPORTS HIGH METALLURGICAL TEST RECOVERIES FOR NAPOLEON:
93% SILVER AND 90% GOLD. lees elders meer

Fijne avond en laten de overleden soldaten in Indie niet vergeten. Wij zullen Ted de 17-18 jarige soldaat in Indie van 1947 t/m 1950 zeker niet vergeten.
Vanaf de school banken naar Indie!

HEEFT U WEL EENS VAN EEN VREEDZAME OORLOGE GEHOORD!?
Wij van de redactie niet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL