Wall Street afwachtend en Oostmarkt terug. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 15/02/2022 05:58
De tegenwoordige "handel" = een gestuurde markt, door algoritmische systemen, waar vraag & aanbod nauwelijks meer voelbaar is.
DIT schreeuwt om herinvoering van "nummers aan de digitale aandelen - obligaties etT. etc..
- Ach, waar vind je nog normale, betrouwbare, eerlijke en begrijpelijke handel!?
Falende toezichthouders, daar moeten wij het meedoen!

Hetzelfde als bij de NIOD,
Die belden wij op 3 februari j.l naar 't NIOD te Amsterdam, maar zij wilde niet met ons in discussie gaan, wij moesten "eerst het rapport op 17 febr.a.s. afwachten"!
Dat is te laat vertelden wij, U weet niet eens wat daar in staat!! De persoon werd agressief !
Oh neen vertelden wij, waarom heeft de Koning dan al excuses aangeboden!?
Daarmee vertolkte de Koning al de inhoud van dat rapport! Mijnheer ik ga niet verder in discussie met U. Zo namen wij afscheid van elkaar.

Nederlands - Indie.
Mariniers op patrouille in een hoogvlakte op Java in Nederlands-Indië.
’Veruit de meesten waren gouden kerels’!
Indië-veteranen maken zich grote zorgen over het dekolonisatie-onderzoek dat 17 februari wordt gepresenteerd. Over het door de regering gesubsidieerde rapport waaraan jaren is gewerkt hangt in hun ogen de schijn van partijdigheid waardoor oud-strijders opnieuw in een kwaad daglicht vrezen te komen staan.
Door OLOF VAN JOOLEN
Zijn diensttijd in Nederlands-Indië was voor veteraan Gerard van der Lee een afgesloten hoofdstuk. Althans, zo voelde het tot zijn dochter in 1979 thuiskwam van de havo. „Had papa in Indië ook oorlogsmisdaden begaan zoals de SS in de Holocaust”, vroeg ze haar moeder schuchter. zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/30-31

Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje & oorkonde zijn in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.


Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!

We gaan wel naar China (de O. Spelen)en doen handel daar(mee). De Oeigoeren worden in "heropvoedingskampen" vast gehouden, is dat mensen rechten!?

In de VS een terughoudend beeld, alles in afwachting van gaat er gebeuren!?
Spanning & onzekerheid is geen basis inkopen te doen. Maar men stapt toch over naar edelmetalen munten.

De Dow sloot lager op 34,566.17 -171.89 -0.49%
De Nasdaq sloot vrij wel onveranderd op 13,790.92 -0.23 0.00%

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
dinsdag 15 febr.
DSM en Randstad cijfers

woensdag 16 febr.
Vopak, Alfen, Heineken & holding - Umicore cijfers.
In de VS, Detail & Industriële Productie cijfers.

donderdag 17 febr.
BAM Holding, Ordina, CM.com, NN Groep, Nedap. VEON Kinepolis Gr. cijfers.
In Japan Handelsbalans.
NIOD rapport

vrijdag 18 febr.
Besi, Proximus, Heijmans cijfers.
In de VS vastgoed.

media,
-Cathie Wood’s Ark Bought Sea Shares as Gaming Firm Plunged
-Singapore Home Sales Remain Resilient After Property Curbs.
-Australia’s Prime Minister Calls on China to Take Russia to Task on Ukraine.
-UAE Digital Bank Zand Wins Backing From Franklin.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt een terughoudende stemming met de volgende standen
in Japan de Nikkei 26.774 -304 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.252 -303 punten
In Australië de All Ordinaries 7.490 -44 punten
In Singapore de Straits 3.409 -11 punten

De verkiezingen voor de Gemeente Raden komen er aan! Dus wil de CLUB van Rutte alles los gooien van de Covid 19 beperkingen. In de hoop "Goodwill" te kweken ten gunste van de Regeringspartijen! Laat U niet misleiden!

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Het World Economic Forum verhaal. Wat een macht trekt het WEF (Lees Klaus Schwab) naar zicht toe? Een verplichte !!!! Lees elders meer.

- BHP RESULTS FOR THE HALF YEAR ENDED 31 DECEMBER 2021. lees elders meer

’VVD is moreel kompas kwijt’.
Geert Wilders (58) wist niet wat hij hoorde toen bleek dat de zus van D66-Kamerlid Fonda Sahla de veroordeeld terroriste Soumaya Sahla was. Toen bleek dat Soumaya op voorspraak van erelid Frits Bolkestein al jaren adviseur nationale veiligheid is van de VVD, gingen bij hem alle alarmbellen af.
„Bij hun arrestatie hadden zij en nog een andere terrorist een Agram 2000 bij zich, een Kroatisch automatisch geweer. Ze waren op zoek naar Ayaan Hirsi Ali en naar mij. Soumaya ging tussen de politie en die andere terrorist staan en riep ’Allahu Akbar’, zodat hij nog een poging kon doen om het geweer tegen de politie te gebruiken. Deze vrouw is in-en-inslecht.
zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

De valuta's
de dollar euro 1,1321 de Yen 1.30062 't Pond 0,8362 AU$ 1,5887 C$ 1,4427 NZ$ 1,7090 Sing$ 1,5245

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d.15 Februari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Goud $ 1.879,50 en zilver $ 23,88 Platina $ 1.028 Gold/Silver Ratio 78,69 Olie $ 94,71 en de dollar euro 1,1321 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld. In de stille periode zijn ze vaak daarmee bezig!
1 bitcoin = 43.570 USA dollar
1 ripple = 0,82140 USA dollar

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren, zelfs voor 1 juli a.s..

media
Podcast met Martin Visser
‘Spaartaks-schandaal treft niet alleen de rijken’!!!
Opeens is er paniek rond de spaartaks. De Hoge Raad heeft eind december besloten dat tienduizenden spaarders geld terugkrijgen van de Belastingdienst vanwege de ‘oneerlijke’ vermogensrendementsheffing. Martin Visser spreekt in de podcast Kwestie van Centen van een schandaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie ontvangt geld van de fiscus, en wat is het alternatief voor de gehate heffing? Ook spreken Visser en collega Herman Stam met Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers, die goede hoop heeft dat alle Nederlandse spaarders die te veel belasting hebben betaald worden gecompenseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/854814105/spaartaks-schandaal-treft-niet-alleen-de-rijken

Maar er lijken "beren". op de weg te komen. De Belastingdienst heeft tekort medewerkers om deze "klus te klaren"!

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Klaus Schwab, wie kent hem niet?
De Duitser is tijdens de coronacrisis wereldberoemd geworden als aanjager van de Great Reset. Minder bekend is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.
Of beter gezegd: van WIE.
Wie is de mysterieuze man achter Klaus Schwab?
Wie is de geestelijk vader van de Great Reset?
Bekijk de video om dat te ontdekken:
ga naar https://www.youtube.com/watch?v=Lrk1qCJ952k
Laat weten wat u van de video vond door een duimpje omhoog te geven en door een reactie te plaatsen. In de Vuurlinie verschijnt elke vrijdagavond.
Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal.
Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken.

Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want,
Facebook werkt in Nederland zelfs samen met Jerry Afriyie en andere Zwarte Piethaters om u en mij op te sporen en de mond te snoeren!
Jerry Afriyie wees in 2019 tijdens een toespraak nog Cultuur onder Vuur aan als grote tegenstander in zijn oorlog tegen Zwarte Piet.
Nu lijkt Jerry Afriyie zijn zin te krijgen.


AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,6 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!



Entree Resources Yesterday Vol.92.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:46 T 0.97 -0.01 1,500 1 Anonymous 7 TD Sec K
15:59:46 T 0.97 -0.01 1,500 1 Anonymous 85 Scotia K
15:59:34 H 0.96 -0.02 1,500 1 Anonymous 80 National Bank K

Equinox Gold Yesterday Vol.1.708.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:01:29 P 8.16 onv. 36 1 Anonymous 1 Anonymous Z
16:01:29 P 8.16 30,500 1 Anonymous 1 Anonymous Z
16:00:00 T 8.16 70 14 ITG 85 Scotia Q

Solaris Yesterday Vol. 380.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.68 -0.13 200 79 CIBC 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 14.68 -0.13 1,400 1 Anonymous 39 Merrill Lynch KQ
16:00:00 T 14.68 -0.13 300 39 Merrill Lynch 39 Merrill Lynch KQ

Pan. American Silver Yesterday Vol. 783.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:16:12 T 30.50 +0.11 1,300 9 BMO Nesbitt 9 BMO Nesbitt KX
16:01:22 P 30.50 +0.11 79 1 Anonymous 1 Anonymous Z
16:01:22 P 30.50 +0.11 23,000 1 Anonymous 1 Anonymous Z

BHP's economic and commodity outlook. lees elders meer.
BHP,Dividend Reinvestment Plan. lees elders meer.

Rio Tinto
DOE backs Rio Tinto led team to explore carbon storage at Tamarack. lees elders meer.

Rio Tinto
Yinhawangka people and Rio Tinto agree new social, cultural heritage plan. lees elders meer

tijd 06.49
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $118.75 -2.33 %

media CBS
Minder flexwerknemers dan voor coronacrisis ondanks toename.
Het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie nam in het vierde kwartaal van 2021 opnieuw toe, maar was nog wel 45 duizend lager dan net voor het begin van de coronacrisis, in het eerste kwartaal van 2020. In dezelfde periode kwamen er 129 duizend vaste werknemers bij. Dit blijkt uit een nieuwe reeks van het CBS met seizoengecorrigeerde kwartaalcijfers vanaf 2013 over het soort arbeidsrelatie van werkenden.
Werknemers met een flexibele arbeidsrelatie hebben een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd óf een flexibel aantal uren per week. Tot 2019 nam het aantal flexibele werknemers vrijwel voortdurend toe, naar een maximum van 2,8 miljoen. Vervolgens zette een daling in, die vooral bij het begin van de coronacrisis uitzonderlijk sterk was. In het vierde kwartaal van 2020 begon het aantal flexwerknemers weer te stijgen, met een tijdelijke onderbreking in het tweede kwartaal van 2021. Met 2,6 miljoen was het aantal flexwerknemers eind vorig jaar nog 45 duizend lager dan in het eerste kwartaal van 2020. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/07/minder-flexwerknemers-dan-voor-coronacrisis-ondanks-toename

media CBS
Arbeidsmarkt in vierde kwartaal 2021 nog krapper.
De spanning op de arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2021 verder toegenomen, het resultaat van een aanhoudende groei van het aantal vacatures (met 16 duizend) en een verdere daling van het aantal werklozen (met 29 duizend). Ook het aantal banen bleef groeien; er kwamen er 44 duizend bij in het vierde kwartaal. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Tegenover 387 duizend vacatures stonden 370 duizend werklozen, dat komt neer op 105 vacatures per 100 werklozen. In het vorige kwartaal waren dat er nog 93 per 100.
Het gaat bij de werkloosheid om uitkomsten volgens de herziene Enquête beroepsbevolking. Volgens de nieuwe methode valt het aantal werklozen ruim 100 duizend hoger uit dan bij de oude. De methodewijziging speelt niet bij de vacatures, waardoor de spanning op de arbeidsmarkt lager uitkomt. Om zuivere vergelijkingen tussen de jaren voor en na de herziening mogelijk te maken, zijn de tijdreeksen aangepast. Daaruit blijkt dat het niveau van de spanning verschilt, maar dat de ontwikkeling overeenkomt. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/07/arbeidsmarkt-in-vierde-kwartaal-2021-nog-krapper

tijd 06.53
De actuele koersen (kg): Goud: €53.325 | Zilver: €676

media CBS
Persconferentie economische groei en arbeidsmarkt 2021
Kijk hier naar de persconferentieover de economische groei en arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2021 én de cijfers over heel 2021 via ons YouTube-kanaal op: https://youtu.be/iQV2APRYW7k
Aanvang is 9.30 uur.

OCI N.V. Reports Full Year and Fourth Quarter 2021 Results lees elders meer.

Biohaven and Pfizer Announce Positive Top-Line Results of Pivotal Trial of Rimegepant for the Acute Treatment of Migraine in China and South Korea. lees elders meer

media
Duurzame paardenstallen met MDV-certificaat krijgen belastingvoordeel. lees elders meer

tijd 09.01
De Goudprijs in Euro Per Kg 53.284,07 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 675,84

DSM reports 2021 results. lees elders meer

tijd 09.08
De AEX plust o.a. door DSM op 750.5 +2.61 +0.35% DSM EUR 163.20 +4,05 vol.28.815

media SolGold.
SolGold PLC Announces Half-Yearly Financial Report and Quarterly MD&A.
The Company's interim financial results for the half year ended 31 December 2021. The full interim financial report is available here:http://www.rns-pdf.londonstockexchange.com/rns/6555B_1-2022-2-14.pdf

tijd 09.16
Olie $ 94,23 en de dollar euro 1,1320

Centrale banken oefenen weer druk op het Edelmetaal uit.
tijd 10.21
Goud terug naar $ 1.858,10 zilver $ 23,42 en platina $ 1.021 Gold/Silver Ratio 79.33 Olie $ 92,63 en de dollar euro 1,1340
1 bitcoin = 43.944 USA dollar
1 ripple = 0,82609 USA dollar

WAAR is nog normale handel?
Waar zijn/blijven de toezichthouders!?

media, NN Groep
NN Group koopt ABN AMRO uit bij levensverzekeringsonderdeel.
AMSTERDAM (ANP - Verzekeraar NN Group koopt ABN AMRO uit bij de levensverzekeringentak van het gezamenlijke verzekeringsbedrijf ABN AMRO Verzekeringen. Dit samenwerkingsverband gaat na de deal verder als schadeverzekeraar en intermediair. Volgens NN is met de transactie 253 miljoen euro gemoeid. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/781583439/nn-group-koopt-abn-amro-uit-bij-levensverzekeringsonderdeel

Morgen de cijfers van Alfen
Een bedrijf die in onze ogen veel te hoog gewaardeerd wordt op de beurs. De kleinere laadpaal bedrijven moeten het straks afleggen tegen de grotere. Ook gaan straks de Gemeenten extra belasting op de kabel leggen die in haar "grond". liggen. Dus zullen de kosten nog meer oplopen. Houdt daar allemaal rekening mee.
tijd 10.34
Alfen EUR 63,35 +140 vol. 19.604
De tax. omzet zal ca. 225 miljoen worden. Morgen de cijfers over 2021.

tijd 10.37
De actuele koersen (kg): Goud: €52.488 | Zilver: €661

bijzondere prijs ontwikkelingen op de beurzen vandaag
Alles wijst erop, dat de systeembeheerders het "spel". weer stevig in handen hebben. De indices schieten weer omhoog
tijd 10.40
De DAX 15.312.94 +198.97 +1.32% de CAC 6.939.05 +86.85 +1.27% en de Bel 20 4.051.96 +47.07 +1.18%

tijd 10.45
De ASEX 753.75 +5.86 +0.78% de Midcap 1.048.22 +12.6 +1.22% en de Smallcap 1.427.49 +8.68 +0.61%

Randstad, continued strong momentum; record FY revenue of € 24.6bn, up 20% YoY. lees elders meer.

Onderzoek toont aan dat een beschermende PLA-coating op karton geen invloed heeft op papierrecycling. lees elders meer.

media,
Honeywell goes bio-naphtha. lees elders meer.

media,
Kerry acquires C-LEcta and Enmex to fast track food and pharma biotechnologies.
Based in Leipzig, Germany, c-LEcta is a biotechnology innovation company specializing in precision fermentation, optimized bioprocessing and biotransformation of targeted enzymes and ingredients. The company specializes in disruptive new sciences for the pharmaceuti see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/kerry-acquires-c-lecta-and-enmex-to-fast-track-food-and-pharma-biotechnologies.html

media,
Researchers call for better screening for cancer patients’ food security.
ose diagnosed with head, neck and gastrointestinal tract cancers, who live in a rural area or are elderly. However, oncology dieticians are still not asking their patients about their food insecurity problems and what is fueling it, for example, food affordability, according to research from the University of Illinois Urbana-Champaign. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/researchers-call-for-better-screening-for-cancer-patients-food-security.html

media,
Cutting cravings: Calocurb lands support to develop non-bitter hop ingredient for weight management. “Such compounds can interact with others in the food matrix, which not only affects the bio-efficacy of Amarasate but also changes various properties of the food.” see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/cutting-cravings-calocurb-lands-support-to-develop-non-bitter-hop-ingredient-for-weight-management.html

MAVERIX ANNOUNCES RECORD GOLD EQUIVALENT OUNCES FOR 2021 AND
DECLARES QUARTERLY DIVIDEND. lees elders meer.

Unilever
Using crowdsourcing for a more transparent palm oil supply chain. lees elders meer.

Total Corbion PLA wordt TotalEnergies Corbion. lees elders meer

tijd 14.20
Goud $ 1.848,90 zilver $ 23,22 en platina $ 1.016 Gold/Silver Ratio 79.62
olie $ 92,76 en de dollar euro 1,1350
1 bitcoin = 44.205 USA dollar
1 ripple = 0,83318 USA dollar

World Copper Announces Compelling Results for Escalones PEA; US$1.5 Billion Post-Tax NPV8 and 46.2% IRR. lees elders meer.

tijd 14.28
De actuele koersen (kg): Goud: €52.281 | Zilver: €655

media,
Bundesbank sluit herwaardering goudvoorraad niet uit!
Herwaardering goudvoorraad
Eigenlijk werkt het herwaarderen van goudvoorraden heel eenvoudig. Centrale banken verhogen de waarde van het goud op de activazijde van hun balans en verrekenen dit door de waardestijging toe te voegen aan de herwaarderingsreserve op de passivazijde van de balans. Deze herwaarderingsreserve werkt dan in feite als een soort buffer, waarmee de centrale bank de waardedaling van haar obligatieportefeuille kan opvangen. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/bundesbank-sluit-herwaardering-goudvoorraad-niet-uit

reactie XEA.nl
Wij hadden dit al verwacht, daarom schreven wij al: "het herstel van de Goudstandaard, zal er eerder zijn, dan wordt verwacht"!

media in de VS
Today, the regional central bank said that its Empire State manufacturing survey’s general business conditions index rose to a reading of 3.1 in February, up from January’s drop to -0.7 However, the data was weaker than expected!

media,
-Inflation Pain Spreads to Turkey’s Struggling Fuel Stations.
-Ukraine Warns Of Encirclement As Russia Conducts Exercises In Belarus.
-NATO Awaits Evidence of Russia’s Pullback Claim.
-U.S. Producer-Price Inflation Stays Hot, Reinforcing Fed’s Plan to Start Raising Rate. ssee & read more on www.bloomberg.com

media,
Veel belangstelling voor Nederlandse staatslening met rente van 0,5%.
De staat wijst ongeveer een kwart van de inschrijvingen toe en komt later vanmiddag ook met de definitieve prijs. Deze zal waarschijnlijk iets boven 100% liggen, waardoor de effectieve rente enkele basispunten lager uitvalt dan de coupon van 0,5%. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/234889737/veel-belangstelling-voor-nederlandse-staatslening-met-rente-van-0-5

tijd 15.34
De Dow 34,957.25 +391.08 +1.13%
De Nasdaq 14,018.64 +227.72 +1.65%
Wat een opgewekte situatie aan de begin van deze dag in de VS. Zijn alle zorgen dan nu geborgen?

tijd 15.41
Olie $91,34 de dollar euro 1,1348
1 bitcoin = 44.391 USA dollar
1 ripple = 0,83275 USA dollar
Goud $ 1.851,20 zilver $ 23,15 en latina $ 1.005 Gold/Silver Ratio 79.95

media,
Gold SWOT: India bought 77+ tons of gold last year, its second largest purchase since 2009. see & read more on
https://www.kitco.com/commentaries/2022-02-15/Gold-SWOT-India-bought-77-tons-of-gold-last-year-its-second-largest-purchase-since-2009.html

Media
Glencore, preliminary Results 2021. lees elders meer.

tijd 16.00
De Dow 34,875.14 +308.97 +0.89%
De Nasdaq 14,036.34 +245.42 +1.78%
Stabilisatie treedt op in de VS, niet te hard van "stapel" lopen.

Oekraïne
In het nieuws via de radio om 17.00 uur
NOG geen terugtrekkingen van troepen van Rusland bij de GRENS van Oekraïne.
Wie bracht dat "valse bericht" in de media! Toezichthouders, er is werk aan de "winkel"!

tijd 17.29
de Dow 34,945.91 +379.74 +1.10%
De Nasdaq 14,045.67 +254.75 +1.85%

tijd 17.30
Olie $ 91,43 en de dollar euro 1,1366

media
De dag prijzen van koper op 15 February 2022
Koper prijs € 6,65 p/kg
Koper handgepeld prijs € 7,35 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,80 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 4,05 p/kg
Brons prijs € 4,55 p/kg
PVC kabel prijs € 2,35 p/kg

tijd 17.40
De AEX 755.22 +7.33 +0.98% Randstad EUR 65,88 +2,96 vol. 956.941
De Midcap 1.050.2 +14.58 +1.41% OCI EUR 126,24 +1,36 vol. 1.111.249
De Smallcap 1.428.98 +10.17 +0.72% Brunel EUR 11,54 +72ct vol. 91.910

tijd 17.46
De actuele koersen (kg): Goud: €52.336 | Zilver: €657

tijd 17.49
De Bel 20 4.066.4 +61.51 +1.54% Umicore EUR 33.78 +1,45 vol. 531.206
de CAC 6.964.65 +112.45 +1.64% Michelin EUR 139,70 -5,05 vol. 721.079
De DAX 15.412.71 +298.74 +1.98% Delivery H. EUR 40.565 +6.505 vol. 10.731.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
14 febr. EUR 36,90. 52.878. 746. EUR 37,06. 79.135. 846 17.36.08
15 febr. EUR 37,60. 56.494. 902. EUR 37.68. 84.036. 994.16.35.20

shortlijst
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 1.72 14 feb 2022
Citadel Advisors LLCASR Nederland N.V.NL0011872643 0.35 14 feb 2022
Marshall Wace LLPTomTom N.V.NL0013332471 0.65 14 feb 2022
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU0569974404 1.05 4 feb 2022
Point72 Europe (London), LLPBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.66 14 feb 2022
Qube Research & Technologies Ltd.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.53 14 feb 2022
Rye Bay Capital LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.94 14 feb 2022
WorldQuant, LLCFlow Traders N.V.NL0011279492 0.91 14 feb 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 .88 14 feb 2022
WorldQuant, LLCTomTom N.V.NL0013332471 0.70 14 feb 2022
CapeView Capital LLPBasic-Fit N.V.NL0011872650 0.52 11 feb 2022

Entree Resources Todat Vol. 30.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:38:16 U 0.97 onv. 444 1 Anonymous 5 Penson E
11:38:16 O 0.97 2,000 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:20:41 T 0.97 1,000 80 National Bank 1 Anonymous K

tijd 18.10
Equinox Today Vol. 624.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:55:18 A 8.01 -0.15 300 79 CIBC 1 Anonymous K
11:55:05 A 8.01 -0.15 300 79 CIBC 1 Anonymous K
11:54:45 O 8.01 -0.15 200 19 Desjardins 1 Anonymous K

Solaris Today Vol. 45.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:56:23 M 14.585 -0.095 100 1 Anonymous 1 Anonymous
11:54:22 A 14.60 -0.08 200 1 Anonymous 79 CIBC K
11:51:28 A 14.59 -0.09 200 1 Anonymous 79 CIBC K

Pan American Silver Today Vol. 288.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:57:26 A 30.17 -0.33 100 79 CIBC 1 Anonymous K
11:57:21 O 30.16 -0.34 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:56:16 X 30.16 -0.34 100 79 CIBC 79 CIBC K

media,
Dit is waar het naar toe zal gaan!
by Jack Hoogland on 15/02/2022
Als goud tijdens de huidige stijgingsfase net zo hard stijgt als tijdens de vorige (aug18-aug20), dan zien we in september 2023 een goudprijs van $3050.
Het is echter ook leuk (en verstandig) om even wat verder vooruit te kijken. In de tweet hieronder laat technisch analist Patrick Karim ons de koersgrafiek van goud sinds 1968 zien. zie & lees verder op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/02/15/dit-is-waar-het-naar-toe-zal-gaan/

PLA does not endanger PET recycling. lees elders meer.

fijne avond en voor straks eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL