Wall Street optimistisch en Oostmarkt volgt. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 10/02/2022 06:03
De tegenwoordige "handel" = een gestuurde markt, door algoritmische systemen, waar vraag & aanbod nauwelijks meer voelbaar is.
DIT schreeuwt om herinvoering van "nummers aan de digitale aandelen - obligaties etT. etc..
- Ach, waar vind je nog normale, betrouwbare, eerlijke en begrijpelijke handel!?
Falende toezichthouders, daar moeten wij het meedoen!

Hetzelfde als bij de NIOD,
Die belden wij op 3 februari j.l naar 't NIOD te Amsterdam, maar zij wilde niet met ons in discussie gaan, wij moesten "eerst het rapport op 17 febr.a.s. afwachten"!
Dat is te laat vertelden wij, U weet niet eens wat daar in staat!! De persoon werd agressief !
Oh neen vertelden wij, waarom heeft de Koning dan al excuses aangeboden!?
Daarmee vertolkte de Koning al de inhoud van dat rapport! Mijnheer ik ga niet verder in discussie met U. Zo namen wij afscheid van elkaar.

Nederlands - Indie.
Mariniers op patrouille in een hoogvlakte op Java in Nederlands-Indië.
’Veruit de meesten waren gouden kerels’!
Indië-veteranen maken zich grote zorgen over het dekolonisatie-onderzoek dat 17 februari wordt gepresenteerd. Over het door de regering gesubsidieerde rapport waaraan jaren is gewerkt hangt in hun ogen de schijn van partijdigheid waardoor oud-strijders opnieuw in een kwaad daglicht vrezen te komen staan.
Door OLOF VAN JOOLEN
Zijn diensttijd in Nederlands-Indië was voor veteraan Gerard van der Lee een afgesloten hoofdstuk. Althans, zo voelde het tot zijn dochter in 1979 thuiskwam van de havo. „Had papa in Indië ook oorlogsmisdaden begaan zoals de SS in de Holocaust”, vroeg ze haar moeder schuchter. zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/30-31

Wij vullen dit volgde verhaal er aan toe!
Onze zwager werd als 17-18 jarige van de schoolbanken afgehaald. Hij moest naar Indie toe, kreeg daar een korte opleiding en was NIET Bloeddorstig op de Indiërs. MAAR had ook hier in Nederland al een 5 jarige oorlog 1940-1945 achter de rug. 3 Jaar heeft hij daar gediend van medio 1947 t/m 1950.
HIJ moest erheen en zijn dienstplicht TELDE ook niet mee voor zijn latere broer, maar dat terzijde!
Hij vertelde aan onze nestor het volgde verhaal: "ik was op patrouille in een tijgers sluipgang onder draden kruipend waar stroom op stond"! Plots zag hij in de verte bewegingen en andere bedreigingen, Al terug kruipend in de "tijgersluipgang" zag ik dat er een geweer richting mijn kant op schoof en toen schot ik! Als ik niet geschoten had, had ik hier niet meer gezeten"!
Andere details houden wij voor ons. Ted heeft zijn leven lang een oog trek gehad en ook heeft hij in Indië de "bof" gekregen! Dus bleef zijn huwelijk kinderloos, diens vrouw had wel een kinderwens.
Bij terug keer kreeg TED een tegeltje & oorkonde! Op het tegeltje staat, ter herinnering aan UW behouden terugkeer! Ted & diens vrouw zijn al beiden overleden. Het tegeltje in in ons bezit.
Wat schreef het NIOD" " focus lag op extreem Nederlands geweld"!
Dit is een slag in het gezicht van hen die daar gevochten hebben, zij moesten en deden HUN plicht. Van de schoolbanken af gehaald en later de school niet meer afgemaakt.
NU een trap in de RUG krijgen! EEN SCHANDE voor hen en de families.


Heeft 't NIOD wel een onafhankelijk onderzoek gedaan? Waarom werden er al "excuses gemaakt"? Ook dit begrijpen wij van de redactie niet!
Hetzelfde geldt voor de VVD dat zij personen afschermen die in de gevangenis hebben gezeten voor misdaden tegen de "MENS"!
En ook nog dat zij een CEO leveren, die dit achterhield voor degenen die neergeschoten moesten worden. Zit zo een Regering in elkaar!?
Verbijsterend en Beschamend.
Gisteravond 7/2/22 weer een bericht, "AL de gruwelijke misdaden zouden onder het KLEED zijn geschoven"!
IN welke oorlag worden geen gruwelijkheden begaan? Door alle partijen meestal!!

We gaan wel naar China (de O. Spelen)en doen handel daar(mee). De Oeigoeren worden in "heropvoedingskampen" vast gehouden, is dat mensen rechten!?

media,
- Asia Stocks Steady, U.S. Futures Dip as CPI Looms:.
- U.K. Salaries Rise Near Record Pace on Inflation Fears and Worker Shortage.
- Russia’s 15-Year-Old Skating Star Valieva Tests Positive for Banned Drug.
- More ECB Officials Distrust Inflation Forecast Amid Hawkish Turn.
Unexpectedly high data outcomes are unsettling policy makers.
see & read more on www.bloomberg.com

Wall Street de Dow sloot op 35,768.06 +305.28 +0.86%
De Nasdaq 14,490.38 +295.92 +2.08%
Wie zal het winnen in de VS en elders in de wereld?
Het optimisme of de inflatie qua toekomstige stemming!?

In de Oostmarkt volgen ze Wall Street, met overwegend optimisme.
in Japan de Nikkei 27.664 +68 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.761 -69 punten
In Australië de All Ordinaries 7.595 +23 punten
In Singapore de Straits 3.423 +4 punten

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS.
donderdag febr. 10
jaarcijfers & 4de kw. 2021 van Arcelor Mittal, VastNed. Retail, Fagron, Euronext, Unibail, Wereldhave, SBM off. en KBC
In de VS - Overheidsschulden.

vrijdag febr4. 11
4de kw. en jaarresultaten 2021 van Aperam en Oranje Belgium.
Tokyo gesloten.

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Het World Economic Forum verhaal. Wat een macht trekt het WEF (Lees Klaus Schwab) naar zicht toe? Een verplichte !!!! Lees elders meer.

’VVD is moreel kompas kwijt’.
Geert Wilders (58) wist niet wat hij hoorde toen bleek dat de zus van D66-Kamerlid Fonda Sahla de veroordeeld terroriste Soumaya Sahla was. Toen bleek dat Soumaya op voorspraak van erelid Frits Bolkestein al jaren adviseur nationale veiligheid is van de VVD, gingen bij hem alle alarmbellen af.
„Bij hun arrestatie hadden zij en nog een andere terrorist een Agram 2000 bij zich, een Kroatisch automatisch geweer. Ze waren op zoek naar Ayaan Hirsi Ali en naar mij. Soumaya ging tussen de politie en die andere terrorist staan en riep ’Allahu Akbar’, zodat hij nog een poging kon doen om het geweer tegen de politie te gebruiken. Deze vrouw is in-en-inslecht.
zie & lees meer op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b7eed8ce981e0d3d141287fed77e18af/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

Dit is de Club van mijnheer Rutte.
Verberg je...

De valuta's
de dollar euro 1,1429 de Yen 1.3215 't Pond 0,8447 AU$ 1,5930 C$ 1,4483 NZ$ 1,7107 Sing$ 1,5346

Beluister dit eens!!
https://www.youtube.com/watch?v=6eohJvLB7MI
Is een undercover actie van Forum voor Democratie en Stichting Moederhart.

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d.10 Februari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Goud $ 1.834,70 en zilver $ 23,26 Platina $ 1.031 Gold/Silver Ratio 78.83 Olie $ 89,70 en de dollar euro 1,1429 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld. In de stille periode zijn ze vaak daarmee bezig!
1 bitcoin = 43.894 USA dollar
1 ripple = 0,87442 USA dollar

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren.

media
Podcast met Martin Visser
‘Spaartaks-schandaal treft niet alleen de rijken’!!!
Opeens is er paniek rond de spaartaks. De Hoge Raad heeft eind december besloten dat tienduizenden spaarders geld terugkrijgen van de Belastingdienst vanwege de ‘oneerlijke’ vermogensrendementsheffing. Martin Visser spreekt in de podcast Kwestie van Centen van een schandaal. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, wie ontvangt geld van de fiscus, en wat is het alternatief voor de gehate heffing? Ook spreken Visser en collega Herman Stam met Jurgen de Vries van de Bond voor Belastingbetalers, die goede hoop heeft dat alle Nederlandse spaarders die te veel belasting hebben betaald worden gecompenseerd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/854814105/spaartaks-schandaal-treft-niet-alleen-de-rijken

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Facebook heeft de pagina van Cultuur onder Vuur op zwart gezet! Zonder waarschuwing. Zonder melding. Zonder enige toelichting waar ik iets wijzer uit kan worden.

Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want,
Facebook werkt in Nederland zelfs samen met Jerry Afriyie en andere Zwarte Piethaters om u en mij op te sporen en de mond te snoeren!
Jerry Afriyie wees in 2019 tijdens een toespraak nog Cultuur onder Vuur aan als grote tegenstander in zijn oorlog tegen Zwarte Piet.
Nu lijkt Jerry Afriyie zijn zin te krijgen.


AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,6 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Entree Resources Yesterday Vol. 216.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:59:42 T 0.97 onv. 16,500 85 Scotia 85 Scotia K
15:59:42U 0.97 1,000 85 Scotia 1 Anonymous K
15:58:59 P 0.95 -0.02 500 1 Anonymous 80 National Bank K

Equinox Gold Yesterday Vol. 1.285.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.62 -0.02 17 13 Instinet 5 Penson Q
16:00:00 T 7.62 -0.02 65 1 Anonymous 5 Penson Q
16:00:00 T 7.62 -0.02 86 5 Penson 7 TD Sec Q

Solaris Resources Yesterday Vol. 419.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 15.27 +1.06 100 65 Goldman 79 CIBC KQ
16:00:00 T 15.27 +1.06 800 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 15.27 +1.06 100 1 Anonymous 79 CIBC KQ
Deze drie fondsen hebben met koper te maken, de grondstof voor de komende 10 tal jaren.

media CBS
Inflatie stijgt naar 6,4 procent in januari j.l.
Consumentengoederen en -diensten waren in januari 6,4 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In december was de inflatie 5,7 procent. De verdere stijging van de inflatie komt vooral door de prijsontwikkeling van energie en voeding. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/06/inflatie-stijgt-naar-6-4-procent-in-januari

media, CBS
Productie industrie groeit met bijna 13 procent in december j.l.
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in december 12,6 procent hoger dan in december 2020, maakt het CBS bekend. Een maand eerder kwam de groei uit op 10,9 procent. De productie lag in december op het hoogste niveau ooit. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/06/productie-industrie-groeit-met-bijna-13-procent-in-december

De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $118.96 +2.09 %

Bunge Reports Fourth Quarter and Full-Year 2021 Results
lees elders meer.

media,
Verdachten miljardenroof bitcoin ’geen big spenders’, veel gestolen crypto’s nog spoorloos.AMSTERDAM - Het tweetal kreeg na de grootste digitale inbraak ooit voor $4,5 miljard aan bitcoins in handen. Ze leefden jaren onbekommerd in hartje Manhattan. Zonder extreme luxe: Ilya ’Dutch’ Lichtenstein en Heather Rhiannon Morgan, dinsdag opgepakt in New York, deden hun aankopen liefst met hun Air Mileskorting. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/251462779/verdachten-miljardenroof-bitcoin-geen-big-spenders-veel-gestolen-crypto-s-nog-spoorloos

tijd 06.58
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.632,67 de Zilverkoers in Euro Per Kg 654,83

Hete kolen
by Diederik Schmull on 09/02/2022
Alles heeft zijn tijd. Een tijd van komen en een tijd van gaan. Een tijd om op te bouwen en een tijd om af te breken. Een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken (Prediker 3:1 – 11). Er zijn tijden, dat men zich niet op zijn gemak voelt, vooral als de rente stijgt, zoals nu. Men raakt ongeduldig. Niets in het leven is eeuwig. Niemand weet de toekomst. Maar de toekomst werpt haar schaduw wel vooruit. Daarom moet men voortdurend geestelijk en lichamelijk in beweging proberen te blijven. lees elders meer op
https://www.edelmetaal-info.nl/2022/02/09/hete-kolen/

Jaarresultaat 2021 Fagron in lijn met verwachtingen. lees elders meer

tijd 08.55
Goud $ 18.35,80 zilver $ 23,36 en platina $ 1.033 Gold/Silver Ratio 78.55
Olie $ 89,87 en de dollar euro 1,1432
1 bitcoin = 44.160 USA dollar
1 ripple = 0,87165 USA dollar

Witwassen controle-
is de dekmantel om vrijwel alles van de burger te weten te komen.
De echte transacties werden vanuit het buitenland en er naar toe gecontroleerd met A en B formulieren. Maar dat was te bewerkelijk. Neen, iedereen moet laten weten HOE HIJ/ZIJ aan de centen is gekomen.
DAT IS DE BEDOELING.
Dit heeft allemaal te maken met de Great Reset van het doel van Klaus Schwab van het World Economic Forum
Zoek op domein weforum.orghttps://www.weforum.org › about › klaus-schwab
Professor Klaus Schwab was born in Ravensburg, Germany in 1938. He is Founder and Executive Chairman of the World Economic Forum, the International Organization for Public-Private Cooperation. He founded the Forum in 1971, the same year in which he published Moderne Unternehmensführung im Maschinenbau ( Modern Enterprise Management in ...

Laten de Toezichthouders zich een BUIGEN over de EFFECTEN TRANSACTIES wat daarmee gebeurd. De grote schikkingen & claims komen niet van de PARTICULIER vandaan.
Miljarden worden en verdiend door de toezichthouders en Regeringen, want zij krijgen de boetes in de KAS! Dat het over de RUG gaat van de particulier, zie de vermogens heffingen door de belastingdienst dat is nu niet mogelijk dat terug te berekenen!!
WAAR een wil =, is een weg!

tijd 09.09
Unilever EUR 43,71 -1,66 vol. 458.000
Wij kunnen de link van Unilever niet openen. Dus zullen de cijfers wel niet in de "PRIK". zijn!

TotalEnergies Board of Directors decisions on 2021 dividend, 2022 shareholder returns, and 2022 Sustainability & Climate resolution, lees elders meer.

United States: TotalEnergies to Acquire SunPower’s Commercial & Industrial Solar Business. lees elders meer

U.S. – Gulf of Mexico: TotalEnergies withdraws from the North Platte Deep Water Project. lees elders meer

Convocation Annual General Meeting of Shareholders Tie Kinetix
Breukelen, the Netherlands – February 10, 2022 at 11:00 AM CET – TIE Kinetix N.V. (“TIE Kinetix”) today announces its Annual General Meeting of Shareholders to be held on: Friday March 25, 2022 at 10.00 AM
in Hotel van der Valk. Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen
Participation is also possible by conference call.
The convocation for the Annual General Meeting of Shareholders, the agenda with explanatory notes (Dutch only), the financial statements 2021 and the further meeting documents are available via the Company's corporate website: https://tiekinetix.com/en/annual-general-meeting-2022
For questions about this press release, please contact Investor Relations of TIE Kinetix via Investor.Relations@TIEKinetix.com

tijd 11.20
De AEX terug naar 764.25 -5.69 -0.74% Just Eat EUR 41,15 -2,19 vol. 782.000
De Midcap 1.061.4 -6.37 -0.6% EuroComm. EUR 22,78 +1,295 vol. 115.000
De Smallcap 1.448.53 +15.88 +1.11% Wereldhave EUR 15.78 +1,28 vol. 357.000

tijd 11.25
De Bel 20 4.118.32 +14.35 +0.35% Telenet EUR 32,22 -1,18 vol? 126.000
De CAC 7.118.67 -12.21 -0.17% Unibail EUR 72,14 +5,51 vol. 655.466
De DAX 15.501.55 +19.54 +0.13% Delivery EUR 49,85 -1815 vol. 1.061.000

media in de VS
Republikeinse leiders botsen over bestorming Capitool.
WASHINGTON - De Republikeinse senaatsleider Mitch McConnell is het oneens met de berisping die de Republikeinse partij gaf aan twee partijgenoten die in de Zes Januari Commissie zitten. Hij noemde daarnaast de bestorming van het Capitool een „gewelddadige opstand”, terwijl Republikeinen op een partijbijeenkomst de bestorming juist bagatelliseerden. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2089834179/republikeinse-leiders-botsen-over-bestorming-capitool

tijd 11.29
De actuele koersen (kg): Goud: €51.493 | Zilver: €655

Siemens, very successful start to fiscal 2022. lees elders meer

Siemens, earnings Release Q1 FY 2022: Very successful start to fiscal 2022. lees elders meer,

media,
-Jared Kushner Met With Saudi Crown Prince, Aramco CEO on Regional Tour.
-Russia Begins Military Drill Near NATO Borders.
-European Stocks Waver, Futures Slip Before CPI.
-Credit Suisse Tests Investor Resolve With Another Bleak Outlook.
Credit Suisse is struggling to move past a turbulent year in which it was rocked by scandals. see & read more on www.bloomberg.com

media,
Water Soluble PVA Replacement for Plastics. lees elders meer.

media,
Bio-PA construction kit winner at the Toy Award. lees elders meer.

tijd 12.56
Goud $ 1.833,70 zilver $23,34 en Platina $ 1.028 Gold/Silver Ratio 78.55
Olie moest even een pas op de plaats maken, nu wel weer richting de $ 100, --
Olie nu $ 90,31 en de dollar euro 1,1440
1 Bircoin = 44.919 USA dollar
1 ripple = 0,88829 USA dollar

tijd 13.00
ABN AMRO terug naar EUR 13.196 -64,8ct vol. 5,7 miljoen en Unilever EUR 44,98 -39 ct vol. 3,1 miljoen en haalt een groot deel van het grote verlies uit de vroege morgen uren terug.

tijd 13.02
De DAX 15.538.68 +56.67 +0.37% Delivery EUR 50,10 -17,90 vol. 6.233.000
Wij zijn geen "fan". van de thuisbezorgers. Een tijdelijke hype, als straks bezuinigd moet worden, gaan ze zelf weer aan het koen. Het thuis bezorgen is een "welvaartshype"!

tijd 13.08
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.530,98 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 657,84

New criteria for the susceptibility testing of Ubrolexin® when treating mastitis in dairy cows. lees elders meer.

media,
Rente stijgt weer, wat gaan de huizenprijzen doen?
Nieuwe cijfers van Van Bruggen Adviesgroep laten zien dat de hypotheekrente ook in Nederland weer begint op te lopen. Op onderstaande grafiek ziet u de ontwikkeling van de kapitaalmarktrente, afgezet tegen de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast met nationale hypotheekgarantie (NHG). Zoals u ziet volgt de hypotheekrente met enige vertraging de marktrente. Dat betekent dat de rentes de komende tijd nog verder kunnen stijgen. zie & lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/rente-stijgt-weer-wat-gaan-de-huizenprijzen-doen

media,
-U.S. Inflation Charges Higher With Larger-Than-Forecast 7.5% Gain.
-U.S. Stocks Slide After CPI; Treasury Yields Climb.
-Inflation Hot Spots: Prices Surge 9% in U.S. Mountain States.
-A £3 Billion Loss at the Bank of England Will Soon Be Rishi Sunak’s Problem.
The Bank of England’s quantitative easing program is on course to book a 3 billion-pound loss. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.40
De Dow terug op de inflatie cijfers naar 35,552.91 -215.15 -0.60%
De Nasdaq volgt op 14,300.63 -189.74 -1.31%

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims fell by 16,000 to 223,000, down from previous week's revised estimate of 239,000 claims.

tijd 15.51
Goud $ 1.833,20 zilver $ 23,44 en platina $ 1.033 Gold/Silver Ratio 78.24
olie $ 90,77 en de dollar euro 1,1397
1 bitcoin = 43.908 USA dollar
1 ripple = 0,85914 USA dollar

WHITE GOLD CORP. MAKES NEW HIGH-GRADE DISCOVERY INTERSECTING 6.94 G/T GOLD OVER 19.50M AND 1.36 G/T GOLD OVER 18.50M AT THE ULLI’S RIDGE TARGET IN MAIDEN DIAMOND DRILL PROGRAM. lees elders meer

Astrazeneca, full year and Q4 2021 results. lees elders meer.

Reserves Grow Net of Depletion as Barrick’s Focus on Quality Orebodies Delivers Results. lees elders meer.

tijd 16.09
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.720,13 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 662,35

sport
Irene Schouten in olympisch record opnieuw de beste en bezorgt Nederland ook goud op 5000 meter.PEKING - Irene Schouten heeft opnieuw een prachtige gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen. Na haar triomf op de 3 kilometer van afgelopen zaterdag was de Noord-Hollandse donderdagmiddag ook de beste op de 5 kilometer. Met een toptijd van 6.43,51, een olympisch record, was Schouten oppermachtig! zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/sport/1374848549/irene-schouten-in-olympisch-record-opnieuw-de-beste-en-bezorgt-nederland-ook-goud-op-5000-meter

Flow Traders cijfers.
Bekijk deze op, https://www.flowtraders.com/system/files/press/2022/02/6c94ab34-d07b-49e9-9881-9cac8c209279.pdf

Deze waren door ons niet over te nemen.(red.)
tijd 16.18
Flow Traders EUR 29,80 -3,76 vol. 1,3 miljoen.

tijd 16.19
DeStemming op de Europese beurzen is wisselvallig en afwachtend. Wat moeten wij er meer over schrijven!?

Kern Centrales in Frankrijk, daar staan er al ca. 60 in het land.
Macron wil met veertien extra kerncentrales stroom, banen en herverkiezing regelen. PARIJS - Terwijl Duitsland aan gas denkt en Nederland overweegt twee kerncentrales te bouwen, zet Emmanuel Macron al zijn kaarten op atoomergie. Zijn plan gaat verder dan gedacht: naast de zes reactoren die hij al van plan was te bouwen, wil de Franse president er nog eens acht bijbestellen. Het moet de Fransen naast stroom ook banen opleveren, en Marcron een herverkiezing als president. zie & lees elders meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1099933682/macron-wil-met-veertien-extra-kerncentrales-stroom-banen-en-herverkiezing-regelen

Crypto waarden.
Wij van XEA.nl vergelijken 't met de kettingbrieven uit de eind jaren 1960 van de vorige eeuw.
Nu in de media,
Centrale bankier India haalt uit naar crypto’s: ’Zelfs geen tulp waard’!
MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - De gouverneur van de Indiase centrale bank heeft felle kritiek op cryptomunten. Volgens voorzitter Shaktikanta Das van de Reserve Bank of India zijn digitale munten een gevaar voor de financiële stabiliteit en hebben ze geen onderliggende waarde. Hij zei dat tulpen dat wel hebben, waarmee Das verwees naar de Nederlandse tulpenmanie in de zeventiende eeuw.
zie meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/925626804/centrale-bankier-india-haalt-uit-naar-crypto-s-zelfs-geen-tulp-waard

Witwassen,
Zie hierboven,
De voorzitter Shaktikanta Das van de Reserve Bank of India maakt zich zorgen over witwaspraktijken, financiering van terrorisme met crypto’s en cyberveiligheid rond de digitale munten. Onlangs maakte de Indiase overheid nog bekend hoge belastingen te gaan heffen op cryptotransacties.

De DNB maakt zich zorgen over het witwassen, daar, zoals de voorzitter Shaktikanta Das van de Reserve Bank of India zich zorgen maakt, is heel wat anders dan de DNB bedoelt. De DNB wil weten wat de burgers in bezit hebben, onder de paraplu van witwassen. De WEF sluit hier bij aan, Die wil in 2030 dat de "particulier" geen eigen bezittingen meer heeft. Dan kunnen zo de enorme schulden in de wereld weggestreept worden, tegen de bezittingen van de Burgers!

tijd 17.23
Goud stijgt door naar $ 1.839,60 zilver $ 23,54 en platina $ 1.048 Gold/Silver Ratio 78.12 Olie $ 91.18 en de dollar euro 1,494
1 bitcoin = 45.380 USA dollar
1 ripple = 086823 USA dollar

media,
-Bank of Israel Has Last Word as Everyone Chimes In on Inflation Goal.
-‘Just Do It’: Yardeni Prods Fed to Get Going, and Is Fine With a Half-Point Hike.
-U.S. Inflation Charges Higher With Larger-Than-Forecast Gain.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.26
De Dow 35,628.86 -139.20 -0.39%
De Nasdaq 14,411.18 -79.19 -0.55%

Inflatie
Wij zien wereldwijd de inflatie ruim boven de 10 uitgaan. Hier & daar zelfs boven de 15.
Wij waren vanmorgen vroeg in de Supermarket.
Dan schrik je can de "prijsverhogingen" voor de eerste levensbehoeften.
Lees Karnemelk en groenten.

tijd 17.38
De AEX 762.65 -7.29 -0.95% Just Eat EUR 40,75 -2,59 vol. 2.541.582
De Midcap 1.062.09 -5.68 -0.53% Flow Traders EUR 30,26 -3,30 vol. 1.596.231
De Smallcap 1.459.63 +26.98 +1.88% Wereldhave EUR 15.98 +1,48 vol. 745.198

tijd 17.45
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.557,26 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 663,10

tijd 17.50
De Bel 20 4.123.02 +19.05 +0.46% AB InBev EUR 55,92 +1,99 vol. 2.603.482
De CAC 7.101.55 -29.33 -0.41% Unibail EUR 71,93 +5,30 vol. 1.545.892
De DAX 15.490.44 +8.43 +0.05% Delivery EUR 47,60 -20,40 vol 6.704.000
Bij de thuis bezorgers wordt nu nauwelijks meer besteld! Daar lijkt het op de beurzen wel zo. Bezuinigingen hakken er diep in.

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
7 febr. EUR 36,34. 21.394. 370. EUR 36,36. 40.507. 453. 17.35.24
8 febr. EUR 36,14. 46.680. 663. EUR 36,10. 70.057. 746. 17.35.10
9 febr. EUR 36.56. 34.737. 473. EUR 36.48. 55.249. 567. 17.35.16
10 febr.EUR 36,78. 26.090 483. EUR 36,84. 38.624. 556. 17.35.01

media,
Silver to see record physical demand of 1.112 billion ounces in 2022 - Silver Institute. Wednesday (9/2/22), the Silver Institute published a report saying that it expects physical silver demand to reach a record high of 1.112 billion ounces this year, an increase of 8% from solid 2021 levels. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-02-10/Silver-to-see-record-physical-demand-of-1-112-billion-ounces-in-2022-Silver-Institute.html

media,
DGNV N.V. i.l. (“DGNV”) gedagvaard
DGNV N.V. in liquidatie (DGNV) is gedagvaard door Recalcico Beheer B.V. en een aan haar gelieerde natuurlijke persoon (de Eisers). De Eisers hebben vernietigingsvorderingen en schadevorderingen ingesteld met betrekking tot de overeenkomsten en transacties van DGNV met New Horizon Holdings B.V. en DPA Group B.V., omdat zij menen daardoor benadeeld te zijn. DGNV is het oneens met de stellingen en eisen van de Eisers. Zij zal daartegen verweer voeren.
In lijn met haar eerdere berichtgeving, blijft DGNV voornemens haar vereffening voort te zetten en haar beursnotering te beëindigen. Na verkoop van haar onderneming en uitkering van de opbrengst aan de aandeelhouders vertegenwoordigen de aandelen in DGNV geen onderliggende waarde meer.
DGNV N.V. in liquidatie,
FCA Liquidator B.V., vereffenaar
Voor meer informatie
Voor meer informatie over de in dit persbericht omschreven vereffening en beëindiging van de beursnotering wordt verwezen naar het biedingsbericht van New Horizons Holding B.V. en TBL Investments B.V. van 2 juni 2021, de standpuntbepaling van DGNV van 2 juni 2021, de persberichten omtrent de BAVA van 16 juli, 19 oktober 2021 en 30 november 2021, alsmede de persberichten van DGNV van 21 september en 12 oktober 2021 en 4 januari en 3 februari 2022. Deze documenten zijn te vinden op de website www.dgnv.nl

tijd 18.00
De Dow 35,683.92 -84.14 -0.24%
De Nasdaq 14,449.88 -40.49 -0.28%

Wij gaan er vanuit, dat voor 1 juli 2022 de goudstandaard weer terug is van weggeweest (lees sinds 1971 door President Nixon van de VS geschrapt).
Want dan zal de goudprijs ook boven de $ 2.000 p/o staan en zilver boven de $ 30 p/o.

shortlijst
Adelphi Capital LLPWereldhave N.V.NL0000289213 2.02 09 feb 2022
AQR Capital Management, LLCIMCD N.V.NL0010801007 0.49 09 feb 2022
BlackRock Investment Management (UK) LimitedUnibail-Rodamco-Westfield N.V.FR0013326246 0.58 09 feb 2022
Citadel Advisors LLCTomTom N.V.NL0013332471 0.49 09 feb 2022
Marshall Wace LLPABN AMRO Bank NVNL0011540547 0.89 09 feb 2022
Marshall Wace LLPTomTom N.V.NL0013332471 0.74 09 feb 2022
Rye Bay Capital LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.56 09 feb 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 1.00 09 feb 2022
Adelphi Capital LLPEurocommercial Properties N.V.NL0015000K93 0.97 08 feb 2022

tijd 18.14
Goud $ 1.840,50 zilver $ 23,65 en platina $ 1.054 Gold/Silver Ratio 77.81

tijd 18.16
Equinox Today Vol. 456.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:00:26 A 7.88 +0.26 100 19 Desjardins 79 CIBC K
12:00:25 H 7.88 +0.26 100 19 Desjardins 79 CIBC K
12:00:25 H 7.88 +0.26 100 19 Desjardins 79 CIBC K

Solaris Today Vol. 170.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:01:09 X 15.66 +0.39 100 1 Anonymous 85 Scotia K
12:00:44 X 15.645 +0.375 100 1 Anonymous 53 Morgan Stanley K
12:00:44 U 15.63 +0.36 100 1 Anonymous 2 RBC K

Pan American Silver Today Vol. 252.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:03:43 O 29.71 +0.53 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:03:32 U 29.73 +0.55 100 79 CIBC 1 Anonymous K
12:03:17 P 29.74 +0.56 100 79 CIBC 79 CIBC K

tijd 18.19
Turquoise Hill Today Vol. 145.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:04:14 O 26.22 +0.90 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:04:10 M 26.24 +0.92 7 90 Barclays 14 ITG E
12:03:41 X 26.24 +0.92 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 18.20
De actuele koersen (kg): Goud: €51.505 | Zilver: €662

Fijne avond en voor straks eet smakelijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL