Wall Street onder invloed van WEF en de rest van de wereld wordt gedwongen te volgen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/01/2022 06:00
Maar ook dit is Verbijsterend & Beangstigend.
Volg dit en beschamend, dat een CEO 13 uur liegt en die de hand boven het HOOFD wordt gehouden over iemand, die lid van de HOFMAN Groep is geweest en met een pistool en automatisch wapen is aangehouden.
luister dit geheel af. na 3 minuten begint 't al.

https://www.youtube.com/watch?v=aU0aCmxUmBo

duur 1.13 uur
In wat voor wereld leven wij.
DIT WORDT door de REGERING allemaal VERZWEGEN

beluister de 2de sessie van de PVV op
https://www.youtube.com/watch?v=4NvfN3wHa5M

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Media Het WEF.
Daarover zullen wij dit weekend overschrijven. De toen jonge 33 jarige Klaus Schwab heeft met zijn gestarte "leerschool", heeft alle invloed rijke personen al onderwezen in the Greatest Reset, toen hij dit voor ogen had. Nu op leeftijd moet dat in 2030 plaats vinden! Ieder mens geen bezittingen meer en toch gelukkig.

In de VS hadden gisteren partijen ook de schijn van werkelijkheid, snel nog winst pakken en tegen het einde weer drukken. Dit bekijkt onze nestor met verbazing aan, heeft deze bijzondere ontwikkelingen van de laatste 10 -20 jaar, nadat hij op 1 maart 1962 zijn eerste stappen in het "VAK" zette, nog nimmer meegemaakt. Daar moet meer achter zitten en dat is de club van WEF van mijnheer Klaus Schwab. Dit weekend meer!

In de VS
De Dow 34,160.78 -7.31 -0.02%
De Nasdaq 13,352.79 -189.33 -1.40%

In de Oostmarkt de volgende standen.
in Japan de Nikkei 26.669 +529 punten
In Hong Kong de Hang Seng 23.579 -238punten
In Australië de All Ordinaries 7.266 +151 punten
In Singapore de Straits 3.260 +1 punt

in de media,
- Asian Stocks, U.S. Futures Up as Apple Eases Gloom
-What’s at Stake in Portugal’s Snap Election
-How Fed Could Decide to ‘Shock and Awe’ With Half-Point Hike
-Stocks Drop in Roller-Coaster Ride for Wall Street.
- see & read more on www.bloomberg.com

Heeft U ons verhaal van zaterdag 15/1/22 gelezen, eigen belangen versus Maatschappelijke belangen. Neen dan eerst doen. Wat een blamage de huidige handel en insteek!
Geld daar draait alles om en *eerlijkheid, betrouwbaarheid, transparantie en begrijpelijkheid worden gewoon weggedrukt. Er is een MERK van "gwoon" doen, maar niet met * deze woorden. Wat een afgang met de normen en waarden. Dit lijkt op "legale oplichting" !

Wat een beschamende handel zien wij steeds, waarom kon Takeaway zo groeien, met kleine "hoeveelheden" (lees enkele aandelen transacties doen. De bewijzen hebben wij vastgelegd) en je kon zo met een hogere prijs voor het aandeel Takeaway je concurrent overnemen. Zo hebben wij meer fondsen vast gelegd. Wat gebeurde er de afgelopen tien jaar bij Oranjewoud en de laatste 20 jar bij CSM en nu Cobion!? DIT "kon & kan" door FALEND TOEZICHT.
Kijk eens naar de vastlegging op het dagadvies van 12/1/22 en 13/12/22 over Corbion en andere fondsen, veelvuldig 1 stukje, dit is toch geen handel, vindt U! In het verleden waren er minimum voor transacties qua prijsvorming/notering, OOK dat is losgelaten!

media,
Despite dismal ETF interest, global gold demand grew 10% in 2021.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-27/Despite-dismal-ETF-interest-global-gold-demand-grew-10-in-2021-World-Gold-Council.html

De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 (Carbon dioxide- koolstof dioxide) zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De agenda voor vrijdag 28 jan., samen met diversen berichten van het CBS.
Signify 4de kw. 2021
KBC Ancora CVA halfjaar cijfer
In de VS - consumenten uitgave.

Tweede Kamer Statuten.
Wat staat daar eigenlijk in!?
Wilders werd TE SCHANDE GEZET in het OPENINGSDEBAT.
Hij had personen genoemd bij name. Foute BOEL, maar NU blijkt dat Wilders de WAARHEID SPRAK! Waarom kreeg hij later in de media en in de Kamer geen steun en rehabilitatie !?
Mag je de "WAARHEID" niet in de Tweede Kamer zeggen!?
Waarom is mevr. Hermans nog geloofwaardig!? Of zijn dit trekjes van VVD ers!?

Wat een GLADDE tante is zij!
’Familie Bolkestein ongerust over kwestie’.
Zij wijzen onder meer op de video waarin Frits Bolkestein Soumaya’s zus, Fonda Sahla, feliciteert met haar entree in de Tweede Kamer. „Die video is door Soumaya gemaakt”, aldus een vriend van de familie. „Frits is een digibeet, die kan nog geen mobiele telefoon hanteren. zie & lees verder op

https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/86e5f26954b562f432e444fd4e5d9638/web/OPS/cciobjects.json#/pages/2-3

De MENSHEID wordt/werd al 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!

Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

De valuta's
de dollar euro 1,1153 de Yen 128,71 't Pond 0,8319 AU$ 1,5873 C$ 1,4202 NZ$ 1,6958 Sing$ 1,5090

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 28 januari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


Gelukzoekers naar Nederland.
Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’
Ouderen zijn WEER de KLOS!!

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren.

Het edelmetaal reageert NU pas, wel laat door manipulaties van de Centrale Banken. Zij hebben dus "goedkoop". in kunnen kopen.

Goud $ 1.799,50 en zilver $ 22,77 Platina $ 1.025 Gold/Silver Ratio 79,01
Olie $ 87,26 en de dollar euro 1,1153 Olie worden gestuurd naar de $ 100 per vat! Enkele weken geleden lazen wij dit al! Waarin is nog vraag & aanbod die de prijs bepaalt!?
1 bitcoin = 37.266 USA dollar
1 ripple = 0,60588 USA dollar

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GAS - prijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot" op de toekomstige gas toevoer en twijfel over de Betrouwbaarheid van Rusland.

media,
Eigen Belang versus Maatschappelijke Belangen.lees meer op
https://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-44050

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


Equinox Yesterday vol. 2.939.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 7.21 -0.37 25 14 ITG 79 CIBC Q
16:00:00 T 7.21 -0.37 50 14 ITG 79 CIBC Q
16:00:00 T 7.21 -0.37 25 14 ITG 79 CIBC Q
Ook hier hebben ze het "kunstje uit Europa overgenomen"!

Solaris Yesterday Vol. 668.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.79 +0.05 100 39 Merrill Lynch 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 13.79 +0.05 500 1 Anonymous 72 Credit Suisse KQ
16:00:00 T 13.79 +0.05 300 1 Anonymous 1 Anonymous KQ

Entree Resources Yesterday Vol. 89.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:55:18 M 0.88 +0.02 5 14 ITG 85 Scotia
15:42:16 M 0.88 +0.02 2 80 National Bank 80 National Bank E
15:37:07 O 0.88 +0.02 1,500 85 Scotia 1 Anonymous K

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

Cultuur onder VUUR
Facebook heeft de pagina van Cultuur onder Vuur op zwart gezet! Zonder waarschuwing. Zonder melding. Zonder enige toelichting waar ik iets wijzer uit kan worden.

Zo werkt het in de wereld, list & bedrog. Dat zagen wij ook in het debat van Wilders(zie de video boven aan dit schrijven). Haast de gehele Kamer hield zijn mond! De waarheid mag schijnbaar niet verteld wordt. Paniek bij de VVD. NU bleek het wel de waarheid te zijn! Schaamte? ach, dit is het spel!
Want,
Facebook werkt in Nederland zelfs samen met Jerry Afriyie en andere Zwarte Piethaters om u en mij op te sporen en de mond te snoeren!
Jerry Afriyie wees in 2019 tijdens een toespraak nog Cultuur onder Vuur aan als grote tegenstander in zijn oorlog tegen Zwarte Piet.
Nu lijkt Jerry Afriyie zijn zin te krijgen.


media
-Zorgen Wilders zijn begrijpelijk.
Rutte, Hermans, Paternotte, Klaver en anderen halen stevig uit naar Wilders en zijn zwaar verontwaardigd, o.a. over zijn opmerkingen over de omstreden en veroordeelde VVD-adviseur Soumaya Sahla.

Feit is en blijft dat Sahla contacten onderhield met personen uit een terreurorganisatie. Dat kunnen dezelfde personen zijn die Wilders met de dood bedreigen. De PVV-leider wordt als gevolg van deze bedreigingen jarenlang streng beveiligd en heeft zijn vrijheid moeten inleveren. Theo Van Gogh is in 2004 door Mohammed B., sympathisant van de Hofstadgroep, vermoord. Terecht dat Wilders ongezouten kritiek heeft geleverd in de Kamer over zijn veiligheid. Maar ook dat binnen de VVD zo’n omstreden figuur werkzaam kan zijn en invloed kan hebben op het landsbestuur.
J. B.
lees elders meer
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-44081&type=toon

Veel partijen hadden baat bij de paniek.
Bill Gates had zich via zijn stichtingen met vaccinaties beziggehouden. Vaccins zijn indrukwekkende middelen. Ook hij moet iets van genoegdoening hebben ervaren. En invloedrijke figuren als Klaus Schwab – de man van het World Economic Forum die al jaren probeert de elites van de industrie, politiek en media te transformeren in een progressieve voorhoede die de mensheid van een andere vloek moet verlossen (klimaatverandering) – sprongen ook op de pandemie. Nationale politici werden speeltjes in handen van multinationale krachten. De paniek werd intens.
Achteraf is het bizar dat de hele eerstelijnslinie, in Nederland gevormd door uitmuntende huisartsen die tot de besten in de wereld behoren, vanaf het begin werd overgeslagen. Mensen die symptomen vertoonden, moesten thuis met een paracetamolletje wachten of ze ziek genoeg werden voor ziekenhuisopname. Vrijwel meteen werd door de medische elites afgekondigd dat alleen een vaccin zou helpen, en tot die tijd moesten ziekenhuisopnames worden geminimaliseerd. En dat kon alleen door mensen van elkaar te isoleren, met als belangrijkste wapen: de lockdown. Duizenden ouderen stierven een eenzame dood.

Lees dit schokkende verhaal op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b39bcf30f101f71ba178d909b78d8a3c/web/OPS/cciobjects.json#/pages/10-11

Daar MOEST Dokter Elens ook voor gestraft worden, ZIJN PILLEN werden verboden.
Door Den HAAG onder leiding van de heer Rutte.
Deze (R.Elens) moest daarvoor worden ondervraagd.


Nu wel Pillen goed gekeurd door de EMA!
MAAR wat zit daarin!?
Die van dokter Rob Elens vertrouwen wij meer en die genas zijn patienten in twee tot vier dagen.

tijd 06.50
De actuele koersen (kg): Goud: €51.818 | Zilver: €655
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $113.76 +4.09 %

KLM
Wij zullen in de AVA van KLM, onze mond open doen en vragen waarom Pieter Elbers weg moest. Ook zullen wij een motie tegen Ben Smith indienen. Een Broekie die het even zal vertellen!
Pieter lag goed bij de overgebleven aandeelhouders KLM en bij het "personeel".
Het personeel kan je bedrijf maken en "breken", dus dat Ben weer weg. EEN zo'n man kunnen wij missen als "kiespijn"!

media,
Haalt de akkerbouwbranche de ambitieuze doelen? lees elders meer.

De website van 't CBS is niet op te vragen! Misschien later.

Pfizer Receives CHMP Positive Opinion for Novel COVID-19 Oral Treatment. lees elders meer

HAL
NETTOVERMOGENSWAARDE STEEG MET ONGEVEER € 500 MILJOEN IN 2021 DIVIDENDVOORSTEL VAN € 5,70 PER AANDEEL (50% IN CONTANTEN, 50% IN AANDELEN). lees elders meer.

tijd 08.43
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.854,43 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 654,44

media CTAC Van 1 lezer ontvangen, met dank.
IN BELGIË ZORGT JUMBO VOOR INZICHT MET EMBEDDED ANALYTICS IN SAP S/4HANA.
lees elders meer.

media Signify heeft zelf haar nieuws niet op de website staan, gebrekige strategie.
-Flinke winst- en omzetstijging voor led-producent Signify.Het bedrijf denkt de rest van het jaar zijn omzet met tussen de 3 en 6% te kunnen laten groeien, dankzij een robuste vraag naar energiezuinige verlichting. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1963359738/flinke-winst-en-omzetstijging-voor-led-producent-signify

Auto aandelen Tesla
Dit aandeel raakte gisteravond bij de sluiting ruim 10% van haar waarde kwijt.
Wij houden niet van auto aandelen, dat doen wij al ruim 50 jaar. Steeds nieuwe model en de oude moeten op het einde van het jaar tegen aanzienlijk lagere prijzen de showrooms uit.

tijd 09.02
De AEX 753.38 -0.41 -0.05% Arcelor EUR 36,.68 -36,5 ct vol. 263.000

tijd 09.03
De Midcap 1.059.14 -2.21 -0.21% AMG EUR 31,18 -32ct vol. 7.000

tijd 09.05
De Smallcap 1.409.05 -2.41 -0.17% VastNed EUR 25,20 +25ct vol. 2 sts. IS dit handel?

Waar is nog realiteit & realisme in deze markten & wereld!?
tijd 09.29
De Bel 20 4.080.17 -25.28 -0.62% en DAX 15.379.62 -144.65 -0.93% en de CAC 7.004.28 -19.52 -0.28%

De invloed van de "machtige partijen als o.a de Bilderberg Groep - de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen waaronder Black Rock en het hoofd van Black Rock zit ook bij het WEF dhr. Larry Fink. Zij bepalen wat er gebeurt in de wereld.
Ze bespelen de wereld onder de paraplu van de Covid 19.
WAAROM moeten er pillen komen van Pfizer en dokter Elens en al zijn andere collega's kunnen ze ook "MAKEN"! zien hogerop in dit dagadvies! WAAROM geeft het Ministerie van Volksgezondheid ons daarop geen antwoord!?
Burgers van Nederland & de gehele wereld wordt WAKKER!!!!


Edelmetalen worden door de Centrale Banken & hun vrienden gedrukt, dan kunnen zij nog goedkoop inkopen doen. Daarna snel de herinvoering van de goudstandaard, die in 1971 werd afgeschaft.
Alles hang aan elkaar, want hogere rente, lagere aandeel prijzen, maar het edelmetaal gaat dan meestal(lees de laatste 60 jaar) omhoog. Dat gebeurt nu niet!

Edelmetalen.
Eerst vond het al plaats in de stille vroege periodes, maar nu zijn ze zo "brutaal". en gaan gewoon door over dag. Legale manipulaties onder het toeziend oog van falende toezichthouders in de wereld.
En dan zeggen & schrijven: wij streven naar een eerlijke, transparante, betrouwbare en begrijpelijke markten.
Laat U geen wordt voorhouden, dat menen ze echt niet!! De eerdere genoemde partijen sturen alles in de wereld, samen met de giganten (lees bedrijven, die het WEF subsidieren) in de wereld.

tijd 10.26
Olie $ 86,98 en de dollar euro 1,1125
1 bitcoin = 36.756 USA dollar
1 ripple = 0,60069 USA dollar

tijd 10.27
De AEX 743.69 -10.19 -1,35% Signify EUR 46,93 +5,71 vol. 442.000

media,
Gold imports by India hit decade-high as jewellery demand doubles.
Imports reached 925 tonnes as weddings and festivals came back in full swing after some pent-up demand following pandemic lockdowns. The WGC's chief executive officer for India said that in 2022 demand could get back to more normal levels of 800-850 tonnes. zie & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-28/Gold-imports-by-India-hit-decade-high-as-jewellery-demand-doubles.html

tijd 13.03
De actuele koersen (kg): Goud: €51.550 | Zilver: €649

tijd 13.05
De AEX terug naar 739.75 -14.04 -1.86% de MIdcap 1.046.56 -14.79 -1.39% en de Smallcap 1.398.35 -13.11 -0.93%

tijd 13.07
De Bel 20 4.033.49 -71.96 -1.75% Galapagos EUR 57,86 +56ct vol. 619.000

tijd 13.08
De CAC 6.899.55 -124.25 -1.77% en de DAX 15.216.33 -307.94 -1.98%

media, Aya Gold & Silver: Record Annual Production of 1.6 Million Ounces in 2021 Announces 2022 Outlook. Lees elders meer.

tijd 13.29
Olie $ 87,24 en de dollar euro 1,1233
1 bitcoin = 36.370 USA dollar
1 ripple = 0,59300 USA dollar

media,
-Euro-Area Outlook Darkens With Germany on Brink of Recession.
-EDF Scores $323 Million Win Against France’s Taxman.
-Wall Street’s Big Bet on Chinese Markets Is Going All Wrong.
-Biden Repeats Warning of Mid-February Attack: Ukraine Update.
-Russia Sees ‘Rational Elements’ in U.S. Proposal: Ukraine Update.
The EU may include the energy sector in any sanctions if Russia invades Ukraine.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 14.17
De Europese beurzen in het rood.
De AEX 737.79 -16 -2.12% en de DAX 15.157.69 -366.58 -2.36%

tijd 14.19
De actuele koersen (kg): Goud: €51.660 | Zilver: €651

tijd 15.36
De Dow lager op 33,882.25 -278.53 -0.82%
De Nasdaq 13,315.26 -37.52 -0.28%

tijd 15.43
De actuele koersen (kg): Goud: €51.438 | Zilver: €645

tijd 15.44
De AEX houdt het verlies vast op 739.39 -14.4 -1.91% en de DAX 15.265.82
-258.45 -1.66%

media
Toezichthouder: extra onderzoek naar fusie RTL en Talpa.
DEN HAAG (ANP) - Concurrentiewaakhond ACM gaat extra onderzoek doen naar de fusie van RTL en Talpa. Volgens de toezichthouder blijkt uit een eerste studie dat de samensmelting van de twee grote organisaties negatieve gevolgen kan hebben voor de concurrentie in het Nederlandse medialandschap. zie & lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/1725183326/toezichthouder-extra-onderzoek-naar-fusie-rtl-en-talpa

tijd 17.22
Wall Street laat een herstel zien (tijdelijk?)!?
De Dow 34,195.09 +34.31 +0.10%
De Nasdaq 13,550.73 +197.95+1.48%
Zoals wij al schreven, normale handel die als basis vraag & aanbod heeft is er nauwelijks nog. De Algoritmische systemen hebben als basis: "GELD en daaruit volgt MACHT & LUXE"! Met het verhandelen van "risico kapitaal heeft dit niets meer te maken".

Wat is de basis van de Effecten Beurs op een "bedenkelijke manier weggezakt". Per 1 maart zit onze "nestor" 60 jaar in het vak! Heeft alle kenmerken van de financiële markten meegemaakt. De "mooiste waren tot medio 1970, daarna is de Macht & grootheidswaanzin in de plaats getreden van de handel in Effecten, heeft daar het plezier van het vak weggehaald! Mede door falend "toezicht, die het vak ook niet beheersen"!

media in de VS
-On a monthly basis, the core Personal Consumption Expenditures index was up 0.5% last month, the U.S. Department of Commerce said Today.

tijd 17.38
Goud $ 1,786,80 zilver $ 22,31 en platina $ 1.001 Gold/Silver Ratio 80.03
Olie $ 87,70 en de dollar euro 1,1169
1 bitcoin = 37.259 USA dollar
1 ripple = 0,60623 USA dollar

De gevestigde partijen doen er alles aan om verwarring te stichten. Daar zien wij de hand van 't WEF ook achter, met haar leden!. Als voorloper voor het jaar 2030. Na onteigening van de bezittingen, is het eenvoudig de schuldenlasten in de wereld te reduceren!
Zo zullen de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld opgelost worden.

Novo Resources Exploration Update. lees elders meer

tijd 17.48
De AEX 744.26 -9.53 -1.26% de week beginstand was 763,70
De Midcap 1.051.62 -9.73 -0.92% Fugro EUR 7,129 -24,1 ct vol. 571.794
De Smallcap 1.401.4 -10.06 -0.71% SIF Hold. EUR 10,52 -50ct vol. 103.763
De Bel 20 4.047.55 -57.9 -1.41% Aperam EUR 49,60 -1,78 vol. 158.876
De CAC 6.965.88 -57.92 -0.82% Alstom EUR 29,00 -2,59 vol. 4.608.809
De DAX 15.318.95 -205.32 -1.32% Hellofresh EUR 56.04 +2,76 vol. 2.941.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
24 jan. EUR 37,04 40.389. 763. EUR 36,80. 60.002. 838. 17.35.29
25 jan. EUR 36,76. 37.245. 609. EUR 36,88. 57.787. 693. 17.35.29
26 jan. EUR 37,78. 28.818. 546. EUR 37,74. 58.156. 645. 17.35.17
27 jan. EUR 36,84. 74.856. 1.000. EUR 37,06. 96.971 1.077. 17.35.12
28 jan. EUR 37,30. 73.361. 1.058. EUR 37,42. 102.381. 1.143. 17.35.20

media VVD - Rutte
Rutte erkent fouten in zaak Sahla.
Tweede kans
Ook zegt Rutte dat iedereen in Nederland een tweede kans krijgt.
Dat zij gederadicaliseerd is en daarover adviezen geeft, vindt de premier te prijzen. „Met haar gedachtengoed en motivatie is niks mis. Zij stelt zich nu ongelooflijk ten dienste aan de hele maatschappij.”
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2006799808/rutte-erkent-fouten-in-zaak-sahla
Wat een slap geklets van hem. Mijnheer Bolkestein werd totaal ingepakt door haar en zij ging opstap met Bolkestein i.p.v. diens vrouw.
Welke vernedering heeft mevr. Bolkestein ondergaan? Het is een "gladde Tante"! Lees ook dat drama in de familie van Bolkestein eerder in dit dagadvies.

tijd 18.11
De Dow 34,398.77 +237.99 +0.70%
De Nasdaq 13,642.38 +289.60+2.17%
Er is geen "staat". op te maken in de VS. Steraks weer een verkoop golf? De meeste willen geen posities over het weekend tillen!

Equinox Today Vol. 1.195.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:00:16 X 7.08 -0.13 200 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:00:16 X 7.08 -0.13 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous K
12:00:00 U 7.08 -0.13 100 79 CIBC 1 Anonymous K

tijd 18.16
Solaris Today Vol. 339.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:59:13 A 13.64 -0.15 100 85 Scotia 1 Anonymous K
11:57:44 M 13.62 -0.17 500 1 Anonymous 14 ITG
11:56:12 M 13.595 -0.195 100 79 CIBC 1 Anonymous

tijd 18.17
Pan America Silver Today vol. 301.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:00:59 X 26.87 -0.51 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC K
12:00:17 X 26.86 -0.52 100 79 CIBC 79 CIBC K
12:00:17 X 26.86 -0.52 100 79 CIBC 1 Anonymous K

tijd 18.20
De Goudprijs in Euro Per Kg 51.356,17 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 641,33

shortlijst
Adelphi Capital LLPEurocommercial Properties N.V.NL0015000K93 1.93 27 jan 2022
Canada Pension Plan Investment BoardGalapagos N.V.BE0003818359 0.44 27 jan 2022
Kintbury Capital LLPUnibail-Rodamco-Westfield SEFR0013326246 0.46 27 jan 2022
Pelham Capital Ltd.ARCADIS N.V.NL0006237562 0.47 27 jan 2022
Qube Research & Technologies Ltd.Galapagos N.V.BE0003818359 0.69 27 jan 2022
Samson Rock Capital LLPAccell Group N.V.NL0009767532 0.59 27 jan 2022
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.89 27 jan 2022
WorldQuant, LLCFlow Traders N.V.NL0011279492 0.59 27 jan 2022
Highbridge Capital Management LLCCM.com N.V.NL0012747059 0.70 26 jan 2022

Fijne avond en een plezierig weekend.
Eet smakelijk voor straks.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL