Wall Street in het Rood en Oostmarkt gemengd. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 26/01/2022 05:36
Maar ook dit is Verbijsterend & Beangstigend.
Volg dit en beschamend, dat een CEO 13 uur liegt en die de hand boven het HOOFD wordt gehouden over iemand, die lid van de HOFMAN Groep is geweest en met een pistool en automatisch wapen is aangehouden.
luister dit geheel af. na 3 minuten begint 't al.

https://www.youtube.com/watch?v=aU0aCmxUmBo

duur 1.13 uur
In wat voor wereld leven wij.
DIT WORDT door de REGERING allemaal VERZWEGEN

beluister de 2de sessie van de PVV op
https://www.youtube.com/watch?v=4NvfN3wHa5M

De motie dat ouderen ook de verhoging van 7,5% krijgen van Wilders werd verworpen. DUS stem voor de Gemeente Raden alvast niet meer op de partijen (lees die in het Kabinet zitten & Blijft) in maart a.s. bij de GemeenteRaad verkiezingen. Een Schande, de Politiek heeft haar eigen Belangen vastgelegd en die hebben geen last. WAT een "Egoïstisch beleid"!

Media The Voice
Wordt in de Media & TV steeds naar voren gebracht, ALS AFLEIDING van de KAMER DEBATTEN waar de OUDEREN en de ZORG(lees gesloopte Ziekenhuizen) met steeds kleinere opvang, het PISPAALTJE zijn en moeten inleveren.
Mijnheer Jetten wist niet eens het verschil tussen Stikstof & CO2.
De deskundigheid straalt ervan af!


In de VS
De Dow sloot op 34,297.73 -66.77 -0.19%
De Nasdaq volgde op 13,539.30 -315.83 -2.28%

In de Oostmarkt zeer terughoudende markt, De spanningen rond de Oekraïne zorgen voor twijfel en brengen de volgende standen op de borden,
in Japan de Nikkei 27.071 -59 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.283 +39 punten
In Australië de All Ordinaries 7.248 gesloten
In Singapore de Straits 3.275 +28 punten

in de media,
- Biden Says Putin at Risk of Personal Sanctions Over Ukraine.
- London Gets Vote of Confidence From Big Finance Firms, EY Says.
Global finance firms are planning to establish or expand U.K. operations in 2022, a survey finds.
- Tories Hold Fire on Moves Against Johnson as Police Begin Probe.
Prospective Conservative rebels appear to be holding off any bid to oust Johnson.
-see & read more on www.bloomberg.com

Heeft U ons verhaal van afgelopen zaterdag 15/1/22 gelezen, eigen belangen versus Maatschappelijke belangen. Neen dan eerst doen. Wat een blamage de huidige handel en insteek!
Geld daar draait alles om en *eerlijkheid, betrouwbaarheid, transparantie en begrijpelijkheid worden gewoon weggedrukt. Er is een MERK van "gwoon" doen, maar niet met * deze woorden. Wat een afgang met de normen en waarden. Dit lijkt op "legale oplichting" !

Wat een beschamende handel zien wij steeds, waarom kon Takeaway zo groeien, met kleine "hoeveelheden" (lees enkele aandelen transacties doen. De bewijzen hebben wij vastgelegd) en je kon zo met een hogere prijs voor het aandeel Takeaway je concurrent overnemen. Zo hebben wij meer fondsen vast gelegd. Wat gebeurde er de afgelopen tien jaar bij Oranjewoud en de laatste 20 jar bij CSM en nu Cobion!? DIT "kon & kan" door FALEND TOEZICHT.
Kijk eens naar de vastlegging op het dagadvies van 12/1/22 en 13/12/22 over Corbion en andere fondsen, veelvuldig 1 stukje, dit is toch geen handel, vindt U! In het verleden waren er minimum voor transacties qua prijsvorming/notering, OOK dat is losgelaten!

De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten van het CBS.
woensdag 26 jan.
Vertex jaarcijfers.
In de VS - New Home Sales Dec 2021

donderdag 27 jan.
In de VS - Durable Goods Dec 2021

vrijdag 28 jan.
Signify 4de kw. 2021
KBC Ancora CVA halfjaar cijfer
In de VS - consumenten uitgave.

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

De valuta's
de dollar euro 1,1302 de Yen 128,74 't Pond 0,8366 AU$ 1,5784 C$ 1,4244 NZ$ 1,6908 Sing$ 1,5188

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 26 januari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


Gelukzoekers naar Nederland.
Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’
Ouderen zijn WEER de KLOS!!

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren.

Het edelmetaal reageert NU pas, wel laat door manipulaties van de Centrale Banken. Zij hebben dus "goedkoop". in kunnen kopen.

Goud $ 1.847,50 en zilver $ 23,73 Platina $ 1.023 Gold/Silver Ratio 77,93 Olie $ 85,21 en de dollar euro 1,1302
1 bitcoin = 37.921 USA dollar
1 ripple = 0,62901 USA dollar

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GAS - prijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot" op de toekomstige gas toevoer en twijfel over de Betrouwbaarheid van Rusland.

media,
Eigen Belang versus Maatschappelijke Belangen.lees meer op
https://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-44050

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


Equinox Yesterday vol. 3.140.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.32 -0.39 100 1 Anonymous 39 Merrill Lynch K
16:00:00 T 8.32 -0.39 800 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 8.32 -0.39 1,800 1 Anonymous 13 Instinet KQ

Solaris Yesterday Vol. 575.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00m T 14.01 -0.71 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.01 -0.71 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.01 -0.71 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous KQ

Entree Resources Yesterday Vol. 1.396.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
15:58:08 M 0.91 +0.12 30 80 National Bank 80 National Bank
15:57:51 H 0.90 +0.11 1,000 1 Anonymous 1 Anonymous K
15:57:51 H 0.90 +0.11 1,500 1 Anonymous 1 Anonymous K

Cultuur onder VUUR!
Onze dank voor uw hulp!
-- Het team van Gezin in Gevaar
Gezin in Gevaar zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor het gezin.
Steun ons met een gift!
Help met een donatie
of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL16 ABNA 0824 7502 41
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van:
Webdonatie Gezin in Gevaar + uw postcode & huisnummer

media
-Zorgen Wilders zijn begrijpelijk.
Rutte, Hermans, Paternotte, Klaver en anderen halen stevig uit naar Wilders en zijn zwaar verontwaardigd, o.a. over zijn opmerkingen over de omstreden en veroordeelde VVD-adviseur Soumaya Sahla.

Feit is en blijft dat Sahla contacten onderhield met personen uit een terreurorganisatie. Dat kunnen dezelfde personen zijn die Wilders met de dood bedreigen. De PVV-leider wordt als gevolg van deze bedreigingen jarenlang streng beveiligd en heeft zijn vrijheid moeten inleveren. Theo Van Gogh is in 2004 door Mohammed B., sympathisant van de Hofstadgroep, vermoord. Terecht dat Wilders ongezouten kritiek heeft geleverd in de Kamer over zijn veiligheid. Maar ook dat binnen de VVD zo’n omstreden figuur werkzaam kan zijn en invloed kan hebben op het landsbestuur.
J. B.
lees elders meer
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-44081&type=toon

Op de Radio Programma "Vroege Vogels".
De Wolf bij Fijnaart hebben ze de schapen beschermd met stroomdraad op circa 1 meter hoogte en rode wapperende slingers.
Voor enkele wolven die daar lopen.
De "gekte" heeft ook hier de "mensheid te pakken"! De Wolven wordt beschermd en als een HOND schapen doodt, dan worden deze meestal afgemaakt. Dit is 1!
Moeten er eerst kleine kinderen aangevallen worden door een Wolf? Dat iw twee! De aangereden wolf op de A67 had stress, kwam uit sectie van het dier.
WAT hebben schapen niet als zij "aanvoelen" dat er een wolf in de buurt is!? Hebben schapen dan geen gevoel!? Waar is de Dieren partij Mevr. L. Gerritsen?
Schapen worden soms massaal "Half afgeslacht" door de wolf en dat kan/mag wel in de Ogen van de partijen die de WOLF z'n terugkeer in Nederland VERHEERLIJKEN.
Kunnen zij dan dieren liefhebben en beschermen, terwijl die Dieren worden afslachten en hier door de zeer dichte bevolkingsdichtheid, nauwelijks plek is voor de weide vogels!
Denk niet alleen aan de wolf, maar in een bredere context.

media CBS
Bijna 69 duizend nieuwbouwwoningen in 2021
In 2021 werden bijna 69 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat zijn er minder dan in 2019 en 2020, maar meer dan in de jaren 2012-2018. Daarmee groeide de woningvoorraad met 0,9 procent tot ruim 8 miljoen woningen. In Amsterdam werden de meeste nieuwbouwwoningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen. Naast nieuwbouw voegen ook transformaties woningen toe aan de voorraad. In 2020 waren dat er ruim 10 duizend. De cijfers over 2021 komen pas later in het jaar beschikbaar.
Tussen 2000 en 2009 groeide de woningvoorraad door nieuwbouw jaarlijks doorgaans met ruim 1 procent, gemiddeld zo’n 76 duizend woningen per jaar. Op het dieptepunt in 2014 was dat percentage gedaald tot 0,6 (45 duizend nieuwbouwwoningen). In de vijf jaren daarna groeide het aantal nieuwbouwwoningen tot ruim 70 duizend in 2019. In 2020 en 2021 werden er iets minder woningen opgeleverd. Dit is in lijn met het iets lagere aantal vergunde nieuwbouwwoningen na 2018. Het aantal vergunde nieuwbouwwoningen is een indicator voor het aantal woningen dat in de nabije toekomst gebouwd zal worden. De gemiddelde doorlooptijd vanaf de vergunningverlening is circa twee jaar. zie Meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/04/bijna-69-duizend-nieuwbouwwoningen-in-2021

media CBS
10 procent meer mensen overleden dan verwacht in 2021.
In 2021 overleden bijna 171 duizend mensen, 16 duizend (10 procent) meer dan verwacht voor dit jaar. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte verhoogd. De oversterfte bij Wlz-zorggebruikers was lager dan die in de overige bevolking. Vooral in Flevoland, Zeeland en Limburg stierven meer mensen dan verwacht. De levensverwachting in 2021 was ongeveer gelijk aan die in 2020. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige jaarcijfers.
Een jaar met oversterfte komt vaker voor. De oversterfte in 2021 was iets hoger dan de oversterfte in 2020 (ruim 15 duizend), het eerste jaar van de coronapandemie, en een stuk hoger dan in jaren met zware griepgolven (zoals 2015 en 2018). Ook een griepepidemie zorgt vaak voor oversterfte, maar die wordt meestal gevolgd door een periode met minder sterfte, waardoor de oversterfte op jaarbasis lager uitkomt. In 2020 en 2021 was er gedurende meerdere perioden oversterfte, en geen ondersterfte. zie meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/04/10-procent-meer-mensen-overleden-dan-verwacht-in-2021

media CBS
Stikstofoverschot landbouw in 2020 iets toegenomen.
Het stikstofoverschot in de landbouw is in 2020 vergeleken met een jaar eerder met ongeveer 4,5 procent toegenomen naar 307 miljoen kilogram. Het grootste deel (219 miljoen kilogram) ging verloren naar de bodem, 6 procent meer dan in 2019. Het verlies van stikstof naar de lucht was ongeveer net zo hoog als vorig jaar, 88 miljoen kilogram. Vergeleken met tien jaar eerder is het verlies naar bodem iets gestegen en naar de lucht iets afgenomen. Dit blijkt uit de Mineralenbalans landbouw van het CBS. zie meer
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/04/stikstofoverschot-landbouw-in-2020-iets-toegenomen

tijd 07.01
De Goudprijs in Euro Per Kg 52.557,90 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 675,30

media,
RIVM adviseert test die kijkt naar effect gewasbeschermings­middel op zenuwstelsel. lees elders meer.

media, VVD. dit is zeker lezenswaardig, wat een DRAAI!
VVD worstelt nadrukkelijk met rol Soumaya Sahla.
VVD -lid Sahla werd in 2014 tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege verboden wapenbezit en haar lidmaatschap van de terroristische organisatie, de Hofstadgroep. Volgens VVD-fractieleider Hermans blijft haar uitspraak van kracht dat het een ongemakkelijk gevoel geeft dat Sahla actief is in de werkgroep terrorisme en radicalisering van de partij.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1018601867/vvd-worstelt-nadrukkelijk-met-rol-soumaya-sahla

Reactie XEA.nl
Als bankman is dit onmogelijk, iedereen werd, die binnen kwam gescreend en alles werd nagetrokken. Bij de VVD kan lijkt wel iedereen zomaar binnenkomen! ONBEGRIJPELIJK en Rutte doet net of zijn NEUS bloedt.
Voor ons is duidelijk dat Pim een beter "lot" had verdiend! Dan had Rutte nimmer tot CEO van Nederland geworden.

Veel partijen hadden baat bij de paniek.
Bill Gates had zich via zijn stichtingen met vaccinaties beziggehouden. Vaccins zijn indrukwekkende middelen. Ook hij moet iets van genoegdoening hebben ervaren. En invloedrijke figuren als Klaus Schwab – de man van het World Economic Forum die al jaren probeert de elites van de industrie, politiek en media te transformeren in een progressieve voorhoede die de mensheid van een andere vloek moet verlossen (klimaatverandering) – sprongen ook op de pandemie. Nationale politici werden speeltjes in handen van multinationale krachten. De paniek werd intens.
Achteraf is het bizar dat de hele eerstelijnslinie, in Nederland gevormd door uitmuntende huisartsen die tot de besten in de wereld behoren, vanaf het begin werd overgeslagen. Mensen die symptomen vertoonden, moesten thuis met een paracetamolletje wachten of ze ziek genoeg werden voor ziekenhuisopname. Vrijwel meteen werd door de medische elites afgekondigd dat alleen een vaccin zou helpen, en tot die tijd moesten ziekenhuisopnames worden geminimaliseerd. En dat kon alleen door mensen van elkaar te isoleren, met als belangrijkste wapen: de lockdown. Duizenden ouderen stierven een eenzame dood.

Lees dit schokkende verhaal op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b39bcf30f101f71ba178d909b78d8a3c/web/OPS/cciobjects.json#/pages/10-11

Daar MOEST Dokter Elens ook voor gestraft worden. ZIJN PILLEN werden verboden.
Door Den HAAG onder leiding van de heer Rutte.
Deze moet daarvoor worden ondervraagd.


tijd 09.09
De AEX 748.83 +8.97 +1.21% de Midcap 1.034.57 +12.03 +1.18% en de Smallcap 1.401.01 +10.31 +0.74%
Alles draait weer als of er niets aan de hand is in de wereld. Begrijpt U dit!? De systeembeheerders hebben "de MACHT" weer in handen genomen. U weet toch van winstnemen is nimmer iemand armer geworden.
Innovatieve aandelen, mijnbouwers en edelmetalen kunnen UW vermogen beschermen.

tijd 09.51
Olie $ 85,88 en de dollar euro 1,1295
1 bitcoin = 37.568 USA dollar
1 ripple = 0,62183 USA dollar

media,
Silver Elephant Commences Drilling at its El Triunfo Gold-Silver
Project, Bolivia. lees elders meer

tijd 10.45
Goud $ 1.847,10 zilver $ 23,90 en platina $ 1.043 Gold/Silver Ratio 77.26
Olie $ 86,07 en de dollar eu8ro 1,1289
1 bitcoin = 37.844 USA dollar
1 ripple = 0,62754 USA dollar

FOURTH QUARTER PRODUCTION REPORT FOR THE THREE MONTHS ENDED 31 DECEMBER 2021
go to
https://www.mmg.com/wp-content/uploads/2022/01/e_2022-01-24_4QTR-Production-Report.pdf

MMG,Solid result amid a challenging quarter, set for growth. lees elders meer.

Boekje om 10.56 uur Oranjewoud
CENTRAL ORDER BOOK
# SHARES BID PRICE ASK PRICE SHARES #

3 13,149 5.75 MKT 563 4
1 198 5.60 5.70 55 2
1 100 5.50 5.75 26 1
------------------------5.80 258 1
------------------------5.85 2,280 3
------------------------5.90 1,516 4
------------------------5.95 1,277 5
------------------------6.00 2,373 5
------------------------6.05 276 2
------------------------6.10 2,219 4
13,447 ------------------------10,843
Ziet U, zo probeert de partij goedkoop stukken uit de markt te halen.
Vermoedelijk de huisbankier. Die werken zo meer met haar "klanten", is ons bekend als oud Effecten man. Een kwalijke zaak.

tijd 11.03
De actuele koersen (kg): Goud: €52.563 | Zilver: €680

Gekte op de huizenmarkt!?
Hoelang duurt die nog?
Wij van de redactie zien vergelijkingen met eind jaren 1970 en begin jaren 1980.
Toen storten de prijzen in en een drama speelde zich af. Rente percentages van 10 tot 12% en woningen stonden lang leeg. Nu het omgekeerden, nauwelijks rente en schaarste aan woningen. MAAAAAAR toen kwamen er nauwelijks "gelukszoekers binnen Nederlandse grens"!

Nu komen er jaarlijks ca. 100.000 "gelukzoekers binnen". en die krijgen als eerste een woning! Dankzij VVD & D66, kom maar binnen roepen zij in KOOR!

media VVD
Worsteling Hermans zegt veel over VVD.
f in goed Nederlands: de VVD-top gooide bij monde van de fractieleider in de Tweede Kamer een partijgenote voor de bus. Werd er eerder in het Kamerdebat nog schande gesproken van de beschouwingen van Wilders over de adviesfunctie van de VVD’er, nu gaf Hermans lucht aan het idee dat hij een punt had. Opvallend is dat ook waarnemend partijvoorzitter Onno Hoes, die de leden en dus ook Sahla zou moeten vertegenwoordigen, zich in stilzwijgen hult. lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/b39bcf30f101f71ba178d909b78d8a3c/web/OPS/cciobjects.json#/pages/6

media Silver ETF's
Silver ETF's see some decent inflow in recent moves.
(Kitco News) - The SLV silver ETF showed its heaviest investor inflows since the Reddit induced silver squeeze ramp of late-January last year. A jump in demand for new shares however saw the world's largest silver-backed ETF end the day needing an extra 281 tonnes of bullion to back its value. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-26/Silver-ETF-s-see-some-decent-inflow-in-recent-moves.html

Tweede Kamer Statuten.
Wat staat daar eigenlijk in!?
Wilders werd TE SCHANDE GEZET in het OPENINGSDEBAT.
Hij had personen genoemd bij name. Foute BOEL, maar NU blijkt dat Wilders de WAARHEID SPRAK! Waarom kreeg hij later in de media en in de Kamer geen steun!?
Mag je de "WAARHEID" niet in de Tweede Kamer zeggen!?
Waarom is mevr. Hermans nog geloofwaardig!? Of zijn dit trekjes van VVD ers!?


tijd 12.46
De AEX gelooft er weer in, op naar de 800 punten grens!?
De AEX 754.99 +15.13 +2.04% de Midcap 1.047.39 +24.85 +2.43% en de Smallcap 1.419.06 +28.36 +2.04%. Waar komt dit optimisme vandaan!?

tijd 12.49
De Bel 20 4.089.26 +59.4 +1.47% de CAC 6.986.74 +148.78 +2.18% en de DAX 15.444.04 +320.17 +2.12%
Wij lopen al enige tijd mee, maar deze score op de borden begrijpen wij niet! Wat is er verandert bij de situatie in de wereld? Zo juist in het nieuws door de radio, veel mensen krijgen voor de tweede keer Corona, de inentingen werken niet meer.
WAAROM moest dokter Rob Elens stoppen met zijn "genezende pillen tegen corona"!?
Hij zou een boete krijgen als hij door zou gaan met "GENEZEN". van zijn patienten. Neen, andere doktoren moesten een paracetamol voorschrijven en de mensen werden steeds zieker en naar het ziekenhuis!
GEEFT daarom het Ministerie van Volksgezondheid de redactie GEEN antwoord!!

De gehele Corona toestanden, hadden een ander doel, mogen wij deze "conclusie trekken"!?

tijd 12.56
De actuele koersen (kg): Goud: €52.530 | Zilver: €679

media BMW
The new BMW 8 Series Coupé, the new BMW 8 Series Convertible, the new BMW 8 Series Gran Coupé. lees elders meer

media KLM
Vakbonden in brief aan Kaag: ’Staatsagent schaadt KLM’.
AMSTERDAM - De vakbonden van KLM vinden dat staatsagent Jeroen Kremers de luchtvaartmaatschappij in een verkeerd daglicht stelt. Hij gaat zijn boekje te buiten met uitspraken over een beursgenoteerde onderneming. Dat melden woensdag ze in een brief aan minister Kaag (Financiën). „De staatsagent trekt alle rollen naar zich toe.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1164739524/vakbonden-in-brief-aan-kaag-staatsagent-schaadt-klm

media Effectenkredietinstellingen
-Switzerland Orders Banks to Hold Extra Real Estate-Risk Buffer.
-Europe Carbon Price Rises to Seven-Week High on Ukraine Tensions.
-The Wolseley’s Owner Placed Into Administration by Shareholder.
-Binance to End Freeze on Deposits From Key EU Payments Network.
It puts an end to a months-long suspension.
-Market Selloff Is Ultimate Test of What’s Real and What’s Not.
Ultra-speculative assets are leading the way down, but robust corporate balance sheets could put a floor under prices. see & read more on www.bloomberg.com

Unilever
How our food brands are packing a punch for nutrition. lees elders meer.

tijd 15.27
Goud $ 1.847,00 Zilver $ 23,93 en platina $ 1.058. Gold/Silver Ratio 77.16

media,
-Johnson Refuses to Quit as He Awaits Lockdown Parties Probe.
-Putin Ally Floats Arms Shipment to Separatists: Ukraine Update.
-Abbott’s Covid Testing Sales Rival Those of Late 2020.
-Marine Le Pen Slams Far-Right Rival Zemmour as Too Extreme Even for Her.
The far-right leader is reaching for the middle ground as she tries to widen her appeal before April’s vote. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.30
Wispelturig Wall Street opent hoger,
de Dow 34,520.82 +223.09 +0.65%
de Nasdaq 13,866.71 +327.42 +2.42%

media
To hike or not: It's a toss up ahead of Bank of Canada rate decision.
Canada's inflation rate hit 4.8% in December, the highest since September 1991 and the ninth month in a row above the Bank of Canada's 1-3% control range. Money markets see a roughly 65% chance the Bank will boost the overnight rate to 0.5% from the current record low 0.25%. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2022-01-26/To-hike-or-not-It-s-a-toss-up-ahead-of-Bank-of-Canada-rate-decision.html?sitetype=fullsite

tijd 15.44
Te Amsterdam zijn de Olie's gevraagd op EUR 22,78 +1,145 vol. 13,0 miljoen.

media,
Aduro achieves first milestone with independent validation of its process.
lees elders meer.

media,
Sabic introduces ISCC+ certified bio-attributed LNP Elcrin copolymer resin. lees elders meer

media,
Climate-friendly seafood: Marine aquaculture delivers high-protein without high carbon footprint, flag scientists.
Products derived from the practice can deliver high-protein solutions without the high carbon footprint of their terrestrially cultivated foods. Unlike livestock grazing, mariculture does not require intensive land-use such as razing rainforests for cattle ranching. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/climate-friendly-seafood-marine-aquaculture-delivers-high-protein-products-without-the-high-carbon-footprint-flag-scientists.html

media,
Angel Yeast drives North American growth with Non-GMO verification of 22 yeast ingredients. The latest step builds off of previous success at the end of 2020, when the Egyptian plant completed the non-GMO verification of six key yeast extract products. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/angel-yeast-drives-north-american-growth-with-non-gmo-verification-of-22-yeast-ingredients.html

tijd 16.00
De Dow zet door naar 34,760.36 +462.63 +1.35%
De Nasdaq 13,864.18 +324.89+2.40%

tijd 16.13
Goud wordt op Kitco.com niet ververst, maar wordt op dit moment zwaar gedrukt naar $ 1.833.71
Vreemde situatie, Kitco niet bij de tijd!? Dat gebeurt maar zelden.

media,
Canadese Dollar - The Bank of Canada held its interest rates steady at 0.25% on Today

media
Cultuur onder VUUR
Weet u nog, twee jaar geleden, toen de coronacrisis uitbrak?
‘Experts’ waren er toen als de kippen bij om elk gerucht de kop in te drukken dat het virus uit een Chinees laboratorium komt.
Onder hen de Nederlandse virologe Marion Koopmans.
Zij wordt nu in de media beschuldigd van nauwe banden met de Chinese Communistische Partij, die een dubieuze rol speelt in de uitbraak van het coronavirus. lees verder op.
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/waarom-marion-koopmans-schuld-vleermuizen-niet-china?cid=1441101585&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-01-26#main

tijd 17.34
Equinox Today Vol. 1.089.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:18:51 X 7.88 -0.44 100 14 ITG 1 Anonymous K
11:18:51 X 7.88 -0.44 200 14 ITG 1 Anonymous K
11:18:51 U 7.88 -0.44 100 14 ITG 1 Anonymous K
De +18% prognose voor dit jaar 2022 viel tegen, maar een bescheiden range kan altijd hoger uitvallen. Wij kennen Ross Beaty vanuit ons netwerk.

Turquoise Hill Today Vol. 361.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:20:44 X 23.39 +1.29 100 85 Scotia 1 Anonymous K
11:20:44 X 23.39 +1.29 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:20:44 X 23.39 +1.29 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 17.40
De AEX 752.43 +12.57 +1.7% Kon Olie EUR 22,90 +1,265 vol. 20.974.896
De Midcap 1.046.76 +24.22 +2.37% InPost EUR 6.65 +43,7ct vol. 1.842.880
De Smallcap 1.414.64 +23.94 +1.72% Avantium EUR 4.705 +37ct vol. 956.146
De Bel 20 4.084.98 +55.12 +1.37% Elia EUR 117,80 +3,70 vol. 38.007
De CAC 6.980.99 +143.03 +2.09% Renault EUR 35,40 +2,00 vol. 2.450.144
De DAX 15.459.39 +335.52 +2.22% Siemens Energie EUR 19,51 +96ct vol. 139.000

tijd 17.49
De Goudprijs in Euro Per Kg 52.234,09 en de Zilverprijs In Euro Per Kg 677,46

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
24 jan. EUR 37,04 40.389. 763. EUR 36,80. 60.002. 838. 17.35.29
25 jan. EUR 36,76. 37.245. 609. EUR 36,88. 57.787. 693. 17.35.29
26 jan. EUR 37,78. 28.818. 546. EUR 37,74. 58.156. 645. 17.35.17

tijd 18.00
Goud $ 1.832,30 zilver $ 23,73 en platina $ 1.045 Gold/Silver Ratio 77.17
Olie $ 87,71 en de dollar euro 1,1285
1 bitcoin = 38.324 USA dollar
1 ripple = 0,63580 USA dollar

tijd 18.03
Solaris Today Vol. 74.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:47:03 T 13.96 -0.05 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous K
11:47:03 T 13.96 -0.05 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:47:03 T 13.95 -0.06 100 14 ITG 1 Anonymous K

media in de VS
The new home sales increased 11.9% to a seasonally adjusted annual rate of 811,000 units last month, the highest level since March, the Commerce Department said Today

shortlijst
AllianceBernstein L.P.Alfen N.V.NL0012817175 0.60 25 jan 2022
Highbridge Capital Management LLCCM.com N.V.NL0012747059 0.59 25 jan 2022
Kuvari Partners LLPPostNL N.V.NL0009739416 0.47 25 jan 2022
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL0009739416 1.88 25 jan 2022
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU0569974404 0.99 25 jan 2022
Millennium Capital Partners LLPPostNL N.V.NL0009739416 0.68 25 jan 2022
Odey Asset Management LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.55 25 jan 2022
Qube Research & Technologies Ltd.Galapagos N.V.BE0003818359 0.77 25 jan 2022
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.93 25 jan 2022
AllianceBernstein L.P.Alfen N.V.NL0012817175 0.50 24 jan 2022

Pan American Silver Today Vol. 322.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:13:58 U 29.43 -0.17 100 2 RBC 79 CIBC K
12:13:58 U 29.43 -0.17 100 2 RBC 2 RBC K
12:13:58 U 29.43 -0.17 100 2 RBC 2 RBC K

Fijn avond en voor straks eet smakelijk.

Bijzondere ontwikkelingen op de Beurzen, weer drijft de "hoop" op een goede afloop rond Oekraïne de Beurzen. Maar wij maken ons zorgen over de andere crisissen en de gevolgen van de Corona steun & de daaruit voort vloeiende faillissementen. Daar zal de "financiële sector deels voor moeten opdraaien.
Daarom een waarschuwing voor deze sector. Er staan veel ondernemers het "water" tot aan de lippen, hun spaargeld is vrijwel op.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL