Op Wall Street verdween de vroege winst als sneeuw voor de zon weg. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 20/01/2022 05:59
Maar ook dit is Verbijsterend & Beangstigend.
Volg dit en beschamend, dat een CEO 13 uur liegt en dat de hand wordt gehouden boven het HOOFD over iemand die lid is van de HOFMAN Groep en met een pistool en automatisch wapen is aangehouden.
luister dit geheel af. na 3 minuten begint 't al.

https://www.youtube.com/watch?v=aU0aCmxUmBo

duur 1.13 uur
In wat voor wereld leven wij.
DIT WORDT door de REGERING allemaal VERZWEGEN

beluister de 2de sessie van de PVV op
https://www.youtube.com/watch?v=4NvfN3wHa5M

In de VS was er eerst optimisme, maar dat was geen "realisme"!
Systeembeheerders hielden het niet droog. Veel koersen zijn zwaar overtrokken. Men wil geen rente verhoging en geen terugkeer van de "Goudstandaard", maar wij zien beiden sneller terugkeren dan men verwacht.

De Dow sloot fors lager op 35,028.65 -339.82 -0.96%
De Nasdaq volgde trouw op 14,340.25 -166.65 -1.15%

De Oostmarkt laat juist groene cijfers zien, na de verliezen van gisteren, met de volgende standen
in Japan de Nikkei 27.845 +375 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24..781 +635 punten
In Australië de All Ordinaries 7.668 +12 punten
In Singapore de Straits 3.290 +6 punten

in de media,
- Biden Expects Russia to ‘Move In’ on Ukraine; Warns of Sanctions.
- Wall Street Traders Are Placing Fresh Bets on a Post-Covid World.
Traders are betting Covid's grip on the global economy is loosening for good.
- Remote Working Surges as Criteria for More Jobseekers in U.K.
The shift away from office work may outlast the pandemic.
- The Pound Is Closing In on Its Strongest Level Against the Euro Since 2016.
The U.K. currency’s recent gains are all about BOE hikes.
-see & read more on www.bloomberg.com

Heeft U ons verhaal van afgelopen zaterdag gelezen, eigen belangen versus Maatschappelijke belangen. Neen dan eerst doen. Wat een blamage de huidige handel en insteek!
Geld daar draait alles om en *eerlijkheid, betrouwbaarheid, transparantie en begrijpelijkheid worden gewoon weggedrukt. Er is een MERK van "gwoon" doen, maar niet met * deze woorden. Wat een afgang met de normen en waarden. Dit lijkt op "legale oplichting" !

Wat een beschamende handel zien wij steeds, waarom kon Takeaway zo groeien, met kleine "hoeveelheden" (lees enkele aandelen transacties doen. De bewijzen hebben wij vastgelegd) en je kon zo met een hogere prijs voor het aandeel Takeaway je concurrent overnemen. Zo hebben wij meer fondsen vast gelegd. Wat gebeurde er de afgelopen tien jaar bij Oranjewoud en de laatste 20 jar bij CSM en nu Cobion!? DIT "kon & kan" door FALEND TOEZICHT.
Kijk eens naar de vastlegging op het dagadvies van 12/1/22 en 13/12/22 over Corbion en andere fondsen, veelvuldig 1 stukje, dit is toch geen handel, vindt U! In het verleden waren er minimum voor transacties qua prijsvorming/notering, OOK dat is losgelaten!

De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

media
- Gold has gained value during 4 of the last 5 weeks
Although gold has traded lower yesterday and today, ending the week with a moderate gain of 0.6%. For the most part, we have seen gold trade through the eyes of the weekly chart with a succession of higher lows. see & read more on
https://www.kitco.com/commentaries/2022-01-15/Gold-has-gained-value-during-4-of-the-last-5-weeks.html

De agenda voor vandaag, samen met diversen berichten van het CBS.
donderdag 20 jan.
In de VS vastgoed - Existing Home Sales Dec 2021

vrijdag 21 jan.
4 de kwartaal 2021 Beter Bed Holding.

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

De valuta's
de dollar euro 1,1351 de Yen 1.2990 't Pond 0,8331 AU$ 1,5685 C$ 1,4181 NZ$ 1,6771 Sing$ 1,5290

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 20 januari 2022 nog niets gehoord. Wat hebben ze te verbergen?

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


Gelukzoekers naar Nederland.
Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld! Wij zien de "Goudstandaard" spoedig terugkeren.

Het edelmetaal reageert NU pas, wel laat door manipulaties van de Centrale Banken. Zij hebben dus "goedkoop". in kunnen kopen.

Goud $ 1.839,20 en zilver $ 24,14 Platina $ 1.027 Gold/Silver Ratio 76,17 Olie $ 87,00 en de dollar euro 1,1351 Olie moet naar de $ 100 toe lazen wij en daar zijn ze volop mee bezig. ZO WERKT het in deze wereld.
1 bitcoin = 41.824 USA dollar
1 ripple = 0,74398 USA dollar

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden" mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's e.a. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Geld waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Dit jaar 2022 nauwelijks of geen rente meer vergoed op de spaarrekeningen.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GAS - prijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot" op de toekomstige gas toevoer en twijfel over de Betrouwbaarheid van Rusland.

media,
Eigen Belang versus Maatschappelijke Belangen.lees meer op
https://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-44050

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


Equinox Yesterday vol.2,179.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.25 +0.76 800 53 Morgan Stanley 85 Scotia KQ
16:00:00 T 9.25 +0.76 17 2 RBC 14 ITG Q
16:00:00 T 9.25 +0.76 90 79 CIBC 14 ITG Q
Equinox heeft 16% belang in Solaris.

Solaris Yesterday vol. 416.600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 15.50 +0.28 100 79 CIBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 15.50 +0.28 200 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 15.50 +0.28 600 79 CIBC 1 Anonymous KQ

media CBS
Werkloosheid hoger volgens nieuwe methode, maar nog steeds historisch laag.
anaf vandaag publiceert het CBS cijfers over de beroepsbevolking op basis van een nieuwe meetmethode. Met de nieuwe methode worden zowel werklozen als werkenden beter in beeld gebracht. Dat heeft geleid tot een toename in beide groepen. In de nieuwe systematiek is het werkloosheidspercentage in december 3,8. Volgens de oude methode zou dat 2,8 zijn.
Om de ontwikkeling van de werkloze en werkzame beroepsbevolking over een lange reeks van jaren zonder onderbreking te kunnen weergeven, zijn de cijfers vanaf 2003 herberekend. Zowel volgens de oude als de nieuwe methode groeide het aantal werkenden in 2021 en kwam uit op bijna 9,4 miljoen op basis van de nieuwe methode.
De werkloosheid daalde gedurende vrijwel geheel 2021, zowel volgens de oude als de nieuwe methode, met een laagterecord van 3,7 procent in november (met de oude methode was dat 2,7 procent). Alleen in februari, augustus en december waren er lichte toenames. Bij het begin van de coronacrisis, in 2020, was er een forse toename van de werkloosheid; van 4,0 procent in februari tot 5,5 procent in augustus. Vervolgens daalde de werkloosheid weer. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/03/werkloosheid-hoger-volgens-nieuwe-methode-maar-nog-steeds-historisch-laag

media CBS
Werkloosheid in december licht toegenomen.
Het aantal werklozen kwam in december 2021 uit op 369 duizend. Dat is 3,8 procent van de beroepsbevolking. Het werkloosheidspercentage valt iets hoger uit dan in november 2021, toen dit 3,7 was. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen wel nog met gemiddeld 10 duizend per maand. Het aantal werkenden van 15 tot 75 jaar nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 25 duizend per maand toe naar 9,4 miljoen. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. UWV registreerde eind december 192 duizend lopende WW-uitkeringen.
Dit zijn de eerste uitkomsten over de beroepsbevolking op basis van een nieuwe meetmethode, waardoor het niveau van de werkloosheid en de arbeidsdeelname hoger liggen dan volgens de oude methode. Om vergelijkingen in de tijd mogelijk te maken, zijn de cijfers uit voorgaande jaren herberekend.
In december hadden 3,8 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,4 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct beschikbaar zijn voor werk. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 3 duizend per maand gedaald. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/03/werkloosheid-in-december-licht-toegenomen

media CBS
Consumptie huishoudens groeit met 8,7 procent in november j.l.
In november 2021 hebben consumenten 8,7 procent meer besteed dan in november 2020, meldt het CBS. Vooral aan diensten gaven ze meer uit. In vergelijking met november 2019 besteedden consumenten 1,6 procent meer in november 2021.
De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. zie & ees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/03/consumptie-huishoudens-groeit-met-8-7-procent-in-november

media CBS
Investeringen groeien met bijna 2 procent in november j.l.
In november 2021 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 1,9 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Vooral de investeringen in woningen en gebouwen waren hoger dan een jaar eerder. In personenauto’s en infrastructuur is echter minder geïnvesteerd. Ten opzichte van november 2019 lagen de investeringen ruim 1 procent lager.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. November 2021 had een werkdag meer dan november 2020. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in januari minder gunstig dan in november. zie verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/03/investeringen-groeien-met-bijna-2-procent-in-november

media CBS
Daling consumentenvertrouwen zet door.
De stemming onder consumenten is in januari 2022 voor de vierde maand op rij verslechterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen kwam uit op -28, tegen -25 in december. Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verslechterde.
Met -28 lag het consumentenvertrouwen in januari onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/03/daling-consumentenvertrouwen-zet-door

reactie XEA.nl
zijn de cijfers van het CBS wel vergelijkbaar in de Civid 19 tijd?
Ons antwoord is "twijfelachtig".

Wat is de club van Rutte kortzichtige en RESPECT loos. EIGEN BELANGEN EERST en KAAG en de linkse "rakers". hun zin geven.
DE ouderen hebben hun best gedaan de na de WOII konden zij HET OOK REDDEN. Ze weten us wat HUN te WACHTEN staat.
Onze "nestor maakte als jongetje van 12 jaar dagen van 04.30 tot 's avons laat en in de tussentijd kon hij naar school. En klagen doet hij niet, nog steeds kunt U even na 06.00 uur "GRATIS" gebruik maken van zijn "kennis & ervaring".
WAT een HELDEN is dit Kabinet!


Het leven ging voor de huidige ouderen niet over "rozen", zijn hebben een "echte oude dag verdiend"!
Als deze club van Rutte ook ouderen zijn, dan zullen zij pas "REALISEREN", wat hebben wij onze voorouders aangedaan!
DAN komt spijt na de zonde!

De prijs van het aandeel Rio Tionto = AUD$ LTD $113.41 +3.18 %

Pan America Silver Yesterday vol. 1.144.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 31.16 +2.70 45 85 Scotia 5 Penson Q
16:00:00 T 31.16 +2.70 58 1 Anonymous 5 Penson Q
16:00:00 T 31.16 +2.70 93 53 Morgan Stanley 5 Penson Q

Endeavour Silver Announces Filing of NI 43-101 Reports on Guanacevi and Bolanitos Projects. lees elders meer.

tijd 07.05
De actuele koersen (kg): Goud: €52.065 | Zilver: €684

media,
Ontwikkeling reptielen, amfibieën en vissen in Nederland: RAVON Balans 2021.
lees elders meer.

media Gasprijs
Armada met volle LNG-reuzen arriveert in Rotterdam: gasprijs daalt.
ROTTERDAM - File op de Maasvlakte. Een vloot met tankschepen lost aan de LNG Gate Terminal. Inderhaast aangekochte partijen gas drukken daardoor nu de groothandelsgasprijs. En straks de energierekening van consumenten. Maar een koudefront en de Russisch-Oekraïense clash kunnen nog roet in het eten gooien.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1579552705/armada-met-volle-lng-reuzen-arriveert-in-rotterdam-gasprijs-daalt

media,
Silver Elephant Drills Paca Silver Project in Bolivia, Assays Expected in Early February. lees elders meer.

tijd 09.58
De AEX licht hoger op 773.23 +0.67 +0.09% UMG EUR 22,29 +56 ct vol. 371.000
Wat schrijft een Morgen Courant zojuist, in UMG zit vandaag "muziek", waar halen zij dat vandaan, wat een bedrog. Dit was de slotstand van UMG gisteren in de AEX 772.56 +2.86 +0.37% UMG EUR 21,73 -97ct vol. 2.566.940
De grootste verliezer en nog ruim 40 ct lager dan gisteren na de opening.
Zo worden lezers "misleidt"!

tijd10.02
De Bel 20 4.198.35 -12.39 -0.29% de DAX 15.789.89 -19.83 -0.13% en de CAC 7.147.09 -25.89 -0.36%

AstraZeneca, Imfinzi plus tremelimumab demonstrated unprecedented survival in 1st-line unresectable liver cancer with 31% of patients alive at three years. lees elders meer

AstraZeneca.
Imfinzi plus chemotherapy reduced risk of death by 20% in 1st-line advanced biliary tract cancer. lees elders meer.

tijd 10.20
Veel fondsen zijn "speelbal". van de daghandel en kijk daar goed vooruit.
Want 1 enkele maal heeft U succes.
Neem Vivoryon EUR 15,30 nu +15,8ct vol. 11.342
De ene de winnaar en de andere dag de verliezer. Heeft Niets met "vraag & aanbod". te maken. Gemaakte handel.

tijd 10.20
Edelmetalen maken pas op de plaats, goud rond de $ 1.840 zilver $24,10 en platina $ 1025/30
Dat is een goed signaal naar de markt toe. De bekende manipulators verliezen hun "greep" op de markt.
Laat U niet misleiden, in de VS verlies het "geZag & doortastendheid van President Biden. Wat heeft hij nu gerealiseerd in zijn eerste "jaar"!?

De instroom van "gelukszoekers" is niet minder geworden, de schuldenlasten groeien, de inflatie groeit en voor de rest "boeit" er niet veel aldaar!

tijd 10.44
De Goudprijs in Euro Per Kg 52.061.57 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 684,37

media,
Ziekteverzuim uitzonderlijk hoog en loopt nog verder op.
AMSTERDAM - Het ziekteverzuim was in december voor de tweede maand op rij uitzonderlijk hoog, als gevolg van de nieuwe coronagolf. Ruim een derde van de ziekmeldingen bij bedrijven was over de gehele linie vanwege corona.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/120783090/ziekteverzuim-uitzonderlijk-hoog-en-loopt-nog-verder-op

media BMW
In 2021 BMW Motorrad achieves the best sales result in its history with an increase of 14.8 percent. lees elders meer.

media,
Eco-consciousness comes to yoga mats design. lees elders meer.

media,
Scientists develop recyclable plastics based on sugars.
lees elders meer.

media
AI-powered peptides primed to shake up nutrition, says Nuritas CEO.

All photo credits: Nuritas.
20 Jan 2022 --- Peptides will surpass the field of proteins. This is according to Dr. Nora Khalid, founder and CEO of Nuritas, who speaks to NutritionInsight about how the biotechnology company develops peptide knowledge bases through artificial intelligence (AI) systems and genomics. “Our partners worldwide realize the peptide potential and that this area can only grow. On the customer side, more understanding of the formulation, positioning and claims through peptides will lead to widening application and ultimately better consumer solutions,” Khalid explains. see & read more on
https://www.nutritioninsight.com/news/ai-powered-peptides-primed-to-shake-up-nutrition-says-nuritas-ceo.html

Tussen kunst & Kitch
Weet wat ook een goede belegging is, oude gouden (lees de meesten rood goud). Horloge met gouden ketting, maar ook de Rollex e.a. bekende merken, Patek, Revue e.a.Wij zagen ook in K&K kleine vroege reiswekkertjes.

tijd 13.21
Goud $ 1.838,40 zilver $ 24,15 en platina $ 1.042 Gold/Silver Ratio 76.11
Olie $ 86.76 en de dollar euro 1,1341

tijd 13.25
De AEX 776.1 +3.54 +0.46% wordt gestuwd door o.a. Prosus EUR 76,53 +3,53 vol. ruim 1 miljoen en UMG EUR 22,635 +90,5ct vol. 1,1 miljoen.

tijd 13.28
De DAX 15.834.38 +24.66 +0.16% de Bel 20 4.198.47 -12.27 -0.29% en de CAC 7.160.61 -12.37 -0.17%

tijd 13.33
De actuele koersen (kg): Goud: €52.065 | Zilver: €684

media
-A Euro Comeback Is Gathering Pace After Worst Year Since 2015.
The euro’s resilience in January may be just the beginning of a broader recovery.
- BOE Boss Signals Surging U.K. Inflation Has Further to Go
-U.S. Futures, Europe Stocks Rise as Bonds Steady.
-The latest news on what's moving global markets.
-Biden, Europe Sanctions Caution Cast Doubt on Russia Response.
The EU is steering clear of a group discussion of specific penalties for Russia if it invades Ukraine. see & read more on www.bloomberg.com

media,
De dag prijzen van: koper op 20 January 2022
Koper prijs € 6,65 p/kg
Koper handgepeld prijs € 7,35 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,80 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 4,05 p/kg
Brons prijs € 4,55 p/kg
PVC kabel prijs € 2,35 p/kg

media,
GALIANO GOLD PROVIDES EXPLORATION DRILLING UPDATE. lees elders meer.

media,
DSM to boost sustainable animal protein in Thailand partnership as meat consumption grows in Asia.
“Animal farming companies benefit from being able to fully understand their environmental footprint, allowing them to take ownership of it and make the necessary improvements which, depending on the company, is needed for them to meet their commitments to their customers, till the end consumer,” Carlos Saviani, global sustainability and business solutions lead tells FoodIngredientsFirst. zee & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/dsm-to-boost-sustainable-animal-protein-in-thailand-partnership-as-meat-consumption-grows-in-asia.html

Cloud-transitie bij SAP boven verwachting.
lees elders meer

tijd15.46
Goud $ 1.84,00 zilver $24,44 en platina $ 1.052 Gold/Silver Ratio 75.39
Olie $ 86,70 en de dollar euro 1,1340
1 bitcoin = 42.841 USA dollar
1 ripple = 0,75500 USA dollar

tijd 15.44
De Dow 35,225.68 +197.03 +0.56%
De Nasdaq 14,535.29 +195.04 +1.36%

media,
- Abu Dhabi Plans Solar, Water Plants in Drive for Net-Zero Target.
-U.S., Germany Say Any Russian Aggression Against Ukraine Would Trigger Response
Warning comes after a four-way meeting in Berlin between the U.S., Germany, France and the U.K.
-U.S. Stocks Bounce Back as Treasury Yields Decline.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 15.53
De actuele koersen (kg): Goud: €52.260 | Zilver: €693

tijd 16.01
In de AEX doet Prosus 't goed op EUR 77,47 +4,47 vol. 1,4 milj. en Kon Olie het minder goed met een verlies op EUR 21.93 -51,5ct vol. 8,4 milj.
De AEX. zelf op 776.6 +4.04 +0.52% Een hoger Wall Street helpt erbij.

media in de VS
Today, the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims incrase by 55,000 to 286,000, up from the previous week's revised estimate of 230,000 claims.
and
The Philadelphia Federal Reserve said that its manufacturing business outlook rose to a reading of 23.2 in January, up from December’s reading of 15.4. The data was stronger than expected as economists’ forecasts were calling for an increase to around 18.9.

media
ELEVATION GOLD PROVIDES CORPORATE UPDATE. lees elders meer.

tijd 16.12
De DAX 15.850.45 +40.73 +0.26% de Bel 20 4.202.93 -7.81 -0.19% en de CAC 7.170.31 -2.67 -0.04%

tijd 16.24
Pan America Silver Today vol. 166.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:09:16 U 31.43 +0.27 100 1 Anonymous 79 CIBC K
10:09:16 U 31.43 +0.27 100 1 Anonymous 79 CIBC K
10:08:57 H 31.40 +0.24 95 84 Ind Trading 1 Anonymous E

media,
- Bank of Russia Seeks to Outlaw Mining and Trading of Crypto.
- Turkey Warns of Factory Blackouts as Iran Shuts Down Gas Flows.
- Have You Seen 200 Million Barrels of Oil Anywhere?
The International Energy Agency is trying to figure out where 200 million barrels of oil went. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.22
De Dow 35,426.16 +397.51 +1.13%
De Nasdaq 14,589.82 +249.57 +1.74%

tijd 17.35
De Goudprijs in Euro Per Kg 52.136,26 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 695,72

tijd 17.37
De AEX 778.26 +5.7 +0.74% Prosus EUR 77,71 +4,71 vol. 2.327.729
De Midcap 1.076.48 +0.7 +0.07% InPost EUR 7,763 - 45,6 ct vol. 1.705.759
De Smallcap 1.409.01 +0.99 +0.07% Pharming EUR 0,806 +2,1 ct vol. 3.480.891
Gisteren de verliezer, de zwarte kant van de daghandel, dat is geen beleggen.
De Bel 20 4.210.04 -0.7. -0.02% Galapagos EUR 49,99 +2,05 vol. 586.719
De CAC 7.194.72 +21.74 +0.3% Veolia Ent. EUR 32,98 +70ct vol. 1.131.685
De DAX 15.912.33 +102.61 +0.65% Symrise EUR 114,00 -8,40 vol. 12.000

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
17 jan. EUR 38,72. 33.545. 466* Eur 38,70. 48.118. 530. 17.35.22
* de laatste 4 stukjes waren 2 transacties.
18 jan. ---------------------------- Eur 37,72. 61.174. 667. 17.35.52
19 jan. EUR 38.58. 31.198. 486. EUR 38.70. 48.504. 574. 17.35.26
20 jan. EUR 39,24. 34.141. 577. EUR 39,32. 59.194. 655. 17.35.14

tijd 18.06
Goud $ 1.842,30 zilver $ 24,60 en latina $ 1.050 Gold/Silver Ratio 74.88
Olie $ 87,65 en de dollar euro 1,1331
1 bitcoin = 43.203 USA dollar
1 ripple = 0,75785 USA dollar

tijd 18.13
De actuele koersen (kg): Goud: €52.245 | Zilver: €698

media,
Waar komt die hoge inflatie vandaan?
De prijzen van veel producten zijn het afgelopen jaar sterk toegenomen. Waar centrale banken jarenlang probeerden de inflatie aan te jagen lijkt nu alles in stroomversnelling te komen. De inflatie wordt veelal toegeschreven aan hoge energieprijzen en transportkosten, maar volgens waardebelegger Bob Robotti is dat niet het volledige verhaal. Kijken we van een grotere afstand naar de markt, dan wordt volgens hem duidelijk waar alle prijsstijgingen hun oorsprong vinden.
zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/waar-komt-die-hoge-inflatie-vandaan

shortlijst
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.52 19 jan 2022
Citadel Advisors LLCPharming Group N.V.NL0010391025 0.49 19 jan 2022
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.82 19 jan 2022
Qube Research & Technologies Ltd.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.79 19 jan 2022
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL0012817175 0.75 18 jan 2022

Fijne avond en eet smakelijk.

tijd 18.27
Equinox Today Vol. 672.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:12:01 X 9.185 -0.065 100 89 Raymond James 39 Merrill Lynch K
12:11:46 O 9.18 -0.07 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:11:38 O 9.18 -0.07 100 1 Anonymous 1 Anonymous K

Solaris Today Vol. 103.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:09:34 M 15.45 -0.05 1 90 Barclays 79 CIBC
12:01:41 T 15.44 -0.06 100 33 Canaccord 1 Anonymous K
12:01:41 T 15.44 -0.06 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous K

tijd 18.29
Pan American Silver Today Vol. 399.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
12:14:03 X 31.33 +0.17 100 2 RBC 53 Morgan Stanley K
12:13:22 O 31.30 +0.14 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
12:13:17 X 31.31 +0.15 100 1 Anonymous 1 Anonymous K



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL