Wall Street wil uit de schijn wereld treden. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/01/2022 05:57
Een twijfelende markt gisteren in de VS, plussen en minnen waren in allerlei indices te vinden. Maar de twijfel gaat vanuit de "schijn wereld" over in de realiteit. De rente verhogingen komen er aan en dat is slecht nieuws en ook de inflatie gaat boven de huidige 7% stijgen. Wij schreven in het oude jaar al, ruim boven de 10%! En dat vermoeden ze nu ij de VS ook!

In de VS reageerde de Dow negatief en sloot op 36,113.62 -176.70 -0.49%
De Nasdaq volgende en sloot op 14,806.81 -381.58 -2.51%

Wat een beschamende handel zien wij steeds, Waarom kon Takeaway zo groeien, met kleine "hoeveelheden" (lees enkele aandelen transacties doen. De bewijzen hebben wij vastgelegd) en je kon zo met een hogere prijs voor het aandeel Takeaway je concurrent overnemen. Zo hebben wij meer fondsen vast gelegd. Wat gebeurde er de afgelopen tien jaar bij Oranjewoud en de laatste 20 jar bij CSM en nu Cobion!? DIT "kon & kan" door FALEND TOEZICHT.
Kijk eens naar de vastlegging op het dagadvies van gisteren 12/1/22 over Corbion, veelvuldig 1 stukje, dit is toch geen handel, vindt U! In het verleden waren er minimum voor transacties qua prijsvorming, OOK dat is losgelaten!

De opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout liegt er niet om Mijnheer Rutte en zijn "ploeg"! Deze is te vinden in de Telegraaf van 7 januari j.l. pagina T19

Landsbestuur nodig met verstand van zaken.
Klimaat, stikstof, wonen, asiel en corona: de vele crises waarmee Nederland kampt, laten zien dat er iets fundamenteels mis is met de wijze waarop ons land wordt bestuurd, schrijft Guus Berkhout. Hij heeft daarom een dringend advies voor de nieuwe kabinetsploeg.

Een regering wordt geacht de grote problemen in ons land op te lossen. Helaas hebben de afgelopen kabinetten het tegenovergestelde laten zien. In plaats van problemen op te lossen, maakten bewindslieden er een crisis van. Denk aan de klimaatcrisis, coronacrisis, stikstofcrisis, woningcrisis, asielcrisis, enz. Er is iets fundamenteels mis met de manier waarop ons land wordt bestuurd.

Ja, de aarde warmt op sinds de Kleine IJstijd (sinds 1750), maar harde klimaatfeiten tonen aan dat er géén klimaatcrisis is en dat de angstscenario’s er helemaal naast zitten. CO2 is geen vervuiler, integendeel, CO2 is essentieel voor al het leven op aarde. Meer CO2 zorgt er ook voor dat de landbouw meer produceert. Waarom horen we daar niets over?

zie & lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/584daa044a7e15be2f7f3590389ba315/web/OPS/cciobjects.json#/pages/18

Zal het nieuwe Kabinet, net als de voorgangers, niet willen luisteren naar de Wetenschappers en wel achter de "hysterie & gekte" aan lopen? Dat zie je met ene mijnheer Timmermans, Biomassa was de vinding! Elders bomen "kappen" en hier "kneuzen" & verbranden!

Ik sluit af met een advies aan de kandidaat-leden van het nieuwe kabinet. Alvorens op het bordes te gaan staan, denk nog eens heel goed na en accepteer alleen een portefeuille waar u écht verstand van heeft!

Guus Berkhout is emeritus hoogleraar geofysica, lid van de KNAW en president van CLINTEL

Maar er wordt niet naar de burgers/kiezers geluisterd, geen vernieuwing, want 't is oude "wijn in nieuwe zakken"!

In de Oostmarkt lijken de wonderen ook plaats te vinden.
Maar er blijven wel zorgen over de "Spelen" in China en het de "vastgoed sector met o.a. Evergrande, maar de media zwijgt, het komt de Machthebbers niet uit, ondanks de problemen, die er WEL zijn!

In de Oostmarkt een negatieve stemming, met de volgende standen op dit moment.
in Japan de Nikkei 28.078 -410 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.197 -232 punten
In Australië de All Ordinaries 7.717 -80 punten
In Singapore de Straits 3.271 +15 punten

in de media,
-U.S. Pushes Europe Over Sanctions With Wary Eye on Putin.
-Asia Stocks Decline as Fed Hawks Spur Tech Rout.
-Norway Eases Measures as It Prepares to Live With Omicron Wave.
It's moving into a new phase of the pandemic.
-Surging Global Demand Drives China’s Exports to Fresh Record.
The record trade surplus cushions an economy dragged down by a property-market slump.
-see & read more on www.bloomberg.com

- Galapagos creëert nieuw inschrijvingsrechtenplan. lees elders meer.

De agenda voor vandaag, samen met diversen berichten van het CBS.
vrijdag 14 jan.
in de VS Detailhandelscijfer en Industriële Productie.

De MENSHEID wordt/werd al bijna 2 jaar genezing onthouden!
Waarom werden deze pillen van Dokter Elens en diens collega's niet massaal gebruikt!?

Wij leven op dit moment in zoveel crisissen,(lees de opinie van Prof. dr. ir. G. Berkhout ook eens) niets over de anderen, alleen de corona crisis wordt besproken & klimaat.
Krediet, schulden, honger, huizen, eenzaamheid(vooral in deze tijd extra voelbaar)etc. etc. die worden nauwelijks genoemd. In Jemen al 9 jaar ellende en hongersnood en vooral onder de kinderen.
Waar is de aandacht van de "leiders in de wereld" voor deze crisissen!?

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

De valuta's
de dollar euro 1,1476 de Yen 1.3051 't Pond 0,8359 AU$ 1,5755 C$ 1,4343 NZ$ 1,6723 Sing$ 1,5430

NOG steeds niets van het Ministerie van Volksgezondheid gehoord, over de vraag: "waarom niet direct met de Pillen van dokter Elens begonnen"!
Een schande dat dat verboden werd! Dokteren zijn er toch om mensen BETER te maken!? De eed van Hippocrates
d.d. 14 januari 2022

Elens roept/riep ook andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd, overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan bijna 2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Respect & eerbied voor de medemens mogen wij in dit Nieuwe Jaar 2022 wel eens op het "HOOFD MENU" van aandacht zetten.
Of is het "geduld de liefde van 't uitstel!?


Een ramp voor Nederland. Nog meer immigratie en islam, miljarden naar klimaat, bezuinigingen op de zorg, nul extra koopkracht en vreselijke lockdowns. De PVV zal als grootste oppositiepartij vanaf dag 1 snoeiharde oppositie voeren!’’

Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen en ook de BIS!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Het edelmetaal reageert "nauwelijks"!
Goud $ 1.827,00 Zilver $ 23,16 en Platina $ 977 Gold/Silver Ratio 78,86

Olie $ 81,86 en de dollar euro 1,1476
1 bitcoin = 42.744 USA dollar
1 ripple = 0,77737 USA dollar

SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben. ABN AMRO en ING gaan dit jaar 2022 geen rente meer op spaargelden betalen. In het verleden hadden de Effectenkredietinstellingen een "kredietrestrictie" en aan de hand van het totaal bedrag aan "spaargelden" mochten zij kredieten/leningen/hypotheken/PL's e.a. soorten van gelden verstrekken. Nu maken zijzelf geld uit het NIETS!!
Maar als U niet meer kan betalen, dan wordt het onderpand wel in beslag genomen en geveild/verkocht. Geld waar niets voor gedaan is(lees gewerkt), krijgt KRACHT/DADEN! IS DAT NIET VREEMD!? Daarom kan dit maken van (lees zelf) niet langer. doorgaan!

Onbegrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten.
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd of weggelaten (Kredietrestrictie)!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weggehaald. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen tegen de geldende prijs!
ZEER ONREDELIJK.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken"!


SCHULDENLASTEN!
De toename van de schuldenlasten in de wereld gemeten door het Institute of International Finance(IIF) nam in 2021 toe met USA$ ca. 30 biljoen(ca. 10% stijging) van de huidige wereld schuld naar ca. USA$ 300 biljoen. Of meer dan 't drievoudige van de totale wereld BBP.


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal. De GASprijs is een speelbal van Poetin en andere partijen geworden! Het "voorschot". op de toekomstige gas toevoer.

media, PVV
Ik wil mijn land terug
Geert Wilders: “Dit is niet mijn Nederland of Europa meer. Ik wil mijn land terug. Onze cultuur terug.
Sluit de grenzen voor nog meer asielzoekers, stop de immigratie uit islamitische landen zet in op massale remigratie.“

Uitkoop regeling van aandelen Oranjewoud.
Verschillende lezers hebben zich al bij XEA.nl aangemeld (doet U dat ?
Een mailtje naar redactie XEA.nl en Uw NAW gegevens en wij zullen namens U actie voeren.
Uitkoop regeling Oranjewoud, is nog geen "gelopen race". voor G. Sanderink. XEA.nl zal proberen de laatste twee successen te herhalen en proberen er zeker 2 euro's bij te halen. Ons doel is een nog hoger BOD.

Het gehele tussen arrest
https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:GHAMS:2021:3980

Vindt U de bieding van Sanderink Investment van EUR 6,10 OOK te laag?
Wij voeren actie tegen deze bieding en meldt U aan met Uw NAW gegevens en aantal aandelen bij redactie@xea,nl
Dank voor Uw medewerking.
Bij Econosto en Simac waren wij van XEA.nl ook succesvol.


Equinox Yesterday Vol. 1.835.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.73 -0.01 30 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.73 -0.01 87 1 Anonymous 14 ITG Q
16:00:00 T 8.73 -0.01 85 7 TD Sec 14 ITG Q

Solaris Yesterday Vol. 439.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 14.42 -0.80 100 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.42 -0.80 100 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 14.42 -0.80 100 1 Anonymous 1 Anonymous KQ

media CBS
Sterfte verder gedaald in week 1
In de eerste week van januari (week 1, 3 tot en met 9 januari 2022) overleden naar schatting 3 450 mensen. Dat zijn er bijna 150 meer dan verwacht, maar minder dan in de week ervoor (3 621). Er was vooral een daling bij 80-plussers, hier is geen oversterfte meer. Onder mensen jonger dan 80 jaar is er wel oversterfte. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Sinds begin augustus (week 31) van 2021 ligt de sterfte boven de verwachte sterfte en ook bijna elke week buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties, zodat er sprake was van oversterfte. Sinds de laatste week van 2021 ligt de sterfte binnen het interval en is er geen oversterfte.
In week 1 van 2022 registreerde het RIVM 72 overleden COVID-19-patiënten (stand 11 januari). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/02/sterfte-verder-gedaald-in-week-1

media CBS
Landbouw gebruikt minder gewasbeschermingsmiddelen.
In 2020 gebruikte de landbouw 5 miljoen kilogram gewasbeschermingsmiddelen, ruim 11 procent minder dan in 2016. De dosering per hectare is sinds 2016 met 13,4 procent afgenomen, het aantal hectares waarop deze middelen werden gebruikt nam toe met bijna 15 duizend. Anders dan in voorgaande jaren werden in 2020 meer middelen ingezet voor de bestrijding van insecten dan voor onkruid. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bij 42 gewassen.
Gewasbeschermingsmiddelen zijn middelen die in de landbouw worden gebruikt om hinderlijke ziektes, plagen of onkruid in gewassen te voorkomen of te bestrijden. Er zijn middelen op basis van chemisch werkzame stoffen en middelen op basis van microbiologisch werkzame stoffen (virussen, bacteriën). Daarnaast valt een selectie van gebruikte middelen (bijvoorbeeld paraffine-olie) onder groene gewasbescherming. In 2020 was het aandeel groene gewasbescherming 25 procent. Het CBS vraagt aan landbouwbedrijven eens in de vier jaar in een enquête hoeveel middelen ze gebruiken per gewas (van in totaal 42 gewassen).

Afname gebruik middelen tegen schimmels en bacteriën
In 2020 werd bijna 2,2 miljoen kilogram gewasbeschermingsmiddelen (uitgedrukt in werkzame stof) ingezet voor de bestrijding van schimmels en bacteriën. Dat is bijna 20 procent minder dan in 2016, maar met bijna 44 procent van het totaal blijft dit de meest gebruikte groep van gewasbeschermingsmiddelen. Voor onkruidbestrijding en loofdoding is ruim 1,2 miljoen kilogram werkzame stof gebruikt, 14 procent minder dan in 2016. Het gebruik van middelen ter bestrijding van insecten en mijten steeg met bijna 12 procent tot ruim 1,3 miljoen kilogram in 2020. Het gebruik van overige middelen, onder meer voor slakkenbestrijding, plantengroeiregulatie en kiemremming, nam met 10 procent af ten opzichte van 2016, tot 0,2 miljoen kilogram. Bij dit soort veranderingen speelt het weer tijdens de teelt een grote rol. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/02/landbouw-gebruikt-minder-gewasbeschermingsmiddelen

tijd 06.31
De actuele koersen (kg): Goud: €51.169 | Zilver: €649

tijd 06.34
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $110.60 -0.98%

media BHP
BHP thinks big to build the tech talent pipeline. lees elders meer.

Media KLM
KLM verliest met vertrek Elbers geliefde baas en vechter.
Het vertrek van Elbers per mei volgend jaar komt op zich niet onverwacht, maar de aankondiging is vroeg. Donderdag besloot de raad van commissarissen van KLM dat Elbers geen derde termijn krijgt. Die kans leek al niet groot. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1773012102/klm-verliest-met-vertrek-elbers-geliefde-baas-en-vechter
reactie XEA.nl
Ja Pieter, wij vroegen ons in de AVA wel eens af, Mijnheer B. Smith en jij, passen niet in 1 team. Wij hebben in de AVA "jouw gezicht met die van Smith vergeleken. Jouw lach, ontbreekt bij de ander en norse gezicht belooft niet veel. Eigenzinnige mijnheer, IK WEET HET! Dat zullen wij hem in de volgende AVA, indien wij weer mogen komen, hem ook wederom vertellen.

media,
Lesmateriaal omtrent de circulaire economie. lees elders mee.

tijd 08.18
Goud $ 1.826,90 zilver $ 23,16 en platina $ 978. Gold/Silver Ratio 78.86
Olie 82,12 en de dollar euro 1.1469
1 bitcoin = 42.865 USA dollar
1 ripple = 0,78946 USA dollar

Orosur Mining Inc. – Brazil Update. lees elders meer

tijd 08.23
De actuele koersen (kg): Goud: €51.190 | Zilver: €649

tijd 09.05
De AEX terug naar 782.73 -8.6 -1.09% Relx EUR 26,28 +11ct vol. 87.288 ASMI, ASML en Besi leveren winsten van gisteren grotendeels in.

tijd 09.09
De Midcap 1.081.32 -7.31 -0.67% Corbion EUR 28,92 -40ct vol. 732 zo werkt 't, in de 5 spookminuten gisteren meerdere sluitposten, ze willen niet met een positie de nacht in. Falend toezicht helpt deze partijen. Op dit fonds kunt U het beste puts schrijven en daar verdien je dan ook aan, straks stuwen & duwen en dan lopen de puts out of the money. Dan werkt 't aan twee kanten.

tijd 09.11
De Smallcap 1.417 -6.86 -0.48% BAM trekt door naar EUR 3,048 +1,8ct vol. 208.237

De mentaliteit
Duitser geïrriteerd door NL’ers: ‘Doe mondkapje op!’.

tijd 09.20
De CAC 7.140.74 -60.4 -0.84% de Bel 20 4.235.63 -21.5 -0.51% en de DAX 15.904.23
-127.36 -0.79%

INTRADAY PRICE Corbion Vol. 732 aantal transacties 17 gem. 43 sts per transactie. Is dit handel? De kosten zijn dan hoog!
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:04:21 38.92 5 Exchange Continuous
09:04:21 38.92 77 Exchange Continuous
09:01:23 39.04 29 Exchange Continuous
09:01:22 39.00 128 Exchange Continuous
09:01:22 39.00 29 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:22 CET

tijd 09.26 Avantium wordt gesteund.
INTRADAY PRICE. vol. 30.995 aant. transacties 42. Er zit volgens ons een emissie aan te komen. De fabriek moet betaald worden.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:09:58 4.905 60 Exchange Continuous
09:08:40 4.905 500 Exchange Continuous
09:06:21 4.94 654 Exchange Continuous
09:06:21 4.935 2,000 Exchange Continuous
09:06:21 4.925 2,000 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:24 CET

tijd 09.29
Just Eat Takeaway EUR 48,88 +20,5ct vol. 246.994
INTRADAY PRICE
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:17:22 48.16 6 Exchange Continuous
09:17:22 48.16 25 Exchange Continuous
09:17:22 48.16 100 Exchange Continuous
09:17:19 48.16 29 Exchange Continuous
09:17:19 48.16 28 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:32 CET
Ook hier veelvuldig kleine opdrachten en af & toe uitschieters
Bij de intro van Takeaway waren het dagelijks kleine hoeveelheden.
Zo kon het bedrijf groeien en overnames doen met aandelen ruil.
Een goedkope manier van overnemen.

media,
INTRADAY PRICE Corbion vol. 745 aantal transacties 18. De ladder met de 13 en 33 stukjes werkt weer vandaag. Het zijn steeds dezelfde partijen die manipulatief werkzaam zijn. Toezichthouder, we zijn al redelijk na de opening, dus werk aan de "winkel" voor U.
Ga eerst eens beginnen met herinvoering van nummers aan de digitale aandelen - obligaties e.a. producten. Dan wordt de handel al zeker voor 80% schoner. O wilt U dat niet!? Als dat zo is, haal dan die opening woorden over, eerlijk & transparantie van UW website af. Daar staat U dan namelijk, per saldo niet voor.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:16:45 39.00 13 Exchange Continuous
09:04:21 38.92 5 Exchange Continuous
09:04:21 38.92 77 Exchange Continuous
09:01:23 39.04 29 Exchange Continuous
09:01:22 39.00 128 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:29 CET

Want laten we wel zijn, als dit handel is????
INTRADAY PRICE Corbion
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:23:20 39.06 1 Exchange Continuous
09:23:20 39.06 1 Exchange Continuous
09:23:20 39.06 1 Exchange Continuous
09:23:20 39.06 1 Exchange Continuous
09:23:15 39.02 39 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:37 CET
Er wordt "geïrriteerd meegelezen, heren toezichthouders.
Welke particulier doet zoiets ONBEGRIJPELIJKS!!!!????
Wij zullen doorgaan met het "bloot leggen". van de "tekorten & falend toezicht!.
Wij zouden ons schamen, als wij dit werk op toezichthoudend gebied zouden noemen. Het lijkt wel de "politiek", daar schamen zij zich ook nauwelijks.

INTRADAY PRICE Corbion
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:29:05 39.16 5 Retail Matching Facility
09:28:40 39.16 5 Exchange Continuous
09:27:41 39.12 2 Exchange Continuous
09:27:29 39.08 10 Exchange Continuous
09:27:29 39.06 140 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:44 CET

Wij van de redactie staan voor " eerlijke, transparante, betrouwbare en begrijpelijke handel"! U toch ook, maar dat zien wij nog maar zelden in de markt.

Als er straks een bieding komt op Corbion, dan zullen wij via een advocaat deze vastleggingen presenteren bij de Ondernemingskamer te Amsterdam. Wij hebben de oud CFO van CSM/Corbion al mee als getuigen. Die adviseerde CSM/Corbion te blijven volgen, met vastleggingen over de vreemde prijsvormingen.

INTRADAY PRICE Alfen, ook zo'n fonds. Vol. 48.953 aantal trs. 808 = gem. 61
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:34:43 75.75 16 Exchange Continuous
09:34:43 75.75 17 Exchange Continuous
09:34:39 75.70 80 Exchange Continuous
09:34:39 75.65 26 Exchange Continuous
09:34:39 75.65 75 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:50 CET

INTRADAY PRICE Alfen vol. 52.451 aant. trs. 872 gem. 60
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:38:58 75.70 36 Exchange Continuous
09:38:46 75.70 20 Exchange Continuous
09:38:44 75.70 11 Exchange Continuous
09:38:32 75.75 11 Exchange Continuous
09:38:32 75.75 20 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:54 CET

Wij halen dit soort bewerkte fondsen er zo uit.
Het lijkt ons een goede uitnodiging van de toezichthouders, om eens deze lijst van onze redactie op te vragen. Dan hebben zij direct de juiste fondsen.

Een stelletje van die ladder systemen en zij doen het werk na instelling. Bij calamiteiten krijgt u op Uw mobiel het signaal, direct even gaan kijken.

wij krijgen er plezier in, deze partijen in de KIJKER te zetten en onder de aandacht te brengen bij de Toezichtouder.

INTRADAY PRICE Corbion vol. 1.564 aantal trs. 48 gem. 32,58
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:44:00 38.98 10 Exchange Continuous
09:43:58 38.98 14 Exchange Continuous
09:43:58 39.00 7 Exchange Continuous
09:43:58 39.00 7 Exchange Continuous
09:43:58 39.00 14 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 09:59 CET

Triest dat de handel zo is weggezakt naar een "bedenkelijk & onbegrijpelijk niveau. Vroeger waren Bestuurders trost op hun koerswaardering.

tijd 10.04
Olie $ 82,69 en de dollar euro 1,1462

INTRADAY PRICE Corbion vol. 2009 aant. trs. 68 gem. 29,54 p. trs.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
09:46:47 39.00 11 Exchange Continuous
09:46:47 39.00 5 Exchange Continuous
09:46:47 38.98 15 Exchange Continuous
09:44:00 38.98 10 Exchange Continuous
09:43:58 38.98 14 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 10:03 CET

INTRADAY PRICE Corbion vol. 2.219 aant. trs. 80 gem. = 27.74
Waarom zulke kleine hoeveelheden, dan is de winst nauwelijks dekking voor de kosten, dus moeten er grotere prijs verschillen zijn, dus drukken en dan pas levert 't wat geld op.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
10:51:08 38.98 22 Exchange Continuous
10:51:08 38.98 128 Exchange Continuous
10:51:08 38.98 100 Exchange Continuous
10:51:08 38.98 1 Exchange Continuous
10:51:08 38.98 8 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 11:05 CET

INTRADAY PRICE Corbion 3.611 aant. trs. 134. gem. 26,95
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
10:54:26 39.00 11 Exchange Continuous
10:52:14 39.00 11 Exchange Continuous
10:52:14 39.00 27 Exchange Continuous
10:52:14 39.00 4 Exchange Continuous
10:51:08 38.98 22 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 11:05 CET

tijd 11.12
Goud $ 1.823,90 zilver $ 23,11 en platina $ 976 Gold/Silver Ratio 78.91
Olie $8268 en de dollar euro 1,1465
1 bitcoin = 42.610 USA dollar
1 ripple = 0,77879 USA dollar

tijd 11.16
De AEX blijft in het verlies op 786.43 -4.9 -0.62% de Midcap 1.084.7 -3.93 -0.36% en de Smallcap 1.421.65 -2.21 -0.16%

tijd 11.19
De Bel 20. 4.253.96 -3.17 -0.07% de CAC 7.151.93 -49.21 -0.68% en de DAX 15.926.71 -104.88 -0.65%

Thierry Pflimlin is appointed new President Marketing & Services, member of the Executive Committee of TotalEnergies. lees elders meer

INTRADAY PRICE Alfen Vol. 133.421 aantal trs. 2.189 gem. 60,95 p.trs.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
11:12:25 73.50 11 Exchange Continuous
11:12:25 73.50 64 Exchange Continuous
11:12:25 73.50 75 Exchange Continuous
11:12:18 73.45 99 Exchange Continuous
11:12:15 73.40 1 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 11:27 CET


Euronext ME PRICE SHARES TYPE ORANJEWOUD 12/01/2022
11:30:26 6.00 1,000 Auction
11:30:26 6.00 1,023 Auction
Updated 14/01/2022 11:30 CET
Waarom gaan er dan 504 stukjes op EUR 5,95 Dat kan en mag niet. Oranjewoud EUR
5,95 -0,05 -0,83 5,95 5,95 5,95 6,00 2.527 volume DFT.
Wij gaan hier Euronext voor bellen. Wij hebben Euronext gebeld, maar wij zijn geen MERMBER en daarom willen zij niets zeggen over deze prijs vorming
ANTI datering en ook nog eens in de Veiling twee verschillende prijzen zetten.
Wij zijn vandaag de 14 januari en NIET de 12 januari 2022
INTRADAY PRICE
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
11:30:01 5.95 2,527 Auction
Updated 14/01/2022 11:30 CET

Zo werkt Euronext ook mee aan vreemde prijsvormingen/verwarring.

INTRADAY PRICE Corbion. vol. 7.566 aant. trs. 231
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
12:42:03 38.80 20 Exchange Continuous
12:42:03 38.80 39 Exchange Continuous
12:42:03 38.80 13 Exchange Continuous
12:40:35 38.78 5 Exchange Continuous
12:40:35 38.78 11 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 12:56 CET
Aantal kopen 11,863. aantal verkopen 4,771

tijd 13.05
Goud $ 1.823,00 zilver $ 23,08 en platina $ 978 Gold/Silver Ratio 78.97
Olie $ 82,80 en de dollar euro 1,1458
1 bitcoin = 41.950 USA dollar
1 ripple = 0,75472 USA dollar

tijd 13.12
De DAX lager op 15.932.29 -99.3 -0.62% Delivery EUR 80,66 -4,14 vol. 3,5 miljoen.

media,
-Scientists Discover Gene That Increases Risk of Dying From Covid.
-Wetenschappers ontdekken gen dat het risico op overlijden aan Covid verhoogt.
-Bank of France Recommends Raising Regulated Savings Rate to 1%.
-Europe Energy Crisis Worsens With War Risk Compounding Gas Woes.
The prospect of Ukraine military action is growing as tensions increase.
-Cannabis Compounds Prevented Covid Infection in Laboratory Study.
-Cannabisverbindingen voorkomen covid-infectie in laboratoriumonderzoek.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 13.21
De actuele koersen (kg): Goud: €51.200 | Zilver: €649

INTRADAY PRICE Corbion vol. 7.947. aant. trs. 248
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
13:41:03 38.60 6 Exchange Continuous
13:41:03 38.60 8 Exchange Continuous
13:40:25 38.62 42 Exchange Continuous
13:37:32 38.64 1 Exchange Continuous
13:37:27 38.64 8 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 13:54 CET

INTRADAY PRICE Corbion zo kan elk fonds bewerkt worden, met nauwelijks omzet.
Vol. 23.358 aantal trs. 407 gem. 57.39
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
14:04:16 38.34 20 Exchange Continuous
14:01:32 38.38 8 Exchange Continuous
14:01:23 38.36 41 Exchange Continuous
14:00:44 38.38 100 Exchange Continuous
14:00:34 38.40 23 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 14:19 CET

INTRADAY PRICE. Corbion boekje.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
14:07:41 38.40 12 Retail Matching Facility
14:06:21 38.38 16 Exchange Continuous
14:06:21 38.38 24 Exchange Continuous
14:06:19 38.36 16 Exchange Continuous
14:05:01 38.32 20 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 14:21 CET

INTRADAY PRICE Corbion Vol. 23.467 aan. trs. 413gen 56,82 p,trs.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
14:47:22 38.26 6 Exchange Continuous
14:44:05 38.22 1 Exchange Continuous
14:44:02 38.22 1 Exchange Continuous
14:44:02 38.22 1 Exchange Continuous
14:40:57 38.24 1 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 15:02 CET
Schamen zij zich niet als Euronext, om dit soort handel toe te laten!?

media in de VS
The U.S. retail sales fell 1.9% last month, down from November’s 0.3% increase according to the latest data from the U.S. Commerce Department, released today.

INTRADAY PRICE Corbion vol.28.854 aant. trs. 558
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
16:05:53 38.54 1 Exchange Continuous
16:05:53 38.54 43 Exchange Continuous
16:05:52 38.48 12 Exchange Continuous
16:05:27 38.48 14 Exchange Continuous
16:04:58 38.48 14 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 16:24 CET

media
-German Economy Heads for Recession After Shrinking Last Quarter.
-Biden’s Wall Street Watchdog to Have Agenda That Shakes Industry.
-Bank of Russia Loses Two Deputy Governors in Major Shake-Up.
-Consumer Sentiment in U.S. Drops on Inflation, Omicron Fears.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 16.26
De Dow terug naar 35,854.55 -259.07 -0.72%
De Nasdaq licht in de plus op 14,819.14 +12.33 +0.08%

INTRADAY PRICE Corbion vol. 30.837 aant. trs. 623 gem. 49,50 p.trs.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:00:16 38.50 13 Exchange Continuous
17:00:16 38.50 98 Exchange Continuous
16:58:58 38.46 7 Exchange Continuous
16:58:58 38.46 3 Exchange Continuous
16:58:53 38.48 7 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 17:16 CET

tijd 17.21
De Dow zakt verder weg naar 35,740.54 -373.08 -1.03%
De Nasdaq 14,734.43 -72.38 -0.49%
Inflatie & rente vrees houdt in de VS de gemoederen bezig.

Daghandel
Bij Alfen lopen de verdiensten beter EUR 70,05 -9,55 vol. 544.992
Maar normale vraag & aanbod speelt in de daghandel totaal niet. Gemaakte omzet, die bij Euronext doorgaat als:"handel"! Wat een organisatie is dat geworden. De particulier wordt naar de Giro in Duitsland gestuurd. Euronext heeft de afdeling "particulier" afgestoten! Is ons in het verleden verteld. En Flatex heeft de Giro overgenomen. Vallen wij dan met effecten nog onder een "garantie regel"!
Bij Hollandse Effectenkredietinstellingen zijn bij een faillissement, vallen de effecten buiten de boedel van het bedrijf dat failliet gaat. Hoe is dat geregeld in Duitsland!?

INTRADAY PRICE Corbion. vol. 31.343 aanta. trs. 639 gem 49,05 per trs.
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:16:18 38.48 8 Exchange Continuous
17:16:18 38.48 10 Exchange Continuous
17:13:02 38.46 40 Exchange Continuous
17:12:18 38.48 9 Exchange Continuous
17:12:18 38.48 9 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 17:29 CET

INTRADAY PRICE Corbion vol.32.117 aant. trs. 655
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:23:53 38.44 70 Exchange Continuous
17:23:53 38.44 70 Exchange Continuous
17:23:53 38.44 10 Exchange Continuous
17:23:48 38.44 2 Exchange Continuous
17:21:41 38.44 2 Exchange Continuous
Updated 14/01/2022 17:35 CET

tijd 17.42
De AEX 783.53 -7.8 -0.99% de week beginstand is 788,43
De Midcap 1.077.7 -10.93 -1% Alfen EUR 69,65 -9,95 vol. 582.201
De Smallcap 1.416.77 -7.09 -0.5% Vivoryon EUR 16,90 -84,8ct vol. 59.807
De Bel 20 4.242.11 -15.02 -0.35% Galapagos EUR 47.784 +1,58 vol. 431.897
De CAC 7.142.57 -58.57 -0.81% Thales EUR 80,60 +1,92 vol. 475.657
De DAX 15.883.24 -148.35 -0.93% Delivery EUR 78,70 -6,10 vol. 4.308.000
Lokaal CTC warr. EUR 0,268 +11,6 ct vol 17. Dit is beschamend!

INTRADAY PRICE Corbion vol 75.209 aant. trs. 785 gem. 95,81
14/01/2022
TIME PRICE SHARES TYPE
17:35:54 38.14 484 Auction
17:35:10 38.14 405 Auction
17:35:10 38.14 56 Auction
17:35:08 38.14 143 Auction
17:35:08 38.14 286 Auction
Updated 14/01/2022 17:35 CET

media
'Staatsschuld explodeert door klimaataanpak'.Het nieuwe kabinet wil de komende jaren miljarden uitgeven om onder andere het klimaatprobleem en de stikstofcrisis aan te pakken. Volgens het CPB zorgen deze uitgaven in de toekomst voor een torenhoge staatsschuld, een trendbreuk met eerdere kabinetten van Rutte. Waar komt deze omslag in het beleid van Rutte vandaan? Is het erg dat de staatsschuld de komende decennia enorm zal toenemen? Wat betekent dit voor komende kabinetten? En levert het oplossen van o.a. het klimaatprobleem onze economie ook iets op? Dat bespreken DFT-verslaggevers Martin Visser en Herman Stam in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Kwestie van Centen’. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1956118631/staatsschuld-explodeert-door-klimaataanpak

Transacties in aandelen Corbion. 2022
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
10 jan. EUR 39,72. 53.458* 818. EUR 39,74. 118.131* 902 17.35.22
Ziet U het verschil ca. 65.000 sts in de 5 spookminuten.
11 jan. EUR 39,50. 92.784. 1.258. EUR 39,48. 127.079. 1.354 17.35.19

tijd 10.56 CorbionManipuleren, zo werkt 't
Corbion EUR 39,20 -0,28ct -0,71% 39,40 39,16 39,56 EUR 39,48 per 11/1/22 aantal
4.000
12 jan EUR 39,18. 22.116. 382. EUR 39,12. 30.895. 455 17.35.27
13 jan EUR 39,16. 29.588. 493. EUR 39,32. 44.907. 594 17.35.06
14 jan EUR 38,46. 33.241. 663. EUR 38,14. 75.209. 785. 17.35.54

Equinox Today vol. 359.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:49:47 A 8.59 -0.14 100 80 National Bank 1 Anonymous K
11:48:19 M 8.585 -0.145 100 1 Anonymous 1 Anonymous
11:48:19 M 8.585 -0.145 200 1 Anonymous 1 Anonymous

tijd 18.06
Solaris Today Vol. 63.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:44:38 T 14.27 -0.15 100 7 TD Sec 79 CIBC K
11:44:38 T 14.27 -0.15 300 7 TD Sec 1 Anonymous K
11:44:38 T 14.27 -0.15 500 7 TD Sec 1 Anonymous K

tijd 18.11
Shotlijst
Citadel Advisors LLCAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.54 13 jan 2022
Lone Pine Capital LLCBE Semiconductor Industries N.V.NL0012866412 0.57 13 jan 2022
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL0009739416 1.91 13 jan 2022
Millennium Capital Partners LLPAperam S.A.LU0569974404 1.19 13 jan 2022
Millennium Capital Partners LLPPostNL N.V.NL0009739416 0.55 13 jan 2022
Qube Research & Technologies Ltd.AMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL0000888691 0.84 13 jan 2022
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL0009739416 0.93 13 jan 2022
AQR Capital Management, LLCIMCD N.V.NL0010801007 0.50 12 jan 2022

tijd 18.45
De actuele koersen (kg): Goud: €51.160 | Zilver: €644

media,
Wat bepaalt de prijs van goud? (Deel 2).
In het huidige model wordt goud geprijsd op basis van de 10-jaars TIPS-rente. Naar mijn mening wordt het huidige model onzinniger des te langer de TIPS-rente negatief blijft. Op het moment van schrijven is de TIPS-rente –0,74%. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/wat-bepaalt-de-prijs-van-goud-deel-2

fijne avond en eet smakelijk en goed weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL