Een afwachtende houding op Wall Street , maar Oostmarkt een bloedbad. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 26/11/2021 05:50
In de VS een afwachtende houding, wat zal "Witte Vrijdag" brengen!?
Wij mogen geen "Black" meer gebruiken! Toch vreemd dat hier en elders in de wereld geen protesten tegen zijn!
Wij hebben hier het Sint Nicolaas met zijn zw.... Piet laten afnemen. DIT is het bewijs, Black Friday!!
De Dow sloot op 35,804.38 -9.42 -0.03%
De Nasdaq 15,845.23 +70.09 +0.44%

Media,
- Australia Kept a ‘Close Eye’ on Chinese Spy Ship, Morrison Says.
- Australia’s Next Capital Said to Mull Sale of NZ Bus Service.
- U.K. PM Johnson Outlines Steps to Prevent Channel Crossings.
Johnson explained the proposals he gave to Macron to “move further and faster” in preventing channel crossings by migrants.
- Bailey Signals BOE Has Abandoned Hard Guidance for Rates Policy
It's effectively abandoned forward guidance on the likely path of interest rates. see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt op dit moment een "bloedbad",
in Japan de Nikkei 28.650 -848 punten
In Hong Kong de Hang Seng 24.224 -516 punten
In Australië de All Ordinaries 7.598 -137 punten
In Singapore de Straits 3.176 -45 punten

Waarom herhalen wij diversen stukjes over de gang in de wereld?
Het blijft voor ons een zorg, dat de Burgers, particuliere beleggers, zo "misleidt". worden door de Leiders van/over de landen. ER is nauwelijks meer een bekwaam Leiderschap in de wereld, waar "Burgers op kunnen vertrouwen"!
Burgers(dus ook beleggers) worden het "slachtoffers" van de "Macht" die de Bilderberg Groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen uitstralen. Dat zijn een voor niet te begrijpen (be)handelingen!


Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patiënten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

Elens roept andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

- Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


Goud $ 1.798,10 Zilver $ 23,52 en Platina $ 981 Gold/Silver Ratio 76,37
Ook de FED's strategie is het drukken van goud, samen met andere Centrale banken & grote partijen!
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Gisteren werden er nog meer zaken bijgehaald, maar laat U niet misleiden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld en de inflatie neemt toe. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. . Dood geld!

Olie $ 76.17 en de dollar euro 1,1222.
1 bitcoin = 57.864 USA dollar
1 ripple = 1,02880 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1222 de Yen 128,79 't Pond 0,8434 AU$ 1,5715 C$ 1,4266 NZ$ 1,6442 Sing$ 1,5395

MAAR het blijft in de beschouwingen "oorverdovend stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de VS en de rest van de wereld"!
Niemand durft hier iets over te schrijven, alleen een enkeling, o.a. XEA.nl

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!
Hier ligt werk voor de AFM te doen, een schoner handel zal het opleveren.

AFM
Waarom heeft de AFM de baisse posities bij de SNS aandelen (daar schrijven wij elke dag nog over, zie elders) weg. DAAR had een veiling moeten worden uitgeschreven, maar schijnbaar was 't, " voor wat, hoort wat"!
De put schrijvers moesten wel de aandelen afnemen!

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het corona medicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

Nu komt Pfizer met een genezing kans (lees geen opname meer in het ziekenhuis). van 89%.
Elders schrijven wij al dat Dokter Elens (Limburg) en collega's al zelf een "PIL". hadden gemaakt die tegen Corona hielp! In het verleden maakten artsen zelf OOK medicijnen tegen ziekten . Hoe zullen deze " ouderwetse". genees HEREN zich nu voelen!?


Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?
Per 18 aug. j.l was de totale Wereldschuld met $ 24 biljoen gegroeid naar $ 281 biljoen.

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

De Natuur.
Afgelopen zondag 21 november over de Radio in een Vroege Vogel programma de Heer Tj. de Groot D66 man. Die vertelde dat wij weer terug moeten naar oevers en sloten met wilgen en bossage beplantingen. De natuur kun je niet helpen met asfalt en beton in Nederland. Terechte opmerkingen, maar dan moet Nederland ook weer terug naar 5 tot 6 miljoen inwoners en weer met paard & wagen de weg op, mijnheer de Groot!
Ook oever & sloten beheer weer alles met de hand, want als er bomen & struiken staan is het gedaan met mechanisatie werktuigen.

Dit soort vertegenwoordigers hebben alles uit een boekje & achter een bureau bekeken en totaal geen praktische ervaringen op gedaan.

De agenda voor deze week, samen met diversen bericht CBS
Vrijdag 26 nov.
In de VS - Wall Street sluit op Black Friday al om 19.00 uur.
Het aantal operationele oliebronnen

Equinox Ysterday Vol. 199.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.42 -0.01 500 39 Merrill Lynch 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 9.42 -0.01 100 53 Morgan Stanley 53 Morgan Stanley KQ
16:00:00 T 9.42 -0.01 100 14 ITG 53 Morgan Stanley KQ

Solaris Resources Yesterday Vol. 144.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.18 onv. 15 1 Anonymous 7 TD Sec Q
16:00:00 T 13.18 100 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 13.18 100 1 Anonymous 1 Anonymous KQ

Fascinating video worth a watch.
https://thegoldenthread.gold.org/

Goud wordt dan in een bredere zin, mogelijk zoals zilver ook verbruikt.
Steeds meer alternatieven voor goud en niet alleen voor sieraden en beleggingen.
Ook in de ruimte vaart naar planeten toe. luister deze video af.

media,
Europese regels moeten beleggen veiliger en eerlijker maken.
AMSTERDAM - Bedrijven moeten gemakkelijker in alle landen van de Europese Unie (EU) geld op kunnen halen. Daarbij moet de informatie voor beleggers over die bedrijven transparanter worden. Dat is het doel van nieuwe voorstellen van de Europese Commissie, die donderdag bekend werden gemaakt. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1314523262/europese-regels-moeten-beleggen-veiliger-en-eerlijker-maken

reactie XEA.nl
Laat dit nu de grootste MISLEIDING zijn die wij hebben gelezen.
Zorg voor herinvoering van nummers aan ALLE digitale aandelen, obligaties etc. etc.. DAN pas komt er een eerlijk, betrouwbare, transparante en begrijpelijk effecten handel.
Die dit idee hebben gelanceerd, begrijpen ZELF niet waarover de spreken.
Brussel beslist zoveel, maar weten niet waarover zij het hebben!!


Kijk eens naar de Olie prijs.
De Benzine prijs vliegt hier de pijn uit en waarom!?
ERUR 2 en meer per liter. Toentertijd de olie prijs meer dan ca. $ 140 per vat was, was er geen EUR 2,-- per liter.
Kok's kwartje en andere accijnzen bepalen de liter prijs van benzine.

media CBS
Begin 2021 stond 2,4 procent van de woningen leeg.
Op 1 januari 2021 stonden 187 duizend woningen leeg, 2,4 procent van alle woningen. Dit was vergelijkbaar met vorig jaar. De leegstand van kantoren en winkels was begin 2021 respectievelijk 10,2 procent en 8,7 procent. Dit blijkt uit de Landelijke Monitor Leegstand samengesteld door het CBS en bekostigd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Op 1 januari 2021 in Nederland stond 2,7 procent van de gebouwen in Nederland administratief leeg. Daarvan stond 40 procent een jaar eerder ook leeg. Langdurige leegstand komt vooral voor bij kantoren. Daarvan stond 74 procent een jaar eerder ook al leeg. Voor woningen geldt het omgekeerde. Het merendeel van de woningen was pas per 1 januari 2021 leegstaand. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen die recent zijn opgeleverd en op 1 januari nog niet bewoond waren. zie & lees verderop
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/47/begin-2021-stond-2-4-procent-van-de-woningen-leeg

media CBS
In week 46 overleden bijna 900 meer mensen dan verwacht.
In week 46 (15 tot en met 21 november 2021) overleden bijna 3 850 mensen. Dat zijn er bijna 900 meer dan verwacht, er is oversterfte. Vooral de sterfte onder 80-plussers nam toe. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden, en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Sinds begin augustus (week 31) ligt de sterfte boven de verwachte sterfte en ook bijna elke week buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties, zodat er sprake was van oversterfte. Vanaf half oktober is het aantal overledenen wekelijks verder toegenomen. In week 46 registreerde het RIVM 202 overleden COVID-19-patiënten (stand 23 november). zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/47/in-week-46-overleden-bijna-900-meer-mensen-dan-verwacht

tijd 06.32
De prijs van het aandeel Rio Tinto = AUD$ LTD $94.46 -2.25%
De actuele koersen (kg): Goud: €51.417 | Zilver: €673

media, Peru
Peru lawmakers present motion to impeach President Castillo.
LIMA, Nov 25 (Reuters) - Opposition lawmakers in Peru, including from the party of narrowly defeated right-wing presidential candidate Keiko Fujimori, presented a motion in Congress on Thursday seeking to remove leftist President Pedro Castillo. see & read more on https://www.kitco.com/news/2021-11-25/UPDATE-1-Peru-lawmakers-present-motion-to-impeach-President-Castillo.html?sitetype=fullsite

CERRADO GOLD ACHIEVES RECORD GOLD PRODUCTION, HEAD GRADES AND OPERATING
MARGINS AT ITS MINERA DON NICOLÁS MINE IN THE THIRD QUARTER. lees elders meer

Cultuur onder VUUR.
De fiscale discriminatie van kostwinners dreigt gezinnen opnieuw keihard te treffen. Ook in 2022 weer. Help mij dit te stoppen.
Deze achterstelling dwingt gezinnen waar vader geld verdient en moeder voor de kinderen zorgt, bijna ZEVEN keer meer belasting te betalen. Iedereen weet het, niemand verdedigt het. Maar het blijft wel zo.
De verzwegen reden: het traditionele gezin moet ‘modern’ worden. Mama moet betaald werk zoeken. Mooie bijkomstigheid vanuit staatsoptiek: als moeder ook werkt, moeten de kinderen naar de kinderopvang, zodat ze aan de ouders onttrokken zijn.
Tegelijk treft de 'eenverdienerskloof' óók gezinnen waarin een van de ouders chronisch ziek, gehandicapt of werkeloos is.
Ik wil een eind aan deze structurele achterstelling.
Ik wil een einde aan de politieke dubbelhartigheid rond de eenverdienerskloof. U en ik moeten dit opgelegde feminisme aan de kaak stellen.

Want welke situatie dreigt voor 2022?
Reformatorisch Dagblad rekende het onlangs uit.
Een kostwinnersgezin (met minimaal één kind onder de twaalf jaar) en een jaarinkomen van € 40.000,- moet dan € 8.815,- belasting betalen.
Een dubbelverdienersgezin met een totaal inkomen van € 40.000,- (dus van beide ouders samen) betaalt echter maar € 1.275,-. Het kostwinnersgezin moet dus € 7.540,- méér betalen. Bijna zeven keer zoveel!


Teken dit ga naar
https://geziningevaar.nl/petities/teken/stop-de-fiscale-bestraffing-van-het-kostwinnersgezin?cid=1401413087&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2021-11-26#main

tijd 07.57
Goud $ 1.802,50 zilver $ 23,61 en platina $ 984 Gold/Silver Ratio 76.32

media,
Siemens Halfway point of 2023 research period for Aspern Smart City Research (ASCR) lees elders meer

Siemens launches the open Industrial Edge Ecosystem lees elders meer

media,
-Stocks, Futures Sink; Virus Fears Spark Haven Rush.
-German Coalition Proposes a Combustion-Car Ban Without Saying So.
-Future of ECB Stimulus Becomes Clearer Before December Meeting.
Here's what we know about the thinking ahead of its meeting.
-Brent Oil Tumbles 5% With New Covid-19 Variant Roiling Markets.
Concerns over a new virus strain weighs on sentiment. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 10.57
Ook hier is de waarheid boven water gekomen. De Systeembeheerders kunnen veel, maar niet alles en nu liggen de reguliere aandelen in de hoek waar de klappen vallen.

tijd 1058.
De CAC 6.830,36 -245,51 -3,47% de DAX 15.464,21 -453,77 -2,85%

tijd 10.59
De Bel 20 4.147,56 -89,98 -2,12% en de AEX 788,84 -18,71 -2,32 %
Berichten over een gunstig aandelen klimaat, die waren volgens ons niet "gestoeld". op de waarheid. Wij trekken een vergelijking van 1929, toen was er ook geen geld in Europa, om de nieuwste producten (lees van de overproductie in de VS) hier te kunnen kopen. Nu is er over welvaart, maar die is ontstaan door het maken van geld( begonnen medio jaren 1990) waar NIET VOOR GEWERkT WAS, door de Effectenkredietinstellingen! Dus geldontwaarding heeft de hedendaagse "welvaart" ingehaald en voorbij gelopen.
De Euro is in onze ogen gebruikt om de Burgers van de Eurolanden "zand in de ogen te strooien"!
Wij vergelijken zojuist met het jaar 1929, 't begin van de crisisjaren uit de vorige eeuw, maar we staan nu voor een nog grotere crisis. Die zijn weerga niet kent.

tijd 11.09
De actuele koersen (kg): Goud: €51.546 | Zilver: €671

tijd 11.10
PostNl, de pakjes bezorger trekt de aandacht, ca. 2 miljoen pakjes per dag aangebracht, dat levert geld op, waar voor gewerkt is. Maar in België wordt PostNL tegen gewerkt, door het aldaar gevestigde halve Staatsbedrijf bpost.
PostNL EUR 3,99 +13,5ct vol. 4,7 miljoen.

media Covid 19 heeft concurrentie gekregen van den Zuid Afrikaanse variant.
Dat doet schrikken, maar met PILLEN van dokter Elens en de dokter uit New York.
Lees
In New York behandelde de huisarts Dr. Vladimir Zelenko meer dan 500 covid patiënten met hydroxychloroquine + zink + azitromycine. (3) Hij had ook een 100% herstelpercentage, met nauwelijks bijwerkingen, en geen ziekenhuisopnames. Naarmate de tijd verstreek, hielp Dr. Zelenko ruim duizend covid patiënten te herstellen, meestal binnen enkele ...
ga naar Ontdek medicijnen voor COVID-19. Niemand hoeft te sterven!
https://www.stopworldcontrol.com › nl › genezing

De MENSHEID wordt genezing onthouden, aldus deze berichten.

tijd 11.20
Goud $ 1.809,80 zilver $ 23,54 en platina $ 978 Gold/Silver Ratio 76.90
Olie $ 73,39 en de dollar euro 1,1257
1 bitcoin = 54.820 USA dollar
1 ripple = 0,94968 USA dollar

De Crypto waarden laten nu ook zien wat zij voorstellen qua waarden!! Het spelletje van de rijken, en daar moet de particulier zijn/haar vinger niet aan branden.
Edelmetaal en voor zilver en koper kunnen wel eens in "goud" veranderen de komende jaren. Dat lezen wij uit berichten in die sector. En zij kunnen wel eens gelijk krijgen, de basis is het geld wordt steeds minder waard, kijk een snaar de stijging van de huizenprijzen. Daar is ook schaarste, maar dat komt ook doordat er zoveel "gelukszoekers binnen komen en het aantal scheidingen en het aantal jongeren die al een woning opeisen.

In de jaren 1950/60 moest je eerst getrouwd inwonen, alvorens je in aanmerking kwam voor een huurwoning!! Laat staan de enkeling die een woning kon kopen, daar hadden veel Gemeentes een stokje voor gestoken o.a met lijsten van woning zoekenden. Boven aan de lijst, dan was je de eerste met keuze, maar ook waren eiden aan de Koopprijs! Dan kon je als buiten de Gemeente burger wel kopen, maar dan mocht je de woning NIET zelf gaan bewonen.

Spearmint Receives Drill Permit for the Perron-East Gold Project in Quebec. lees elders meer

media Bunge
Bunge Announces New Commitment to Climate Action with Science-Based Targets to Reduce GHG Emissions. lees elders meer

media,
’Betere bescherming voor burger die van aardgas af moet’!
AMSTERDAM - In 2030 moeten 1,5 miljoen woningen in Nederland van het gas af zijn, stellen de ondertekenaars van het Klimaatakkoord. Consumentenwaakhond ACM ziet een gevaar dat rechten van burgers in gevaar komen door die gedwongen energietransitie. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1948691927/betere-bescherming-voor-burger-die-van-aardgas-af-moet

media.
-Chinese gold imports via Hong Kong rocket.
In terms of numbers, net imports stood at 54.26 tonnes in October compared with 34.79 tonnes in September. Data from Hong Kong Census and Statistics Department data confirmed on Thursday. Total gold imports via Hong Kong rose to 57.80 tonnes from 41.88 tonnes. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-26/Chinese-gold-imports-via-Hong-Kong-rocket.html

tijd 13.36
Goud $ 1.808,70 zilver $ 23,61 en platina $ 979 Gold/Silver Ratio 76.59
Olie $ 73,27 en de dollar euro 1,1275
1 bitcoin = 54.184 USA dollar
1 ripple = 0,94772 USA dollar

media, Mijn brand in Siberië.
-At least 52 dead, including 6 rescuers, in methane explosion at Russian coal mine.

Rio Tinto and the Botanic Gardens and Parks Authority celebrate 10 years of Rio Tinto Naturescape Kings Park. lees elders meer

tijd 13.49
-De dag prijzen van koper: op 26 November 2021
Koper prijs € 6,15 p/kg
Koper handgepeld prijs € 6,95 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,30 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,65 p/kg
Brons prijs € 4,45 p/kg
PVC kabel prijs € 2,15 p/kg

media,
Gelatex’s CEO examines cell-based “gold rush,” closing €1.2M funding to scale scaffolding tech.“Scaffolds mimic the extracellular matrix structure in meat, which is very important to grow tissue outside of a host. Our materials are also compatible with fish cells and also crusteacens, aside from beef, pork and chicken,” he remarks. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/gelatexs-ceo-prospects-industrys-cell-based-gold-rush-closing-%E2%82%AC12-million-funding-to-scales-scaffolding-tech.html

Algae Holland ontwikkelt gezonde snacks met algen. lees elders meer

Algenolie als alternatief voor visolie. lees elders meer

media,
De toekomst van Omega 3: zuivere plantaardige algenolie
Omega 3, een befaamd vetzuur dat al jaren bekend is om zijn gezondheidsbevorderende effecten. Deze effecten zijn met name toe te schrijven aan de actieve stoffen EPA en DHA. Een paar van deze effecten zijn bijvoorbeeld hart-, oog- en hersengezondheid. Het lichaam is ook nog in staat om uit DHA extra EPA te maken en andersom. Ook werkt omega 3 in ons lichaam in op ons ontstekingsremmende mechanisme. Chris Kwakman
voor meer info, ga naar https://blog.bindle.eu/de-toekomst-van-omega-3-zuivere-plantaardige-algenolie

reactie XEA.nl Corbion is ook met deze business bezig en hoop in 2022 quitte te spelen. De snelst groeiende sector qua omzet percentage vertelde de CEO van Corbion in het VEB blad van september j.l.

Takeda’s LIVTENCITYTM (maribavir) Approved by U.S. FDA as the First and Only Treatment for People Ages 12 and Older with Post-Transplant Cytomegalovirus (CMV), Refractory (With or Without Genotypic Resistance) to Conventional Antiviral Therapies. lees elders meer.

AFM
zou voor transparantere handel zorgen, maar wij zien steeds meer "smerige handel". te Amsterdam. De huidige handel heeft niets te maken met normale "vraag & aanbod"! 95% is gemaakte handel door algoritmische systemen.
Daarmee kunnen de partijen elke prijs op de schermen krijgen.
Waar dient 't " toezicht nog voor"!?

media,
Europese regels moeten beleggen veiliger en eerlijker maken.
AMSTERDAM - Bedrijven moeten gemakkelijker in alle landen van de Europese Unie (EU) geld op kunnen halen. Daarbij moet de informatie voor beleggers over die bedrijven transparanter worden. Dat is het doel van nieuwe voorstellen van de Europese Commissie, die donderdag bekend werden gemaakt. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1314523262/europese-regels-moeten-beleggen-veiliger-en-eerlijker-maken

reactie XEA.nl
Laat dit nu de grootste MISLEIDING zijn die wij hebben gelezen.
Zorg voor herinvoering van nummers aan ALLE digitale aandelen, obligaties etc. etc.. DAN pas komt er een eerlijk, betrouwbare, transparante en begrijpelijk effecten handel.
Die dit idee hebben gelanceerd, begrijpen ZELF niet waarover de spreken.
Brussel beslist zoveel, maar weten niet waarover zij het hebben!!


tijd 14.31
Negatieve aandelen prijs, dan moet het edelmetaal ook zwaar gedrukt worden en daar zijn de bekende partijen NU mee bezig.

media,
-Nordea Suspends Analysts Whose Research Doubted Vaccines.
The research note referred to governments battling Covid-19 as “lockdownistas” and questioned the use of vaccines.
-Former Covid-Zero Haven Ditches Masks, QR Codes in Stark Pivot.
- Ukrainian President Warns of Possible Coup, Russian Intimidation.
Zelenskiy said he heard of coup planned for next week.
-Draghi, Macron Seal New European Power Axis With Bilateral Deal.
It's the latest sign of a growing alliance between two of Europe’s most dynamic leaders. see & read more on www.bloomberg.com

reactie Draghi heeft als hoofd van de ECB samen met die andere Centrale bankiers voor de basis van de schuldenlasten gezorgd, als hij geen goede uitweg weet te verzinnen, dan moet hij gedagvaard worden.

tijd 15.34
Ook in de VS geen "witte Vrijdag", maar een bloederige bij de opening
de Dow 35,078.02 -726.36 -2.03%
De Nasdaq 15,706.85 -138.38 -0.87%

media Rio Tinto
Rio Tinto supports work to prevent domestic and family violence. lees elders meer.

tijd 15.48
Een negatief Wall Street is aanleiding voor de verdere daling op de Europese beurzen. De indices spreken voor zich.

tijd 15.51
Equinox Today Vol. 25.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:35:52 A 9.44 +0.02 700 79 CIBC 1 Anonymous K
09:35:40 A 9.43 +0.01 700 79 CIBC 1 Anonymous K
09:35:40 U 9.43 +0.01 600 14 ITG 1 Anonymous K

Solaris Resources Today Vol. 16.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:36:55 M 12.67 -0.51 100 79 CIBC 79 CIBC
09:36:55 M 12.67 -0.51 100 79 CIBC 79 CIBC
09:36:55 M 12.67 -0.51 100 79 CIBC 79 CIBC

Turquoise Hill Today vol. 5.300
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:36:50 M 18.55 -0.46 90 14 ITG 124 Questrade E
09:35:48 U 18.57 -0.44 200 79 CIBC 2 RBC K
09:35:39 U 18.51 -0.50 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous K

tijd 16.00
De actuele koersen (kg): Goud: €51.151 | Zilver: €663

Laat U door de drukkers geen angst in jagen, de situatie aan de Oekraïense grens wordt er niet beter op. Ook de waarde van de aandelen en Crypto waarden niet.
Edelmetalen zijn door de eeuwen heen , de meeste waarde vaste bezitten gebleven.
Kijk eens naar Uw oude zilver Nederlands geld. De laatste zilveren guldens- rijksdaalders en tientjes, hebben hun waarden behouden.

media,
-Police Fire Tear Gas At Protesters in Iran's City of Isfahan.
-U.S. Crude Oil Prices Plunge 10% as Covid-19 Selloff Accelerates.
-Putin Pushes Confrontation With NATO as Hardliners Prevail.
The Russian president is hemmed in and fuming over Ukraine. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.30
De Dow 34,794.51 -1,009.87 -2.82%
De Nasdaq 15,512.93 -332.30 -2.10%
De wereldwijde beurzen waren zwaar overgewaardeerd en daar hebben wij veelvuldig voor gewaarschuwd. Vooral de mensen met HUN spaargeld, waar meeste hard voor gewerkt was, kon zo als "sneeuw voor de zon weg zijn"! Triest dat dit bewaarheidt is geworden.

tijd 17.37
De AEX valt ca. 40 punten terug over de week, 781,63 -25,92 -3,21% was 821,80
De Midcap 1.033,61 -32,29 -3,03% was 1.069,62
De Smallcap 1.292,16 -39,88 -2,99% was 1.341,75
De Bel 20 4.126,73 -110,81 -2,61% was 4.231,19
De CAC 6.739,73 -336,14 -4,75%was 7.112,29
De DAX 15.257,04 -660,94 -4,15% was 16.174,17

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
22 nov. EUR 43,96. 42.430 841. EUR 43,80. 83.834 958. 17.35.05
Om 17.31.49 uur EUR 44,64 en 17.34.56 uur EUR 44,04in enkele secondes 24 ct eraf.
d.d. 23 nov. transacties Corbion is dit handel?Tijden en prijzen
Tijd Prijs Volume
17:29:55 43,00 5
17:29:55 43,00 4
17:29:55 43,00 2
17:29:55 43,00 7 Pure manipulaties.
23 nov. EUR 43,00. 75.400* 1.113. EUR 42,76. 116.563 1.249 17.35.24
om 17.32.31 uur EUR 40,70 en om 17.32.40 uur EUR 42,16 in enkele seconden tijd EUR 1,46 verschil. En de winst van de afgelopen dagen, gelijk weer weg!
24 nov. EUR 41,90. 63.041. 1.020. EUR 41,72. 87.616. 1.135 17.35.23
25 nov. Tijden en prijzen
Tijd Prijs Volume
17:29:55 42,26 4
17:29:55 42,26 3
17:29:55 42,26 3
25 nov. EUR 42,26. 28.270. 571. EUR 42,26 49.382 687. 17.35.19
Om 17.31.59 uur EUR 41.48
26 nov. EUR 41,34. 45.330. 765. EUR 41,28. 60.906 864. 17.35.02

media ING
ING stopt met spaarrente voor vrijwel alle klanten.
AMSTERDAM (ANP) Vrijwel alle Nederlandse klanten van ING ontvangen met ingang van volgend jaar geen rente meer over hun spaargeld. Het financiële concern zet de spaarrente voor reguliere spaarrekeningen dan op nul. Daarmee volgt de bank onder meer rivaal ABN AMRO die eerder al deze stap zette. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1455334004/ing-stopt-met-spaarrente-voor-vrijwel-alle-klanten

media BASF
BASF bündelt Aktivitäten um erneuerbare Energien in neuer Tochtergesellschaft BASF Renewable Energy GmbH. lees elders meer

fijne avond en weekend en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL