Wall Street had geen last van de inflatie angst. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/11/2021 06:28
Op Wall Street een opgewekte stemming, maar in de Oostmarkt angst over de situatie in de wereld, Corona en inflatie en dat bij Wit Rusland zint hen ook niet. Poetin bouwt bij Oekraïne een troepen macht op en wat vloeit daaruit!?
De Dow sloot toch in de plus op 36,142.22 +54.77 +0.15%
De Nasdaq 15,973.86 +120.01 +0.76%

Media,
- Dollar Stays at One-Year High; Asian Stocks Slide.
- U.K. Missing 465,000 People From Workforce Since Covid Hit.
Britain continues to face severe labor market shortages.
- Secretive Chinese Committee Draws Up List to Replace U.S. Tech.
- UBS, DBS Top Executives Warn That High Inflation May Stay.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt kleine rode cijfers
In Japan de Nikkei 29.727 -80 punten
In Hong Kong de Hang Seng 25.630 -83 puten
In Australie de All Ordinairies 7.704 -43 punten
In Singapore de Straits 3.228 -10 punten

de agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
Woensdag 17 nov.
07.00 Resultaten InPost
In de VS: Woningbouw en bouwvergunningen & Olievoorraden

Donderdag 18
07.00 Resultaten Lucas Bols
In de VS: Steunaanvragen, Philadelphia Fed index - Leidende indicatoren.

Vrijdag 19 nov.
In de VS: Kwartaalcijfers Foot Locker

Wij schrijven al heel lang over deze Dokter Elens, die werd, samen met collega's verboden zijn pillen als medicijn aan zieken (lees corona hebben patienten te verstreken). Waren niet uitgetesten, zei de Gezondheidsdienst te Den Haag, maar WEL bestaande! Een boete kregen zij, als zij door zouden gaan met het genezen van ziek wordende mensen in de "praktijk"!
Welk falende instantie kan & mag GENEZING van mensen verbieden???
Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een geneesmiddel voor corona te hebben gevonden. Hij heeft negen mensen die positief waren getest op corona kunnen genezen. De patiënten, 60- tot 80-plussers, hadden onderliggende aandoeningen en waren binnen vier dagen klachtenvrij.

Het gaat om een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine, een oud malariamiddel.

Elens roept andere huisartsen op zijn voorbeeld te volgen. “Ik ben niet bang om het te geven. Het ligt bij elke apotheek in Nederland. Ik zou mijn collega’s willen zeggen: begin hiermee, het land heeft het nodig.”
Matige tot ernstige klachten, aldus Dokter Elens

Redactie XEA.nl
Nu zitten we al meer dan 1 1/2 jaar met halve maatregels en woordvoerders, die DEZE OPLOSSING verzwijgen. Met welk gezond verstand is dit nog te BEGRIJPEN!

Wordt de wereld niet op zijn KOP gezet!?

Dat op z'n kop zetten gebeuren op op de huidige beurzen in de wereld.

Goud $ 1.853,90 Gold/Silver Ratio 74,37
Zilver $ 24,92
Platina $ 1.062
De edelmetalen laten nog steeds een dagelijks patroon zien, maar de situatie verandert, de Centrale Banken hebben met hun "foute strategie", zichzelf in de vingers gesneden. Wij zien een grotere vraag naar het edelmetaal, als dekking voor de alsmaar groeiende schuldenlasten in de wereld. En de Overheden willen niet dat de particulier in het edelmetaal gaat. Nadat gisteren de top tegen de $1870 werd bereikt, kwamen de Centrale banken weer in actie.

media,
By 2024, gold price will double, silver will more than triple, here’s why – Patrick Karim. watch the video on. https://www.kitco.com/news/2021-11-09/By-2024-gold-price-will-double-silver-will-more-than-triple-here-s-why-Patrick-Karim.html

Olie $ 80,10
de dollar euro 1,1292
1 bitcoin = 59.662 USA dollar
1 ripple = 1,08522 USA dollar

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

De valuta's
de dollar euro 1,1293 de Yen 129,74 't Pond 0,8414 AU$ 1,5512 C$ 1,4199 NZ$ 1,6136 Sing$ 1,5346

Uit de media over de huidige situatie in de wereld op gebied van inflatie en andere gevolgen, die ermee te maken hebben.
Afgelopen woensdag bleek, dat de consumentenprijzen in de VS in oktober met 0,9% op maandbasis waren gestegen, terwijl op 0,6% was gerekend. Op jaarbasis ging het om 6,2%, de sterkste toename in 31 jaar. In reactie hierop schoten de obligatierentes omhoog, voor Amerikaans 10-jaars staatspapier met 12 basispunten tot 1,55%.

MAAR het bleef in de beschouwingen "oorverdovend stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de VS en de rest van de wereld"!
Niemand durft hier iets over te schrijven, alleen een enkeling, o.a. XEA.nl

Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

media,
Waakhond denkt na over buffer voor energiebedrijven.
„Welkom Energie kon door de hoge prijzen in de markt niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Dat heeft het bedrijf bij ons gemeld. Onze rol is dan om te kijken naar de leveringszekerheid. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1651202175/waakhond-denkt-na-over-buffer-voor-energiebedrijven

reactie XEA.nl
Waarom heeft deze "waakhond". ook haar werk slecht gedaan! De zorgplicht naar de consument heeft deze "waakhond". danig verzaakt. Weten "waakhonden wel welke eisen". een starter moet hebben!? Deze "waakhond". de laan uitsturen!

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het corona medicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

Nu komt Pfizer met een genezing kans (lees geen opname meer in het ziekenhuis). van 89%.
Elders schrijven wij al dat Dokter Elens (Limburg) en collega's al zelf een "PIL". hadden gemaakt die tegen Corona hielp! In het verleden maakten artsen zelf OOK medicijnen tegen ziekten . Hoe zullen deze " ouderwetse". genees HEREN zich nu voelen!?


Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


SCHULDENLASTEN!
Waarom blijft het zo stil over de alsmaar groeiende schuldenlasten in de Wereld!?


Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

Voor meer, ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

in de media
Cardioloog 52 en man van 56 jaar jaar sterft na Boosterprik in Californië.
Dr. Sohrab Lutchmedial, een 52 jarige Canadese cardioloog die de afgelopen maanden op social media ongevaccineerden verketterde als ‘egoïstisch’ en hen indirect dood wenste door te schrijven dat hij ‘niet zal huilen op hun begrafenis’, is nu zèlf overleden, twee weken na zijn mRNA boostershot (Pfizer of Moderna).
ga naar. https://www.xandernieuws.net/algemeen/cardioloog-die-dit-jaar-ongevaccineerden-openlijk-verketterde-sterft-na-boostershot/

Equinox Yesterday Vol. 903.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 10.35 -0.30 200 5 Penson 7 TD Sec KQ
16:00:00 T 10.35 -0.30 60 5 Penson 1 Anonymous Q
16:00:00 T 10.35 -0.30 62 5 Penson 1 Anonymous

Solaris Resources Yesterday vol. 1.147.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 13.44 +0.60 100 1 Anonymous 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 13.44 +0.60 200 79 CIBC 79 CIBC KQ
16:00:00 T 13.44 +0.60 100 13 Instinet 79 CIBC KQ

media CBS
Hoogste aantal geboorten in 10 jaar tijd. In de eerste negen maanden van 2021 zijn 6,8 duizend meer kinderen geboren dan in dezelfde periode van 2020. Het is de verwachting dat het aantal geboorten in 2021 op bijna 180 duizend uitkomt, een aantal dat sinds 2011 niet meer is bereikt. Vooral bij dertigers werden meer kinderen geboren. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige ramingen. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/46/hoogste-aantal-geboorten-in-10-jaar-tijd

reactie XEA.nl
Het hoge sterfte cijfers wordt weer wat afgezwakt.

media CBS
Voor 1,8 miljard euro aan levende dieren uitgevoerd.
In 2020 werd voor 1,8 miljard euro aan levende dieren ons land uitgevoerd. Duitsland en België zijn de grootste afnemers. De invoerwaarde van levende dieren bedroeg 1,1 miljard euro. Het dierentransport vindt met name over de weg plaats door (vracht)auto’s, gezamenlijk over 42 miljoen kilometer. Het CBS meldt voor het eerst cijfers over het transport van levende dieren, gecombineerd met de in- en uitvoerwaarde.
Varkens hadden met 795 miljoen euro de hoogste uitvoerwaarde, gevolgd door pluimvee met 310 miljoen euro. De uitvoer van levende dieren vindt voor het grootste deel plaats naar andere Europese landen. Met bijna 742 miljoen euro is de uitvoerwaarde voor Duitsland het hoogste. De export van varkens vormt met ruim 70 procent het overgrote deel hiervan. De uitvoerwaarde naar België (276 miljoen euro) bestaat voor bijna de helft uit de export van runderen.
Buiten Europa is de uitvoerwaarde van levende dieren naar de Verenigde Staten het hoogst. Dit land staat op de derde plaats van de ranglijst van belangrijkste uitvoerlanden. Dit komt met name door de hoge uitvoerwaarde van paarden, ezels, muildieren en muilezels (142 miljoen euro). Spanje en Italië maken de top vijf van bestemmingslanden van levende dieren compleet. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/46/voor-1-8-miljard-euro-aan-levende-dieren-uitgevoerd

media,
Ximen Mining Corp. Corporate Update Announcement. lees elders meer.

tijd 07.03
De actuele koersen (kg): Goud: €52.683 | Zilver: €709

media,
Precisielandbouw mist precisie in rentabiliteit. lees elders meer

TKH Group launches new program ‘Accelerate 2025’ to reach over € 2 billion turnover by 2025. lees elders meer

TIE Kinetix Reports Full Year 2021 Performance. lees elders meer

Voetbal
Louis en zijn team "flikken" 't toch weer!
Was keeper Bijlow nu minder dan Cillessen? De laatste had weinig te doen, maar Bijlow moet de "zondebok". wel zijn.

tijd 09.02
De AEX licht hoger op welke basis? De AEX 828,05 +1,55 +0,19% Ahold van de kooplist af EUR 29,89 +5ct vol. 196.000 Er moet altijd gegeten & gedronken worden, vergeet dat niet.

Supers.
Veel plastic verpakkingen kunnen nog niets gerecycled worden.
Dus is er ruimte voor de PLA grondstof van Corbion, de marktleider in PLA

Innovatieve bedrijven hebben onze voorkeur.

tijd 09.07
Goud $ 1.857,60 zilver $ 25,04 en platina $ 1.067. Gold/Silver Ratio 74.17
Olie $80,80,35 en de dollar euro 1,1298
1 bitcoin = 59.808 USA dollar
1 ripple = 1,08932 USA dollar

media inflatie
Column: Fed kan leven met oplopende inflatie in VS.
Nadat de inflatie op maandbasis daalde van 0,9% in juni naar 0,3% in augustus, was de maand oktober toch schrikken. Was de inflatie in het voorjaar nog grotendeels te danken aan brandstof en tweedehands auto’s; inmiddels beginnen de prijzen op een breder vlak te stijgen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/961661515/column-fed-kan-leven-met-oplopende-inflatie-in-vs

media
Banken en klanten verdwalen in grote antiwitwasbos.
Na de jarenlange tekortkomingen bij ING en ABN Amro (geschikt voor honderden miljoenen en dreigende vervolging voor de verantwoordelijke topmensen), is ook Rabobank al enige tijd een groot zorgenkind van de toezichthouder. Om de bank te bewegen een stapje harder te lopen om de problemen op te lossen werd al eens een dwangsom van €500.000 opgelegd, die in februari ook verbeurd werd verklaard.
zie & lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/1359883069/banken-en-klanten-verdwalen-in-grote-antiwitwasbos

reactie XEA.nl
Daar zit de AFM ook achter, dat hoorden wij van de Robeco groep. De lezer van XEA.nl. (lees ons verhaal wat zij meemaakte met de Robeco) . Maar de AFM heeft "totaal". geen wettelijke basis om zoveel en diep, de prive gegevens te mogen vragen. De Geldgids van afgelopen oktober gaf dat ook aan met haar onderzoek, door advocaat Timmer.

Oranjewoud
Dit is handel te Amsterdam en al jaren werkt het zo.
Oranjewoud EUR 6,00 -10ct vol. 1.
Zo zet je een heel bedrijf in een te goedkoper uitverkoop. Dat weet Sanderink ook en het Bestuur danst naar zijn "pijpen!? Mooi boel !

tijd 13.37
De Europese beurzen blijven dicht bij huis, kleine verschillen met de slot standen van gisteren.

media,
-Goldman’s Solomon Says Market Greed Is Now Outpacing Fear.
-Europe’s Rate-Hike Rollercoaster Might Keep Going for Weeks.
-Europe’s Rate-Hike Rollercoaster Might Keep Going for Weeks.
-Bill Hwang Made a Huge, Secret Bank Bet Before Archegos Collapse.
It sent the stock on a wild surge, and when Archegos collapsed, a dramatic plunge. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 13.42
Goud $ 1.863,40 zilver $25,09 en platina $ 1.066.Gold/Silver Ratio 74.27
Olie $ 80,21 en de dollar euro 1,1317
1 bitcoin = 60.627 USA dollar
1 ripple = 1,10579 USA dollar

media,
-Silver price technical analysis.
Looking closer at the technicals the price is now struggling at the $25/oz psychological area. The most recent highs the bulls are looking to target is at $30.35/oz and as you can see this is still some way off. The upside levels are the main areas in focus and the... see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-17/Silver-price-technical-analysis.html

media
Commerzbank is looking for more upside in gold.
The bank added"The close above 1835 is key longer term, it has targeted 1917/22, the May 2021 peak and 61.8% retracement and 2011 high. This will act as the breakup point to the 1965 November 2020 peak and the .. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-17/Commerzbank-is-looking-for-more-upside-in-gold.html

media, A New Space Race’ report by Siemens reveals urgent priorities for transforming infrastructure. lees elders meer

media, Siemens,
Greater comfort and more attractive offers for regional rail: 57 new trains will serve the Franconia-South Thuringia and Danube-Isar networks. lees elders meer

tijd 13.56
InPost duidelijk terug op cijfers EUR 12,656 -1,944 vol. 1,7 miljoen.
media,
(ABM FN-Dow Jones) InPost heeft in het derde kwartaal van 2021 de resultaten opnieuw fors zien aantrekken, maar niet zo sterk als verwacht, waardoor de outlook voor heel 2021 neerwaarts werd bijgesteld. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van het Poolse bedrijf met een notering aan het Damrak. zie & lees verder op
https://www.beleggen.nl/nieuws/733729/InPost-negatiever-gestemd.aspx

media,
Bezorgdheid ECB over bubbels op beurs en huizenmarkt.
Maar daardoor liggen overwaarderingen en een correctie van de markt op de loer. Die kan optreden wanneer het economisch herstel tegenvalt, of wanneer er op de beurs twijfels ontstaan over het monetair beleid. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1887083793/bezorgdheid-ecb-over-bubbels-op-beurs-en-huizenmarkt

media de dag prijzen van koper
17 November 2021
Koper prijs € 6,15 p/kg
Koper handgepeld prijs € 6,95 p/kg
Koper (leidingen) prijs € 6,30 p/kg
Messing (geel koper) prijs € 3,65 p/kg
Brons prijs € 4,45 p/kg
PVC kabel prijs € 2,15 p/kg

media,
Meatless CEO names plant-based seafood “key” to securing fish supply at Food Matters Live. “The relative growth of the vegetarian market is spectacular and has never been seen before in the food industry. In the Netherlands and the UK, growth percentages were over 25% in 2020. However, it is still under 3% of the meat production.” see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/meatless-ceo-names-plant-based-seafood-key-to-securing-fish-supply-at-food-matters-live.html

media,
Groeifondsvoorstel materialentransitie.
Duurzame materialen bieden Nederland grote economische kansen.
In dit groeifondsvoorstel staan de materiaalsectoren ’Energiematerialen’, ‘Constructieve materialen’ en ‘Circulaire plastics’ centraal. zie & lees meer op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/duurzame-materialen-nl-wil-nederland-koploper-maken-in-materialentransitie/

media ECB
ECB overtreedt eigen regels met opkoopprogramma.
Het eerste opkoopprogramma van de ECB was nog gebonden aan strenge regels. Naast de limiet van 33% hanteerde de centrale bank ook een vaste verdeelsleutel voor het opkopen van staatsleningen. Daarmee probeerde de centrale bank aan haar uitgangspunt van marktneutraliteit vast te houden. Ze zou niet meer staatsobligaties opkopen van Italië dan van Duitsland. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/ecb-overtreedt-eigen-regels-met-opkoopprogramma

media,
Inflatieschok geeft dollar en valuta van opkomende markten een boost.
We verwachten dat inflatienieuws en de snelheid waarmee centrale banken monetair beleid normaliseren de drijfveren zullen blijven achter het handelen op de valutamarkten. Deze week wordt een belangrijke week, met inflatierapporten uit de Eurozone, het VK, Canada en Japan. zie & lees meer op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/inflatieschok-geeft-dollar-en-valuta-van-opkomende-markten-een-boost

tijd 14.28
De actuele koersen (kg): Goud: €52,935 | Zilver: €713

media in de VS
Housing starts dropped 0.7% to a seasonally adjusted annual rate of 1.52 million units last month, the Commerce Department said Today.

media in de UK
- UK inflation leaps to 10-year high, bolstering rate hike bets.
Consumer prices rose by 4.2% in annual terms in October, leaping from a 3.1% increase in September, the Office for National Statistics said Today.
see & read mote on
https://www.kitco.com/news/2021-11-17/UK-inflation-leaps-to-10-year-high-bolstering-rate-hike-bets.html?sitetype=fullsite

media in Canada
Canada's annual inflation rate hits 4.7% in Oct, highest since Feb 2003.
OTTAWA, Nov 17 (Reuters) - Canada's annual inflation rate accelerated to 4.7% in October, the highest since February 2003, and up from a year-over-year pace of 4.4% in September, Statistics Canada said Today
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-11-17/Canada-s-annual-inflation-rate-hits-4-7-in-Oct-highest-since-Feb-2003.html?sitetype=fullsite

tijd 15.23
Goud $ 1.864,20 zilver $ 25,02 en platina $ 1.062 Gold/Silver Ratio 74.50

tijd 15.31
Oranjewoud. Is dit HANDEL!?
Orderboek Oranjewoud
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
1 10* 6,10 6,05 9* 1
1 850 6,00 6,10 8.894 1
Dus straks 1 stukje aangelapt aan de 8.894 order.
De Dow 36,084.75 -57.47 -0.16%
De Nasdaq 15.965.14 -8.72 -0.05%

tijd 15.35
Weinig opwinding op de Europese beurzen. Pas op de plaats en meer niet.
De inflatie wordt zwaar afgewogen en men ziet donkere wolken binnen drijven, dus een kalme handel met "hele vreemde gedragingen"!

tijd 15.46
Equinox Today Vol.3.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:30:56 U 10.40 +0.05 300 79 CIBC 1 Anonymous K
09:30:56 X 10.40 +0.05 200 1 Anonymous 1 Anonymous K
09:30:51 A 10.40 +0.05 100 7 TD Sec 79 CIBC K

WATER.
In het IJsselmeer komt weer ca. 10.000 HA nieuwland!
Dus gaat de waterspiegel stijgen. DIT komt dus niet van het Klimaat veranderen. Houdt daar wel rekening mee. Hoeveel land is er aan de ZEE onttrokken? Ook dat zorgt voor water stijging!!


tijd 15.57
Solaris Resources Today vol. 9.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:41:21 M 13.63 +0.19 2 1 Anonymous 90 Barclays
09:40:10 A 13.63 +0.19 1,000 79 CIBC 90 Barclays K
09:40:07 X 13.63 +0.19 100 13 Instinet 1 Anonymous K

tijd 16.05
Ahold gevraagd te Amsterdam EUR 30,00 +16ct vol. 3,5 miljoen. Elliot is ingestapt bij Ahold en vindt het een goede "zet" Bol.com naar de beurs te brengen.
Dat is het zeker, maar dan moet er wel een strakke organisatie achter zitten. Anders kan het snel op een fiasco uitlopen, met de retour zending etc. etc., er komt meer kijken! Want wij zeggen altijd: "schoenmaker blijf bij je leest!"
In de wereld van de "supers". komt veel kijken. Daar hebben wij in het buitenland ook onze voelhorens te luisteren gelegd.

Let vooral met de stijgende inflatie op de Mijnbouwers en het edelmetaal. Daar gaan nu "stappen". gezet worden (lees hogere prijzen)!

tijd 16.14
De actuele koersen (kg): Goud: €53.032 | Zilver: €715

Uw oude zilvergeld, wordt steeds meer waard.
tijd 16.15
1 Juliana gulden EUR 4,01 - 1 rijksdaalder Juliana EUR 9,24 en 1 10 gld. 1970-1973 EUR 16,69
Die oude vertrouwde zilveren munten, laten zien dat de waarde/koopkracht steeds afneemt.

tijd 17.25
Olie $ 79,29 en de dollar euro 1,1305
De actuele koersen (kg): Goud: €53.013 | Zilver: €713

Evolution Mining to acquire Ernest Henry Mining from Glencore. lees elders meer.

tijd 17.37
De AEX 827,57 +1,07 +0,13% Heineken EUR 95,52 -1,98 vol. 475/843
De Midcap 1.081,40 -10,75 -0,98 % Inpost EUR 12,68 -1,92 vol. 2.481.133
De Smallcap 1.361,65 -8,67 -0,63 % Avantium EUR 3,85 -15ct vol. 85.012
De Bel 20 4.285,61 -15,48 -0,36 % Galapagos EUR 44,10 -2,045 vol. 611.354
De CAC 7.156,85 +4,25 +0,06 % Unibail EUR 64,56 -3,14 vol. 700.028
De DAX 16.252,60 +4,74 +0,03 % Siemens H. EUR 63,76 +3,36 vol. 1.172.142

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
15 nov. EUR 42,42. 45.580. 921. EUR 42,38. 69.011. 1.050. 17.35.02
16 nov. EUR 42,56. 48.519. 811. EUR 42,52. 67.927. 907 17.35.22
17 nov. EUR 42,50. 92.634. 1.135 EUR 42,32.120.222. 1.261. 17.35.27
Om 17.34.59 uur EUR 42,44 per direct erna EUR 42,32 DUS dat zijn
pref- clients van Euronext en GEEN particulieren. Die kunnen na 17.35 uur nog inleggen.


media,
Lithium Americas Enters into Definitive Agreement to Acquire Millennial Lithium
Vancouver, British Columbia--(Newsfile Corp. - November 17, 2021) - Millennial Lithium Corp. (TSXV: ML) (FSE: A3N2) (OTCQX: MLNLF) ("Millennial") and Lithium Americas Corp. (TSX: LAC) (NYSE: LAC) ("Lithium Americas") are pleased to announce that they have entered into a definitive arrangement agreement dated November 17, 2021 (the "LAC Arrangement Agreement") pursuant to which Lithium Americas has agreed to acquire all of the outstanding shares of Millennial (each, an "ML Share") by way of a plan of arrangement (the "LAC Transaction") for C$4.70 per ML Share, payable in common shares of Lithium Americas (the "LAC Shares") and C$0.001 in cash per ML Share (collectively, the "Purchase Price"), representing total consideration of approximately US$400 million. Based on the Company's closing price on November 16, 2021, this consideration would result in Millennial Shareholders owning approximately 9.1% of Lithium Americas. see & read more on
https://www.newsfilecorp.com/release/103995/Lithium-Americas-Enters-into-Definitive-Agreement-to-Acquire-Millennial-Lithium

media,
- Gas Spikes Yet Again in European Market Dogged by Supply Worries.
European gas surged to the highest level in a month, fueling wider inflation concerns.
-Biogen Faces EU Regulator’s Doubts Over Alzheimer’s Drug.
The drug has already faced controversy in the U.S.
-Apple Will Sell Parts for Customers to Make Their Own Repairs.
Decision marks a significant shift in longstanding policies over who can make repairs to the costly gadgets. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.59
De Dow 36,014.72 -127.50 -0.35%
De Nasdaq 15,991.72 +17.86 +0.11%

Pensioen akkoord
In het pensioenakkoord van 2011 kwam minister Kamp met de vakbonden en de Kamer overeen, dat werknemers met een laag inkomen (meestal ook zwaar werk) in 2020 nog steeds met 65 jaar met pensioen konden gaan. Dat was namelijk een voorwaarde van de vakbonden om het akkoord te accepteren. Toen zei ik al: " wie zal zich later de brief van Kamp aan de Tweede Kamer nog herinneren. In ieder geval minister Koolmees niet, die houdt zich van de domme"!
Ingezonden stuk (Telegraaf) Andries B.


shortlijst
Marshall Wace LLPAccell Group N.V.NL00097675320.4916 nov 2021
PDT Partners, LLCAMG Advanced Metal. Group N.V.NL00008886910.5916 nov 2021
WorldQuant, LLCFugro N.V.NL00150003E10.9016 nov 2021
B&G Master Fund PlcArcelorMittal S.A.LU15987576872.2015 nov 2021

fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL