Wall Street had een zware dag. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/10/2021 06:02
In de VS was het gisteren een zware dag voor de systeembeheerders. De situatie in de wereld wordt steeds onduidelijker. Alles loopt niet op een "rolletje"!
Daarom bleven de makers van "handel". aan de zijlijn.

En de Dow sloot op 35,490.69 -266.19 -0.74%
De Nasdaq 15,235.84 +0.13 +0.00%

media,
-Asian Stocks Slip; Bond Curves Flag Growth Fears:
-Activist Investor Loeb Takes Shell Stake, Pushes to Break Up Company.
-Tornado Destroys Homes in Weather-battered Western Louisiana.
-BOJ Stands Pat, Signals Delayed Recovery as Election Looms.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt vogen ze Wall Street, het realisme over de schijn vertoning in de markten en Evergrande beheerst aldaar!
In Japan de Nikkei 28.807 -290 punten
In Hong Kong de Hang Seng 25.604 -24 punten
In Australië de All Ordinaries 7.730 -27 punten
In Singapore de Straits 3.205 -13 punten

media,
Pil opsteker tegen corona, maar slag voor vaccins.
AMSTERDAM - Tussentijdse onderzoeksresultaten wijzen uit dat het coronamedicijn van de Amerikaanse farmaceut Merck zó goed werkt, dat dit mogelijk al binnenkort op de markt komt. Hoe belangrijk is dit voor de bestrijding van de pandemie? En wat betekent het voor de vaccins? Wordt het bestrijden van corona straks net zo eenvoudig als het slikken van een paracetamolletje tegen hoofdpijn? zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

GELUKSZOEKERS
De meeste die weg moeten blijven hier hangen en maken gebruik van het "luilekkerland" voordelen van Nederland. Via de radio, gaat slechts 1/3 van die gelukszoeker terug en 2/3 deel = ca. 23.000 personen, blijven hier hangen.
Die wonen buiten over een paraplu ??? Vermoedelijk nemen zij een woning in gebruik en zo hebben we hier steeds meer woningnood!


Derivaten etc. etc.
Wie controleert de verpakte onderliggende waarden bij derivaten etc. etc.??
Bij Imtech waren er meer verkochte aandelen, dan die er uitgegeven waren. Dat was een van de HOOFD redenen dat de paniek verder kon toeslaan!!!

Ons antwoord is NIEMAND en kan dat van Imtech wederom kunnen gebeuren!!

AFM
heeft de campagne bedacht van het re-identificeren tegen het witwassen, waar alle Effectenkredietinstellingen mee bezig zijn.
Weet de AFM niets anders!?
Laten zij zich eens bezig houden met het schonere maken van de Effectenhandel! Herinvoering van digitale nummers voor alle financiële producten, o.a. aandelen etc. etc., dan kunnen manipulators betrapt & bestraft worden. Alle bewegingen van het geld (let op witwassen heren van de AFM) en de aandelen kunnen zo gevolgd worden. Dan wordt de handel zeker 80% schoner.
Wat voelen zij zich "machtig"! EN er is geen enkele wettelijke basis en zelfs schending van het privacy recht van de persoon!

Goud $ 1.800,50 en zilver $ 24,00 Gold/Silver Ratio 75,00
Platina $1.012
De edelmetalen blijven in onze ogen, naar aanleiding van de situatie in de schijnwereld nog steeds sterk achter en worden ZWAAR gemanipuleerd.
Olie $ 81,06 de dollar euro 1,1611
1 bitcoin = 58.960 USA dollar
1 ripple = 1,00255 USA dollar

CORONA
gezonde mensen die zich goed aan de regels van corona houden kunnen anderen niet bemesten. JUIST de ingeënte mensen leven weer vrij uit en JUIST die mensen besmetten anderen.
Dokter Elens had pilletjes en genas corona patiënten in twee tot vier dagen en moest direct stoppen. WAAROM zijn er NU geen pilletjes, terwijl Dokter Elens die wel kon geven???
In de vaccin stof zit het "spijker eiwit" en dat is niet zonder gevaar en kan het DNA en immuniteit van de mens veranderen. En dat deden de PILLETJES van Dokter Elens niet.
IS HET NIET VREEMD DAT DAAR GEEN VERVOLG AAN GEGEVEN WORDT?
I is een andere reden/doel waarom de mensen ingeënt moeten worden met dat "spijker eiwit"!


De valuta's
de dollar euro 1,1611 de Yen 13179 't Pond 0,8444 AU$ 1,5459 C$ 1,4361 NZ$ 1,6168 Sing$ 1,5641

Spijker eiwitten
hebben een desastreuze werking op 't Hoofd en andere organen van het lichaam en die zitten bijna in alle vaccins.
Hier nog een link, over wat 't vaccin in het lichaam doet, die u hopelijk deelt. Dit word verzwegen, daarom worden er bijna geen autopsies gedaan. De video is 17 min lang.
ga naar
https://rumble.com/vkopys-a-pathologist-summary-of-what-these-jabs-do-to-the-brain-and-other-organs.html


media Covid 19
Wat is er aan de hand?
Beluister deze video van ca. 10 minutes.
Dit is een promo, maar laat wel zien wat er nu allemaal aan de hand is.
https://www.bitchute.com/video/8mfgSbBmmAdh/

Het antwoord is, vernietiging van ...!!


Reguliere aandelen zijn al enige tijd bij ons uit! Ondanks de betere stemmingen op de beurzen.
Schijn en meer niet. De Inflatie zak met twee cijfers gaan komen.
Zie hier onder een van de oorzaken. Energie prijzen rijzen de pan uit!

Aard gas
daar moeten wij vanaf, maar waarom moeten de Duitsers en de Canadese dan aan het aardgas?
Er is schaarste aan "gas", maar de oud President Trump waarschuwde voor het "Russische gas"! Teveel afhankelijk voor de gas uit Rusland kan later problemen opleveren en daar had Trump gelijk in.
Want, Gaspijp Nord Stream 2 wordt afgebouwd met omzeilen sancties VS.
De Verenigde Staten draaien de duimschroeven aan om Nord Stream 2 te stoppen.
Het doorgaan met de bouw is een slecht idee, verklaart desgevraagd CDU-partijbons Friedrich Merz. De jurist die het komend jaar gemunt heeft op het partijvoorzitterschap en het kanselierschap, pleit voor stilleggen.

ga naar https://www.naked-energy.nl/nieuws/gaspijp-nord-stream-2-wordt-afgebouwd-met-omzeilen-sancties-vs/
Voor het gehele verhaal.

Woning tekort?
Ach een gemaakt probleem
Er komen jaarlijks tienduizenden "GELUKSZOEKERS" in Nederland.
Afghanistan was het bewijs, daar waren velen "gelukszoekers" op vakantie en moesten met spoed terug naar Nederland en MET voorrang!
Zo worden wij "bedondert"!!
Wijlen koningin Juliana zei in de jaren 1960 dat Nederland OVERVOL was en toen waren er ca. 11.0 miljoen inwoners, Nu 17,5 miljoen en weer is Nederland niet VOL!
Toch krijgen de "gelukszoekers voorrang voor een woning, is dat niet "discriminatie tegen over de Burgers van Nederland die OOK een WONING zoeken!


Newcrest Mining Limited - Quarterly Exploration Report - September 2021.'lees elders meer.

media,
Huisarts uit Limburg geneest corona patiënten in 4 dagen. ‘Het ligt bij elke apotheek’. lees elders meer.

ga naar https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-42639

Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Avino Acquires Neighboring La Preciosa Project; Adds Significant Production Potential To Growth Profile, And Substantially Enhances Its Mineral Resources.
lees elders meer

AFM
heeft de campagne bedacht van het re-identificeren tegen het witwassen, waar alle Effectenkredietinstellingen mee bezig zijn.
Deze is in strijd met de privacy, zorgplicht wordt achterwege gelaten en gaat tot het onbeschofte toe.

Hier twee voorbeelden van de Robeco Groep.
Daar hebben wij de KiFiD al achter gezet.

Een cliënte van de Robeco heeft een Roparco rekening al ca. 35 jaar, was bij de opening woonachtig en nog in het buitenland. Had een NI (niet ingezetene rekening moeten hebben, maar bij de opening in beging jaren 1980 was dat na overleg met de Roparco niet nodig, maar werd gekoppeld aan een Nederlandse bankrekening, die werd tevens gemachtigde. Als cliënte uit het buitenland overkwam, dan zorgde de gemachtigde doormiddel van zijn rekening voor "pecunia".
Niets aan de hand. Per 1/1/2021 is er een wijziging gekomen en de Robeco heeft, zonder de gemachtigde daarvan te verwittigen, de machtiging laten vervallen.
De cliënte verzoek de gemachtigde haar rekening op te heffen, want hij krijgt via de email een verzoek van de Robeco aanvullende gegevens van de cliënte aan te leveren.
De gemachtigde dient het verzoek tot opheffing van die rekening bij Robeco in!! Wat er daarna allemaal voor onbeschofte verzoeken en vragen aan cliënte worden gedaan, die deels via de gemachtigde lopen, is onbegrijpelijk en hondsbuurtaal! Cliënte moet naar Nederland komen om hier een rekenging op haar naam bij een Effectenkredietinstelling te openen. Want Robeco mag haar geld niet naar het buitenland overmaken. Dat doet zij niet, dan maar een rekening bij een bank in het buitenland openen, waar Robeco ook een rekening heeft.
Drie is er met de cliënte in het buitenland gebeld vanuit Robeco.
Toen moest de gemachtigde maar van haar rekening de hoofd persoon worden en de cliënte gemachtigde. Cliënte moest haar CreditCard, Rijbewijs, kopie dagafschrift waarop haar handtekening stond en een dagafschrift van haar bankrekening in het buitenland, naar Robeco insturen.
Formulieren van hoofd van de rekening waren al ingevuld en ingestuurd. Toen moest haar trouwboekje in gestuurd worden, maar dat was helaas door brand in huis verloren gegaan. Tijdens het telefoon gesprek met cliënte vertelde zij dat die bij de Gemeente waar de trouwplechtigheid was geweest, konden opvragen. Dat deed Robeco niet. Toen moest er een video of "proof of live" in gestuurd worden.

Haar paspoort moest zij voor zich houden in de video, want Robeco liet in 'n gesprek doorschemeren, dat wij een "stelletje" oplichters waren.
Dat is ingestuurd en nog is het geld er niet.
Cliënte heeft de ex gemachtigde verzocht een aangifte te gaan doen van oplichting. Want met al haar gegeven en bewijzen, kan iedereen, die bezit heeft van die gegeven, de rekening leeg halen. Het tweede Robeco geval staat in de Geldgids van deze maand oktober op pagina 28, die cliënt moest van circa 20 jaar klant, verklaren hoe hij aan dat geld kwam.
Een advocaat zegt ook, er is geen wettelijke plicht, die deze bedoeningen rechtvaardigt.

Waarvan "akte"! Iedereen wordt NU op advies van de AFM als BOEF gezien!!

First Quantum Minelas, CONDENSED INTERIM ONSOLIDATED FINANCIAL STATEMENTS. lees elders meer.

Ja, zo ver is Nederland in vertrouwen weggezakt.
Laat de AFM dan eens wat doen aan de CEO van Nederland, die stond 13 uur te "LIEGEN" en wil weer opgaan voor CEO. In deze Regering zullen weinig Nederlanders nog vertrouwen hebben. AFM, er is werk in de winkel.
En ook aan de "spelletjes" die dagelijks te Amsterdam gespeeld worden. Ook herinvoering van nummers aan de digitale aandelen, zou verlichtend zijn voor de controleurs.

Equinox Yesterday Vol. 561.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
6:15:08 X 9.75 -0.11 29,000 53 Morgan Stanley 53 Morgan Stanley Z
16:00:00T 9.75 -0.11 84 5 Penson 1 Anonymous Q
16:00:00T 9.75 -0.11 59 5 Penson 1 Anonymous Q

Nederland is vol
Geert Wilders: ‘‘De PVV is de enige partij die zegt: geen enkele asielzoeker meer erbij, opvang 100% in de regio. Nederland is vol. NUL IS NUL!’’


media CBS - Wereldhandel kreeg er door corona 304 niet-tarifaire maatregelen bijSinds het begin van 2020 zijn er wereldwijd in totaal 304 niet-tarifaire maatregelen (NTM’s) ingesteld die terug te voeren zijn op het beheersen van de coronacrisis. NTM’s zijn beleidsmaatregelen die de internationale handel kunnen beïnvloeden voor wat betreft verhandelde hoeveelheden of prijzen, of beide. Dat meldt het CBS in de Internationaliseringsmonitor over niet-tarifaire maatregelen.
Ruim een derde van de coronagerelateerde NTM’s (111 maatregelen) is bedoeld om de handel, en dan met name de import van essentiële goederen zoals medicijnen, beschermingsmiddelen en voedsel, te bevorderen. Iets minder dan twee derde van de maatregelen (193) had een handelsbelemmerend effect. Dat ging met name om beperkingen van de export van essentiële goederen zoals medische producten en voedingsmiddelen. De NTM’s werden veelal meteen bij de aanvang van de coronacrisis in maart en april 2020 ingesteld. Waar de pandemie eind 2020 in hevigheid toenam, nam het aantal actieve NTM’s juist langzaam af. Iets meer dan 40 procent is inmiddels niet meer van kracht. zie & lees verder ophttps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/43/wereldhandel-kreeg-er-door-corona-304-niet-tarifaire-maatregelen-bij

media CBS -Vertrouwen ondernemers industrie opnieuw op recordhoogte.In oktober 2021 is de stemming onder ondernemers in de industrie verbeterd ten opzichte van september. Het vertrouwen ging van 11,1 naar 12,3 aldus het CBS. Dat is een evenaring van de recordhoogte in juli 2021. De bezettingsgraad in de industrie nam begin vierde kwartaal wat af.
Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 0,6. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in juli en oktober 2021 de hoogste waarde (12,3) en in april 2020 de laagste waarde (-28,7). zie & lees verder op

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/43/vertrouwen-ondernemers-industrie-opnieuw-op-recordhoogte

media CBS -Bevolkingsgroei in derde kwartaal net zo hoog als voor corona.De bevolking van Nederland is in het derde kwartaal van 2021 met 58,7 duizend inwoners gegroeid. Er werden 10,0 duizend meer kinderen geboren dan dat er mensen overleden, immigranten en emigranten zorgden voor de rest van de groei. De bevolkingsgroei was groter dan in dezelfde periode van 2020, toen er 39,5 duizend inwoners bij kwamen, en vergelijkbaar met de groei in het derde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.
In de eerste twee kwartalen was de bevolkingsgroei nog lager dan in precoronajaar 2019. In totaal groeide de bevolking van januari tot en met september 2021 met 90,4 duizend inwoners. Dat waren er meer dan in de eerste drie kwartalen van 2020 (57,7 duizend), maar minder dan in 2019 (103,2 duizend).
zie & lees verder ophttps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/43/bevolkingsgroei-in-derde-kwartaal-net-zo-hoog-als-voor-corona

media, LeasePlan praat over fusie met Franse branchegenoot.AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse leasebedrijf LeasePlan praat met de Franse branchegenoot ALD en diens moederbedrijf Société Générale over een mogelijke fusie. Samen zouden de twee een van de grootste spelers worden op het gebied van het leasen van auto's aan bedrijven en particulieren. LeasePlan laat weten dat het nog niet zeker is dat de gesprekken ook daadwerkelijk tot een overeenkomst leiden. ga voor meer naar https://www.telegraaf.nl/financieel/784894831/lease-plan-praat-over-fusie-met-franse-branchegenoot

Rio Tinto’s final rare Argyle™ blue diamonds sold in a record breaking global bid . lees elders meer

Rio Tinto’s historic 2021 Argyle Pink Diamonds™ Tender delivers record breaking results. lees elders meer

Ctac op koers voor hogere omzet en EBIT in 2021. Lees elders meer

tijd 08.17
De actuele koersen (kg): Goud: €49.900 | Zilver: €666

media 86.22% OF NEWAYS SHARES COMMITTED TO INFESTOS; NEXT STEPS ANNOUNCED ON OR BEFORE 1 NOVEMBER 2021. lees elders meer

GrandVision reports strong comparable revenue growth in 3Q21 of 5.8% versus 3Q20
leeselders meer.

Leidschendam, The Netherlands, 28 October 2021 Fugro,
Q3 2021: Continued growth in renewables, good cash flow and solid backlog . lees elders meer

Opening new Vopak industrial terminal in U.S. Gulf Coast
Rotterdam, the Netherlands, 28 October 2021
Today, Royal Vopak announces the opening of a new Vopak industrial terminal onthe U.S. Gulf Coast. The new terminal has been designed and built by Vopak to serve Gulf Coast Growth Ventures, a joint venture by ExxonMobil and SABIC to build and operate a world-scale plastics manufacturing facility in San Patricio County, Texas. The terminal is 100% owned and operated by Vopak.
The total capacity is 144,000 cbm tankage and includes pipelines connecting the terminal to the petrochemical complex.
“We are very excited to have successfully and timely delivered this new industrial terminal to support GCGV in the U.S. This new terminal fits well into our growth strategy for industrial terminals,” said Eelco Hoekstra, Chairman of the Executive Board and CEO of Royal Vopak. “We are proud of our expertise and long track record of storing vital products. We have high standards on safety and environmental care and we are looking forward to being part of the Coastal Bend community.”
This terminal is covered with a twenty year commercial agreement.
Learn more about GCGV on their website gulfcoastgv.com

Total Energie Third Quarter 2021 Results, Thursday, October 28, 2021. lees elders meer

Stroeve start innEuropa vandaag
tijd 09.33
De AEX 814,93 -0,36 -0,04% de Bel 20 4.229,61 +19,19 +0,46% de DAX 15.701,81 -4,00 -0,03% en de CAC 6.768,66 +15,14 +0,22%

tijd 09.37
Goud $ 1.803,70 zilver $ 24,08 en platina $ 1.017 Gold/Silver Ratio 74.89
Olie $ 8`1,85 en de dollar euro 1,1611

media, $11 million silver heist: Canadian police looking for suspects who stole pure silver bars. see & read more on https://www.kitco.com/news/2021-10-27/-11-million-silver-heist-Canadian-police-looking-for-suspects-who-stole-pure-silver-bars.html

media postzegel in Nederland
Postzegel volgend jaar even duur. DEN HAAG - Het sturen van brieven binnen Nederland wordt volgend jaar niet duurder: een postzegel blijft 96 cent kosten. Alle basistarieven voor het versturen van brieven binnen Nederland en vanuit Nederland naar het buitenland, veranderen in 2022 niet. lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/2137184560/postzegel-volgend-jaar-even-duur

Pharming Group reports financial results for the first nine months of 2021
lees elders meer

media,
-Lagarde’s Half-Hearted Pushback Leaves ECB Rate-Hike Bets Alive/
-Pemex Oil Output Climbs as New Wells Offset Impact of Mishaps.
-Stocks Approach Highs as Earnings Refute Naysayers. see & read MORE ON WWW.BLOOMBERG.COM

tijd 17.20
De Dow 35,681.63 +190.94 +0.54%
De Nasdaq 15,417.37 +181.53 +1.19%

tijd 17.27
De actuele koersen (kg): Goud: €49.591 | Zilver: €663

media,
-Levertijden lopen verder op door logistieke problemen. Bedrijven hebben steeds meer moeite om hun producten op tijd in te kopen of bij de klant te krijgen. Dat blijkt uit een marktanalyse van onderzoeksbureau IHS Markit. De situatie is op dit moment zelfs problematischer dan vlak na de uitbraak van de coronapandemie.
zie & lees verder op https://www.hollandgold.nl/nieuws/levertijden-lopen-verder-op-door-logistieke-problemen

tijd 17.32
Goud $ 1.8903,90 zilver $ 24,11 en platina $1.024 Gold/Silver Ratio 74.80
Olie $ 81,79 en de dollar euro 1,1668
1 bitcoin = 61,470 USA dollar
1 ripple = 1.05243 USA dollar

tijd 17.36
De AEX 812,23 -3,06 -0,38% Heineken EUR 96,26 +88ct vol. 884,365
De Midcap 1.054,60 -19,05 -1,77% AMG EUR 24,46 -4,24 vol. 2.288.380
De Smallcap 1.342,11 -5,02 -0,37% CTP EUR 19.10 +1,15 vol. 416.847
De Bel 20 4.283,81 +73,39 +1,74% AB Inbev EUR 54,46 +5,10 vol. 6.697.596
De CAC 6.804,22 +50,70 +0,75% Capgemini EUR 199,30 +11,25 vol. 692.991
De DAX 15.683,96 -21,85 -0,14% Deutsche Wohn EUR 47,20 -2,70 vol. 2.018.855

In de media,
Banken willen geen spaargeld meer hebben.
Begrijpelijk, er zijn nauwelijks nog regels!!! In het verleden, moesten Effectenkredietinstellingen spaargeld hebben (dynamisch en Statisch), van dat Statische spaargeld konden zij hypotheken, en andere soorten van leningen & kredieten uitzetten. "Dat was allemaal spaargeld waar voor gewerkt was"
Nu kunnen zij zelf geld maken, debet de hypotheek rekening van de klant en!
credit de notaris. Maar dat gemaakte geld, dat moet U wel terugbetalen en ervoor WERKEN! Is dat niet rechtsongelijkheid!?
Daarom kunnen zij (de banken e.a. instellingen) nu vrijwel alles naar hun hand zetten. De DNB is mede oorzaak van deze manier van "geld maken"!
Waarom heeft de DNB deze regels verruimd!?
Daarom willen de Effectenkredietinstellingen van UW spaargeld af en eisen een boete rente en sturen U weg met UW geld!

Eisen van, ik wil Uw contante geld niet meer, Betalen voor biljetten van 200 & 500 etc. etc. Maar de DNB houdt wijselijk hun mond, waar & wat hebben Burgers nog in te brengen!?

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
25 okt. EUR 40,26. 59.951. 1.075. EUR 40,28. 81.913. 1.189 17.35.20
26 okt. EUR 40,64.116.871. 1.535 EUR 40,68 153.701 1.649 17.35.22
27 okt. EUR 40,88.154.092 2.291. EUR 40,84 202.010 2.376 17.35.01
28 okt. EUR 41,10. 81.311 1.228. EUR 41,20 107.998. 1.317 17.35.07

Rio Tinto Intersects 14 Metres of 0.59% Copper and 4 g/t Silver Including 6 Metres of 1.21% Copper and 7.6 g/t Silver at Forum's Janice Lake Copper/Silver Project, Saskatchewan. lees elders meer

media in de VS the weekly jobless claims declined 10,000 to 281,000 in the week to Saturday, beating market expectations and marking a fresh pandemic low.

Agnico Eagle Reports Third Quarter 2021 Results - Meliadine and Laronde Mines Drive Record Quarterly Gold Production; 2021 Guidance Maintained; lees elders meer.

shortlijst
BlackRock Investment Man. (UK) LimitedFugro N.V.NL00150003E11.3127 okt 2021
Citadel Advisors LLCSignify N.V.NL00118213920.4527 okt 2021
Lone Pine Capital LLCBE Semiconductor Industries N.V.NL00128664121.0327 okt 2021
Marshall Wace LLPPostNL N.V.NL00097394161.5027 okt 2021
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.

media Zwitsers Frank.
Column: het enge verhaal achter de opmars van de Zwitserse frank.Als een valuta meer waard wordt, is dat vaak het gevolg van economische ontwikkelingen of rentebewegingen. Achter de stijging van de Zwitserse frank gaat iets heel anders schuil. De munt zit in de lift omdat financiële partijen zich zorgen maken over het griezelige fenomeen stagflatie.

zie & lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/696178909/column-het-enge-verhaal-achter-de-opmars-van-de-zwitserse-frank

Nieuwe schuldencrisis?
Ook de Zwitserse frank wint stevig terrein. Maar waarom eigenlijk? De economie van Zwitserland groeit langzamer dan die in de eurozone en het Alpenland exporteert geen olie of andere grondstoffen. Veel financiële partijen die nu franken kopen, doen dat omdat het land iets juist niet importeert. Namelijk inflatie. De Zwitserse nationale bank (SNB) neemt de inflatiedoelstelling namelijk een stuk serieuzer dan bijvoorbeeld de ECB, die liever niets doet wat de economische groei in gevaar kan brengen. Als de Europese economie in zwaar weer terecht komt, komen de onderlinge verschillen tussen de lidstaten onder een vergrootglas te liggen. En een herhaling van de Europese schuldencrisis is het laatste waar de ECB op zit te wachten.

Fijne avond en eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL