Wij lazen een analyse in een financiële Courant. Straks meer ieiuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/08/2021 08:24
hier het verhaal en wij geven hier een commentaar op!
Moeten beleggers bang zijn voor een beurscorrectie?
reactie XEA.nl
Ja en niet zo'n beetje ook!

Afgelopen donderdag (19/8)viel de AEX-index gedurende de beursdag 2% omlaag. Enkele aandelen liepen zelfs 5% averij op. Na de permanente stijging van het afgelopen jaar waren we bijna vergeten dat beurskoersen ook kunnen dalen.

reactie XEA.nl
De stijgen wordt veroorzaakt door de nihil & negatieve rente wereldwijd. De FED & ECB en de gezamenlijke Centrale banken "manipuleren" de rente en dat is een kwalijke zaak! Door geld in de markt te pompen. "waar niet voor gewerkt is"!

Op zo’n moment ontstaan de vraagtekens weer: gaat de Amerikaanse centrale bank stimuleringsmaatregelen afbouwen? Hoe gevaarlijk is de deltavariant? En legt de Chinese overheid nog meer sectoren aan banden, wat tot groeivertraging leidt?

reactie XEA.nl
Dit zijn acties die op economisch gebied, totaal gezien niet passen. Deze ontregelen de normen & waarden op economische gronden!

Het maakt veel beleggers angstig en zij die op kortetermijnimpulsen handelen, verkopen wellicht in paniek. Dat kan voor verdere daling zorgen. Daarnaast bestaat de vraag die doorlopend geldt: is de aandelenmarkt niet te hard gestegen en zijn aandelen niet veel te duur?
Juist dit houdt veel mensen tegen om überhaupt geld te investeren op de beurs. Want wat als er een echte correctie komt? Het antwoord is simpel: dat kost dan geld. Om het nog erger te maken: die correctie gaat komen.

reactie XEA.nl
De gehele handel is niet meer te vergelijken met 20-30 jaar geleden, laten we dit eerst stellen!!
De indices van tegenwoordig zijn niet meer gebaseerd op kwaliteit, maar op omzetten en dat is een wezenlijk verschil! Ook zitten er teveel fondsen in indices van dezelfde sector en veel daghandel fondsen. Ook fondsen die Elders ook in indices staan, dat versterkt arbitrage onderling. Ook kunnen tegenwoordig door de algoritmische systemen elk prijs en vorming gestuurd worden, de tegenwoordig prijs afwijkingen over de dag heen bewijzen dat al. XEA.nl ziet zoveel vaste patronen bij "TIG" aantal fondsen! De verklaring is dit is geen normale handel uit "vraag & aanbod"!
Controle is door deze massale handel niet meer mogelijk en de controleur gaan al weer om 17.00 uur naar huis toe. En de beurs te Amsterdam wordt pas ruim na 17.35.00 uur gesloten.
Juist in de 5 spookminuten gebeuren er hele vreemde "INLEG & transacties", die nauwelijks te verklaren zijn. In slechts enkele seconden kunnen er procenten verhoogt e/o verlaagt worden. Het excuus is, dan worden er
grote partijen verhandeld! Wij van de redactie hebben dan slechte ogen, veelvuldig zien wij hele kleine opdrachten langs gaan.
Daarom willen toezichthouders & Effectenkredietinstelling geen herinvoering van nummers aan digitale aandelen.

Ze blazen wel van de "TOREN", we willen allen een schonere effectenhandel!
Dit is de "grootste leugen in het Effecten vak"!

Beleggen doe je echter niet omdat je denkt te kunnen voorspellen of de beurs de komende maanden zal stijgen of dalen, maar vanuit een overtuiging. De overtuiging dat een economie op termijn altijd groeit, doordat de mens dankzij innovatie steeds efficiënter produceert. Wie (via de beurs) investeert in bedrijven, zal daarvan profiteren. Maar tegenover dat rendement staat ook risico. Het risico dat het tijdelijk minder gaat. Dat is nu zo, was 25 jaar geleden zo en het gold ook voor de belegger die in 1606 aandelen VOC kocht. Dat marktrisico openbaarde zich afgelopen week kortstondig in milde zin.

Beleggen wordt/werd gedaan in risico kapitaal voor een langere periode in het verleden op de beurs en dat was de plek voor het verhandelen van dat risico kapitaal.
Tegenwoordig is het beleggen een vertekenend woord geworden, onze schatting is, 5% van de handel overdag, komt voor rekening van beleggers en 95% voor daghandel en niet langer. ER moet verdient worden en daarom zijn de indices ook gebaseerd op omzetten. DAAR wordt door alle partijen aan verdiend, maar nauwelijks door beleggers op die ene dag.
DIE kopen te duur of verkopen te goedkoop!

Wie bang is om te verliezen, heeft op de beurs niets te zoeken en accepteert zonder zeuren het risicovrije rendement van de spaarrekening. Ook als dat negatief is.

reactie XEA.nl
Terecht, maar het is een SCHANDE dat de belastingdienst 5,23% als rendement berekend. Terwijl deze rente gemanipuleerd is en de spaarders zo onredelijk gepakt worden.

Wie echter bereid is de mentale pijn van koersverlies te accepteren en over een huishoudboekje beschikt dat financiële schokken van de beurs aankan, zal daarvoor op termijn met winst beloond worden. Zonder het risico van daling zou er immers geen rendement zijn. Dat rendement is namelijk niets anders dan de compensatie voor het gelopen risico.

reactie XEA.nl
Deze argumenten slaan nergens op, natuurlijk kan het vriezen & dooien, maar dan moet dat wel betrouwbaar, eerlijk, begrijpelijk en transparant zijn/gebeuren!! Aan al deze 4 woorden hebben wij "ZEER STERKE TWIJFELS". Waarom, omdat zelfs toezichthouders al jaren niet zorgen voor digitale herinvoering van nummers aan aandelen.
DIT is het bewijs, dat die 4 woorden van even hierboven te lijden hebben aan hun geloofwaardigheid.

Want beleggen brengt risico's met zich mee, aandelen worden verhandeld op een plaats (lees beurs) van risico kapitaal, maar de beurs is een "vertekend woord geworden de aflopen 20 tot 30 jaar", het is meer een speelplaats van geld geworden, waar de bezitters van de snelste systemen het voor het zeggen heeft.

Wij van de redactie schamen ons, 1 maart a.s. 2022 zit onze "nestor" 60 jaar in het Effecten vak (lees beurs gebeuren), maar toen en nu staan niet meer voor dezelfde woorden, risico's en degelijkheid.
De bilde5rberg groep en de 20 tot 25 Effectenkredietinstellingen met een paar handen vol rijken, maken de dienst uit.
Zie de prijsvorming van de crypto waarden, die roept wat en een andere roept ook wat en daar gaat de bitcoin, omhoog e/o omlaag.
Veel is dus "voorspelbaar geworden"?

de agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS
Maandag 23 augustus
07.00 Halfjaarcijfers B&S Group
16.00 VS: Verkoop bestaande huizen (juli)

Dinsdag 24 aug.
07.00 - 08.00 Halfjaarcijfers Boskalis, Porceleyne Fles
08.00 Duitsland: Economische groei (tweede kwartaal)
13.00 VS: Kwartaalcijfers Best Buy
14.00 Aandeelhoudersvergadering Prosus
16.00 VS: Verkoop nieuwe huizen (juli)
19.00 VS: Microsoft houdt Xbox-gamespresentatie

Woensdag 25 aug.
07.00 Resultaten ASR, Kendrion
0:00 Ifo ondernemersvertrouwen - Augustus (VS)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
14:30 Orders duurzame goederen - Juli (VS)
16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)

Donderdag 26 aug.
10:00 Geldhoeveelheid - Juli (eur)
Tessenderlo halfjaar cijfers
13:30 Europese Centrale Bank - Notulen (eur)
14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS
14:30 Economische groei - Tweede kwartaal 2e raming (VS)
17.35 Resultaten Hal, Brill
00:00 Fed-symposium Jackson Hole (VS)

Vrijdag 27 aug.
07.00 - 08.00 Halfjaarcijfers Alfen, Eurocommercial Properties, Sif Holding, Envipco, VGP, Recticel.
13.00 VS: Bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole (zaterdag ook)
14.30 VS: Consumptie, groothandelsvoorraden, handelsbalans (juli)
16.00 VS: Consumentenvertrouwen (augustus)

media,
- Southern New England Ports Shut as Hurricane Henri Approaches.
- Cheap Oil Stocks Lure Investors Even in an ESG-Conscious World.
- British Military: 7 Afghans Killed in Chaos At Kabul Airport.
- Delta Forces New Zealand, Australia to Rethink Covid Strategies.
see & read more on www.bloomberg.com

Cultuur onder VUUR
Slaapt u goed?
Het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, wil dat niet hebben.
U moet wakker liggen van angst. Angst voor de opwarming van de aarde en de vreselijke gevolgen daarvan. Dat zegt een van de auteurs van het nieuwe klimaatrapport van de IPCC. Waarom?
Anders past u uw stemgedrag niet aan. En dat is waar de klimaatideologen op uit zijn.
Lees er alles over in dit nieuwe artikel op onze website.

Lees: VN-klimaatpanel IPCC produceert angstpropaganda. ga naar

https://cultuurondervuur.nl/artikelen/vn-klimaatpanel-ipcc-produceert-angstpropaganda-en-de-media-doet-ijverig-mee?cid=1336682238&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2021-08-21

En deelt u dit artikel alstublieft met anderen. Zodat niemand van angst wakker ligt!
Met strijdbare groet,
Hugo Bos

Cultuur onder Vuur zet zich met 0% subsidie voor 100% in voor de christelijke tradities en Nederlandse cultuur. Steun ons met een gift!
Ja, ik help met een gift
Doneer met iDEAL, Creditcard of Paypal, of stort op bankrekeningnummer (IBAN):
NL38 ABNA 0426 8919 29
Ten name van: Stichting Civitas Christiana
Onder vermelding van: Webdonatie Cultuur onder Vuur + uw postcode & huisnummer

tijd 08.59
1 bitcoin = 49.247 USA dollar
1 ripple = 1,23794

media,
Gasprijs op recordhoogte: ’energierekening honderden euro’s omhoog’.
zie meer op www.dft.nl

TotalEnergies to introduce a 100% renewable fuel at the 24 Hours of Le Mans and at the FIA World Endurance Championship (WEC). lees elders meer

XELJANZ® (TOFACITINIB CITRATE) RECEIVES MARKETING AUTHORIZATION IN THE EUROPEAN UNION FOR THE TREATMENT OF ACTIVE POLYARTICULAR JUVENILE IDIOPATHIC ARTHRITIS AND JUVENILE PSORIATIC ARTHRITIS. lees elders meer.

VIZSLA PROVIDES UPDATE ON PROGRESS AT PANUCO AND OUTLINES KEY OBJECTIVES.
lees elders meer

tijd 09.17
Zilver geld Wijlen Koningin Juliana
1 gulden = EUR 3,48
1 rijksdaalder = EUR 8,03
1 10Gld 1970-1973 = EUR 14,81

Spijker eiwitten
hebben een desastreuze werking op 't Hoofd en andere organen van het lichaam en die zitten bijna in alle vaccins.
Hier nog een link, over wat 't vaccin in het lichaam doet, die u hopelijk deelt. Dit word verzwegen, daarom worden er bijna geen autopsies gedaan. De video is 17 min lang.
ga naar
https://rumble.com/vkopys-a-pathologist-summary-of-what-these-jabs-do-to-the-brain-and-other-organs.html


Daarom moest dokter Elens stoppen met het genezen van de Corona patiënten in Zuid Limburg. Zijn methode voldeed niet aan verzwakking van de mens.
Er ie een andere reden, de mensheid moet verzwakt worden door het Spijker eiwit.
Dokter Elens gebruikte grondstoffen in zijn nieuwe samenstelling van mixen waren WEL uitgetest, voor o.a. Reuma.
De Mensheid wordt gewoon bedondert. Het is te bizar voor woorden.

Jongeren die plots na inenting sterven, worden niet onderzocht naar de oorzaak!
Normaal zou dat wel zijn gebeurd. Iedereen die wetenschappelijk kan bewijzen, wordt "monddood gemaakt" en video's worden op zwart gezet.
Wanneer wordt dit gestopt!?

media,
- The Vaccinated Are Worried and Scientists Don’t Have Answers.
- Beating Back Delta Will Take Extra Covid Shot for Privileged Few.
see & read more on www.bloomberg.com

Zeven vragen over het RNA-vaccin
Auteurs: Lotte de Boer en Nicole van 't Wout Hofland | 10 december 2020
In die zeven vragen "zitten zoveel aannames" en geen vastgestelde feiten, die proefondervindelijk zijn uitgetest. Men gaat uit van modellen en dat is een grote misser! Vooral met/bij virussen moet je "modellen" voor 99% vermijden!
Dit is onze kijk op de vaccins die gebruikt worden tegen de corona!

Per saldo kan het voor meisjes/vrouwen, die voor toekomst leven gaan zorgen, schadelijk zijn, voor het "nieuwe leven"!

Wij herinneren het slaapmiddel Softenon rond de jaren 1960 van de vorige eeuw nog heel goed.
Het geneesmiddel Softenon werd door het Duitse Chemieconcern Grünenthal uit Stolberg op 1 oktober 1957 als slaapmiddel, sedativum, pijnstiller en voor zwangere vrouwen als middel tegen zwangerschapsbraken op de markt gebracht. Begin 1960 werd het in meer dan 40 landen voorgeschreven als een wondermiddel tegen slapeloosheid, hoesten, verkoudheid, ochtendmisselijkheid en hoofdpijn.
Het werd een "drama" bij vrouwen die in verwachting raakten en dat middel gebruikten.

En later begin jaren 2000 was Softenon een zegen, want het middel(Thalidomide) weer volop in de belangstelling; niet omdat het kalmeert, maar omdat het bij kanker en andere ziekten een gunstig effect kan hebben. Triest is dat niet iedereen heeft geleerd van het Softenondrama.

Dus kunnen er in niet uit geteste vaccins, wetenschappelijk fouten zitten!
zie ook
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/softenon-vloek-en-zegen/

Wenden en keren.
Als je het molecuul draait langs een van de vier assen, verkrijg je weer hetzelfde model.
Als op de vier hoekpunten rond een koolstofatoom echter vier verschillende atomen of groepen zitten, dan is dat koolstofatoom asymmetrisch. Hoe je het ook wendt of keert, nooit zal je door spiegelen of draaien een beeld van dat molecuul krijgen dat het oorspronkelijke molecuul kan bedekken. In de levende natuur komen veel moleculen voor die je niet kunt spiegelen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor eiwitten en DNA.

Deze twee vergelijkingen trekken wij tussen inflatie en de vaccins tegen corona!
We denken dat een hoog inflatie getal de schuldenlasten doet verschrompelen, maar dat is een grote leugen. zie ons schrijven van vorige week zondag nog eens op https://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=42767

Dat is dus niet de oplossing en hetzelfde zien wij met de bestrijding van Corona door de verschillende vaccins!
We weten de werkelijke werking nog niet, het is gissen en proberen en kijken waar het schip strandt of kan doorvaren.

OOK hier wordt de "schijn werking" hoog gehouden.
Schuldvernietiging via inflatie en niet uitgeteste vaccins tegen corona, is meer een grap dan een waarheid.

Welke gevolgen zullen de inentingen op de gezondheid hebben bij de jeugdigen nu!?
De door Elens en collega's gebruikte medicijnen waren wel uitgeteste en de huidige vaccins niet. De Overheden hebben getekend, dat de Farmaceuten niet aansprakelijk gesteld kunnen worden, voor schadelijke gevolgen van de burgers.

media,
Huisarts uit Limburg geneest coronapatiënten in 4 dagen. ‘Het ligt bij elke apotheek’. lees elders meer.

ga naar https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=300-42639

Maar de video waarin hij dat uitlegt is geblokkeerd. overtuig Uzelf.
https://www.ninefornews.nl/huisarts-uit-limburg-geneest-coronapatienten-in-4-dagen-het-ligt-bij-elke-apotheek/

Voetbal uitslagen,
21.08. 21:00 FC Groningen FC Utrecht 0 - 0 (0 - 0)
21.08. 20:00 PSV SC Cambuur 4 - 1 (2 - 0)
21.08. 20:00 Sparta Rotterdam Heracles Almelo 1 - 1 (1 - 0)
21.08. 18:45 sc Heerenveen RKC Waalwijk 3 - 2 (3 - 0)
20.08. 20:00 N.E.C. PEC Zwolle 2 - 0 (2 - 0)

First row of the grid and solid race results for the BMW M 1000 RR on a hot WorldSBK Saturday at Navarra. lees elders meer

AstraZeneca, Update on CHAMPION-ALS Phase III trial of Ultomiris in amyotrophic lateral sclerosis. lees elders meer

Voedsel vs. Honger en wie zorgen daarvoor? Die krijgen van de Club van mijnheer Nijpels, Timmermans & Samsom de hardste klappen. De Klimaat gekte is niet meer realistisch bezig. Straks zitten we te klappertanden van de kou en deze club is naar elders vertrokken.

Janssen Presents Phase 1 Results for RYBREVANTTM (amivantamab-vmjw) in the Treatment of Patients with Advanced Non-Small Cell Lung Cancer with MET Exon 14 Skipping Mutations. lees elders meerBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL