Wall Street terug en Oostmarkt gemengd. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/06/2021 05:40
Spanning in de VS, wat zou de FED man Powell vertellen. Dat kwam, maar is dat wel de "waarheid"? Hier gaat de lening van de Nederlandse Staat alweer naar 4% voor 15 jaar.
Is dit ook een "leugentjes" om best wil? De tijd zal het leren.

De Dow 34.033.67 -265.66 -0.77%
De Nasdaq 14.039.68 -33.18 -0.24%

media,
Gold price plunges $40 as Powell says inflation will be like the 'lumber experience'. Markets focused on a few items from the Fed statement, including higher inflation expectations for this year and a possibility of two rate hikes as soon as 2023. Core inflation is now estimated to run at 3% this year versus the previous forecast of 2.2%, .. see & read more on https://www.kitco.com/news/2021-06-16/Gold-price-plunges-30-as-Powell-says-inflation-will-be-like-the-lumber-experience.html

Edelmetalen duidelijk terug!?
Goud $ 1.824,70 zilver $ 27,14 en platina $ 1.117 Gold/Silver Ratio 67.20
Olie $ 71,67 en de dollar euro 1,2003
1 bitcoin = 38.854 USA dollar
1 ripple = 0,85709 USA dollar

Media,
- Fed Sees Two Rate Hikes by End of 2023, Inches Towards Taper.
- Asia Stocks, U.S. Futures Slip as Traders Mull Fed: Markets Wrap
- Fed Ripples Hit Hardest in Asia as Rates Outlook Suddenly Shifts.
- Biden Says He Confronted Putin on Navalny and Gave Cyber Warning.
-see & read more on www.bloomberg.com

Obligatie Lening Nederland.
De Nederlandse staat wil op donderdag 22 juni tot 2 miljard euro ophalen met de heropening van een langlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën woensdag bekend.
De lening heeft een resterende looptijd van ruim vijftien jaar, tot 15 januari 2037 en biedt een couponrente van 4,00 procent.

In de Oostmarkt en een zwakke stemming in navolging van de VS, met de volgende standen.
In Japan de Nikkei 28.954 -336 punten
In Hong Kong de Hang Seng 28.524 +88 punten
In Australië de All Ordinaries 7.613 -20 punten
In Singapore de Straits 3.154 +6 punten.

De valuta's
de dollar euro 1,2003 de Yen 132,81 't Pond 0,8572 AU$ 1,5725 C$ 1,4726 NZ$ 1,6919 en Sing$ 1,6029

Klimaat fanaten
in de media, TV en radio niet over het opwarmen van de aarde!
April en nu begin mei ook nog (lees de koude) laat dat pessimisme ook nu niet toe.
Natuurlijk moeten wij zuinig zijn op onze AARDE. LAAT de jongeren eens de proef op de som nemen, wat een bende gooien zij achter zich meer.
Wij zitten rondom de scholen en wij ruimen al jaren lang ook HUN troep op, in onze buurt en uit de graskant van de Singel.
Niet te geloven wat een bende zij achterlaten.
Jong geleerd, oud gedaan! Maar zeg er niets van, dan hoor je vaak: " oude lul, waar bemoei jij je mee"! Een enkele maal; "mijnheer U bent goed bezig"!
En die bedank ik dan ook!


In de media, Grondwaterpeil
Vorig jaar roerden alle klimaat-activistische groeperingen zich over de grondwaterstand. Alle flora en fauna stonden op het punt volledig verloren te gaan vanwege de opwarming van de aarde. Een grote ramp wachtte ons. En wat gebeurt er? Nauwelijks een jaar later heeft de natuur zich volledig hersteld. Rampspoed is ons bespaard gebleven en niet door de klimaatmaatregelen. Door het herstellend vermogen van de natuur zelf. Bovendien hebben we het koudste voorjaar sinds decennia. Dat roept toch twijfels op over de miljarden die we aan het besteden zijn om het klimaat te beïnvloeden. Weggegooid geld, als je het mij vraagt. B. O. te I.

Corona 8 april 2021
Inspectie: Limburgse huisarts moet stoppen met experimentele behandeling coronapatiënten.
De Limburgse huisarts Rob Elens, die coronapatiënten behandelt met een mix van medicijnen waarvan de werking niet is aangetoond, moet daarmee stoppen. Dat zegt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) desgevraagd.

Dat schrijft De Limburger. De IGJ heeft de huisarts uit Meijel en zijn apotheker woensdag aangesproken op het toedienen van een medicijnenmix aan patiënten met milde klachten die positief zijn getest op corona. Doet hij dat niet, dan volgt er een boete.

Nietsdoen
Elens behandelde tot nu toe acht patiënten met een combinatie van hydroxoychloroquine (vaak ingezet bij reuma), zink en het antibioticum azytromycine. Alle acht waren ze na een aantal dagen beter, claimt de huisarts.

Er worden nu kapitalen verdiend aan het vaccin, maar er zijn goedkopere en uitgeteste medicijnen al voor handen.

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
Donderdag 17 juni
In de EU: Inflatie
In de VS: Steunaanvragen + Leading Indicators.

Vrijdag 18 juni
In Japan: Rentebesluit Bank of Japan
Te Amsterdam Expiratie optieseries.
In de VS: Aantal operationele oliebronnen

Mijnheer Rutte
vertelde begin april(7/4/21) het volgende: "er moet macht en tegen macht komen.

Eerlijke en oprechte "leiders" moeten deze stok achter de rug niet nodig hebben, is ons antwoord.

Wat Mijnheer Omtzigt is overkomen, is geen gelijk, eerlijk en rechtvaardige behandeling als "mens & burger" van Nederland.

Ook bij Oranjewoud worden spelletjes gespeeld.
Enkele jaren geleden vertelde de CEO, dividend wil ik nog niet uitkeren, eerst een sterkere balans en daar profiteren de aandeelhouders ook van. Maar Sanderink Investment is de grootaandeelhouders en die profiteert het meeste bij een bieding van EUR 6,10.
Maar wij houden de Ondernemingskamer op de hoogte van onze "bevindingen".
Het laatste "deal" is nog niet gesloten en zeker niet op EUR 6,10.
De CEO vertelde zelf dat Oranjewoud meer dan EUR 10 waard was in een Alg. Vergadering van Aandeelhouders.

Manipulaties bij edelmetalen! Waar niet!?
Ons vermoeden is, dat papier edelmetalen, de meeste invloed door manipulaties op de prijsvorming hebben. ETF's uitgezet door Effectenkredietinstellingen en 20% dekking door geleend goud van Centrale Banken zorgen voor de dagelijkse grote uitschieters. MAAR het aantal ETF's groeit & groeit, "maar wie controleert de juiste dekking van dat geleend goud van de Effectenkredietinstelling"!?
Is er wel voldoende ONDERPAND aan goud totaal gezien!
Daar hebben wij sterke twijfels over.
Dat zagen wij kort na de bekendmaking van de "misstanden" bij Imtech. Toen waren de short posities GROTER, dan het aantal uitgegeven aandelen bij Imtech. Het aantal vaste aandelen van Imtech (lees bij groot aandeelhouders was ook al circa 50%) ,dus werden er TEVEEL aandelen Imtech geshort.


Sandstorm Gold Yesterday Vol. 492.700
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 11.14 onv. 1,100 79 CIBC 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 11.14 200 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 11.14 400 53 Morgan Stanley 1 Anonymous KQ

media,
De Nederlandse overheid heeft een vrouwelijke Syriëganger en drie kinderen terug naar Nederland gehaald. En ik steeds denken dat een demissionair kabinet alleen ’op de winkel past’ en geen nieuwe beslissingen mag nemen. Volgens mij is dit onrechtmatig. Ik vrees dat dit een onomkeerbaar proces is. Advocaten staan al in de rij. L. W. te S.

Deze Regering zit vol met "list & bedrog"!

media,
Verkiezingen
Nu Nederland kennis heeft gemaakt met chaotische formatiepogingen is het inmiddels wel duidelijk dat dit zo nooit gaat lukken. Het gedram van Kaag, de misplaatste loyaliteit en pluche-verliefdheid van Rutte en de linkse verliezers die tezamen optrekken: kansloos. Er is nog slechts één oplossing: nieuwe verkiezingen. N. v. S. te N.

media
U.S. Mint gold bullion sales rose 360% in May.
(Kitco News) - In May 2021, the U.S. Mint has reportedly sold 20,500 ounces of Gold American Eagles vs. only 11,500 ounces in May of 2020. In addition to this, American Buffalo gold coins were even more popular, with 44,000 one-ounce gold coins sold in May 2021 vs. just 2,500 ounces in May 2020.
see & read more on https://www.kitco.com/news/2021-06-15/U-S-Mint-gold-bullion-sales-rose-360-in-May.html

reactie XEA.nl Dit is wel fysiek goud. Dit geeft aan dat de burger fysiek bezit wilt hebben. De normale goudprijs wordt met "papier goud" gestuurd.

media CBS
Meer werkenden met kleine deeltijdbaan.
In het eerste kwartaal van 2021 waren er 83 duizend meer werkenden met een baan van minder dan 12 uur per week dan een jaar eerder. Ook in het derde en vierde kwartaal van 2020 was het aantal werkenden met een kleine deeltijdbaan al toegenomen. In deze groep zijn er meer mensen dan een jaar geleden die graag meer uren willen werken. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers uit de Enquête Beroepsbevolking (EBB).
Na een afname in het tweede kwartaal van 2020, toen de eerste coronamaatregelen van kracht waren, is het aantal deeltijdwerkers met een gebruikelijke arbeidsduur van minder dan 12 uur per week sinds het derde kwartaal van 2020 alsmaar toegenomen. In het eerste kwartaal van 2021 waren er 83 duizend meer werkenden met een dergelijke kleine deeltijdbaan dan een jaar eerder. Ook de groep werkenden die gemiddeld 28 tot 35 uur per week werken nam elk kwartaal toe ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal werkenden die 12 tot 20 uur per week werken, en het aantal voltijders, nam vanaf het tweede kwartaal van 2020 af. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/24/meer-werkenden-met-kleine-deeltijdbaan

media,
TotalEnergies, MPG Manifattura Plastica S.p.A. and Froneri launch bio-based ice cream cups made from Certified Renewable PP. lees elders meer

Ideetje
Geert Wilders: “Ideetje: stoppen met de informatie, Hamer weg, Rutte weg, snel nieuwe verkiezingen, PVV grootste partij, samenwerken op rechts, ik premier. Grenzen dicht, belastingen omlaag, betere zorg, tuig eruit, weer baas in eigen land en onze eigen mensen weer op 1. “Goed idee?


DATA PUBLISHED IN NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE SHOWS PFIZER’S TOFACITINIB MEETS PRIMARY ENDPOINT IN BRAZILIAN STUDY IN PATIENTS HOSPITALIZED WITH COVID-19 PNEUMONIA. lees elders meer

media CBS Weer vertekende cijfers over de werkeloosheid. Er worden velen niet meegeteld.(red.)
Werkloosheid daalt naar 3,3 procent in mei j.l.
In mei 2021 waren 309 duizend mensen werkloos. Dat is 3,3 procent van de beroepsbevolking. Gemiddeld over de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met 10 duizend per maand. Het aantal werkenden nam gemiddeld over de afgelopen drie maanden af met 4 duizend per maand. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. UWV registreerde eind mei bijna 250 duizend lopende WW-uitkeringen. In mei hadden 4,1 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,8 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct voor werk beschikbaar zijn. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 13 duizend per maand gestegen, vooral doordat er vanuit de niet-beroepsbevolking minder mensen direct aan het werk gingen. Dat aantal was lager dan het aantal werkenden dat de beroepsbevolking verliet doordat ze stopten met werken en niet op zoek gingen nhttps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/24/werkloosheid-daalt-naar-3-3-procent-in-meiaar werk, of niet beschikbaar waren. zie & lees meer op

tijd 06.34
De actuele koersen (kg): Goud: €48.788 | Zilver: €726

media,
Lunch met de lector: André Heeres over biobased chemie in Noord- Nederland.
De wereldwijde kunststofindustrie staat voor een enorme verduurzamingsopgave. De productie tot 2050 verdrievoudigt van 400MT tot 1200MT en het aandeel fossiele grondstoffen moet van 90% nu naar 0% in 2050. Biogrondstoffen, CO2 en gerecyclede materialen moeten dat gat invullen. Het is een uitdagende tijd om in de chemie te werkzaam te zijn. lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/andre-heeres-over-biobased-chemie-in-noord-nederland/

media,
Kansen voor nieuw ooibos in Nederland. lees elders meer.

Snoekbaars het jaar rond te reproduceren. lees elders meer.

tijd 09.09
De AEX 729,69 -3,81 -0,52% de Bel 20 4.206,86 -19,43 -0,46% en de CAC 6.639,13 -13,52 -0,20%
Rood is de "pen" waarmee geopend werd op de Europese beurzen.

TIE Kinetix vereenvoudigt overstap naar e-facturatie voor het MKB met behulp van Artificial Intelligence (AI) lees elders meer.

media,
- Ex-Leader Gbagbo to Return to Ivory Coast After ICC Acquittal.
- Payment App Wise Plans Direct Listing in Tech Win for London.
The rare direct listing bolsters the U.K. in its ambition to expand as a tech hub.
- CEO Vacuum at AngloGold Turns It Into World’s Worst Mining Stock.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 09.20
De DAX 15.658,05 -52,57 -0,33% Deutsche Bank EUR 11,50 +17,6ct vol.542.000
de miljardairs zullen wel weer steunen o.a. Braunstein, BlackRock, AlThani e.a..
Deze bank moet het op de lange termijn zien te redden. Waren nog niet zo lang geleden financieel failliet, Te zwaar in de derivaten, was 80% van alle in de "dekking" en dat was veel te veel!

tijd 09.26
De Midcap 1.061,25 -1,05 -0,10% Corbion, wat gisteren niet lukte, wordt nu alsnog bereikt EUR 46,00 -70ct vol. 3.244 Deze vaste patronen moeten vandaag het verloren terrein weer terug winnen.
Zo steekt de handel te Amsterdam in elkaar!!!
Bij 2.722 omzet 54 transacties, dit geeft al aan, dat de partijen weer acting in concert plegen.

tijd 09.31
Goud $ 1.809,60 zilver $ 26,88 en platina $ 1.109 Gold/Silver Ratio 67.30

tijd 11.23
Spelletjes spelen daar is Amsterdam groot in!!
Corbion, gisteren lukte 't niet, nu wel EUR 45,64 -1,06 vol. 11.990
Een mooi eind getal, bij 11.860 232 transacties = 51,12.

media,
- Pianos, Personal Space Help Brookfield Lure Staff Back to Office.
- Latin Steelmakers See Opportunity to Replace Cheap China Imports.
- Laschet Says EU Budget Rules Must Be Reinstated After Covid.
Laschet's position signals Germany may return to its role as the bloc’s fiscal watchdog. see & read more on www.bloomberg.com

tijd 17.11
De Dow 33,806.87 -226.80 -0.67%
De Nasdaq 14,155.98 +116.30+0.83%

Manipulaties Oranjewoud.
tijd 17.25
Met 3 stukjes wordt dit fonds teruggezet naar EUR 5,75 -25 ct.
99,09 % van de aandelen zitten in handen van de CEO G. Sanderink.
Elders in de wereld kunnen er geen "noteringen" worden opgemaakt met dit aantal stukjes en in Amsterdam kan & mag alles. Waar dient nog toezicht voor!?


Hetzelfde zien we bij het Edelmetaal. Alles papier en geen of nauwelijks fysiek metaal gaat er over de balie heen.
tijd 17.29
goud $ 1.772,30 zilver $ 25,95 en platina $ 1.065 Gold/Silver Ratio 68.29
De Grote partijen (lees Centrale banken) doe hun spelletje, alles in het " algemeen belang"!
Moeten wij dan nog dagelijks tussentijds meldingen doen!?
Van dit soort spelletjes? Wij schamen ons voor wat wij zien.
Maar schamen lijkt in de Effecten branche niet meer aanwezig te zijn.
In het verleden waren we trots op ons vak, nu is het "GOKKEN", zoals in het Casino en de toezichthouder staan er bij en kijken er naar!


tijd 17.36
De AEX 734,89 +1,39 +0,19% Wolters EUR 82,46 +44ct vol. 453.772
De Midcap 1.054,43 -7,87 -0,74% Corbion EUR 45,50 -1,20 vol.72.600 mooi aantal!
De Smallcap 1.383,00 -4,05 -0,29% Wereldhave EUR 15,10 -23ct vol. 146.672
De Bel 20 4.204,39 -21,90 -0,52% Colruyt EUR 47,84 +1,99 vol. 485.923 ook hier vreemde prijsvorming. Gisteren 10% lager en nu weer 4% erbij.
De CAC 6.666,26 +13,61 +0,20% Arcelor EUR 24,36 -87ct vol. 5.686.814
De DAX 15.727,02 +16,45 +0,10% MTU Aero EUR 223,00 +7,20 vol. 131.530
Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later.
14 juni EUR 46.38 45.040 828 EUR 46,32 68.152 935 17.35.23
15 juni EUR 46,12 42.655* 886 EUR 46,06 127.490* 1.032 17.35.06
* ziet U het verschil ca. 85.000 sts in de laatste 5 spookminuten. Normale handel ziet wij nauwelijks meer te Amsterdam. Wanneer worden de Toezichthouders eens wakker! Was er maar een Pieter Omtzigt aldaar!!
16 juni EUR 46,76 116.885 1.811 EUR 46,70 157.638 1.953 17.35.24
17 juni EUR 45,44 49.702 852 EUR 45,50 73.051 966 17.36.35
zo worden de spelletjes gespeeld en de toezichthouders vinden alles wel goed.

tijd 18.01
Sandstorm Today vol. 704.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:44:54 X 10.67 -0.47 100 1 Anonymous 79 CIBC K
11:42:48 T 10.66 -0.48 200 1 Anonymous 80 National Bank K
11:42:48 T 10.66 -0.48 100 1 Anonymous 79 CIBC K

shortlijst
Arrowstreet Capital, Limited PartnershipJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.9616 jun 2021
Avidity Partners Management LPGalapagos N.V.BE00038183590.0016 jun 2021
BNP Paribas S.A.Basic-Fit N.V.NL00118726500.6116 jun 2021
Marshall Wace LLPAlfen N.V.NL00128171750.7216 jun 2021
Millennium Capital Partners LLPSignify N.V.NL00118213920.4916 jun 2021
BlackRock Advisors, LLCJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.8415 jun 2021

Geachte Directie & Raad van Commissarissen van Oranjewoud. Lees elders meer.

media,
'Big Short' investor Michael Burry warns of 'greatest speculative bubble of all time'. "People always ask me what is going on in the markets. It is simple. Greatest Speculative Bubble of All Time in All Things. By two orders of magnitude. #FlyingPigs360," Burry tweeted on Tuesday. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-06-16/-Big-Short-investor-Michael-Burry-warns-of-greatest-speculative-bubble-of-all-time.html

tijd 19.31
Fijne avond .Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL