Wall Street bleef vlak bij huis. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/02/2021 03:49
In de VS was een wisselend beeld, plussen & minnen wisselde elkaar af.
Cijfers werden gemengd ontvangen en moesten gewogen worden.

De Dow sloot toch licht in de plus op 30.723.60 +36.12 +0.12%
De Nasdaq ging na een positief begin, iets lager de markt uit op 13.610.54 -2.23 -0.02%

Edelmetalen worden pop dit moment gedumpt, maar laat U niet misleiden.
Goud $ 1.825,60 zilver $ 26,41 en platina $ 1.089 Gold/Silver Ratio 69.17
Olie $ 56,10 de dollar euro 1,2039
1 bitcoin = 37,862 USA dollar
1 ripple = 0,39001 USA dollar

media,
- U.K., EU Seek to Calm Northern Ireland Tensions After Spat.
- Swiss Delay Approval of Astra’s Covid Shot to Seek More Data.
Switzerland is taking a more cautious stance than its neighbors.
- Stock Rally Fades; Treasury Yield Curve Steepens: Markets Wrap.
see & read more on www.bloomberg.com

In de Oostmarkt een terughoudende stemming,
in Japan de Nikkei28.516 -130 punten
In Hong Kong de Hang Seng 29.256 -50 punten
In Australië de All Ordinaries 7.060 -30 punten
In Singapore de Straits 2.916 -11 punten

media,
- House Republicans vote to keep Cheney in leadership.
House Republicans opted not to punish newcomer Marjorie Taylor Greene for incendiary comments including support for violence against Democrats, and turned back an attempt to oust a leader who had voted to impeach Trump.
- Exclusive: Merck anti-baldness drug Propecia has long trail of suicide reports, records show.
see & read more on www.reuters.com

De agenda voor deze week, samen met diversen berichten CBS.
donderdag 4 febr.
Cijfers Euronav.

vrijdag 5 febr.
geen mededelingen

De Effecten wereld zal nog onduidelijker en smeriger worden, (lees) niet transparant, oneerlijk, onbegrijpelijke prijsvormingen, dus onbetrouwbaarder.

Zoals de Regering Rutte met de toeslag affaire en misschien ook bij andere zaken(bijstand uitkeringen) is omgegaan.

Kijk eens wat een lezer meemaakt bij de Semi Overheid.
Er waren op 3 juli 2019(U leest het goed) zaken als bestemmingsplan wijziging e.a. zaken, verzuimd te publiceren in de plaatselijke Courant en Gemeente blad en dat in de rechtszaak van 5 okt. 2020, de vertegenwoordigster van de Gemeente had gezegd, dat ALLES op 3 juli 2020 al was goedgekeurd.
Het verzuimd werd hersteld en er konden weer bezwaren ingediend worden, maar waar tegen wilde de Gemeente niet zeggen/schrijven. Een pro forma bezwaarschrift ingediend en 1 week later een WOB verzoek met dezelfde vragen over het bestemmingsplan etc. etc..
Nu kreeg de lezer een verdaging van het WOB verzoek, want het is ZO'N COMPLEXE zaak, dat er NU nog geen antwoord opgegeven kan worden.

Deze Gemeente BELAZERD de gehele zaak. Tijdens de hoorzitting, die voorgezeten werd door een oud rechter, bracht haar vertegenwoordiger dit bestemmingsplan wijziging van Wonen naar Detailhandel Centrum2 ook al ter berden.
Dat was een administratieve fout en dat zullen we corrigeren zei de Gemeente.
Maar dat gaat zomaar niet zei de oud Rechter/voorzitter, daar gaat circa 4 tot 6 maanden aan vooraf. Zo behoord dat te worden hersteld.
Dit soort SMERIGE zaken komen meer voor. Dat zagen we aan de Toeslag Affaire.

Nu probeert de Gemeente haar met een dreigbrief te chanteren en wil de Gemeente NU alles op een hoop vegen en behandelen. De illegale vestiging wil de Gemeente niet op een normalen wijze rechtzetten!
Er zijn geen Raadsbesluiten te vinden, DUS ZAL HET WEL al in het verleden goedgekeurd wezen, daar lijkt het op"!

ook keurt deze Gemeente een activiteiten beoordeling voor een lunchroom goed, in een lunchroom worden GEEN voeding en etenswaren en dranken gereserveerd!
Een VET put is niet nodig want alles wordt verpakt meegenomen.


Zo WERKEN schijnbaar Semi Overheden en wie CONTOLEERD!?
Wie & waar kunnen Burgers nog op VERTROUWEN???
MAAR ZEKER niet de OVERHEID en Semi OVERHEDEN.
ACHTERBAKS gedoe en de BURGERS moeten netjes blijven!!

Dit riekt naar fraude & corruptie!!

Tijdens de Rechtszaak op 11 januari j.l. kon de Gemeente WEER geen bewijsstuk leveren, en lijkt het erop, dat zij een "STUK" naar de Rechtbank heeft gestuurd dat NIET uit haar eigen dossier kwam en dat er "VALSHEID in geschriften" is gepleegd. Dat wordt nu onderzocht.

De Lezer ontving van de Gemeente een dreig mailtje en moet binnen 2 weken, stukken aanleveren, waar juist een andere afdeling 4 weken verdaging voor heeft gevraagd!! Dat werkt ook niet samen!
Semi Overheden kunnen het de burgers knap lastig maken met HUN eigen rechter spelen.

Daarin stonden 3 bezwaarschriften in vermeld, maar daarin waren GEEN gronden van bezwaar in gesteld. NU moest de lezer, een aanvulling doen op haar Por forma bezwaarschrift binnen 2 weken. Maar zij wilde gisteren kopieën van haar 3 bezwaarschriften afhalen en die waren er niet. De balie mevrouw wilde op dat verzoek geen stempeltje zetten van de 25 januari! Conclusie: de 3 bezwaarschriften zijn ZOEK geraakt, van die term, GEEN BEZWAARGRONDEN!
ALS BURGER HEB JE WEINIG RECHTEN !

LIST & BEDROG!

De Valuta's
de dollar euro 1,2039 de Yen 126,42 't Pond 0,8824 AU$ 1,5751 C$ 1,5383 NZ$ 1,6688 en Sing$ 1,6041

media,
Vrouwen moeten meer in het Management van bedrijven. Het gaat niet snel genoeg en daarom vinden instanties dat er een WET moet komen.
Moet niet de beste persoon op de plaats waar die thuis hoort!!??
Onze nestor heeft eens in de AVA van de ING, als gepensioneerde van deze bank en stelde het volgende vraag/antwoord voor op het zelfde probleem in de AVA.

Geachte voorzitter, is dat wel een juiste beslissing.
Want kan het verlangen naar het "moederschap" niet meespelen bij de beslissing om toch niet te willen doorstromen naar de top !

De voorzitter viel de vraag/stelling niet af, maar hij zat wel een beetje met deze stelling.
Onze nestor stond na afloop van de vergadering te praten met een oud collega en diens vrouw en daar kwam een "dame" op onze nestor af. Die zei het volgende: "hoe durfde U dat te stellen, U moet zich schamen. U bent ouderwets en niet meer van deze tijd!


Een eigen neming mag je dus tegenwoordig niet meer hebben!

Corona en dienstplicht.
Gisteren hadden wij nog een langdurig gesprek met een 86 jarige over de Corona. Bij hem in de buurt Maarssen waren in een Verzorgingstehuis 19 mensen overleden aan corona. Van het een kwam het andere in het gesprek, maar de dienstplicht kwam ter sprake, de jeugd die alles aan het "slopen" was geweest in de grote steden. Wij waren met z'n tweeën het eens, onze nestor was ook in dienst geweest en Jacques ook, die moet weer terugkomen en daar worden de jongens voor hun elven gevormd en de meisjes naar de Zorg, ook qua periode zoals de jongens in dienst zijn. De oplossing waar iedereen tevreden mee kan zijn, niet twee jongens, maar voor iedereen. Geef dit idee door aan Uw relaties die in de Politiek zitten en verwijs naar dit idee.

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 369.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 8.31 +0.08 200 1 Anonymous 79 CIBC KQ
16:00:00 T 8.31 +0.08 100 5 Penson 1 Anonymous KQ
16:00:00 T 8.31 +0.08 24 90 Barclays 5 Penson Q

media CBS
Steeds meer textiel in Nederland.
n de afgelopen jaren is de hoeveelheid textiel in Nederland toegenomen. In 2019 was het totale gewicht van het huishoudelijk textiel in omloop in Nederland 5 438 kiloton, dat is 10 procent meer dan in 2015. Dit blijkt uit het CBS-onderzoek Voorraden in de maatschappij: de grondstoffenbasis voor een circulaire economie. Dit is één van de onderdelen van het Werkprogramma Monitoring en Sturing Circulaire Economie 2019–2023 dat wordt uitgevoerd onder leiding van het Planbureau voor de Leefomgeving. De Nederlandse overheid streeft naar een volledig circulaire economie in 2050.
In 2019 werd 646 kiloton nieuwe textielproducten aan de voorraad toegevoegd. Doordat er 554 kiloton uit de voorraad verdween, was de voorraad textiel 92 kiloton groter dan in 2018. De totale hoeveelheid huishoudelijk textiel in Nederland stijgt door de import en productie van textielproducten zoals kleding, en daalt wanneer textielproducten worden geëxporteerd of bij het afval worden gezet. De voorraad huishoudelijk textiel is de afgelopen jaren geleidelijk verder toegenomen. Van bijna alle textielcategorieën nemen de voorraden toe. Alleen bij de jassen, broeken en truien is een lichte afname te zien in de laatste jaren. De meeste textiel is er in de vorm van gecoate weefsels. Het gaat hier onder meer over producten die bedekt zijn met PVC, zoals zeil en regenkleding. Er is ook veel textielvlies aanwezig. Dit gaat om bijvoorbeeld (onderdelen van) handdoeken, stofzuigerzakken, tenten en kunstgras.
zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/05/steeds-meer-textiel-in-nederland

WDP,
Succesvolle versnelde private plaatsing van 6.837.607 nieuwe aandelen aan een uitgifteprijs van 29,25 euro per aandeel, resulterend in bruto-opbrengsten van 200 miljoen euro

Rio Tinto launches START: the first sustainability label for aluminium using blockchain technology. lees elders meer

tijd 04.44
De actuele koersen (kg): Goud: €48.738 | Zilver: €703

media Tulpen uit Nederland
Prijs van tulpen explodeert: bloem dreigt onbetaalbaar te worden.
Nederland kent een heuse tulpenmanie, de lentebloem dreigt op de veiling onbetaalbaar te worden door schaarste. Handelaren betalen op de veiling op dit moment zo’n 60% meer dan vorig jaar rond deze tijd. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/688765236/prijs-van-tulpen-explodeert-bloem-dreigt-onbetaalbaar-te-worden

media,
Gold and silver coin sales surge in January, U.S. Mint limits sales.
A total of 220,500 ounces of the gold American Eagle coins were sold in January 2021. This is 267% higher than the amount sold in January 2020, which equated to just 60,000 ounces. January’s sales also marked the strongest month since April 2013. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2021-02-03/Gold-and-silver-coin-sales-surge-in-January-U-S-Mint-limits-sales.html

media,
Varkensgriep onder controle met twee vaccins. lees elders meer

tijd 09.06
De AEX licht lager op 652,84 -2,05 -0,31% Het verlies van de Olies valt kennelijk mee, Kon. OLie EUR 15,41 +6ct vol. 1,2 milj.

tijd 09.08
De Midcap 984,04 -2,84 -0,29% Aperam EUR 36,32 +82ct vol. 29.000

tijd 09.09
De Smallcap 1.220,47 -4,66 -0,38% TomTom EUR 8,405 -1,125 vol.167.000

tijd 09.11
De Bel 20 3.806,82 +18,83 +0,50% Argenx EUR 305,20 +11,00 vol. 13.500

tijd 09.12
De CAC 5.584,30 +21,25 +0,38% Dassault EUR 178.65 +8,65 vol. 31.000

tijd 09.14
Goud $ 1.824,20 zilver $ 26,38 en platina $ 1.082 Gold/Silver Ratio 69.15
Olie $ 56,12 en de dollar euro 1,2013
1 bitcoin = 38.420 USA dollar
1 ripple = 0,39200 USA dollar

tijd 09.16
De DAX 13.967,55 +33,92 +0,24% Siemens EUR 133.60 -2,40 vol. 121.000

tijd 09.26
De actuele koersen (kg): Goud: €48.826 | Zilver: €704

Royal Gold Reports Record Revenue in the Second Quarter of Fiscal 2021.
lees elders meer

tijd 11.06
Goud gedrukt naar $ 1.813,40 zilver $ 26,19 en platina $ 1.073 Gold/Silver Ratio 69.21 Olie $ 56,07 en de dollar euro 1,1984
1 bitcoin = 37.398 USA dollar
1 ripple = 0,38828 USA dollar

tijd 11.09
De indices lopen terug,
de CAC 5.577,19 +14,14 +0,25% Saint Gobain EUR 43,56 +96ct vol. 357.000

tijd 11.11
De DAX 13.961,95 +28,32 +0,20% Bayer EUR 53,98 +2,46 vol. 2,5 milj.

tijd 11.13
De DAX 3.782,15 -5,84 -0,15% WDP EUR 29,34 -90 ct vol. 333.000 Argenx EUR 302,20 +8,00 vol 38.000

tijd 11.15
De AEX 652,76 -2,13 -0,33% Kon. Olie EUR 15.118 -23,2ct vol 5,9 milj.

tijd 11.17
De Midcap 981,29 -5,59 -0,57% EuroComm. EUR 15,60 -30ct vol. 20.204

tijd 11.18
De Smallcap 1.218,40 -6,73 -0,55% TomTom EUR 8,25 -1,28 vol. 1,1 milj.

tijd 11.20
Lokaal FastNed EUR 68,40 +2,40 vol. 24.000
Een bedrijf dat verliest maakt. Straks meer concurrentie erbij!

tijd 11.22
De Goudprijs in Euro Per Kg 48.617,10 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 702,70
Benvic helps film packaging move to natural solutions. lees elders meer

Unilever, Strong full-year results demonstrate Unilever’s resilience and agility
lees elders meer.

TIE Kinetix Presenteert de FLOW Platform Winter Release. lees elders meer

TomTom FOURTH QUARTER AND FULL YEAR 2020 RESULTS. lees elders meer.

New Gold Provides an Update on the New Afton Mine.
lees elders meer

tijd 12.45
De Goudprijs in Euro Per Kg 48,559,88 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 701,06

media,
Consultatie 5G-frequentie roept nieuwe vragen op.
Op 29 januari sloot de internetconsultatie door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het betrof de voorgenomen wijziging van de 3,5 GHz-frequentieband, die internationaal voor 5G is bestemd. Naast een overvloed aan oproepen om te stoppen met de invoering van 5G, maken de vijf openbare reacties met een ander karakter dit proces ook wat betreft het innovatiebeleid van het kabinet controversieel. zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/opinie/digital-innovation/7130413/1509029/consultatie-5g-frequentie-roept-nieuwe-vragen-op.html

media,
- Was the election stolen? Republicans who tried to overturn it won’t say.
Immediately after the deadly insurrection at the Capitol, 147 Republicans lawmakers voted to overturn Donald Trump's election loss. Reuters went back to ask those lawmakers if they believe the election was stolen. Here's what they said.
- Ugandan rebel commander found guilty of war crimes, crimes against humanity.
- EU electric and plug-in hybrid car sales jump to over 1 million in 2020.
see & read more on www.reuters.com

media AKZO NOBEL
PPG countert aanval AkzoNobel in Finse verfoorlog.
PPG, bekend van onder meer Histor en Sigma, heeft een bod neergelegd van €34 per aandeel. Daarmee gaan de Amerikanen over het bod van AkzoNobel, het bedrijf achter onder meer Flexa en Sikkens, heen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/176207000/ppg-countert-aanval-akzo-nobel-in-finse-verfoorlog

Turquoise Hill receives Temporary Interim Relief in relation to
its proposed funding strategy. lees elders meer.

tijd 16.22
De Dow 30.991.50 +267.90 +0.87%
De Nasdaq 13.686.66 +76.11 +0.56%

tijd 16.25
Sandstorm Gold Today Vol. 266.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:10:54 U 8.25 -0.06 100 80 National Bank 79 CIBC K
10:10:54 U 8.25 -0.06 100 80 National Bank 79 CIBC K
10:10:47 D 8.24 -0.07 1 36 Latimer 7 TD Sec E

tijd 16.32
De actuele koersen (kg): Goud: €48.016 | Zilver: €695

CTAC
een lezer maakte ons erop attent P.C. v. Leeuwen 3,51% in CTAC per 3 febr. 2021
per 07 apr 2020 nihil
Dus mijnheer v. Leeuwen ziet er weer muziek in! Had toen ruim 5% in CTAC. Het kan verkeren!

media,
Perth Mint's Jan silver coin sales soar on retail mania.
* More than 1.1 million troy ounces of silver sold in Jan.
* Selling everything that can be currently made in silver- Mint.
see & read more on https://www.kitco.com/news/2021-02-04/Perth-Mint-s-Jan-silver-coin-sales-soar-on-retail-mania.html

media in de VS
Today the U.S. Labor Department said that weekly jobless claims fell by 33,000 to 779,000, down from the previous week’s significantly downwardly revised estimate of 847,000 claims.

tijd 17.36
De AEX 654,38 -0,51 -0,08% Unilever EUR 46,405 -2,815 vol. 9.268.903
De Midcap 982,55 -4,33 -0,44% Flow Traders EUR 31,02 -74ct vol. 238.415
De Smallcap 1.217,63 -7,50 -0,61% TomTom EUR 8,235 -1,295 vol. 2,196.775
De Bel 20 3.812,95 +24,96 +0,66% Barco EUR 17,49 +87ct vol. 312.143
De CAC 5.608,54 +45,49+0,82% Safran EUR 112,90 +4,05 vol. 868.109
De DAX 14.053,57 +119,94 +0,86% Bayer EUR 54,26 +2,74 vol. 7.154.640

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later
1 febr. EUR 50,00 51.531 863 EUR 49,85 84.225 997 17.35.13
2 febr. EUR 50,60 70.314 878 EUR 50.60 114.144 1.002 17.35.07
Om 17.31.59 uur EUR 48.75
3 febr. EUR 51,00 36.549* 475 EUR 51,50 92.404* 646 17.35.28
* weer een groot verschil in de omzet in de 5 spookminuten.
Er waren vandaag enkele grote opkopers bezig.
4 febr. EUR 52,40 71.560* 819 EUR 52,50 124.324* 951 17.35.13
* weer een groot aantal omzetin de 5 spookminuten.

shortlijst
BlackRock Investment Management, LLCJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157050.8903 feb 2021
Davidson Kempner European Partners, LLPBE Semiconductor Industries N.V.NL00128664120.7103 feb 2021
Marshall Wace Asia LimitedARCADIS N.V.NL00062375621.1403 feb 2021
Marshall Wace LLPARCADIS N.V.NL00062375621.7403 feb 2021
Maverick Capital, Ltd.Unibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262460.6103 feb 2021
Millennium International Management LPSignify N.V.NL00118213920.5903 feb 2021
Tiger Global Man. LLCUnibail-Rodamco-Westfield N.V.FR00133262460.9003 feb 2021
Tiger Global Man. LLCUnibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262461.5103 feb 2021
WorldQuant, LLCPharming Group N.V.NL00103910250.5703 feb 2021
BlackRock Advisors, LLCJust Eat Takeaway.com N.V.NL00120157051.3602 feb 2021
fijne avond.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL