Wall Street gemengd en Oostmarkt positief op deal Brexit. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/12/2020 05:38
In de VS een rustige en gemengd slot op de dag voor Kerstmis.
Dat er een deal zou komen over de Brexit zal vandaag zijn uitwerking krijgen.
Laten we hopen dat er rust komt, de verschillende Corona virussen zetten ook hun druk op de markten. De Oostmarkt is overwegend positief.

De Dow sloot op 30.129.83 +114.32 punten
De NASDAQ 12.771.11 -36.80 punten

Goud licht beter op $ 1.874,70 zilver volgt naar $ 25,75 en platina $ 1.014 Gold/Silver Ratio 72.78 Olie $ 48,57 en de dollar euro 1,2209
1 bitcoin = 22.930 USA dollar
1 ripple = 0,2772 USA dollar

media
- U.K., EU Set to Announce Brexit Trade Deal After Fish Compromise.
- Gold Gains on Weaker Dollar as Historic Brexit Trade Deal Awaits.
- U.S. Weighs Immunity Request for Saudi Prince in Assassination Plot Case
Crown Prince Mohammed bin Salman is accused of orchestrating a plot to kill a former Saudi official. see & read more on www.nloomberg.com

In de Oostmarkt de volgende standen op dit moment,
in Japan de Nikkei 26.637 +112 punten
in Hong Kong de Hang Seng 26.386 +43 punten
in Australië de All Ordinaries 6.917 +24 punten
in Singapore de Straits 2.842 +8 punten

De valuta's
de dollar euro 1,2209 de Yen 126,40 't Pond 0,9007 AU$ 1,6093 C$ 1,5679 NZ$ 1,7204 en Sing$ 1,6228

Controles!
Waar zijn die nog? Niet in de effectenbranche en niet door andere Instanties.
Waar zijn nog "mede denkers, dat was in het verleden de NMB, de meedenk bank!

Nu slechts twee van de 150 Kamerleden!
Volgens het toeslagenrapport hebben alle betrokken overheidsinstanties op een verschrikkelijke manier verzaakt. Eigenlijk zijn er maar twee Kamerleden die gedaan hebben waarvoor zij zijn gekozen: controleren! 148 anderen bogen blijkbaar onder het juk van de fractiediscipline, zo niet Pieter Omtzigt en Renske Leijten. Belangrijkste vraag voor de regering was zelfs hoe deze twee weer in hun hok te krijgen. Twee op 150 maakt de keuze in maart wel heel beperkt. J.O.

Veeg alles op een hoop zouden wij zeggen en de afval bak in.

Puinruimers
Er zijn mensen die Rutte bewonderen om zijn huidige beleid. Zij zijn blijkbaar zijn eerdere kabinetten vergeten. Het was het kabinet Rutte dat ziekenhuizen sloot en draconisch bezuinigd heeft op de zorg met als resultaat nu een tekort aan ziekenhuisbedden en personeel. Wat premier Rutte nu aan het doen is, is niets anders dan het puinruimen van de gevolgen van zijn eerdere wanbeleid. G.V.

de agenda voor deze week, samen met diversen berichten van 't CBS
donderdag 24 dec.
Frankfurt gesloten
In de VS - Industriële bestellingen.
Vermoedelijk hier & daar verkorte daghandel.

vrijdag 25 dec.
Het Hoog Feest van Kerstmis.
Beurzen gesloten.

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 403.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 9.30 +0.18 26 1 Anonymous 36 Latimer Q
16:00:00 T 9.30 +0.18 80 39 Merrill Lynch 36 Latimer Q
16:00:00 T 9.30 +0.18 95 53 Morgan Stanley 36 Latimer Q

tijd 06.04
De actuele koersen (kg): Goud: €49.352 | Zilver: €678

media CBS
Vragen en antwoorden coronacrisis. Verschillende vragen en antwoorden.
Wat zijn de economische gevolgen van corona?
Hoe ontwikkelt de Nederlandse economie zich?
Na de ongekende krimp van 8,5 procent in het tweede kwartaal van 2020 is volgens de eerste berekening van het CBS het bruto binnenlands product (bbp) in het derde kwartaal van 2020 met 7,7 procent toegenomen ten opzichte van een kwartaal eerder. Deze groei, de grootste ooit, is voor meer dan de helft toe te schrijven aan de sterk gestegen consumptie door huishoudens. Verder namen ook de overheidsconsumptie, het handelssaldo en de investeringen toe. De groei in het derde kwartaal weegt echter niet op tegen de daling in de eerste twee kwartalen. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 is de Nederlandse economie in de eerste drie kwartalen van 2020 per saldo met 3 procent gekrompen.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/cbs-cijfers-coronacrisis

Joint statement from PKKP and Rio Tinto. lees elders meer.

Kirkland Lake Gold Reports Wide, High-Grade Intersections in Saddle Zone at Detour Lake Mine, Drilling Extends Mineralization 200 Metres to West.
lees elders meer.

Oyu Tolgoi receives Tax Act from Mongolian Tax Authority.
lees leders meer.

Pharming
De notering in de VS was geen vuurwerk!

media,
'VS werken aan nieuwe sancties tegen Nord Stream 2'.
De Verenigde Staten werken aan nieuwe sancties tegen bedrijven en investeerders die zijn betrokken bij de aanleg van de gaspijplijn Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters. Volgens hen zouden de maatregelen een "fatale klap" aan het project kunnen uitdelen.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/84243543/vs-werken-aan-nieuwe-sancties-tegen-nord-stream-2

media, CBS
Overheidstekort na drie kwart jaar 27 miljard euro.
De overheid gaf in 2020 tot en met september 27 miljard euro meer uit dan zij ontving. Dit kwam voornamelijk door de maatregelen van het kabinet om de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Deze maatregelen kostten tot zover ongeveer 20 miljard euro. De overheidsschuld bedroeg eind september 441 miljard euro. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de inkomsten, uitgaven en schulden van de overheid.
Over het derde kwartaal had de overheid een tekort van 12 miljard euro. In het tweede kwartaal was dit nog 24 miljard euro. Doordat de overheid over het eerste kwartaal 9 miljard euro overhield, bedraagt het tekort na drie kwartalen 27 miljard euro. De overheid had vorig jaar na drie kwartalen nog een overschot van 11 miljard euro. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/52/overheidstekort-na-drie-kwart-jaar-27-miljard-euro

media CBS
Economisch beeld opnieuw minder negatief.
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in december minder negatief dan een maand eerder, meldt het CBS. De economie ligt nog wel diep in een fase van laagconjunctuur. In de Conjunctuurklok van medio december presteren 10 van de 13 indicatoren slechter dan hun langjarige trend. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben voor veel indicatoren in de klok vanaf verslagmaand maart grote invloed.
De Conjunctuurklok is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur. In de Conjunctuurklok komt vrijwel alle belangrijke economische informatie samen die het CBS tijdens de afgelopen maand c.q. het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd. Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok betreft een macro-economisch beeld en het gaat niet in gelijke mate op voor alle huishoudens, bedrijven of regio’s. lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/52/economisch-beeld-opnieuw-minder-negatief

media CBS
Inkomen huishoudens hoger, winst bedrijven iets lager in derde kwartaal.
Het inkomen van huishoudens was 5,4 miljard euro hoger dan een jaar eerder, ondanks de economische krimp in de eerste drie kwartalen van 2020. De brutowinst voor belasting van de niet-financiële bedrijven was daarentegen 2,0 miljard euro lager. Dit komt door de afname van de winst van buitenlandse dochters. De besparingen van zowel de huishoudens als de bedrijven waren net als in het tweede kwartaal hoger dan een jaar eerder. De overheid had daarentegen voor het tweede kwartaal op rij een tekort. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. De in dit nieuwsbericht genoemde cijfers betreffen macrocijfers. De verschillen per bedrijfstak kunnen groot zijn, net als de verschillen tussen huishoudens.
Het beschikbaar inkomen van huishoudens (incl. instellingen zonder winstoogmerk) lag in het derde kwartaal 5,4 miljard euro hoger dan een jaar eerder. De inkomsten uit sociale uitkeringen waren 3,1 miljard euro hoger. Er werden zowel meer pensioen- als ziekte- en werkloosheidsuitkeringen uitgekeerd. De beloning van werknemers steeg met 2,8 miljard euro ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 door al eerder afgesproken loonsverhogingen. De cao-loonstijging inclusief bijzondere beloningen bedroeg 3,0 procent. Dit is de grootste stijging in ruim tien jaar tijd. Naast de hogere uitkeringen en beloning nam ook het gemengd inkomen toe (0,9 miljard euro). Het gemengd inkomen bestaat grotendeels uit het inkomen van zelfstandigen. Zonder de 1,7 miljard euro aan ontvangen coronagerelateerde subsidies, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), zou het gemengd inkomen lager zijn geweest dan een jaar eerder. Overigens waren de coronagerelateerde subsidie-ontvangsten in het derde kwartaal van 2020 wel 1,3 miljard euro lager dan in het tweede.
De stijging van het beschikbaar inkomen werd enigszins gedrukt doordat er meer belasting en sociale premies werden afgedragen en doordat de rente- en dividendopbrengsten lager waren dan in het derde kwartaal van 2019.
lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/52/inkomen-huishoudens-hoger-winst-bedrijven-iets-lager-in-derde-kwartaal

media CBS
Economie groeit met 7,8 procent in derde kwartaal 2020.
Volgens de tweede berekening van het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het derde kwartaal van 2020 met 7,8 procent gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. De tweede berekening van het bbp wordt ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal gepubliceerd.
Het groeicijfer is opwaarts bijgesteld. Bij de eerste berekening, die is gepubliceerd op 13 november, kwam de groei uit op 7,7 procent. Ten opzichte van de eerste berekening is de consumptie huishoudens naar beneden bijgesteld, maar de overheidsconsumptie naar boven. Zo zijn er veel meer patiënten geholpen in de ziekenhuizen dan eerder geraamd. De investeringen zijn ook opwaarts bijgesteld. Het handelssaldo ten slotte is naar beneden aangepast. De groei, de grootste ooit, is voor meer dan de helft toe te schrijven aan de sterk gestegen consumptie door huishoudens. Verder namen ook de overheidsconsumptie, het handelssaldo en de investeringen toe. De groei in het derde kwartaal weegt niet op tegen de daling in de eerste twee kwartalen. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 is de Nederlandse economie in de eerste drie kwartalen van 2020 per saldo met 2,9 procent gekrompen. lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/52/economie-groeit-met-7-8-procent-in-derde-kwartaal-2020

Hier staan berichten waar wij twijfels bij krijgen! (red.XEA.nl)
Zullen ze later, worden bijgesteld!?

media,
Gezond blijven in tijden van corona. lees elders meer

Galapagos’ CEO doneert €10 miljoen in de vorm van persoonlijke aandelen aan African Parks. lees elders meer

tijd 08.58
De actuele koersen (kg): Goud: €49.346 | Zilver: €676

tijd 09.03
De AEX 623,76 +1,34 +0,22% ING EUR 7,986 +13,3ct vol.556.000

tijd 09.04
De Midcap 932,45 +0,37 +0,04% Pharming EUR 1,3405 -3,95ct vol. klein 3 milj.

tijd 09.06
De Smallcap 1.146,59 +7,23 +0,63% Vivoryoin EUR 9,08 -17ct vol. 10,286

tijd 09.07
De Bel 20 3.667,44 +11,57 +0,32% AB InBev EUR 58,19 -35ct vol. 55.000
tijd 09.09
De CAC 5.540,47 +12,88 +0,23% Unibail EUR 65,84 +84ct vol. 58.914

tijd 09.12
Goud $ 1.877,40 zilver $ 25,79 en platina $ 1.019 Gold/Silver Ratio 72.78
Olie $ 48,19 en de dollar euro 1,2211
1 bitcoin = 23.244 USA dollar
1 ripple = 0,27160 USA dollar

media, Beluister de vidoe
Turkije ontdekt massieve goudvoorraad in geboortegrond Ottomaanse Rijk.
Ottomaanse Rijk
Dat de vondst in Sogut is, draagt grote Symbolische waarde. Sogut is de plaats waar het machtige Ottomaanse Rijk is opgericht en dat tevens diende als eerste hoofdstad van het Rijk. Ook de tombe van Ertugrul Gazi Osman I, Ertugrul Gazi, is gesitueerd in het plaatsje. zie & luister meer op
https://dutchturks.nl/turkije-ontdekt-massieve-goudvoorraad-in-geboortegrond-ottomaanse-rijk/

Regering en de oplossing voor de toeslag affaire,
Even terug naar de ca. 22.000 gezinnen, die werden de dupe en als fraudeur weggezet in de toeslag affaire, moesten veel geld terugstorten. Wat doet de Regering Rutte, met EUR 30.000, alvast HUN eigen schuld afkopen, om zo te mogen blijven zitten. De helden, Judas verkocht de "HEER" en kreeg spijt en gooide de "zilver stukken" weg en verhing zich.

Maar deze regering moet opstappen met z'n allen, zijn hebben alle beginselen van de "RECHTSSTAAT" geschonden, dat is niet af te kopen met EUR 30.000 per gezin. Vertrekken en zoek een gewoon baantje dat bij U past.

Duitsland DICHT.

Alle lezers wensen wij fijne & Plezierige Kerstdagen toe, in gepast omstandigheden.

media,
Hiddema wil lijstduwer Forum worden.
AMSTERDAM - Theo Hiddema wil toch weer op de lijst voor Forum voor Democratie. „Zaterdag was Baudet hier, voor het eerst sinds het allemaal gebeurde. Ik voelde: ik heb hem in de kou laten staan. Ik heb weer zin om met hem de zaaltjes in te gaan.” zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1125927990/hiddema-wil-lijstduwer-forum-worden

Voetbal
Feyenoord - SC Heerenveen 3-0 (0-0). 48. Linssen 1-0, 58. Linssen 2-0, 90+1. Linssen 3-0.
Willem II - Ajax 1 -1
AZ - Vitesse 3 - 1

tijd 09.43
De Goudprijs in Euro Per Kg 49.445,58 en de Zilverprijs in Euro Per Kg 680,9

media over Toeslagen
Wat heeft de politiek toch een ongelooflijk fraudegevoelig en complex toelagesysteem opgetuigd. Inmiddels krijgt al bijna 60% van de huishoudens een of andere toeslag en dat is vragen om moeilijkheden. De fiscus int de belasting en betaalt vervolgens jaarlijks weer € 13 miljard aan toeslagen terug. Stop dat onzinnige rondpompen van geld en verlaag gewoon de belastingtarieven.A.v.d.G.

Misdadig
Van ambtenaren tot aan ministers. Allen hebben hun kop in het zand gestoken. Niemand die aan de bel trok. Wel burgers en gezinnen bestempelen tot fraudeurs. Niemand die verantwoordelijkheid toont. Het is een diep trieste, schandalige, ondemocratische en onverantwoordelijke werkwijze van de Belastingdienst. En dan stapt niemand op en stoppen ze dit toeslagenschandaal maar weg onder het kleed van corona. Geen ontslagen, iedereen gewoon terug op hun goed betaalde plaats. Dit is niet schandalig, het is misdadig. M.V.

Rutte is zo'n Goede Leider!?
Puinhopen
Hugo de Jonge valt niet te benijden. Hij moet het doen met de puinhopen die door en onder Rutte zijn veroorzaakt. Ziekenhuizen gesloten, bezuinigd op ic-bedden, bezuinigd op GGD’s en RIVM, afhankelijk van de welwillendheid van deze organisaties, een minister van Justitie die nog amper zijn mond open durft te doen. En als klap op de vuurpijl een premier die er allang voor heeft gezorgd dat het niet zijn schuld is als het mis loopt. A.T.

Afgekocht!!
In de ogen van P. C. wordt de zaak ’vakkundig afgekocht’. „Sommigen krijgen zelfs meer dan waar ze recht op hebben. Belastinggeld als cadeautje.”


media,
News Bites
Gold and silver have moved higher heading into a quiet EU session.
(Kitco News) - Gold (0.21%) and silver (0.87%) are once again positive heading into the EU open. As it is Christmas eve it would be fair to expect that markets could be very quiet but there is always a small probability that a market-moving event may occur. The risk sentiment in the Asia-Pac area was mixed as the Nikkei 225 (0.54%) and ASX (0.33%) closed higher but the Shanghai Composite closed (0.33%) in the red. This could be due to a lacklustre liquidity injection from the PBoC and the Chinese government announced that there would be an investigation in Alibaba. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2020-12-24/Gold-and-silver-have-moved-higher-heading-into-a-quiet-EU-session.html

tijd 10.41
Goud $ 1.878.30 zilver $25,81 en platina $ 1.019 Gold/Silver Ratio 72.75
Olie $ 48,06 en de dollar euro 1,2195
1 bitcoin = 23.278 USA dollar
1 ripple = 0,27422 USA dollar

Beperkte openingen van de Europese beurzen. Verschillende om 14.00 uur de dag uit.

tijd 10.47
De AEX 625.52 +3.1 +0.5% ABN AMRO EUR 8,218 +17,8ct vol. 990.000

tijd 10.49
De Bel 20 3.664.96 +9.09 +0.25% Aedifica EUR 96,60 -1,20 vol. 4.573

tijd 10.51
De CAC 5.537.38 +9.79 +0.18% Soc General EUR 17,45 +19ct vol. 823.28
Financiële waarden gevraagd op de Europese beurzen.

Batteries, plastics, renewable raw materials: new ideas for the circular economy.
lees elders meer

tijd 10.58
De Midcap 932.46 +0.38 +0.04% Bos Kalis EUR 22,46 +30ct vol. 14.579

tijd 10.59
De Smallcap 1.153.9 +14.54 +1.28% AMG EUR 25,05 +1,02 vol. 136.770

Bioplastics (Bio-Plastics) Markt 2020-2030 | Wat Is De Impact Van COVID-19 Op De Beste Spelers? Conclusie Van Marktonderzoek. lees elders meer

media,
- Brexit Deal Gets Held Up by Last-Minute Haggling Over Fish.
- Former Tunisia Presidential Candidate Ordered Detained.
- New Virus Strain’s Transmissibility to Cause More Deaths: Study.
- China Targets Jack Ma’s Alibaba Empire in Monopoly Probe.
The Communist Party is cracking down on Ma’s empire. see & read more on www.bloomberg.com

BHP, Samarco Update. lees elders meer.

tijd 13.59
De actuele koersen (kg): Goud: €49.431 | Zilver: €677

tijd 14.03
De AEX 626,37 +3,95 +0,63% de week beginstand was 625,25
De Midcap 934,13 +2,05 +0,22% Pharming EUR 1,2755 -10,45ct vol. 21.916.463
De Smallcap 1.154,03 +14,67 +1,29% AMG EUR 25,00 +97ct vol. 246.386
De Bel 20 3.659,16 +3,29 +0,09% Telenet EUR 35,14 +80ct vol. 60.605
De CAC 5.522,01 -5,58 -0,10% STMicroel. EUR 29,99 -35ct vol. 247.478
Frankfurt gesloten.

Pharming,
de notering te Wall Street heeft niet gebracht wat investeerders ervan verwacht hadden. Misschien later, maar de voor geschiedenis weegt zwaar aldaar!

lokaal
Novisource EUR 1,01 -7ct vol. 500
Alumexx EUR 0,67 +2,8ct vol. 94.504

media CBS
In week 51 zijn 47 bedrijven failliet verklaard.
In week 51 zijn 47 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 5 meer dan in week 50. In de eerste 51 weken van 2020 zijn 3.147 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 584 minder dan in dezelfde periode van 2019.
Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.
In week 51 zijn 31 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 3 minder dan in week 50. Daarnaast zijn 16 eenmanszaken failliet verklaard, 8 meer dan een week eerder. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/52/in-week-51-zijn-47-bedrijven-failliet-verklaard

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en later
21 dec. EUR 45,40 54.543 720 EUR 45.40 77.876 803 17.35.29
22 dec. EUR 45,55 21.274 317 EUR 45,70 34.930 413 17.35.27
Om 17.33.59 uur EUR 46,00
23 dec. EUR 45,95 25.195 413 EUR 45,85 42.064 508 17.35.22
Om 17.31.08 uur EUR 47,00
24 dec. EUR 46,10 14.150 185 EUR 46,10 16.583 217 14.0014
media,
Balanstotaal ECB passeert €7 biljoen.
Het balanstotaal van de ECB passeerde onlangs de €7 biljoen en is daarmee de helft groter dan begin dit jaar. Steunprogramma's als het opkopen van staatsobligaties en liquiditeitssteun aan banken zorgden voor deze gigantische toename. Zo heeft de centrale bank in totaal al €3,9 biljoen aan obligaties opgekocht, waarvan €750 miljard onder het nieuwe PEPP programma. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/balanstotaal-ecb-passeert-7-biljoen?utm_source=Mailinglijst+6+mei+2020&utm_medium=email&utm_campaign=Week+52+2020+367876

media, Kon. Shell Group
Nigeria neemt Shell-locatie in beslag.
Het gaat om de Shell-vestiging op Kidney Island en een naastgelegen locatie, genaamd Oil Mining Lease 11, waarin Shell een belang heeft. Volgens de plaatselijke overheid zijn de terreinen „op wettige wijze gekocht via een openbare veiling die door de rechtbank was bevolen.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1753305764/nigeria-neemt-shell-locatie-in-beslag

Rechtsongelijkheid?
media
Topbankier wel, maar minister niet voor rechter.
Het Haagse gerechtshof was deze maand in de zaak rond voormalige ING-ceo Ralph Hamers klip en klaar over de vereiste publiekelijke verantwoordelijkheid voor strafbaar én laakbaar handelen in het bedrijfsleven en met name de financiële sector. Je kunt volgens de rechter tegenwoordig niet blind voor de emoties en discussies in de maatschappij zijn. „De burger moet kunnen zien dat ook dergelijk handelen door de overheid niet wordt geaccepteerd”, zo luidde het oordeel. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1372614581/topbankier-wel-maar-minister-niet-voor-rechter

Wat is er na de invoering van de Euro goedkoper geworden, dat is sneller te beantwoorden! NIETS !

New Gold Completes Partial Redemption of Outstanding 6.375% Senior Notes.
lees elders meer.

media watch the video on
https://www.kitco.com/news/video/show/Outlook-2021/3146/2020-12-23/Why-Kevin-OLeary-thinks-gold-not-bitcoin-is-the-ultimate-hedge-Pt-12#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DOutlook-2021

about 13 minutes
Why Kevin O’Leary thinks gold, not bitcoin, is the ultimate hedge (Pt. 1/2).
Kevin O’Leary, chairman of O’Shares ETFs and star of Shark Tank, said that the digitization of America is here to stay, even if the economy opens up again.
O’Leary has sold off his commercial real estate holdings to redeploy capital into the technology, healthcare, and consumer service sectors.
On gold, O’Leary sees the metal as a hedge against inflation, and contrary to what some analysts think, it will not be replaced by bitcoin anytime soon.

media,
Micro-organismen maken circulair aardgas uit CO2 uit de lucht.
Aardgas hoeft niet van onder de grond te komen. Ook CO2 uit de lucht om ons heen kan een grondstof zijn die micro-organismen onder anaerobe (zuurstofloze) condities kunnen omzetten naar biomethaan. zie & lees verdser op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/circulair-aardgas-gemaakt-uit-co2-uit-de-lucht/

Waanzin of realisme!?
Nederland moet van het gas af.
De grootste fout van deze eeuw!
Duitsland moet van de "bruinkool" af en aan het GAS! Canada moet van de "olie" af en aan het GAS!
Waarom Nederland van het "GAS" af moet, zal dus een "kronkel van het gezonde verstand zijn"!

Toeslag affaire
Heeft geleerd dat medewerkers van Overheid en andere Semi Overheden en andere Nuts bedrijven onder een "vergroot glas " gelegd moeten worden.
Waarom pleit Mr P. van Vollenhoven al langer voor onafhankelijke instituten die NIETS met Overheid en Semi - Overheden te maken hebben. Mr. P. v. Vollenhoven mist de onafhankelijkheid van de inspecteurs.


Edelmetalen, in de nieuwe stille periode nadat Europa met Kerst bezig is, hebben andere partijen de mogelijkheid aangegrepen, om deze stille periode te gebruiken om HUN spelletjes weer uit te voeren.
De controleurs zijn er ook niet, DUS vrij spel met hun spelletjes.
Hebzucht & Macht bepalen de richtingen!

tijd 15.28
Goud $ 1.870,10 zilver $ 25.30 en platina $ 1.015 Gold/Silver Ratio 73.63

tijd 15.32
De Dow 30.186.87 +57.04 +0.19%
De Nasdaq 12.799.30 +28.19 +0.22%

New Jersey Mining Company Provides Preliminary High-Grade Drill Results and Year-End Exploration Update. lees elders meer.

Uw zilver geld van wijlen Kon. Juliana wordt goud waard.
1 Gold = EUR 3,71
1 rijksdaalder = EUR 8,61
1 10GLD 1970 - 1973 = EUR 14,56

Sandstorm Gold Today vol. 1.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:34:06 X 9.23 -0.07 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
09:33:00 T 9.24 -0.06 200 79 CIBC 79 CIBC K
09:33:00 U 9.24 -0.06 100 79 CIBC 1 Anonymous K

media,
2020 in review: The top 20 stories.
Tumultuous times amid COVID-19: 2020 has been a year like no other. As we turn the corner into the promise of 2021, FoodIngredientsFirst takes a look back on the top 20 most read stories of the past year. From the early days of COVID-19 impacting supply chains, and companies scrambling to cope, to the evolution of plant-based NPD – 2020 was marked with some significant industry news. COVID-19, sustainability and plant-based themes were among the biggest to draw in readers throughout 2020. Other major themes included healthy eating to boost immunity, locally sourced ingredients, and the significance of transparency, trust and sustainability, through good storytelling. see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/event-review.html

media,
Outlook 2021
Exploration companies to outperform in 2021 as inflation supercharges gold and silver – Crescat Capital,
However, some market analysts think this trend this will change and investors won't be able to ignore the value being generated in 2021. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2020-12-24/Exploration-companies-to-outperform-in-2021-as-inflation-supercharges-gold-and-silver-Crescat-Capital.html

De ingelaste stille periode is alweer overlapt en herstelt.
tijd 16.01
Goud $ 1.877,40 zilver $ 25,70 en platina $ 1.016 Gold/Silver Ratio 73.01
EFT's spelen de "HOOFD ROL" in het manipuleren van edelmetaalprijzen.
De zondvloed van nieuwe producten heeft dat mogelijk gemaakt. HET gaat niet meer om transparante, eerlijke en begrijpelijke handel vs producten, het gaat om HEBZUCHT en MACHT gesteund door het GROTE GELD.
De Machtigen in de wereld drukken HUN stem op de gehele gang van zaken in de wereld. OOK het Corona gebeuren.

PFIZER AND BIONTECH TO SUPPLY THE U.S. WITH 100 MILLION ADDITIONAL DOSES OF COVID-19 VACCINE. lees elders meer

tijd 16.15
De Dow 30.172.14 +42.31 punten
De NASDAQ 12.818.25 +47.14 punten
de dollar euro 1,2184 en Olie $ 47,81
1 bitcoin = 23.150 USA dollar
1 ripple = 0,26961 USA dollar

There 's a deal.
Media
U.K., EU Reach Historic Brexit Trade Deal. U.K. Clinches Historic Post-Brexit Trade Agreement With EU.
see & read more on www.bloomberg.com

tijd 18.03
De Dow laat zich niet leiden door a deal, 30.118.40 -11.43 punten
De NASDAQ 12.781.12 +10.01 punten.
Olie $ 47,98 en de dollar euro 1,2190
1 bitcoin = 23.230 USA dollar
1 ripple = 0,25643 USA dollar

tijd 18.06
Goud $ 1.878,20 zilver $25,71 en platina $ 1.018 Gold/Silver Ratio 73.04

shortlijst
Citadel Advisors LLCPharming Group N.V.NL00103910250.5123 dec 2020
Maverick Capital, Ltd.Unibail-Rodamco-Westfield N.V.FR00133262460.6823 dec 2020
Maverick Capital, Ltd.Unibail-Rodamco-Westfield SEFR00133262461.1323 dec 2020
Millennium Capital Partners LLPSignify N.V.NL00118213920.8023 dec 2020
PDT Partners, LLCPharming Group N.V.NL00103910250.4823 dec 2020
Systematica Investments LimitedAMG Advanced Metallurgical Group N.V.NL00008886910.6923 dec 2020
Woodline PartnersPharming Group N.V.NL00103910250.5223 dec 2020
WorldQuant, LLCPostNL N.V.NL00097394160.5123 dec 2020
Marshall Wace LLPSBM Offshore N.V.NL00003606181.1922 dec 2020



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL